Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Et kommunistisk alternativ i Norge?

NYTT TEMA
Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
28.02.21 22:11
ondoro: Så det mener NKP.. merkelige greier. Var det "relevant" du kalte det?

Siden kommunismen bare kan virkeliggjøres  ved tvang, makt og vold, sier det seg selv at enhver som vil ha et kommunistisk samfunn vil ta bevegelsesfriheten og alle andre friheter fra folk.

Torotto

Innlegg: 21446
Torotto
28.02.21 22:42

@Homo_Erectus.

Gidder faktisk ikke mer! 

 

Gorback

Innlegg: 5726
Gorback
28.02.21 23:29
Homo_Erectus: En med elementær leseforståelse ser  straks at jeg aldri har skrevet noe som kan oppfattes som at jeg "synes det er greit at Norge har trakassert og overvåket egne borgere som er kommunister - eller på venstresiden" og at ""betingelser" som at norske borgere må ta avstand fra tilsvarende i andre land først".

Nei men så bra da, da ble jo dette oppklart  - da er vi jo enige i at det er forkastelig at Norge trakasserte og overvåket kommunister og venstreside! Fryd og gammen, fred på jord og alt det der...:-)

Torotto

Innlegg: 21446
Torotto
28.02.21 23:31

@Keva.  

Sosialdemokratiets identitets krise og sammenfallet med Sovjetunionens sammenbrudd. 

Her

ondoro

Innlegg: 34842
ondoro
28.02.21 23:35
Homo_Erectus: Siden kommunismen bare kan virkeliggjøres  ved tvang, makt og vold, sier det seg selv at enhver som vil ha et kommunistisk samfunn vil ta bevegelsesfriheten og alle andre friheter fra folk.

Sier du det, hvor i "skriften" står det da? Merkelig, hvem skal begrense denne bevegelsesfriheten din da i et kommunistisk statsløst samfunn der grense er opphevet osv? 

Du er så dønn useriøs i denne tråden, så jeg avslutter "diskusjonen2 med deg nå. 

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
01.03.21 08:40
Gorback: Nei men så bra da, da ble jo dette oppklart  - da er vi jo enige i at det er forkastelig at Norge trakasserte og overvåket kommunister og venstreside! Fryd og gammen, fred på jord og alt det der...:-)

Utrolig så vanskelig dette er da. Jeg har sagt at jeg ikke synes noe om at  mennesker blir overvåket og forfulgt for sine meninger.

Men jeg har sagt at jeg kan ha forståelse for det.

Jeg kan ha forståelse for at ekstremister som predikerer hat, krig og væpna revolusjon, blir overvåket av politiet. Dette enten de er nazister, kommunister, islamister eller andre ekstreme ideologier. Jeg forstår også at man ikke vil ansette dem i stillinger der de får innblikk i saker som angår landets sikkerhet og forsvar. Men at privatpersoner forfølger og hetser dem og stenger dem ute fra det vanlige arbeidslivet, er jeg imot.

Ble det klarere nå? Jeg liker altså ikke at mennesker blir overvåket, det er noe jeg er imot.

Men jeg har likevel forståelse for at PST overvåker islamittiske ekstremister, jihadister, nynazister og andre høyreekstreme. Da har jeg selvfølgelig også forståelse for at PST overvåker ekstremister på motsatt ytterfløy.

Her er en som er blitt utsatt for overvåkning:

Opplysninger til VG: Terrorsiktet (16) ville angripe med nikotingift Den terrorsiktede gutten (16) fra Syria skal ha planlagt å teste nikotingift på tilfeldige enkeltpersoner i Norge. Dersom testen var vellykket, så ville han slå til mot vantro grupper.

I begynnelsen av februar ble den 16 år gamle syriske gutten pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og siktet for terrorforberedelser. Sikkerhetstjenesten hadde over en periode fulgte med på 16-åringen i skjul, og overvåket hans bevegelser, gjøremål og aktivitet på internett, ifølge VGs opplysninger.

Uansett hvor sterkt jeg misliker overvåkning, kan jeg ikke si at det er forkastelig at Norge trakasserte og overvåket denne gutten.

Om PST holder øye med hjemvendte Syria-farere og islamittiske fremmedkrigere, synes jeg ikke det er forkastelig.

Jeg kan heller ikke si at det var forkastelig at Norge trakasserte og overvåket Arne Treholt og Gunvor Galtung Haavik.

Når jeg ser hva som er funnet i arkivene til Stasi, har jeg også forståelse for at POT fulgte med.

Neppe ulovlig politisk overvåking Begrepet «ulovlig politisk overvåking» henger etter hvert i en tynn, slitt tråd for hovedmennene bak de gjentatte kampanjene mot norske sikkerhetstjenester, dersom en ser mer kritisk inn i arkivhyllene der informasjon til syvende og sist ble lagret. Helt samtidig må en se på det meget spesielle tekniske og operative virksomhetsområdet til et politisk miljø som pr. definisjon drev regulær etterretningsvirksomhet eller det vi like gjerne kan kalle spionasje rettet mot hjemlige forsvarsinstallasjoner. Det står ikke til å nekte at det vi kjenner som det østtyske, hemmelige politiet, «Stasi» og sovjetrussiske KGB lå til dels meget tett innpå norske, politiske aktivister, som Knut Løfsnes, Berge Furre, Georg Rosef, Sigurd Mortensen og Peder Martin Lysestøl. Dette gjennom kontaktpunkt i Øst-Europa, i og utenfor Oslo, og ikke minst i våre naboland, der et bestemt miljø i Stockholm kanskje burde vies langt mer interesse.

Å ha forståelse for noe, er ikke det samme som å like det. Forstår du det nå?


Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
01.03.21 08:51
ondoro: hvor i "skriften" står det da?

Du kan jo begynne med å lese § 213 av 28.juni 1979 i DDRs straffelov, som var en oppfriskning av § 213 fra 1968. Så kan du lese DDRs lov om pass fra 15. september 1954.

Langveg

Innlegg: 18121
Langveg
01.03.21 09:11
Homo_Erectus: Utrolig så vanskelig dette er da. Jeg har sagt at jeg ikke synes noe om at mennesker blir overvåket og forfulgt for sine meninger.

Du har  ikkje skjøna stort. Overvakinga som du nemner frå i dag,  er  lovleg Den overvakinga Ap-LO-Overvakingspolitiet og lokalpoliti  dreiv  av kommunistar etter  kirgen var ulovleg - ikkje heimla i nokon lov og ekstra snuskut i det private Stay  Behind grupper  og vanlege medlemer i Ap og LO var med  på skiten. Å overvaka Osvald, Galtung med fleire var det nok heimel for av di det dreidde seg om mistanke  om konkrete handlingar. Dei tusenvis av  registreringar  av kommunistar  som ikkje kunne knyttast til noko som helst  kriminelt, var derimot ei skam for det såkalla demokratiet ditt.

PS. Vesttysk etterrøking har sloppi alt for lett unna. Ho var  ikkje det spor betre enn STASI, men truleg meir sofistikert. Har du høyrt om omgrepet Berufsverbot? Personleg kjenner eg ein tysk lærar som fekk slikt yrkesforbod.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
01.03.21 09:26
Langveg: Du har  ikkje skjøna stort. Overvakinga som du nemner frå i dag,  er  lovleg Den overvakinga Ap-LO-Overvakingspolitiet og lokalpoliti  dreiv  av kommunistar etter  kirgen var ulovleg - ikkje heimla i nokon lov og ekstra snuskut i det private Stay  Behind grupper  og vanlege medlemer i Ap og LO var med  på skiten. Å overvaka Osvald, Galtung med fleire var det nok heimel for av di det dreidde seg om mistanke  om konkrete handlingar. Dei tusenvis av  registreringar  av kommunistar  som ikkje kunne knyttast til noko som helst  kriminelt, var derimot ei skam for det såkalla demokratiet ditt. PS. Vesttysk etterrøking har sloppi alt for lett unna. Ho var  ikkje det spor betre enn STASI, men truleg meir sofistikert. Har du høyrt om omgrepet Berufsverbot? Personleg kjenner eg ein tysk lærar som fekk slikt yrkesforbod.

"Dei tusenvis av  registreringar  av kommunistar  som ikkje kunne knyttast til noko som helst  kriminelt, var derimot ei skam for det såkalla demokratiet ditt."

Da bør du for din egen troverdighets skyld også mene at den registeringen av antikommunister som ikke kunne knyttes til noe som helst kriminelt, var en skam for østblokklandene.

Jeg har hørt om Berufsverbot, men hvor har jeg støttet det?

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
01.03.21 09:52
Langveg: . Har du høyrt om omgrepet Berufsverbot? Personleg kjenner eg ein tysk lærar som fekk slikt yrkesforbod.

Berufsverbot er noe jeg tar sterk avstand fra, dersom det ikke skulle være helt spesielle omstendigheter som var årsaken. Hvis f.eks. en pedofil blir nektet arbeid i en barnehage, i skolen, i speideren, i idrettslag for barn, får han Berufsverbot. Her blir det vanskelig å ta avstand fra Berufsverbot.

Et eksempel på helt ulovlig Berufsverbot her i Norge var da en trikkefører og en billetør i Oslo Sporveien ble avskjediget fra  sitt arbeid på grunn av sine politiske meninger.

Dette skjedde i 1974 eller 1975, Erik Blücher og to av hans meningsfeller i Norsk Front, en trikkerfører og en billetør i Oslo Sporveier, sto fram i NRK fjernsyn og fortalte om sine politiske meninger og sitt politiske engasjement.

De ansatte i Oslo Sporveier reagerte øyeblikkelig ved å true med streik, dersom denne trikkeføreren og denne billetøren ikke ble avskjediget fra sporveiene. Sporveiene ga etter for presset og avskjediget de to.

Dette er var et maktovergrep og misbruk av streikeretten. Dette var norsk Berufsverbot. To personer mistet sitt arbeid og sitt levebrød, selv om de ikke hadde gjort noe som helst ulovlig. Deres eneste "synd" var at deres arbeidskamerater ikke likte deres meninger.

Dette var et skammens øyeblikk for Oslo Sporveier. Dette er noe jeg tar sterkt avstand fra.

Du er vel helt enig med meg i dette?

(Innlegget ble redigert 01.03.21 09:53)

Langveg

Innlegg: 18121
Langveg
01.03.21 12:04
Homo_Erectus: Da bør du for din egen troverdighets skyld også mene at den registeringen av antikommunister som ikke kunne knyttes til noe som helst kriminelt, var en skam for østblokklandene.

Skulle ein be om orsaking for alt det urettvise  som skjer i andre land, fekk ein ikkje anna å gjera. Her dreier det seg om Noreg, og som norske borgarar har vi faktisk ansvar for det som skjer  her,  og i beste fall kan vi gjera noko med det. Kan ikkje sjå at dei som stod  for den ulovlege overvakinga og registreringa i Noreg har  komi med  noka orsaking. Det er sjølvsagt for  mykje å vona at dei  nokon  gong vil verta straffa.  Jamvel bombinga av Libya er ikkje Stoltenberg et co i stand til å skjemmast  over.  Men som nordmann skjemst  eg for det. . Du meiner sjølvsagt at  du ikkje er ansvarleg for det  som demokratiet ditt steller  i stand ... 

Torotto

Innlegg: 21446
Torotto
01.03.21 13:05
A_Øivind: Hva er to personer i en telefonkiosk på Grønland? Jo, det er et landsmøte i NKP. Og hva besluttet de? De ble dessverre ikke enige om noe som helst, så det endte i fraksjonering. Neste år må de derfor stå i hver sin telefonkiosk.

Dæven du er visjonær. Men tok feil av parti. ;-)

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
01.03.21 13:12
Langveg: Skulle ein be om orsaking for alt det urettvise  som skjer i andre land, fekk ein ikkje anna å gjera. Her dreier det seg om Noreg, og som norske borgarar har vi faktisk ansvar for det som skjer  her,  og i beste fall kan vi gjera noko med det. Kan ikkje sjå at dei som stod  for den ulovlege overvakinga og registreringa i Noreg har  komi med  noka orsaking. Det er sjølvsagt for  mykje å vona at dei  nokon  gong vil verta straffa.  Jamvel bombinga av Libya er ikkje Stoltenberg et co i stand til å skjemmast  over.  Men som nordmann skjemst  eg for det. . Du meiner sjølvsagt at  du ikkje er ansvarleg for det  som demokratiet ditt steller  i stand ...

Det er uventet at du, som ellers har så god språksforståelse, kan svare slik på det jeg skrev.

Jeg har ikke med ett eneste ord sagt at du eller andre skal be om unnskyldning for noe.

Jeg sier bare noe så selvfølgelig og innlysende som at det du selv ikke vil bli utsatt for, skal du heller ikke godta at andre blir utsatt for.

Du vil ikke blir overvåket, da vil du heller ikke at andre skal bli overvåket.

Du reagerer med sinne på at kommunister blir overvåket. Da må du også reagere med sinne på at antikommunister blir overvåket.

Hvis ikke har du ingen som helst troverdighet. Mennesker som har en moral og et sett regler for seg selv, og en helt annen moral og et helt annet sett regler for andre, har null troverdighet.

Om overvåkningen foregår i Norge eller andre steder, er helt irrelevant, troverdigheten er uansett lik null.

"Jamvel bombinga av Libya er ikkje Stoltenberg et co i stand til å skjemmast  over.  Men som nordmann skjemst  eg for det. . Du meiner sjølvsagt at  du ikkje er ansvarleg for det  som demokratiet ditt steller  i stand ..."

Dette er kollektivistisk tenkning der helt uskyldige blir ansett som medskyldige i , og ansvarlige for andres forbrytelser. Det er ut fra en slik tankegang familien til antatt skyldige er blitt forfulgt, straffet og utslettet. Det er en tankegang som er stikk i strid med rettsstatens prinsipp om at man bare er ansvarlig for egne handlinger, ikke for andres.

Hvorfor skal du som nordmann skamme deg over dumhetene til Stoltenberg & co? Du har ikke noe ansvar for dem, du har ikke noen skyld i dem. Så hva har du å skamme deg over?

Hvorfor og hvordan kan jeg være ansvarlig for alt det regjering foretar seg?

Er du ansvarlig for alt regjeringen Solberg gjør for å stanse koronasmitten? Har du noen delaktighet i dette?

Du er jo så opprørt over amerikanernes behandling av tyske krigsfanger i 1945.

Ut fra det du skriver her:

"
 Du meiner sjølvsagt at  du ikkje er ansvarleg for det  som demokratiet ditt steller  i stand ..."

skulle du mene at alle tyske krigsfanger burde vært stilt for retten i Nürnberg, dømt og hengt sammen med de andre naziforbryterne.

 

Langveg

Innlegg: 18121
Langveg
01.03.21 13:50
Homo_Erectus: Du reagerer med sinne på at kommunister blir overvåket. Da må du også reagere med sinne på at antikommunister blir overvåket.

Overvakinga av  kommunistar  i Noreg  var eit heilt eige kapittel i tida 1946-godt  ut  i 1980-åra og hadde eit  systeamtisk og ulovleg  omfang. Den overvåkinga som går føre seg i dag,  går eg ut ifrå er  innafor lovrammer. Det var  ikkje  forfylginga av kommunistar i Noreg  etter  kirigen. Sjølvsagt kan eg ynskja at  folk i andre land ikkje vert rettsstridig forfylgde, men det er  lite eg som niirdmann kan gjera med det - bortsett frå i saker som vekkjer  internasjonal ans, jfr fengslinga av Assange. Men det er minimalt du og eg  kan gjera mot arveprinsen i Saudi-Arabia eller  mot presidenten i Ukraina som stengjer  fjernsynsstasjonar, straffar folk som talar russisk etc. Vi bør nok først  og fremst feia for eiga dør. Og oppreinsinga etter LO,APs og politiet sine lovbrot etter  krigen er  ikkje  fullførd.  

Elles kan eg  godt  halda fram med å ordskiftast med deg på denne tråden om noko som vel ligg utanfor sjølve emnet.  Det er vel lita von om at du vil skriva under på ei støtteliste for NKP ...? Men av di det snart ikkje er stort anna ein kan ta seg til enn å skriva på VGD i desse  restriksjonstider når alle offentlege   møteplassar i Oslo der ein kan få ein kopp kaffi, vert stengde frå i morgon. Øl på ein utestad er vorten ein fjern draum ... - ja, så får ein vel freista få tida  til å gå med å meina  mykje om dette og  hint.  

(Innlegget ble redigert 01.03.21 13:55)

Torotto

Innlegg: 21446
Torotto
01.03.21 14:01
Langveg: Overvakinga av  kommunistar  i Noreg

Her et bilde fra stedet, som sannsynlig  var den mest overvåkede gate i Norge! 

Dette ble hentet fra Himmelstigen.no 

(Innlegget ble redigert 01.03.21 14:03)

Torotto

Innlegg: 21446
Torotto
01.03.21 16:33

Kampen for demokratiet!  Skumle folk i grenseland! 

BeNice

Innlegg: 1618
BeNice
02.03.21 17:00

Med all respekt for NKP. Burde dere ikke ha satt i gang kampanjen for lenge siden og ikke vente til vi allerede er inne i et valgår?

Det er helt klart behov for flere altetnativer til den falske såkalte frie verden vi lever i.

(Innlegget ble redigert 02.03.21 17:02)

fargerik

Innlegg: 71754
fargerik
02.03.21 17:04

Rødt, landets eneste kommunistparti som faktisk er på stortinget, seiler da i en voldsom bølge av medvind for tiden. Jeg fikk med meg en bolk i dag med Moxnes i radioprogrammet "Dagens" som går i NRK hver dag. Det kan spilles av i NRK nettradio for de som er interessert.

Med meningsmålingene for tiden ligger Rødt an til å få mellom 7 og 10 stortingsrepresentanter dersom oppslutningen holder seg frem til stortingsvalget ( ! )

Det var forøvrig en krystallklar og offensiv Moxnes, en ting skal han ha....det er ikke noe i veien med talegavene.

(Innlegget ble redigert 02.03.21 17:11)

Torotto

Innlegg: 21446
Torotto
02.03.21 17:27
BeNice: Med all respekt for NKP. Burde dere ikke ha satt i gang kampanjen for lenge siden og ikke vente til vi allerede er inne i et valgår?

Nå! har vel de fleste realitets sans og derved innser at partiet først og fremst ikke blir glemt!

For årsak til partiets situasjon idag er først og fremst mangel på medlemmer og ildsjeler.  Manglende oppslutning i valg. Det henger jo sammen med penger og muligheter å bli sett i dagens politiske media bilde. 

Her har jo Rødt vært heldig med ledere og det fokuset han har skapt.

 

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
02.03.21 17:38
Torotto: Nå! har vel de fleste realitets sans og derved innser at partiet først og fremst ikke blir glemt! For årsak til partiets situasjon idag er først og fremst mangel på medlemmer og ildsjeler.  Manglende oppslutning i valg. Det henger jo sammen med penger og muligheter å bli sett i dagens politiske media bilde.  Her har jo Rødt vært heldig med ledere og det fokuset han har skapt.

Man trenger ikke ha mye realitetssans for å innse at mangelen på medlemmer, ildsjeler og manglende oppslutning i valg henger sammen med at NKP prøver å selge en vare ingen vil ha og ingen interesserer seg for. Datoen for holdbarhet er gått ut for lenge siden.

BeNice

Innlegg: 1618
BeNice
02.03.21 17:46

@Homo_Erectus NKP prøver å selge en vare ingen vil ha og ingen interesserer seg for. Datoen for holdbarhet er gått ut for lenge siden.

Hvis vi ser til Kina kan det se ut som det motsatte er tilfelle. 

(Innlegget ble redigert 02.03.21 17:47)

Nabo

Innlegg: 16825
Nabo
02.03.21 18:00
Torotto: Her har jo Rødt vært heldig med ledere og det fokuset han har skapt.

Det handler ikke bare om lederskap. Det handler vel så mye om hvem media har sympati med, nesten enhver journalist går med en liten AKPer i magen, så får Rødt adskillig mer tale og bildetid enn NKP. NKP har ikke fenget media i samme grad som Rødt, og etter Kråkerøy talen var det partiet i praksis spedalsk, det her vedvart inn i våre dager, og fullt fortjent vil jeg tilføye. Vel er Sovjetunionen oppløst i dag, men NKP tok sine ordrer fra Moskva helt til systemet kollapset.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
02.03.21 18:01
BeNice: Hvis vi ser til Kina kan det se ut som det motsatte er tilfelle.

Å? Det må du forklare. 

Torotto

Innlegg: 21446
Torotto
02.03.21 18:31
Nabo: Vel er Sovjetunionen oppløst i dag, men NKP tok sine ordrer fra Moskva helt til systemet kollapset.

Bare tøv! 

Jeg har vært med i partiet på 1970 og 1980 tallet.   Moskva eventuelt var nok godt  orientert om hvilke partier som de kunne tjene på å støtte, NKP var ikke en av de! 

NKP  selv om det var kommunistparti, så hadde de igen tyngde i fagbevegelsen utover på 1980 tallet, etter hvert som medlemmer falt for aldres grense.  

På 1970 tallet kom SV og AKP-ML inn og spesielt AKP -ML trak t til seg masse dyktige yngre folk, som kom inn i fagforeninger og på bedrifter og gjorde seg gjeldene.  De hadde det letere gjennom at de ikke hadde denne myten om styrt fra Moskva.    Det vi ikke la skjul på, var Sovjetunionens betydning for venstreside i den vestlige verden.  Noe som slo inn ettersom nyliberalistene fikk herje fritt, etter 1990 og Sosialdemokratiet begynte forfallet. 

Hvordan skulle Moskva styre NKP og den politikk vi stod for i Norge?   Hva skulle de styre og har du dokumentasjon av slik politikk? 

Samme taktikk ble brukt mot alle som opponerte om NATO eller ATOM våpen. De ble også limt opp mot Moskva og beskyldninger om å være styrt av Moskva.

Vi som ble igjen i 1975,  så hadde det vært en Moskvalinje så hadde vi vært kommandert til å gå inn og forsøke kuppe SV. Gjennom å ha en bedre ideologiske backup. 

Sannheten var jo nasjonal og at vi ikke ville legges oss ned og bli spist opp av SV.   Så her var en blanding av optimisme om at skuta kunne snus og at vi igjen kunne rekruttere folk på venstresiden. Det klarte vi faktisk ikke. 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 02.03.21 18:31)

Torotto

Innlegg: 21446
Torotto
02.03.21 18:37
Nabo: fullt fortjent vil jeg tilføye.

Så du mener at folk som gikk inn i et lovlig valgt parti gjennom 30 til 40 år. Mange gamle krigshelter og de fra andre partier som deltok i Pellegruppa. faktisk fortjente det de ble utsatt for av ULOVLIG OVERVÅKING OG BRUDD PÅ NORSK LOV.

Et eksempel her. 

Da er du sannelig ingen demokratisk sjel.  ;-) 

 Slik som AOF i Sørvaranger som holdt kurs i Russisk og sendte deltakerliste til "Stasi" Unnskyld jeg mente POT. 

Her: Hvordan tror dere hun følte det, kvinnen som fikk utlevert "mappa" si, og fant avskrifter av telefonsamtaler hun hadde hatt med venninner da hun var 14-15 år gammel.  Forbrytelse: Hennes far var  kommunist. 

(Innlegget ble redigert 02.03.21 18:41)

Langveg

Innlegg: 18121
Langveg
02.03.21 18:52
Nabo: Vel er Sovjetunionen oppløst i dag, men NKP tok sine ordrer fra Moskva helt til systemet kollapset.

Det var melodien ja, men Komintern (grunnlaget for Moksvvatesane) vart  oppløyst  i 1943 som ein gest  til Sovjets allierte under krigem. Kominform vart skipa i 1947 og  oppløyst av Khrustsjov  i 1956. NKP var  ikkje med i Kominform, likevel presterer  Gerhardsen å kalla norske kommunistar for kominformekommunistar  i den  avskyelege Krakerøytalen sin som sette i gang heile den ulovlege forfylginga av norske kommunistar. .

Elles er dette kloke ord av deg: Det handler ikke bare om lederskap. Det handler vel så mye om hvem media har sympati med, nesten enhver journalist går med en liten AKPer i magen, så får Rødt adskillig mer tale og bildetid enn NKP. NKP har ikke fenget media i samme grad som Rødt, og etter Kråkerøy talen var det partiet i praksis spedalsk, det her vedvart inn i våre dager,

 

(Innlegget ble redigert 02.03.21 18:59)

Torotto

Innlegg: 21446
Torotto
02.03.21 19:06
Langveg: Det var melodien ja,

Du skjønner vi var så utspekulerte og intellektuelt overlegene, at på tross av 30 til 40 år intens overvåking av 30.000 til 40.000 mennesker også barn, så ble det tatt noen få, som fikk sin straff. 

Skulle jo tro at dette skulle frembringe 100vis av anmeldelser og straffedømte.  

Selvfølgelig hadde jeg vært en slik type, utspekulert og smart og jobbet fro Sovjetunionen,  meldt meg inn i Høyre eller AP og plassert meg selv godt ut på høyresiden. Så jobbet derfra med snubletråder og intriger.  

Så hvis man går inn i et lite parti, så handler det om å knytte seg til mennesker med de samme idealer og som har betyd noe i oppvekst.  Hvor man jobber 100vis av timer, med EU kamp og i andre bevegelser for å skape endringer.  Like rettigheter for kvinner og menn. Dette var ikke absolutt på 1960 og 1970 tallet, men skjedde, nettopp gjennom slike bevegelser.  De ble ikke kommunister, men man flyttet noen stener litt frem. 

 

(Innlegget ble redigert 02.03.21 19:10)

Torotto

Innlegg: 21446
Torotto
02.03.21 19:34

Benytte andleding til å trekke fram den kanskje mest sentrale  teoretiker på marxisme i Norge.  Hans I. Kleven   En glede å ha vært kamerat med han. En rolig, sindig og behaglig mann.  

Hadde gleden av å treffe han på 1970 tallet.    Dessverre tiet i hjel som mange andre! 

Stracqualursi

Innlegg: 4124
Stracqualursi
02.03.21 19:38

Denne hvitvaskingen av kommunismen er bare flau. 

Torotto

Innlegg: 21446
Torotto
02.03.21 20:16
Stracqualursi: Denne hvitvaskingen av kommunismen er bare flau.

Sier han som har følgende Favorittsitat:

Jeg brukte mye penger på fyll, damer og raske biler. Resten bare rotet jeg bort.

(Innlegget ble redigert 02.03.21 20:17)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg