Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Islamistisk terror i Paris!

NYTT TEMA
Batucada

Innlegg: 10220
Batucada
25.10.20 11:34
0gg0: Det er en tegning som faktisk tar liv, og det er et tungt alvor i dette her.

Kjekt å få avklart at dersom noen blir provosert av denne hjernedøde og feige politikeren og slår vedkommende rett ned, så er det politikerens ord som begår volden.

Men ironisk at folk som Salvesen bekrefter det Westergaards karikatur antyder, at Muhammeds tankegods har skapt en kruttønne som hele tiden er klar til å eksplodere.

Langveg

Innlegg: 17196
Langveg
25.10.20 11:58

Tre forretningssteder i Røros sentrum har natt til fredag 23.10.20 fått klistret opp en Muhammedkarikatur på sitt vindu. Forretningene har tatt ned karikaturene og anmeldt forholdet til politiet. PST er informert om forholdet.

Det er sjølvsagt det enklaste å berre ta ned teikningane, og det er vel berre i tilfelle gjentatt trakassering at politiet bør varslast. SV-politikaren har ein viss grunn til å kjenna seg trakassert,  men han bør nok ta det kuli så fremt teikningar ikkje vert klistra opp att på huset hans.

Personleg er eg meir tilhengjar av å melda tagging, det er  noko svineri, men tek visst aldri slutt. 

(Innlegget ble redigert 25.10.20 12:06)

Dimmi

Innlegg: 11755
Dimmi
25.10.20 12:31

Franske varer boikottes i flere muslimske land.

Tror heldigvis det har gått så langt på hjemmebane i Frankrike til at man neppe vil rygge så mye som en millimeter her nå.

Synd det må gå så langt før man klarer å være prinsippfast og hard i klypa som Macron er nå.

 

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
25.10.20 12:36
Dimmi: Franske varer boikottes i flere muslimske land.

Dem får mye å skulle boikotte fremover. Israel, Frankrike og alle mulige andre land som våkner og legger frem karikaturene. 

Zpiff

Innlegg: 21096
Zpiff
25.10.20 12:54
Dimmi: Franske varer boikottes i flere muslimske land.

Det som synes å være litt spesielt her (om man skal ta artikkelen i Svt på ordet), er at man boikotter på grunnlag av at Macron fremmer skarpe markeringer mot radikal islam(!). 
Sitert Svt: 
"Franska varor bojkottas på flera håll i arabvärlden efter den franske presidenten Emmanuel Macrons skarpa markeringar mot radikal islamism efter mordet på läraren Samuel Paty.
 
Ikke pokker om Macron... skal få tråkke på de radikale islamske verdier ustraffet -liksom.. 
Vel, og burde man egentlig ha noen interesse av å drive varehandel med stater som fremmer radikal islam da(?). 
 
Jau.., og det som skjedde med denne læreren (m.fl.), det kokte som vanlig bort i kålen som noe uvesentlig.. 

Pernillel

Innlegg: 5186
Pernillel
25.10.20 12:58
Zpiff: Det som synes å være litt spesielt her (om man skal ta artikkelen i Svt på ordet), er at man boikotter på grunnlag av at Macron fremmer skarpe markeringer mot radikal islam(!).

Det er vel fordi "radikal islam" egentlig er ganske mainstream når alt kommer til alt.

startelver

Innlegg: 67911
startelver
25.10.20 13:44

Bare en bekreftelse på at muslimer verden over har flere radikale elementer i sin religion, på tross av at de selv kaller det for fredens religion, hvis du spør en muslim. 

Pernillel

Innlegg: 5186
Pernillel
25.10.20 21:54
0gg0: Salvesen vedgår at å henge opp tegningene er lovlig, men føyer til dette: «Men i og med at disse tegningene har så mange problematiske aspekter i seg så syns jeg at det går over streken.»

Et godt stykke arbeid av utskjelte HRS som først skrev om denne saken og som også viser at Norge helt klart har behov for denne og andre organisasjoner som ikke er alt for opptatt av å være politisk korrekte og som det allerede finnes bøttevis av.

Gunstein12

Innlegg: 16589
Gunstein12
25.10.20 22:11
Zpiff: Sitert Svt: "Franska varor bojkottas på flera håll i arabvärlden efter den franske presidenten Emmanuel Macrons skarpa markeringar mot radikal islamism efter mordet på läraren Samuel Paty."

Tydeligvis at "arabvärlden" ikke liker at en slår hardt ned på radikal islam.

Tempus

Innlegg: 11006
Tempus
25.10.20 22:15

Intet nytt under solen, slik har islamistene holdt på i årevis. Hvorfor er det ingen (politikere) som tar et radikalt oppgjør med fremveksten av denne kraften. 

Jhinx

Innlegg: 8326
Jhinx
26.10.20 12:13

I Frankrike oppfordres det til å lege ut karikaturer. Kunstnere maler store muhammeder på husvegger. 

Men i Norge, vinner terroristene..

Link

Frankrike vurdere og å stenge ned veldig mange mostkeer i paris som straff mot muslimene. DEN ideen liker jeg. Straff ALLE, så kanskje de tar tak i egne holdninger.

0gg0

Innlegg: 41558
0gg0
26.10.20 16:40
Jhinx: Frankrike vurdere og å stenge ned veldig mange mostkeer i paris som straff mot muslimene. DEN ideen liker jeg. Straff ALLE, så kanskje de tar tak i egne holdninger.

Flotters om Frankrike gjør dette.

Straff alle på samme vis som russen blir straffet når noen få ikke klarer å oppføre seg, mens mange andre står og flirer og på den måten støtter den dårlige oppførselen.

Syttenhundretallet

Innlegg: 1701
Syttenhundretallet
26.10.20 16:51

(Ekstreme) muslimer og islamister vil ikke endre sin syke holdning til homofile, utroskap eller steining uansett hvor lenge de bor i vesten.

Hvor lang tid med integrering i SaudiArabia ville det tatt før vi i vesten synes at passende straff for homofili er henging? Eller at utro kvinner skal steines? See?

Varulv2478

Innlegg: 14892
Varulv2478
26.10.20 17:51
Dimmi: Franske varer boikottes i flere muslimske land.
Tror heldigvis det har gått så langt på hjemmebane i Frankrike til at man neppe vil rygge så mye som en millimeter her nå.

" - Det finnes en tid der man må sette prinsipp høyere enn business - "

Godt sagt, aktuelt tror jeg det er på tid for USA og EU/EØS å sette deler av den muslimske verdenen under en boikott av varer fra egne land og varer fra disse land som ikke vil rette seg etter Vesten, ved å assosiere seg med en terrorist som hadde valgt å krenke vestlige idealer knyttet til ytringsfrihet og religiøs frihet. I Tyrkia er mange ikke lite skrekkslagent, og hva tror du kommer til å skje om Marokko skulle boikotte Frankrike når de har et høyhastighetstognettverk med fransk jernbaneteknologi? Full krasj med andre ord.

Macron har nå vunnet mye anerkjennelse i store deler av Europa, og franskmennene så ut til å like det som hadde kommet fra ham i det siste - og USA er meget villig til å følge etter, til og med Biden selv vil ikke rygge for faktumet om at den muslimske verdenen må settes på sin plass.

Frankrike er i ferd med å gjøre noe; vi kan vente oss massearrestasjon, folkedeportasjon, stengning av moskeer og økt overvåkning ettersom lærerdrapet har vist at altfor mange muslimer er villig til å tilrettelegge terror mot ikke-muslimer. Macron vil miste mye støtte, men på den andre siden er det på tid for Vesten å sette seg i respekt.

Varulv2478

Innlegg: 14892
Varulv2478
26.10.20 17:57
fruitman: Politiet kommer med beklagelse - først etter Aftenposten begynte å grave i saken.

Avskyelig, spesielt ettersom det ikke finnes juridisk dekning for den slags som kan stemples å være ulovlig etter norsk lov. Å henge opp tegninger er lovlig og en del av ytringsfriheten etter norsk lov. Det som politipatruljen gjorde kan være straffbart, noe som en politiadvokat kan ha informert politimyndigheten i Kongsberg om.

Dimmi

Innlegg: 11755
Dimmi
26.10.20 21:32
Varulv2478: på tid for USA og EU/EØS å sette deler av den muslimske verdenen under en boikott

Men, det er en elefant i rommet her.

Kina.

Landet som systematisk kan behandle landets muslimer som jøder i nazistenes konsentrasjonsleire, uten at de samme arabiske landene som reagerer mot Frankrike nå, løfter så mye som en finger.

Trekker Europa/USA seg ut/boikotter disse landene, så ligger veien åpen for økt kinesisk innflytelse og handel.

Jeg er redd det er et rent realpolitisk hinder som nok vil gjøre dette svært, svært vanskelig.

 

Gunstein12

Innlegg: 16589
Gunstein12
26.10.20 21:49
Varulv2478: Avskyelig, spesielt ettersom det ikke finnes juridisk dekning for den slags som kan stemples å være ulovlig etter norsk lov. Å henge opp tegninger er lovlig og en del av ytringsfriheten etter norsk lov.

Det er riktig, men samtidig så kan man komme i situasjoner der en kan forstå politiets handlinger.

For eksempel i en akutt situasjon, der politiet vet at sterke motreaksjoner vil komme, men de er ikke bemannet til å håndtere de.

De er derimot bemannet til å hindre at situasjonen oppstår.

Hva gjør de da?

Kokuhaku

Innlegg: 4667
Kokuhaku
26.10.20 22:46

God kommentar av Sylo Taraku om de sterke reaksjonene fra ledere i Midt-Østen

"Look Who's Talking. Autoritære ledere som bryter menneskerettighetene systematisk skal altså belære Frankrike i toleranse og religionsfrihet. I flere av disse landene er det dødsstraff for å forlate islam. Man kan bare forestille seg hvordan det hadde gått med innvandrergrupper (f.eks. jøder) hvis noen ekstremister blant dem gjentatte ganger massakrerte muslimer i byer som Kairo, Medina eller Doha.

I stedet for omtanke og sympatierklæringer til det hardt prøvede franske folket, og respekt for den siviliserte måten de håndterer terrorangrepene på, kommer de med skruppelløse populistiske fornærmelser. Hvis de hadde brydd seg om muslimenes interesser i Europa, så hadde de brukt en mer forsonende retorikk og ikke pisket opp «sivilisasjonskonflikten» som ekstremister på alle sider tjener på".

(Innlegget ble redigert 26.10.20 22:47)

Corvus

Innlegg: 26480
Corvus
26.10.20 22:53
startelver: på tross av at de selv kaller det for fredens religion, hvis du spør en muslim.

Like troverdig som om Hitler skulle kalt Gestapo for fredsbevarende styrker.

(Innlegget ble redigert 26.10.20 22:53)

Garindan

Innlegg: 7906
Garindan
26.10.20 22:54
Dimmi: Kina. Landet som systematisk kan behandle landets muslimer som jøder i nazistenes konsentrasjonsleire, uten at de samme arabiske landene som reagerer mot Frankrike nå, løfter så mye som en finger.

Det er vel fordi de vet at det ikke nytter overfor Kina. Kina gir ikke etter. Vesten bukker og skraper som en ryggløs sau, så da går ulveflokken heller etter dem.

Dimmi

Innlegg: 11755
Dimmi
27.10.20 08:32

«Det er vel fordi de vet at det ikke nytter overfor Kina. Kina gir ikke etter. Vesten bukker og skraper som en ryggløs sau, så da går ulveflokken heller etter dem.»

Nettopp.

Langveg

Innlegg: 17196
Langveg
27.10.20 08:46
Dimmi: «Det er vel fordi de vet at det ikke nytter overfor Kina.

I  Kina dreier det seg meir om ein etnisk minoritet og sjølvstyrekrav à la tibetanarar enn om religion. Trur forresten aldri styret i Kina ville tillata offentleggjering av muhammedteikningane.  

(Innlegget ble redigert 27.10.20 08:47)

Langveg

Innlegg: 17196
Langveg
27.10.20 21:08
Garindan: Det er vel fordi de vet at det ikke nytter overfor Kina. Kina gir ikke etter.

I Kina dreier det seg meir om kamp mot ein gjenstridig etnisk minoritet enn om religion  -  à la Tibet i si td.

Trur elles ikkje styret i  Kina vil tillata publisering av desse muhammedteikningane nokon stad. 

norball

Innlegg: 4711
norball
27.10.20 21:17

hvorfor skal dette bladet få så vanvittig mye makt? Det er i ferd med å oppildne en hel muslimsk verden i ren al-qaida-stil

Lavmål!

Garindan

Innlegg: 7906
Garindan
27.10.20 23:44
norball: hvorfor skal dette bladet få så vanvittig mye makt? Det er i ferd med å oppildne en hel muslimsk verden i ren al-qaida-stil

Ja, og det er kvinnfolk sin feil at de blir voldtatt når de går lettkledt, ikke sant?

Corvus

Innlegg: 26480
Corvus
27.10.20 23:51
Dimmi: Trekker Europa/USA seg ut/boikotter disse landene, så ligger veien åpen for økt kinesisk innflytelse og handel.

Tja, Kina er jo tydeligvis ikke særlig glad i islam selv, så kan vel tenkes at vesten kan få Kina med på laget.

Corvus

Innlegg: 26480
Corvus
27.10.20 23:53
norball: hvorfor skal dette bladet få så vanvittig mye makt? Det er i ferd med å oppildne en hel muslimsk verden i ren al-qaida-stil

I ren al-qaida stil?

Du sammenligner faktisk terror og massedrap med noen tegninger i et blad?

 

Zpiff

Innlegg: 21096
Zpiff
28.10.20 08:48
Corvus: I ren al-qaida stil? Du sammenligner faktisk terror og massedrap med noen tegninger i et blad?

Al-Qaida/Taliban, ISIS, Boko Haram osv. osv.., bruker nå et nytt terrorvåpen (verre enn all den dritt de har utført tidligere "tydeligvis"), og det er å bombe de vantro med papirark -da med karikaturer av Jesus, Buddah, Shiva..., samt (for de mer sekulære) karikaturer av Dawkins, Darwin, Bohr... 
 
- Så da har man god grunn til å bare la hoder rulle (-er det tydeligvis noen som ser ut til å mene). 

DYtech

Innlegg: 832
DYtech
28.10.20 10:11
immediately: Hva er det som skjer i landet vårt? Har virkelig politiet hjemmel i loven til å fjerne karikaturtegninger på offentlige steder? - En familiefar hengte opp Muhammed-karikaturer på mandag i en by i Norge. Samme kveld stod fire betjenter fra politiet på døra med trusler om å straffeforfølge ham for å ha krenket muslimer.
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg