Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Islamistisk terror i Paris!

NYTT TEMA
GreySerpent

Innlegg: 28973
GreySerpent
29.10.20 14:57
Zpiff: Jeg synes at den volden og den ødeleggelse som venstreekstreme jevnt og trutt utøver, da over de som benytter seg av ytringsfrihet og andre som ikke engang gjør det.., er 'litt terroriserende'.

Hehehe

Da syns du feil.

IndocteCollectio

Innlegg: 18182
IndocteCollectio
29.10.20 14:57
xavi-maestro: Off! "Forundrer meg ikke det minste". For et tilsvar da gitt!! Spørsmålet står fortsatt, har vi et (generelt/presserende) terrorproblem i Norge?

Men spørsmålet er helt irrelevant, der av mitt spørsmål til deg rundt ABB. Personlig synes jeg 77 drepte og 319 skadde er så absolutt et "problem", men alle er vi jo forskjellige.

Men tilbake til deg, hvis du gjør samme øvelse i Norge, hva blir svaret ditt da? Tør du ikke svare?

JRza

Innlegg: 15904
JRza
29.10.20 14:58
GreySerpent: synker

Det kan godt hende, men dersom du ser på linken min, så er det rart at det kan være så store forskjeller selv blant ulike muslimske grupper. Det som gjør meg pessimist, er at eksterne krefter (statsledere, religiøse ledere, importerte ektemenn etc) bidrar til at radikaliseringen øker, mens integreringen bremses opp. 

(Innlegget ble redigert 29.10.20 14:59)

Memelli

Innlegg: 3921
Memelli
29.10.20 14:58
Solidarity: https://www.youtube.com/watch?v=6gZFGpNdH1A&t=215s

Jeg spyr

Solidarity

Innlegg: 3454
Solidarity
29.10.20 15:00
Memelli: Jeg spyr

Det som er skremmende er at dette av mange ikke anses som ekstremt bare fordi de ikke har skjært hodet av noen.

IndocteCollectio

Innlegg: 18182
IndocteCollectio
29.10.20 15:03
xavi-maestro: , så vet muslimer godt hva Muhammed mener og hva slags verdier han stod for

Så artig, dette kan du da mye om regner jeg med. For det er nettopp dette som tolkes veldig forskjellig ut i fra at det finnes utrolig mye litteratur å forholde seg til for muslimer.

Men hva mener muslimer generelt at muhammed mente om en så viktig sak som drap? Hva sier koranen og hva sier sunnah-litteraturen om det samme.

Jeg venter i spenning for du kan jo tydeligvis mye om dette.

Zpiff

Innlegg: 21137
Zpiff
29.10.20 15:03
busnissclass: Straff de som begår terror, og la de muslimene som følger loven være i fred, og skal ikke straffes fordi terroristen hadde den samme religionen.

Ja, er jo enig dette. 
Dog, så er det vel 'litt greit' å bemerke at man heller ikke skal straffe mennesker (med hodeavskjæringer..), fordi de benytter seg av retten til å ytre sin mening over trosretninger de mener er idiotiske. 
- Btw, så er det også en større andel av mennesker som ikke engang har benyttet seg av sin ytringsfrihet i nevneverdig grad, som også har blitt straffet av "de krenkede". 

busnissclass

Innlegg: 5929
busnissclass
29.10.20 15:04
Solidarity: Videoen i linken er fra Frankrike. Mennene i videoen ber to franske kvinner pelle seg vekk fordi dette er deres strøk, her gjør de ting som i hjemlandet, og kvinnene skal holde seg hjemme.

Siden du er så flink til å linke, kan du ikke også linke oss en video om f.eks i London der jødene i en bydel der de har sitt egen avd. på et sykehus, ambulanse som er kun tillat for jøder og ingen andre.

Og fortauskant for damer, og en for menn.

IndocteCollectio

Innlegg: 18182
IndocteCollectio
29.10.20 15:05
GreySerpent: Ja, for islam var jo ikke med på å nedkjempe IS i det hele tatt.

Ikke sant, det var stort sett kun muslimer som måtte ta den jobben, på den andre side så vi USa og Israel bekjempe de som bekjempet IS, forstå den som kan.

Gunstein12

Innlegg: 17178
Gunstein12
29.10.20 15:07
IndocteCollectio: for det blir vel mer sammenlignbart i forhold til din "logikk".

Når det ikke reageres på islamistiske ekstreme uttalelser fra imamer og andre autoriteter, så har en vel kanskje ikke noe å utsette på slike uttalelser?

Solidarity

Innlegg: 3454
Solidarity
29.10.20 15:07
busnissclass: Siden du er så flink til å linke, kan du ikke også linke oss en video om f.eks i London der jødene i en bydel der de har sitt egen avd. på et sykehus, ambulanse som er kun tillat for jøder og ingen andre. Og fortauskant for damer, og en for menn.

Jeg stilte deg to enkle spørsmål: 
 
- Anser du dette som et problem? 
 
- Anser du holdningene mennene i videoen utviser, som ekstreme?  
 
Synes du kvinnene bør innrette seg etter det de får beskjed om?

(Innlegget ble redigert 29.10.20 15:15)

IndocteCollectio

Innlegg: 18182
IndocteCollectio
29.10.20 15:08
Gunstein12: Når det ikke reageres på islamistiske ekstreme uttalelser fra imamer og andre autoriteter, så har en vel kanskje ikke noe å utsette på slike uttalelser?

HVorfor i all verden tror du noe slikt? Og reageres det aldri på slike uttalelser, nytt for meg, men du kan sikkert underbygge din påstand med litt tall og statistikk?

busnissclass

Innlegg: 5929
busnissclass
29.10.20 15:08
Zpiff: Ja, er jo enig dette. 
Dog, så er det vel 'litt greit' å bemerke at man heller ikke skal straffe mennesker (med hodeavskjæringer..), fordi de benytter seg av retten til å ytre sin mening over trosretninger de mener er idiotiske.

Selvfølgelig ikke. Men jeg syns det ikke er rettferdig å skylde på islam eller andre muslimer.

Zpiff

Innlegg: 21137
Zpiff
29.10.20 15:11
GreySerpent: Da syns du feil.

Hehehe.., regnet jo med at du ikke synes at generell vold og ødeleggelse er noe å karakterisere som terroriserende -gjerne siden det i hovedsak rammer andre enn deg selv. 
Og skulle det ramme deg selv, så er du vel klinkende klar overfor deg selv at dét - dét var bare en uheldig omstendighet, og siden de gjør så mye annet godt(!) så får de (mer enn gjerne) "keep up the good work..". 

Knaxern

Innlegg: 49494
Knaxern
29.10.20 15:12
Dimmi: Det første tilfellet av islamistisk terror i Europa skjedde i 1995. Men, da hadde det allerede gått over 90 år siden USA og de europeiske stormaktene begynte sin oljevirksomhet i Midt-Østen. Det er vanskelig å se den sammenhengen du insisterer på finnes her.

Sammenhengen er ganske enkel å se.

Det tok tid før SA og wahabistene fikk kapital til å spre wahabismen sin, og det tok tid før de fikk nok utlærte mennesker som kunne starte med terroren.

TheJedi

Innlegg: 6841
TheJedi
29.10.20 15:16
Solidarity: Jeg stilte deg to enkle spørsmål: 
 
- Anser du dette som et problem? 
 
- Anser du holdningene mennene i videoen utviser, som ekstreme?

Ikke hold pusten mens du venter på svar. Ser du har spurt flere uten å få svar.

Selvsagt er disse ekstreme. Kvinner og menn skal ha lik rett til kafeer uten unntak. Og alle som motarbeider dette burde bli sendt hjem på første fly.

Jeg forstår ikke hva de "flyktet" fra når de desperat forsøker å innføre samme ukulturen dit de kommer. Det er i seg selv et tegn på at disse ikke er flyktninger men okkupanter. Og burde vært sendt hjem.

Venstre- og høyresiden vil nok ha forskjellige meninger i Europa når det gjelder innvandringspolitikk. Høyresiden krenger mer og mer mot lokal nasjonalisme mens venstresiden desperat forsøker å ødelegge det nasjonale trygge fordi vi fortjener å dø fordi vi har vært okkupanter og kolonister en gang. Det er venstresidens våte drøm at hele jorden blir satt i brann for "reparations" som BLM kaller det i USA når de plyndrer butikker i eget nabolag, uten tanke på at de ødelegger også for seg selv.

IndocteCollectio

Innlegg: 18182
IndocteCollectio
29.10.20 15:18
Solidarity: Spørsmålet er hvordan du definerer en ekstrem muslim. 
 
Er han/hun ekstrem først når han/hun støtter, planlegger, eller utfører vold/drap på uskyldige mennesker i religionens navn? 
 
Videoen i linken er fra Frankrike. Mennene i videoen ber to franske kvinner pelle seg vekk fordi dette er deres strøk, her gjør de ting som i hjemlandet, og kvinnene skal holde seg hjemme.  Vil du definere disse som ekstreme muslimer?

Å definere ekstremisme er ikke en enkel øvelse, det må da sees ut fra noe som er normalt/ i midten. Og man må da også se hva man definerer det ut i fra

Så hva er en normal muslim? Igjen blir dette egentlig bare tull fordi dette og vil variere ut i fra flere faktorer.

Men til å mene at noe er ens eget strøk og at andre ikke er velkomne der i et demokratisk land som Frankrike må sies å kunne omtales som ekstremt. Og mene at kvinner skal holde seg hjemme må sies å være en ekstrem holdning i dagens Frankrike.

Jeg tror også at blant muslimer i Frankrike vil det være mange som vil kalle dette ekstreme holdninger. 

Men hva vil du egentlig med spørsmålet?

Zpiff

Innlegg: 21137
Zpiff
29.10.20 15:18
busnissclass: Men jeg syns det ikke er rettferdig å skylde på islam eller andre muslimer.

Ok, så da mener du at de som reagerer på krenkelser av islam med hodeavskjæringer, ikke har noe med islam å gjøre -eller nó? 
Eller? 
At den gjengse islamtilhenger ikke lar seg krenke så lett, forstår nok de aller fleste.
Men likevel, assosiasjonen til (radikal)islam er der, og den må/bør (dessverre?) bemerkes også. 

Gunstein12

Innlegg: 17178
Gunstein12
29.10.20 15:18
IndocteCollectio: HVorfor i all verden tror du noe slikt? Og reageres det aldri på slike uttalelser, nytt for meg, men du kan sikkert underbygge din påstand med litt tall og statistikk?

Kan ikke huske at noen politikere, eller Norges største medier, har satt fokus på for eksempel disse uttalelsene til denne imamen:

https://www.rights.no/2019/05/lite-a-vaere-redd-for-sier-redaktor-om-steining-av-homofile-og-hijabtvang/


Da er det vel slik det skal være?


Tenk hadde det vært en prest som hadde uttalt noe lignende?

IndocteCollectio

Innlegg: 18182
IndocteCollectio
29.10.20 15:20
TheJedi: mens venstresiden desperat forsøker å ødelegge det nasjonale trygge fordi vi fortjener å dø fordi vi har vært okkupanter og kolonister en gang. Det er venstresidens våte drøm at hele jorden blir satt i brann for "reparations

En svært tullete påstand. 

IndocteCollectio

Innlegg: 18182
IndocteCollectio
29.10.20 15:21
Gunstein12: Kan ikke huske

Du kunne altså ikke underbygge eller legge ut tall/statistikk, ja ja.

Gunstein12

Innlegg: 17178
Gunstein12
29.10.20 15:21
IndocteCollectio: Å definere ekstremisme er ikke en enkel øvelse

Ja, du sliter med det, har jeg fått med meg...

Kaizen

Innlegg: 1049
Kaizen
29.10.20 15:22

Busnissclass: Når Erdogan går til angrep på Frankrike og Macron for å iverksette tiltak mot islamister etter en bestialsk halshugging. Da er ikke dette noe som gjelder et fåtall muslimer lenger. Nærmest hele den islamske verden er involvert i fordømmelsen.

startelver

Innlegg: 69693
startelver
29.10.20 15:23
knthz: Nuvel, Thailand styres ikke akkurat av Kong Harald.

De har sine problemer der også, men hovedreligionen (90%) er buddhister. 

Det alene er nok til at vi slipper å tenke så mye på halshugging fra ekstreme muslimer.  

Skjønner godt at stadig flere som har økonomi til det eller pensjonerer seg velger å utvandre  bort fra Europa.

De orker ikke å ta opp kampen med muslimene. Og den store muslimkrigen har enda ikke startet. Den vil komme til å herje over hele Europa om 20-30 år. 

(Innlegget ble redigert 29.10.20 15:24)

monterosa

Innlegg: 563
monterosa
29.10.20 15:24
TheBracket: Vi har sluttet for godt med den slags i det overlegne Vesten. Dette er barbari som hører naturlig hjemme i dysfunksjonelle islamofascistiske diktaturer og andre middelalderske samfunn.

Selvfølgelig er det. Men noen mennesker finnest det ikke god nok straff for i vår siviliserte verden. Den smerte en slik person påfører andre er helt grotesk. Et slikt menneske fortjener kun smerte resten av sitt liv.

tray358

Innlegg: 5112
tray358
29.10.20 15:25
busnissclass: Og hva er det som er så jævlig viktig med å tegne en mann som levde for 1400 år siden? Det kan ikke være noe annet enn å fram provisere muslimer,

Fordi det den mannen gjorde og det han påsto var den rette måten å leve sitt liv på for år 1400 siden, blir brukt som den perfekte rettesnor for hvordan enkeltindivider skal leve og stater styres den dag i dag. Altså ikke bare en religion, men i høyeste grad også et styringsverktøy for å kontrollere mennesker.  Disse håpløst gammeldagse og menneskefiendtlige reglene hører ikke hjemme i vestlige demokratiske samfunn.  Vi har kommet forbi det stadiumet og de som ønsker å stoppe oss fra å bruke demokratiske politiske virkemidler for å kritisere slike middelalderske holdninger må bekjempes. 

Karikaturtegninger kan være morsomme, slemme, skarpe, - alt det som kjennetegner en engasjert samfunnspolitisk debatt og ingen må få lov til å ta dette verktøyet fra oss. Derfor er det viktig å nekte å underkaste seg disse primitive uopplyste terroristene!

xavi-maestro

Innlegg: 7657
xavi-maestro
29.10.20 15:26
IndocteCollectio: Men spørsmålet er helt irrelevant, der av mitt spørsmål til deg rundt ABB. Personlig synes jeg 77 drepte og 319 skadde er så absolutt et "problem", men alle er vi jo forskjellige. Men tilbake til deg, hvis du gjør samme øvelse i Norge, hva blir svaret ditt da? Tør du ikke svare?

Det er ikke irrelevant nei. I den grad det er betimelig å fremheve behovet for å gjøre "samme øvelse" i Norge i denne situasjonen, må det ligge en antakelse om at vi har et omtrent tilsvarende terrorproblem - derav mitt spørsmål: "Har vi et terrorproblem i Norge?".

Hvis du ikke kan forholde deg til at hyppighet og antall drepte over tid, kombinert med antall mennesker som åpent tilslutter begrunnelsen for dette, er en faktor som veier tungt inn mot hvorvidt en sak "er et problem" (herav: "generelt/presserende" som jeg utdypet) - så kan vi ikke snakke om dette problemet.

Rettere sagt, da bidrar du til at ærlighet og presisjon rundt en problematikk som jevnlig dreper helt uskyldige mennesker ikke finner sted.

oyssol

Innlegg: 235
oyssol
29.10.20 15:26

Har ryddet bort noen karakteristikker som stred mot retningslinjene våre. Ellers fint om man kan holde diskusjonen relatert til saken, og ikke lar det utvikle seg til nok en generell diskusjon rundt innvandring. Det fins det andre tråder å ta i.

Brudd på retningslinjenene kan medføre sletting av innlegg og utestengelser. Kommentering av moderering tas på e-post, ikke her i tråden.
/mod

Gunstein12

Innlegg: 17178
Gunstein12
29.10.20 15:27
IndocteCollectio: Du kunne altså ikke underbygge eller legge ut tall/statistikk, ja ja.

Hva er det du ønsker statistikk på da?

Antall ekstreme uttalelser fra imamer og andre islamistiske autoriteter som ikke blir fanget opp?


xavi-maestro

Innlegg: 7657
xavi-maestro
29.10.20 15:27
IndocteCollectio: Så artig, dette kan du da mye om regner jeg med. For det er nettopp dette som tolkes veldig forskjellig ut i fra at det finnes utrolig mye litteratur å forholde seg til for muslimer. Men hva mener muslimer generelt at muhammed mente om en så viktig sak som drap? Hva sier koranen og hva sier sunnah-litteraturen om det samme. Jeg venter i spenning for du kan jo tydeligvis mye om dette.

Har du ikke sett hvordan muslimer i både vesten og i midtøsten svarer på ulike meningsmålinger gjennomført av blant andre pewpolls?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg