Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Stigmaet med å være mann

NYTT TEMA
Torotto

Innlegg: 20843
Torotto
16.01.21 23:49
Gloriana: Tror du har misforstått noe, det er ikke noe man får, det er noe som bare er.

Sitat fra lengre opp i tråden: Ubetinget kjærlighet tror jeg ikke du aner hva er, det er noe de færreste får oppleve i løpet av et liv.  sitat slutt.

Det handler vel om definisjon?

Det som er det er der på grunn av at GARDSDATTRA  formodligen gir og derfor får.   Kanskje ikke så sjeldent?   Ekte kjærlighet, som kommer av viljen til å gi ikke bare kreve. 

GARDSDATTRA

Innlegg: 63151
GARDSDATTRA
16.01.21 23:51
Gorback: Oh yeah, penger og rikdom hjelper det også - lat som du er mye rikere enn du virkelig er! Kjør en fasade som den israelske tindersvindleren og damene kommer rennende i bøtter og spann...

Og dette har du prøvd ut og feila så det smalt.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63151
GARDSDATTRA
16.01.21 23:54
Torotto: Det som er det er der på grunn av at GARDSDATTRA  formodligen gir og derfor får.   Kanskje ikke så sjeldent?   Ekte kjærlighet, som kommer av viljen til å gi ikke bare kreve.

Kanskje er det slik, jeg vet ikke. Men jeg ble rørt av innlegget ditt.

Gorback

Innlegg: 5583
Gorback
16.01.21 23:56
0gg0: Kan fort bli dyrt.

Damer av utsøkt kvalitet ER dyrt, men trenger ikke å koste skjorta - med mindre du gifter deg med en av dem eller det blir "yngel" hehe...;-)

nemezida

Innlegg: 3809
nemezida
16.01.21 23:57
joplina: Kvotering av kvinner inn i styrer, lik lønn for likt arbeid, damefotball er ikke underholdning - ja du har ikke hørt noe så tøvete bla bla bla

Hva er tøvete ? Lik lønn for likt arbeid er jeg ikke i mot. Men ikke på en scene eller på en idettsbane. Det er underholdningsbransje alt. Du må gjerne få Mick Jagger, Bono, Metallica, Paul McCartney osv til å dele på billettinntektene med det ukjente jente credbandet på en halvfull Sentrum Scene. De spiller jo og synger jo alle i 2 timer for et publikum. Eller få Messi til å dele inntektene sine med Ada Hegreberg (eller hva hun heter).

At menn kan få ekstrapoeng vet jeg. Jeg skrev det jo om du gidder å lese mer enn det du selv skriver. Men hvorfor ikke kvotere menn inn på medisin og juss ? Kvinnelige leger vil begynne i 9 til 4 jobb på sykehus og ikke starte som fastleger med en viss risiko. Kvinnelige jurister vil bli forvaltningsjurister og ansatte advokater, men ikke gründere eller partnere i de store advokatselskapene. Det er statistikk for alt dette. Hvorfor kan man da ikke kvotere. Kvotere inn på Stortinget derimot ? Hva er poenget med det ? Vi trenger de flinkeste folka inn der uavhengig av kjønn. I dag har vi stadig flere halvstuderte unge broilere fra egen partiorganisasjon uten praktisk erfaring fra yrkeslivet. Ubrukelige politikere. Det bekreftes ved at de er opptatt av ikke saker - som feminisme og at Giske klodde på et dame for 15 år siden.

(Innlegget ble redigert 16.01.21 23:59)

Gorback

Innlegg: 5583
Gorback
16.01.21 23:59
GARDSDATTRA: Og dette har du prøvd ut og feila så det smalt.

Nix, har andre metoder som jeg har brukt, men ikke i Norge...:-)

Kistespiker

Innlegg: 1901
Kistespiker
17.01.21 12:30
HYYYL: Om han i tillegg er en sutrekopp så er sjansene minimale.

Hahaha

Her skal jeg gi deg rett. Han kan rimelig enkelt lyve på de fleste punkter for en liten stund og dermed få seg noe. 

Men følger han den oppskriften så er det avsluttet så raskt hun finner ut av det, noe som vanligvis ikke tar lang tid. 

Velger han i utgangspunktet å være åpen om situasjonen når de møtes, så sier hun takk for praten å finner seg en annen person. 

 

Kistespiker

Innlegg: 1901
Kistespiker
17.01.21 12:47
Gorback: Kjør en fasade som den israelske tindersvindleren og damene kommer rennende i bøtter og spann...

Det er jo dokumentert at dette virker.

Det er også dokumentert at menn også tror det sitter vakre unge piker klar rundt om i hele verden for å skrive kjærlighetsbrev for å møte ukjente mannfolk fra vesten. De trenger bare litt økonomisk hjelp til togbiletter, vaksiner, pass eller andre utgifter som gjerne vokser seg høyere og høyere jo lenger man skriver brev sammen. 

Begge deler er svindel, men samfunnet syntes nok litt mer synd på damene som ble offer for tindersvindel, fremfor mannfolka som ble lurt av Ivanka fra Stalingrad. 

Mannfolka hadde liksom bare seg selv å takke for at de var så dumme, damene var det derimot synd på som var blitt svindlet. 

(Innlegget ble redigert 17.01.21 12:55)

59387

Innlegg: 406
59387
17.01.21 14:18

Når jeg skrev at en blakk mann med gjeld liten/ingen selvtillit og lav sosial status aldri kommer til å få oppleve ubetinget kjærlighet, så er det tydeligvis flere her som tror at jeg beskrev meg selv. Vel, jeg er ikke blakk og jeg har ikke gjeld, selvtillit og troa på meg selv har jeg og. Jeg vet hvordan det er å slite med selvtilliten, men det er lenge siden jeg slet med det. Men min sosiale status/verdi kunne nok helt klart vært bedre:).

Torotto

Innlegg: 20843
Torotto
17.01.21 14:32
GARDSDATTRA: Kanskje er det slik, jeg vet ikke. Men jeg ble rørt av innlegget ditt.

Tror vi skal ha retten til å definere Ekte Kjærlighet, uti fra oss selv og ikke bli kommandert av andre. 

Jeg var gift i 49 år med mine kone og savnet er stor etter at hun døde, men samtidig har jeg gleden av å kunne si at de 49 årene var ekte kjærlighet.  Det vil si at vi aksepterte hverandre slik vi var og viste hverandre at vi var gode nok og at livet ikke var en konkurranse.  

Derfor reagerte jeg, når noen annen skulle definere din oppfatning av å leve i et forhold med ekte kjærlighet. 

Lykke til videre! 

 

 

GreySerpent

Innlegg: 29271
GreySerpent
17.01.21 14:36
Gloriana: Ubetinget kjærlighet tror jeg ikke du aner hva er

De fleste som har barn vet hva dette er. Når ens eget liv ikke er mest verdt lenger.

DavidSkruiz

Innlegg: 9775
DavidSkruiz
17.01.21 15:02
Torotto: Nå har jeg jobbet i rundt 50 år og i den tiden har jeg opplevd jenter som er mer utholden og sterkere, en mange menn.

Treger ikke å ha jobbet med barn i 50 år akkurat for å vite at gutter og jenter er forskjellige.

Hvem som er mer utholdende og sterkere skjønner jeg ikke poenget ditt med????  

Poenget er at gutter og jenter er ulike på enkelte områder.

Torotto

Innlegg: 20843
Torotto
17.01.21 15:54
DavidSkruiz: Hvem som er mer utholdende og sterkere skjønner jeg ikke poenget ditt med????   Poenget er at gutter og jenter er ulike på enkelte områder.

Det var liksom et forsøk på å vise til at egenskaper det poengteres er Gutt Jente, har store interne variasjoner, som gjør forskjellene helt uten betydning i mange sammenhenger.  

Dette med Gutt Jente var før knyttet opp mot politiske og sosiale rammer og det er noe av dette som henger igjen. 

For TS syder av at menns problem i  dag skyldes, kvinners rettigheter og likestillingen. 

Noe som er fundamentalt galt. Likestilling endret sosiale rammer og medførte endring, som noen menn ikke har klart å takle på en grei måte. 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 17.01.21 15:57)

joplina

Innlegg: 67073
joplina
17.01.21 16:59
59387: Når jeg skrev at en blakk mann med gjeld liten/ingen selvtillit og lav sosial status aldri kommer til å få oppleve ubetinget kjærlighet

Det der mantraet ditt som du har kjørt i flere år stemmer ganske enkelt ikke.

Det er bare å se seg rundt i samfunnsbildet. F.eks en fredag/lørdag på et kjøpesenter når folk handler inn til helgen - du ser alle slags mennesker. Fjonge og strigla, mindre fjonge og mindre strigla, pene og mindre pene, folk fra gode kår og mindre gode kår, folk som lar vognene bugne og folk som ikke kjøper mer enn høyst nødvendig eller hva lommeboken tillater - freshe folk og folk som ikke akkurat ser ut å lukte blomster...

Men bare se så mange som er par av alle disse.

Det er et ordtak som heter "krake søker make" - og sånn finner krake make.

Det som kan bli en særdeles skuffende og vanskelig prøvelse er når folk mangler selvinnsikt om seg selve og kun sikter seg inn på på "mulige mål" som er helt utenfor deres liga.

Det vil være meget vanskelig for en ordinær jente som ikke bryr seg om sitt ytre eller ikke klær seg for å fremheve eventuelle fortrinn eller som faktisk ikke bryr seg om hva som er kledelig i det hele tatt (tøy er tøy) å vekke interessen til  en populær "Brad Pitt"-type.

Samme går for en ordinær mann som ikke heller bryr seg om å ta seg godt ut - men som allikevel insisterer på å alltid prøve seg på top notch-kvinnene han blir begeistret for.

Og i mange tilfeller vil det være vanskelig å matche noen som ikke jobber og klarer seg selv med f.eks en akademiker med kjempegod jobb...ikke først og fremst pga forskjell i økonomisk status - men fordi folk tross alt skal  kommunisere og helst finne sammen over felles verdigrunnlag og meninger...typ : snakke samme språk...like barn leker best.

 

 

Kistespiker

Innlegg: 1901
Kistespiker
17.01.21 17:05
Torotto: Likestilling endret sosiale rammer og medførte endring, som noen menn ikke har klart å takle på en grei måte.

Joa, men det gjelder liksom bare et fåtall menn lengre. Begynner å bli en god del og i hvertfall om man går internasjonalt. 

I Norge har man jo heldigvis en Oljerikdom som man til en grad kan bruke til å kamuflere ting. 

Grupper som faller utenfor, ikke klarer å tilpasse seg er jo aldri et problem så lenge det bare gjelder noen. Bermen på 45-50 % som støtter Trump tankegangen ville heller ikke vært noe å brydd seg om dersom den kun var 2-3 %. 

 

KapteinMark

Innlegg: 4699
KapteinMark
17.01.21 17:06
59387: Jeg vet hvordan det er å slite med selvtilliten, men det er lenge siden jeg slet med det.

Mange av oss har nok vært eller er i den situasjonen, og har man det vanskelig på flere måter, så drar det selvtilliten nedover.

Men jeg forstår ennå ikke helt hva samfunnet/myndighetene skal gjøre med dette(?).

Kjenner mange jeg som har lav inntekt, og som har hatt lite problemer med å finne seg en kjæreste. De er helt alminnelig hyggelige og bobler ikke over av selvtillit tror jeg.

59387

Innlegg: 406
59387
17.01.21 22:03

KapteinMark: De har nok en god selvtillit og en bra sosial verdi. En av mine tidligere kompiser gidder aldri å jobbe, har alltid gått på trygd og gir stort sett blaffen i alt, men damer kommer og går i et jevnt tempo. Han har masse selvtillit og sjarm og er en populær fyr, alltid vært det.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63151
GARDSDATTRA
17.01.21 23:16
Torotto: Derfor reagerte jeg, når noen annen skulle definere din oppfatning av å leve i et forhold med ekte kjærlighet.  Lykke til videre!

Takk. Jeg fylte femti da jeg opplevde dette for første gang. Vi bor ikke sammen, vi eier ingenting sammen, men vi er til hjelp og støtte for hverandre uten å føre regnskap. Vi snakkes hver dag og det finnes ingen kontroll eller eierskap på hverandre. Så er vi begge i en situasjon der vi kan bo hos hverandre en uke eller to, eller ei helg. Vi trenger ikke annet enn ei datamaskin for å være på jobb.

perchri

Innlegg: 11631
perchri
18.01.21 08:10
Mister_Morisette: Menn og kvinner er to vidt forskjellige kjønn

Tenk om folk kunne forstå det? 

joplina

Innlegg: 67073
joplina
18.01.21 09:24
perchri: Tenk om folk kunne forstå det?

Tenk om folk bare kunne innse at selv om vi har forskjellige kjønn for reproduksjon så er menn og kvinner mer lik hverandre enn vi er forskjellige.

Vi er mennesker og vi har akkurat på en prikk de samme grunnleggende behov som må dekkes .

Individuelle forskjeller, holdninger, meninger og roller vi enten velger oss , vokser inn i eller blir presset inn i - finnes i samme grad innenfor begge kjønnsgrupper som de er å finne mellom kjønnsgruppene.

Den her evige krigstilstanden ; kvinner versus menn eller menn versus kvinner er fånyttes.

-Ingen kan vinne.

-Men når skal folk skjønne det?

granateple

Innlegg: 3558
granateple
18.01.21 10:07
joplina: Men bare se så mange som er par av alle disse.

Og likevel ser vi betydelig oftere eldre menn med yngre "koner", enn omvendt

Vi ser betydelig oftere at "unge koner" og eldre menn kjører "litt" dyrere biler enn folk flest.

Vi ser "litt" oftere suksessfulle eldre menn med yngre koner, enn eldre suksessfulle kvinner med unge dårligere betalte "menn"

Hvorfor er kvinner kun "happy" med å gifte oppover, mens menn tilsynelatende aldri har problem med å gifte seg nedover?

Kistespiker

Innlegg: 1901
Kistespiker
18.01.21 10:41
granateple: Hvorfor er kvinner kun "happy" med å gifte oppover, mens menn tilsynelatende aldri har problem med å gifte seg nedover?

I et likestilt samfunn er dette et paradoks. Selv med like muligheter, lik lønn og like forutsetninger så vil biologi trumfe likestilling på flere områder. 

Kvinner sin måte å gjøre seg selv attraktiv og tiltrekkende på gjøres stort sett på samme måte i dag som for 1000 år siden. Det er det visuelle som kropp, utseende, klær.. Mannen tiltrekkes av dette i langt større grad enn hvilken sosial status hun har, økonomi og inteligens. 

Mannen sin måte å gjøre seg attraktiv og tiltrekkende heller mer mot hans sosiale status, finansielle status og evne til å være stabil, samt høy forsørger evne. 

Kanskje man kan si at dette er kjønnenes måte å sminke seg selv på. 

Man skulle tro at i et likestilt samfunn så ville slike kjønnspreg forsvinne over tid, men det står seg derimot godt over tid. 

Av denne grunn har fenomener som incels, trumpisme(het vel noe før det også), tapermenn, ufrivillig børnløse menn etc  - kunne vokse seg frem til en altfor stor gruppe. 

Det interessant med likestillings debatten som slike temaer ofte ebber ut i er egentlig å stille spørsmålet. 

Hvorfor velger kjønn tradesjonelt når forutsetningene og utgangspunktene er 100 % like. 

Å der tror jeg det blir for enkelt å si at man må bare tilpasse seg. Da skaper man fort veldig mange som står stående utenfor.  

(Innlegget ble redigert 18.01.21 10:44)

Kistespiker

Innlegg: 1901
Kistespiker
18.01.21 10:59
granateple: Og likevel ser vi betydelig oftere eldre menn med yngre "koner", enn omvendt

Å siden denne tråder handler om stigma for menn, så er dette noe jeg selv har og opplever mange ganger. 

Er i 50 årene og har 2 barn. Et på 12 år og ett på 20 år. Kona er av Asiatisk herkomst så det bærer naturligvis barnene preg av. I hvertfall hun på 20 år som jeg ikke selv er biologisk far til. 

Når hele familien er på tur er det ingen som løfter et øyebryn. Ei heller når jeg er ute med den yngste uansett ærend. 

Hun eldste som sikkert mange ville kategorisert som eye candy dersom de hadde sett bilde får jeg flere stygge blikk og av og til kommentar på dersom vi er ute sammen i et eller annet ærend. 

Så er det mye rare holdninger om slik i Norge. 

 

joplina

Innlegg: 67073
joplina
18.01.21 11:06
granateple: Og likevel ser vi betydelig oftere eldre menn med yngre "koner", enn omvendt Vi ser betydelig oftere at "unge koner" og eldre menn kjører "litt" dyrere biler enn folk flest. Vi ser "litt" oftere suksessfulle eldre menn med yngre koner, enn eldre suksessfulle kvinner med unge dårligere betalte "menn"

Gjør vi...?

joplina

Innlegg: 67073
joplina
18.01.21 11:08
Kistespiker: Hun eldste som sikkert mange ville kategorisert som eye candy dersom de hadde sett bilde får jeg flere stygge blikk og av og til kommentar på dersom vi er ute sammen i et eller annet ærend.  Så er det mye rare holdninger om slik i Norge.

Skal lure på hvem som har skapt dette stigmaet du er utsatt for.....

- Forslag?

Kistespiker

Innlegg: 1901
Kistespiker
18.01.21 11:22
joplina: Skal lure på hvem som har skapt dette stigmaet du er utsatt for..... - Forslag?

Det er jo klart det er min egenskyld for at jeg valgte å gifte meg med en utenlandsk dame. 

Men de som gir de stygge blikkene og kommentarene kan jo umulig vite det. Poenget er at slik ville neppe skjedd om hun var lys i hud og hår. 

Å jeg skal da vel også kunne spise en lunsj ute med min datter uansett hvordan hun ser ut uten å bli utsatt for slikt, eller mener du noe annet ?

 

 

(Innlegget ble redigert 18.01.21 11:27)

Kistespiker

Innlegg: 1901
Kistespiker
18.01.21 11:23
joplina: Gjør vi...?

Ja

joplina

Innlegg: 67073
joplina
18.01.21 11:38
Kistespiker: Det er jo klart det er min egenskyld for at jeg valgte å gifte meg med en utenlandsk dame.  Men de som gir de stygge blikkene og kommentarene kan jo umulig vite det. Poenget er at slik ville neppe skjedd om hun var lys i hud og hår.

Var ikke deg jeg hadde i tankene.

Derimot dette:

Samme trend fra 2008 som nå

"Utenlandske kvinner leveres på døra til krisesenteret

Sentre over hele landet opplever at norske menn bokstavelig talt leverer sine utenlandske koner på døra når de er «ferdig med dem»"

Dumper kvinnene på krisesenter. Her er tiltakene

**************

Når mindre gode menn (på alle måter) gjør seg skyldige i slikt, så skaper de et stigma av mistro som gode menn rammes av.

 

joplina

Innlegg: 67073
joplina
18.01.21 11:39
Kistespiker: Ja

Hvorfor..?

Fordi kvinner er golddiggers eller fordi menn vil ha trofékoner..?

granateple

Innlegg: 3558
granateple
18.01.21 11:40
joplina: Gjør vi...?

Absolutt!

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg