Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Stigmaet med å være mann

NYTT TEMA
joplina

Innlegg: 67064
joplina
18.01.21 11:41
granateple: Absolutt!

Hvorfor..?

Fordi kvinner er golddiggers eller fordi menn vil ha trofékoner..?

SamusAran

Innlegg: 38
SamusAran
18.01.21 11:53

Finnes ikke noe stigma med å være mann.

granateple

Innlegg: 3558
granateple
18.01.21 11:59
joplina: Når mindre gode menn (på alle måter) gjør seg skyldige i slikt, så skaper de et stigma av mistro som gode menn rammes av.

Menn som gjør slikt er svin, ferdig snakket!

Men er det så sikkert at alt det disse kvinnene sier er sant?

Ved ett "normalt" samlivsbrudd mellom to nordmenn er ikke oppholdstillatelse ett problem, da har man oftest egen økonomi, nettverk, familie osv.

For kvinner som mangler alt eller deler av dette i ett fremmed land, så kan fort krisesentre være eneste utvei, men betyr det nødvendigvis at det er mannens skyld?

Vi vet lite hvorfor slike samlivsbrudd skjer, og vi vet ikke om det er den ene eller den andre parten som er skyld i dette. Det vi vet er at om kvinnen får sympati for sin sak så øker hennes mulighet til å få innvilget varig opphold, og muligheten til et bedre liv.

Og ja jeg kjenner opptil flere norske menn, og kvinner som har "kastet" opp til flere samboere ut, over flere ti år, årsakene er som regel sammensatte, og sjeldent basert på at de er dårlige mennesker.

Men vi vet slett ikke om dette bare skyldes onde norske menn, men at også det finnes er sikkert hevet over enhver tvil!

joplina

Innlegg: 67064
joplina
18.01.21 12:15
granateple: Menn som gjør slikt er svin, ferdig snakket!

Det er jeg enig med deg i.

Grunnen til at jeg påpekte det er fordi som regel er det norske batikkhekser og feminister som grunnet misunnelse, bitterhet eller bare for å være jævlige som pålegges skylden for at menn med asiatiske koner føler seg stigmatiserte (blir sett skjeivt på).

Jeg føler at det er nødvendig å peke på hovedårsaken som har vært kjent og dokumentert i 10-15 år allerede.  Det er drittmannfolk som behandler sine koner dårlig og stadig henter hjem nye som er årsaken til at gode menn føler seg urettferdig mistenkeliggjort.

granateple

Innlegg: 3558
granateple
18.01.21 12:25
joplina: Hvorfor..? Fordi kvinner er golddiggers eller fordi menn vil ha trofékoner..?

Gjennom historien har alltid kvinner giftet seg opp.

Ingen trekker på ett øyelokk om konen til en profilert advokat eller leder har en fortid som kassadame eller har jobbet på SFO.

Alle ville reagert om det var motsatt!

Så vanlig er det fortsatt at mannen gifter seg nedover, mens kvinner i "verstefall" gifter seg horisontalt.

Ser du for deg at en kvinnelig næringsliv direktør på 45 gifte seg med han 25 åringen i kassen på KIWI?

 

Gloriana

Innlegg: 9905
Gloriana
18.01.21 12:28
granateple: Ingen trekker på ett øyelokk om konen til en profilert advokat eller leder har en fortid som kassadame eller har jobbet på SFO.

Det gjelder som regel kun i de tilfellene der mannen med denne høye stillingen kanskje ikke har et intellekt som samsvarer med ansvaret han har, eventuelt at han han slettes ikke bryr seg om hvem han må snakke med på daglig basis, det skal bare være noen hjemme. Det var nok mer slik før, men de forholdene som fungerer best er der man er på bølgelengde også mentalt. 

Gloriana

Innlegg: 9905
Gloriana
18.01.21 12:29
joplina: Det er drittmannfolk som behandler sine koner dårlig og stadig henter hjem nye som er årsaken til at gode menn føler seg urettferdig mistenkeliggjort.

Nok av kvinner som også skader menn for livet, det er bare et helt annet handlingsmønster. Men det skal vi ikke snakke om eller?

granateple

Innlegg: 3558
granateple
18.01.21 12:37
joplina: Det er jeg enig med deg i.

Se det, selv vi kan være enige av og til .... :-)

Men jeg synes du er litt for sikker i din sak:

Jeg føler at det er nødvendig å peke på hovedårsaken som har vært kjent og dokumentert i 10-15 år allerede.  Det er drittmannfolk som behandler sine koner dårlig og stadig henter hjem nye som er årsaken til at gode menn føler seg urettferdig mistenkeliggjort.

Mitt poeng er at dette vi vi ikke nok om, vi vet at noen menn har hentet utenlandske kvinner, og at det har skjedd ett brudd, vi vet også at noen har opplevd flere brudd, med flere kvinner, er det i seg selv en dokumentasjon på at de er "drittmannfolk"?

Er de mer "drittmannfolk" enn andre menn som har flere samlivsbrudd med norske kvinner?

Forskjellen er gjerne at flertallet norske damer sjeldnere må ty til krisesentre, mens for utenlandske kvinner kan det enten være eneste alternativet de har, eller det kan være av taktiske årsaker...

Misforstå meg rett, jeg sier altså ikke at dette ikke skjer, men jeg sier at en slik statistikk neppe er særlig egnet til å karakterisere ett relativt stort antall menn, sånn helt uten videre....

 

granateple

Innlegg: 3558
granateple
18.01.21 12:42
Gloriana: Det var nok mer slik før, men de forholdene som fungerer best er der man er på bølgelengde også mentalt.

Så en 25 åring som jobber på KIWI er mindre mentalt utrustet en 45 år gammel advokat eller lignende?

Vel det synes jeg en "spenstig" konklusjon, og en konklusjon man utelukkende hører når det skal forsvares hvorfor kvinner alltid gifter seg opp!

For det du hevder er at en stor del av norske kvinner faktisk er mentalt underlegne sine menn.....

Jeg tror ikke det var det du egentlig mente da du skrev det.....

Gloriana

Innlegg: 9905
Gloriana
18.01.21 12:48
granateple: Så en 25 åring som jobber på KIWI er mindre mentalt utrustet en 45 år gammel advokat eller lignende? Vel det synes jeg en "spenstig" konklusjon, og en konklusjon man utelukkende hører når det skal forsvares hvorfor kvinner alltid gifter seg opp! For det du hevder er at en stor del av norske kvinner faktisk er mentalt underlegne sine menn..... Jeg tror ikke det var det du egentlig mente da du skrev det.....

De fleste av dem ja, det sier jo seg selv. Det kan jo være en og annen rakettforsker som bare elsker å stable varer dagen lang, men det er heller usannsynlig ;) 

Jeg sier ikke at vi er underlegne heller, vi har forskjellige kvaliteter og intelligens er et vidt begrep. Det handler ikke så mye om å gifte seg oppover, det handler om å styrke og forbedre potensielle avkom. At mange i dag måler dette i sosial status tror jeg personlig er dumt, men folk får nå velge selv. 

joplina

Innlegg: 67064
joplina
18.01.21 13:29
granateple: Gjennom historien har alltid kvinner giftet seg opp. Ingen trekker på ett øyelokk om konen til en profilert advokat eller leder har en fortid som kassadame eller har jobbet på SFO. Alle ville reagert om det var motsatt!

Så du ville ikke svare på spørsmålet om kvinner er golddiggers eller menn er ute etter trofékoner....men i stedet brodere omkring hvordan kvinner alltid har giftet seg opp...

Hvordan ville de vel  klart det hvis ikke menn har vært aktive medspillere i samme grad?

Det er for øvrig en kjent sak (eller burde være det) at kvinner har begrenset fertilitet - slik at hvis familieliv med barn er målet så bør kvinnen være i fertil alder.

"Kvinner er mest fruktbare i 20-årene. I løpet av 30-årene ses derimot en gradvis reduksjon av fruktbarheten, og etter fylte 35 år skjer reduksjonen raskt."

- Kan det være en årsak til at eldre menn/yngre kvinner er vanligere enn omvendt? 

Det ville jo i tilfelle være en karamell til alle som har overbevist seg selve om at yngre golddiggers nærmest forhekser eldre distingverte menn med kapital til viljeløse ektemenn - uten at de egentlig aaaaner hva som traff dem.

I tillegg tror jeg ikke menn er uberørt av vakre kvinner og i minst like stor grad ønsker seg en trofékone hengende på armen som unge kvinner er golddigger's som er ute etter en mann med status og penger.

- De finner hverandre.

DavidSkruiz

Innlegg: 9769
DavidSkruiz
18.01.21 13:38
Torotto: Det var liksom et forsøk på å vise til at egenskaper det poengteres er Gutt Jente, har store interne variasjoner, som gjør forskjellene helt uten betydning i mange sammenhenger.   Dette med Gutt Jente var før knyttet opp mot politiske og sosiale rammer og det er noe av dette som henger igjen.

Her er jeg delvis enig med deg, men ikke helt. Det viser all statistikk på mange ulike tema, at gutter og jenter har enkelte grunnleggende ulikheter basert på kjønn og ikke miljø. Jeg snakker selvsagt om gjennomsnitt her, ikke at enkelte individer overlapper hverandre på statistikken. Hannkjønnet har en dyster statistikk på mange områder, og det kommer ikke bare av miljøet og de sosiale rammene.

(Innlegget ble redigert 18.01.21 13:40)

joplina

Innlegg: 67064
joplina
18.01.21 13:41
granateple: Mitt poeng er at dette vi vi ikke nok om,

Det er mulig at du har rett i den biten - men det forandrer ikke på at undersøkelser, journalister og krisesentre har meldt om det samme fra tidlig 2000-tall.

Det er disse "nyhetene" og den informasjonen folk flest har forholdt seg til. Og når folk får høre/lese det samme i 10-15 år så gjør de seg opp meninger og holdninger til de som de mener kommer inn under "henteekteskap"/"postordrebruder"/"kjøpekoner"

- Jeg syns at det er alt for ofte at norske kvinner blir pålagt skylden for at menn med utenlandsk kone føler seg uglesett/stigmatisert. Ja, de blir ofte anklaget for å være misunnelige bitterfitter av den grunn.

Men greia er jo at norske drittmannfolk som har behandlet sine koner dårlig og i mange tilfeller har hentet seg både kone nr.2 og nr. 3 - og skapt disse "nyhetene" , er de som bærer skylden for den mistro som har vokst frem.

- Hvis det så skulle vise seg at undersøkelsene var lemfeldige, journalistene hadde et bias og at nyhetene var vinklede og at det var en haug av andre grunner som medførte at utenlands-koner gjorde bruk av krisesentre i større og større grad - vet de fleste lite eller ingenting om.

Og det folk ikke vet noe om og heller ikke har noen mulighet å sjekke opp, forholder de seg heller ikke til.

granateple

Innlegg: 3558
granateple
18.01.21 14:12
Gloriana: De fleste av dem ja, det sier jo seg selv. Det kan jo være en og annen rakettforsker som bare elsker å stable varer dagen lang, men det er heller usannsynlig ;)

Jeg tror du vil bli overasket over hvor godt man kan tjene i matbutikker, og hvor fort man kan rykke opp i ledende stillinger.

Svigerdatteren min startet på REMA som ekstrahjelp ved studiestart, nå jobber hun kun på REMA og tjener bedre enn hun ville gjort etter ferdig utdannelse i Fylket eller kommunen og har allerede før fylte 30 mer enn seks års ledererfaring, budsjettansvar og personell ansvar.

Tror likevel at hun ikke er særlig dummere enn sønnen min hun er gift med, selv om han er mellomleder i ett større energiselskap

granateple

Innlegg: 3558
granateple
18.01.21 14:17
joplina: Så du ville ikke svare på spørsmålet om kvinner er golddiggers eller menn er ute etter trofékoner....men i stedet brodere omkring hvordan kvinner alltid har giftet seg opp...

Fordi det er ett umulig spørsmål å svare på.

Flertallet av disse vil uansett ikke kjenne seg igjen i disse betegnelsene.

De gjør bare det man alltid har gjort, menn gifter seg ofte nedover, mens kvinner uansett alltid gifter seg horisontalt eller opp!

granateple

Innlegg: 3558
granateple
18.01.21 14:34
joplina: Men greia er jo at norske drittmannfolk som har behandlet sine koner dårlig og i mange tilfeller har hentet seg både kone nr.2 og nr. 3 - og skapt disse "nyhetene" , er de som bærer skylden for den mistro som har vokst frem.

Men det kan jo også være at dette er kvinner som har lært at dette er løsningen til ett godt liv i vesten?

Kanskje dette like ofte er dønn ensomme menn som utnyttes av "lure" kvinner?

Jeg vet ikke, men jeg vet at de fleste av disse kvinnene får bli, og det kan være en like god forklaring.

Og siden man ikke vet, så vil jeg påstå at å karakterisere slike menn på gruppe nivå er en dårlig ide.

Det jeg vet er at amorøse forhold påvirker vår evne til rasjonell tenking, noe vi ofte ser i media, og som rammer både kvinner og menn på samme måte, senest professoren på Haukeland som hadde betalt ut ett tosifret antall millioner til en "nett kjæreste"

Gloriana

Innlegg: 9905
Gloriana
18.01.21 15:01
granateple: Jeg tror du vil bli overasket over hvor godt man kan tjene i matbutikker, og hvor fort man kan rykke opp i ledende stillinger. Svigerdatteren min startet på REMA som ekstrahjelp ved studiestart, nå jobber hun kun på REMA og tjener bedre enn hun ville gjort etter ferdig utdannelse i Fylket eller kommunen og har allerede før fylte 30 mer enn seks års ledererfaring, budsjettansvar og personell ansvar. Tror likevel at hun ikke er særlig dummere enn sønnen min hun er gift med, selv om han er mellomleder i ett større energiselskap

Jeg har aldri snakket om inntekt. Sannheten er nok at de begge er helt middelmådige hva intelligens angår, det er også der størsteparten befinner seg. Altså verken veldig bra eller veldig dårlig. 

Rainmaker

Innlegg: 57149
Rainmaker
18.01.21 15:11
joplina: Men greia er jo at norske drittmannfolk som har behandlet sine koner dårlig og i mange tilfeller har hentet seg både kone nr.2 og nr. 3 - og skapt disse "nyhetene" , er de som bærer skylden for den mistro som har vokst frem.

Tja... jeg vil vel si at det heller de 50-60-åringene som kommer hjem fra Thailand med en kone på 1/3 av egen alder som har skapt mye mistro og snakk om "hentebruder".

Mister_Morisette

Innlegg: 3370
Mister_Morisette
18.01.21 16:13
perchri: Tenk om folk kunne forstå det?

Ja, ikke sant? Enig.

Torotto

Innlegg: 20747
Torotto
18.01.21 17:03
DavidSkruiz: Hannkjønnet har en dyster statistikk på mange områder, og det kommer ikke bare av miljøet og de sosiale rammene.

Men da skal vi ikke gjøre det verre, med å legge skylden på feminismen. 

Det blir en slik sutteklut! 

Det var klart enklere å være mann på 1950 tallet, hvor kvinner ble sett på som reservearbeidskraft og hvor det å skille seg, var nesten utenkelig for de fleste, grunnet avhengighet av mannen i denne type samfunn vi da hadde. 

Konkurranse er faktisk slitsomt uavhengig på hvilket områder det kommer. 

Men det tydeliggjøres blant enkelte unge gutter fra land med manns dominans.  Hvor jenter får plikter og reguleres strengt, mens guttene slipper unna med det meste.  Når de da vokser opp i Norge og oppdager at de står der uten utdanning og muligheter enn kriminalitet.  Da blir de stigmatisert! 

Farmer

Innlegg: 2370
Farmer
18.01.21 17:20

Torotto: Definisjon av feminisme er likestillilling mellom skjønn. Derfor kan man ikke skylde noe på begrepet feminisme, så fremst man ikke ønsker forskjellige rettigheter mellom mann og kvinne.

Dette vil jo si at trådens tema er også feminisme, på mannens vegne. 

KapteinMark

Innlegg: 4697
KapteinMark
18.01.21 20:00
59387: En av mine tidligere kompiser gidder aldri å jobbe, har alltid gått på trygd og gir stort sett blaffen i alt, men damer kommer og går i et jevnt tempo. Han har masse selvtillit og sjarm og er en populær fyr, alltid vært det.

Her var det jo håp i hengande snøre!

Nå var det ikke noe godt eksempel å la være å jobbe, men jeg tror mange som konsekvent mener det er vanskelig å være mann kunne lære noe av denne fyren du omtaler.

På langt nær alle damer er spesielt opptatt av status og penger.

Så selvtilitt og sjarm på blå resept hadde nok vært ideelt for mange av oss.

Gorback

Innlegg: 5570
Gorback
18.01.21 20:08
59387: En av mine tidligere kompiser gidder aldri å jobbe, har alltid gått på trygd og gir stort sett blaffen i alt, men damer kommer og går i et jevnt tempo. Han har masse selvtillit og sjarm og er en populær fyr, alltid vært det.

Er det denne karen?...

59387

Innlegg: 406
59387
19.01.21 13:59

KapteinMark: Håp? Lære av denne fyren? Han ble jeg kjent med når jeg var 14, vi har 1 felles hobby/lidenskap, pga dét så var vi kompiser lenge. Han har vokst opp som enebarn, 100% fri oppdragelse, dvs 0 oppdragelse. Han har aldri dårlig samvittighet for noe, gir blaffen i alt utenom trygda si og dopen sin. Han bor på hospitser og andre tvilsomme steder med tvilsomme mennesker. Han ser helt gjennomsnittlig ut, skiller seg ikke ut fysisk. Siden jeg ble kjent med han som 14 åring så har damene kommet og gått, når han var tenåring så hadde han ny kjæreste Annenhver uke, noen ganger hver uke. Dette fortsatte han med langt inn i voksenlivet, idag er han en fyr som rett og slett bruker damer, jeg har aldri sett han med kjærlighetssorg eller noe savn etter de damene han har vært sammen med. Jeg har til dags dato ikke hørt ei eneste dame si ett eneste pent ord om han, men han har hatt sex eller vært kjæreste med alle sammen:). Han er ikkeno å se opp til, men jeg skulle ønske jeg lærte av han om damer når vi var kompiser, men jeg var desværre så hjernevasket av feminismen at jeg bare lyttet til jentene/kvinnene isteden. Håp i hengande snøre?

DavidSkruiz

Innlegg: 9769
DavidSkruiz
19.01.21 15:45
Torotto: Men da skal vi ikke gjøre det verre, med å legge skylden på feminismen.
Det blir en slik sutteklut!

Helt enig. Det var heller ikke hva jeg mente.

59387

Innlegg: 406
59387
19.01.21 16:01

DavidSkruiz og Torotto: feminisme er ett virus i det vestlige samfunnet i dag! Det polariserer kjønnene, det former samarbeidsvillige og snille gutter til å bli myke menn som gjør som damer sier, damer er ikke tiltrukket av det. Ei 40+ dame med 3 unger trenger en snill myk mann hun kan stole på, men hun er ikke tiltrukket av dem. Barna fikk hun mest sannsynlig med langt mer dominante agressive alfaer. Det er menn som ikke lytter til kvinner og samfunnet som blir det damer er biologisk tiltrukket av! Kjipt men sant

peraleks

Innlegg: 6962
peraleks
19.01.21 17:40
59387: DavidSkruiz og Torotto: feminisme er ett virus i det vestlige samfunnet i dag! Det polariserer kjønnene, det former samarbeidsvillige og snille gutter til å bli myke menn som gjør som damer sier, damer er ikke tiltrukket av det. Ei 40+ dame med 3 unger trenger en snill myk mann hun kan stole på, men hun er ikke tiltrukket av dem. Barna fikk hun mest sannsynlig med langt mer dominante agressive alfaer. Det er menn som ikke lytter til kvinner og samfunnet som blir det damer er biologisk tiltrukket av! Kjipt men sant

Denne tankegangen er hovedgrunnen til hvorfor du har(er) vært i den situasjonen du var(er?) i.

Incel-tankegangen.

59387

Innlegg: 406
59387
19.01.21 17:56

peraleks: Jeg praktiserte det kvinner hjernevasket meg til å tro på, som så veldig mange andre. Kvinner har ikkeno ansvar her..?

Jeg har skrevet her tidligere at jeg debuterte sexuelt med en sexarbeider når jeg var 19, og har fortsatt å kjøpe tjenester av dem igjennom livet. I perioder ofte, andre perioder ikke så ofte. Men jeg har og fått meg selvtillit som har og gitt meg noen elskerinner og one night stands og. 
Jeg ser ikke på det å kjøpe sex som trist eller nedverdigende, damene er sexy, pynter seg og er feminine. Ække sexen man betaler for, det er det før og etter man betaler for å slippe, resten er bonus:).

 

joplina

Innlegg: 67064
joplina
19.01.21 18:15
59387: DavidSkruiz og Torotto: feminisme er ett virus i det vestlige samfunnet i dag! Det polariserer kjønnene

- Fikk du dårlig betalt som innleid polariseringsekspert for å lære feminist-viruset hvordan polarisere kjønnene...? Man skulle tro det som du gnåler.

Men polarisering din - sitert under - taler sitt tydelige språk

59387 : "Ei 40+ dame med 3 unger trenger en snill myk mann hun kan stole på, men hun er ikke tiltrukket av dem. Barna fikk hun mest sannsynlig med langt mer dominante agressive alfaer."

- Vet ikke hva som gnager deg mest....om det er kvinnene som ikke vil ha deg eller alfamennene du ikke når til knes. Og det samme kan det jaggu være.

59387

Innlegg: 406
59387
19.01.21 18:30

Joplina: Har feminisme styrket forholdet mellom kjønnene? Er mann og kvinne like eller mer sammensveiset idag enn for 50 år siden? Et land er folket, og folket er mann og kvinne. Er vi folket mer sammensveiset nå enn for 50 - 60 år siden?

Det eneste som gnager meg er at kvinner er løgnere, tanker meninger og ytringer er sminket og følelsesstyrt. Og dette blir vi programert til å lytte til og tro på - believe all women. Objektiv fakta og kalde realiteter er ikke helt kvinners greie.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 18:31)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg