Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Strømregninga ...

NYTT TEMA
Benkeslitern

Innlegg: 1727
Benkeslitern
09.05.21 14:28
Corvus: upraktisk

Å ta ut ungene av skolen for å reise utenom skoleferien er ikke lett, og å vaske tøy på natta er rimelig upraktisk.

 

 

Man trenger ikke vaske tøy på natta. Strømmen er stort sett ganske lik hele tiden  bortsett fra mellom 07.00-10.00 og 17.00-20.00 på hverdager og den er som regel dyrere på morgenen enn i kveldsperioden.   Så hvis man absolutt vil vaske tøy billigst har man tiden utenom disse periodene på hverdager og hele helgen til å gjøre det.

 Men det er forholdsvis lite å spare på det for ca 70 % av strømforbruket går til oppvarming av bolig og 10-15 % går til varmtvann.   Så vil man spare penger av betydning på strømmen, så er nøkkelen å skru av gulvvarmen og panelovnene mellom kl 07.00 - 10.00 på de relativt få dagene i vinterhalvåret hvor strømmen er ekstremt mye dyrere i disse timene. Og da også prøve å få til at familien dusjer/bader på andre tidspunkter enn akkurat da. 

 

 

Benkeslitern

Innlegg: 1727
Benkeslitern
09.05.21 14:35
fargerik: Fjordkraft

Fjordkraft spotpris web har 2 øre i påslag, ingen månedsavgift.

 

Jeg vet akkurat det, siden det er den avtalen jeg har selv.

 

Tror fremdeles forskjellene stort sett er ganske små...

 

 

Da vil jeg anta at du fortsatt er i i avtaleperioden du inngikk da du hoppet på et tilbud fra Fjordkraft og at prisen deres stiger når avtaleperioden er over.  Hvis det du beskriver er en avtale du har for "alltid" , så er det en billig og god avtale som jeg ikke trodde Fjordkraft hadde. 

 Men de aller fleste strømkunder i Norge sitter nok og betaler noe nærmere det jeg beskrev.

fargerik

Innlegg: 72719
fargerik
09.05.21 14:38
Benkeslitern: Da vil jeg anta at du fortsatt er i i avtaleperioden du inngikk da du hoppet på et tilbud fra Fjordkraft og at prisen deres stiger når avtaleperioden er over. Hvis det du beskriver er en avtale du har for "alltid" , så er det en billig og god avtale som jeg ikke trodde Fjordkraft hadde. Men de aller fleste strømkunder i Norge sitter nok og betaler noe nærmere det jeg beskrev.

Jeg innbiller meg at avtaleperioden er ett år, og jeg ser det jo lett på fakturaen dersom de endrer noe. Vi har også ganske billige mobilabbonementer fra fjordkraft så lenge vi er strømkunder.

Forøvrig er jeg enig i at forbruksmønsteret betyr mest. Og fremdeles mener jeg at det beste sparetiltaket er å isolere huset godt.

(Innlegget ble redigert 09.05.21 14:42)

Benkeslitern

Innlegg: 1727
Benkeslitern
09.05.21 14:46
fargerik: avtaleperioden

Jeg innbiller meg at avtaleperioden er ett år, og jeg ser det jo lett på fakturaen dersom de endrer noe.

 

Jeg kan garantere deg at de øker prisen når avtaleperioden er over.

 Forøvrig gikk jeg nå inn på Fjordkraft.no og søkte etter strømavtaler og klarte ikke å finne spotpris web som du sier du har. Det billigste jeg fant var dette :

 

 Prisinformasjon

Med denne avtalen betaler du spotpris for strømmen din. Se dagens spotpris

 

Månedlig fastbeløp: 39.00 kr/mnd

Påslag strøm: 3.90 øre/kWh

Vi garanterer at fastbeløp og påslag vil være uendret i minst 18 måneder. Om det skulle skje prisendringer etter dette vil du bli varslet i god tid. Påslaget inkluderer lovpålagte kostnader for elsertifikat. Det innebærer at du som forbruker er med på å finansiere kraft produsert fra fornybare energikilder.

 

Og her står det jo at avtalen gjelder i 18 måneder. Da vil de høyst sannsynlig øke prisen straks denne perioden er over.

 

fargerik

Innlegg: 72719
fargerik
09.05.21 14:49
Benkeslitern: Forøvrig gikk jeg nå inn på Fjordkraft.no og søkte etter strømavtaler og klarte ikke å finne spotpris web som du sier du har. Det billigste jeg fant var dette :

Stemmer, det. Info om dette er fjernet fra hjemmesiden. Men avtalen eksisterer. De tilbyr den antagelig bare til kunder som ringer og truer med å bytte strømleverandør. Luringer ;-)

Det kan kanskje sammenlignes med bankene, som gjerne kan senke lånerenta dersom man ringer og truer med å bytte bank...

(Innlegget ble redigert 09.05.21 14:50)

Benkeslitern

Innlegg: 1727
Benkeslitern
09.05.21 15:28
fargerik: Luringer

Stemmer, det. Info om dette er fjernet fra hjemmesiden. Men avtalen eksisterer. De tilbyr den antagelig bare til kunder som ringer og truer med å bytte strømleverandør. Luringer ;-)

 

Det er jo litt av poenget mitt, hvorfor bruke en strømleverandør som har som mål å "lure" deg ?    Og som man da må ringe en gang i året og krangle med for å få en avtale som fortsatt er dyrere enn den billigste avtalen man kan få og også da være kunde av et selskap som ikke bare er billigst, men som heller ikke prøver å lure deg ved å skjule informasjon for deg ?

Benkeslitern

Innlegg: 1727
Benkeslitern
09.05.21 15:34
fargerik: sammenlignes

Det kan kanskje sammenlignes med bankene, som gjerne kan senke lånerenta dersom man ringer og truer med å bytte bank...

 

Det viser seg jo at det er veldig få som gjør dette, så de fleste strømkundene til Fjordkraft betaler nok nærmere det jeg beskrev i mitt første innlegg om dette.

 Jeg tipper f eks han jeg opprinnelig svarte, TheBaseman, har vilkår i nærheten av det.    Det hadde jo vært fint om han delte den informasjonen med oss her, altså hva Fjordkraft har i påslag pr kWh og i månedsavgift.

fargerik

Innlegg: 72719
fargerik
09.05.21 15:37
Benkeslitern: Det er jo litt av poenget mitt, hvorfor bruke en strømleverandør som har som mål å "lure" deg ? Og som man da må ringe en gang i året og krangle med for å få en avtale som fortsatt er dyrere enn den billigste avtalen man kan få og også da være kunde av et selskap som ikke bare er billigst, men som heller ikke prøver å lure deg ved å skjule informasjon for deg ?

Jobber du for Tibber?

Du virker i overkant ivrig etter å garantere at Tibber er billigst.

Jeg kom fram til at jeg betaler et påslag på 2 øre, 40 000 øre pr. år.

Gidder ikke å ringe rundt hvert halvår eller hvert år for å spare 40 000 øre. Og ja, det er mye på grunn av jungelen av tilbud som er vanskelig å sammenligne...

Forøvrig bruker vi som regel mindre enn gjennomsnittet, (vi er bare to gamlinger i husstanden) så da blir forskjellen enda mindre.

edit...jeg slo opp Tibber. Påslag 1 øre pr. kWh. 20 000 øre pr. år ;-)

(Innlegget ble redigert 09.05.21 15:45)

Benkeslitern

Innlegg: 1727
Benkeslitern
09.05.21 16:07
fargerik: Påslag

edit...jeg slo opp Tibber. Påslag 1 øre pr. kWh. 20 000 øre pr. år ;-)

 

Det ene øret som Tibber tar i påslag går til en lovpålagt avgift om elsertifikater til staten.  Jeg tipper også Fjordkraft legger denne på din regning lenger ned, etter sitt kommersielle påslag på 2 øre.

 Og jeg jobber ikke for Tibber, men jeg blir litt oppgitt når folk klager på prisen på noe, når de sannsynligvis kan spare flere tusen kroner hvert år hvis de gidder å bruke 10 minutter på å skifte strømleverandør.

 Det å skifte strømleverandør er noe av det enkleste man kan gjøre, for strømmen du får inn i huset er nøyaktig den samme uansett hvilken strømleverandør du velger å bruke.  

Benkeslitern

Innlegg: 1727
Benkeslitern
09.05.21 16:11
fargerik: garantere

Du virker i overkant ivrig etter å garantere at Tibber er billigst.

 

Nå skrev jeg vel i mitt første innlegg at den billigste strømmen får man hvis man bytter strømleverandør hvert år og alltid velger den med det beste lokketilbudet der og da. Men at hvis man ikke gidder å bytte strømleverandør jevnlig, så er Tibber den billigste.

fargerik

Innlegg: 72719
fargerik
09.05.21 16:16
Benkeslitern: Nå skrev jeg vel i mitt første innlegg at den billigste strømmen får man hvis man bytter strømleverandør hvert år og alltid velger den med det beste lokketilbudet der og da. Men at hvis man ikke gidder å bytte strømleverandør jevnlig, så er Tibber den billigste.

Og jeg gjentar det jeg har ment, at det er små penger det er snakk om. Nettleia er mer enn strømregninga på fakturaen.

Handleposene mine på REMA fredag kom på mer enn noe strømselskap har i påslag pr. år. Det skal ikke rare handelen til før man er nær tusenlappen.

Benkeslitern

Innlegg: 1727
Benkeslitern
09.05.21 16:40
fargerik: penger

Og jeg gjentar det jeg har ment, at det er små penger det er snakk om. Nettleia er mer enn strømregninga på fakturaen.

 

Det er småpenger for deg som jo er relativt flink til å finne de billigste leverandørene, men de fleste i Norge sitter bare og betaler strømregningen sin år etter år til samme faste dyre leverandør, og for dem mener jeg det er idioti å ikke bruke 10 minutter en gang for deretter å kunne spare 2 - 3 tusen kroner hvert eneste år etter det.

fargerik

Innlegg: 72719
fargerik
09.05.21 18:01
Benkeslitern: Det er småpenger for deg som jo er relativt flink til å finne de billigste leverandørene, men de fleste i Norge sitter bare og betaler strømregningen sin år etter år til samme faste dyre leverandør, og for dem mener jeg det er idioti å ikke bruke 10 minutter en gang for deretter å kunne spare 2 - 3 tusen kroner hvert eneste år etter det.

Forbrukerrådet har en nøytral sammenligning av alle leverandørene. Klart det er smart å sjekke sitt distrikt. Det er jo litt forskjeller ute og går. Der kan man også klikke seg videre og lese ting som er skrevet med liten skrift.

Det er 36 leverandører i mitt distrikt :-)

(Innlegget ble redigert 09.05.21 18:04)

Corvus

Innlegg: 27288
Corvus
09.05.21 19:24
Benkeslitern: Man trenger ikke vaske tøy på natta. Strømmen er stort sett ganske lik hele tiden  bortsett fra mellom 07.00-10.00 og 17.00-20.00 på hverdager og den er som regel dyrere på morgenen enn i kveldsperioden.   Så hvis man absolutt vil vaske tøy billigst har man tiden utenom disse periodene på hverdager og hele helgen til å gjøre det.  Men det er forholdsvis lite å spare på det for ca 70 % av strømforbruket går til oppvarming av bolig og 10-15 % går til varmtvann.   Så vil man spare penger av betydning på strømmen, så er nøkkelen å skru av gulvvarmen og panelovnene mellom kl 07.00 - 10.00 på de relativt få dagene i vinterhalvåret hvor strømmen er ekstremt mye dyrere i disse timene. Og da også prøve å få til at familien dusjer/bader på andre tidspunkter enn akkurat da.

Ikke ha på varme når man faktisk er hjemme, ikke dusje hverken før man går på jobb, eller etter man kommer hjem fra jobb.

Høres særdeles upraktisk ut.

fargerik

Innlegg: 72719
fargerik
10.05.21 08:26
Corvus: Ikke ha på varme når man faktisk er hjemme, ikke dusje hverken før man går på jobb, eller etter man kommer hjem fra jobb.

Varme må man ha, men jeg ser ikke helt behovet for å dusje to ganger daglig. Det er ikke bra for huden heller. Man vasker vekk hudens naturlige bakterieflora, og da begynner mange å lukte vondt. Og når folk får dårlig kroppslukt, begynner de å sprøyte på seg deodorant og parfyme for å skjule kroppsluktenen, noe som ofte fører til at de stinker i stedet for å lukte.

De fleste blir luktfrie dersom de dusjer mindre.

Corvus

Innlegg: 27288
Corvus
10.05.21 09:46
fargerik: Varme må man ha, men jeg ser ikke helt behovet for å dusje to ganger daglig.

Varme må man ha ja. Men til hvilken pris i iskalde Norge?

Og dusje en gang om dagen holder, og det blir vanskelig å gjøre når strømmen er billig og man er på jobb.

fargerik

Innlegg: 72719
fargerik
10.05.21 09:55
Corvus: Varme må man ha ja. Men til hvilken pris i iskalde Norge?

Tenk kreativt. Det er ikke nødvendig å varme opp hele huset for å stupe i badet, spise frokost og smøre matpakke før alle reiser på jobb eller skole.

Her er badet alltid oppvarmet, selvfølgelig. 24/7, hele året. Men resten av huset trengs bare å varmes opp når vi bruker det.

Men for all del, det er ingen universaloppskrift. Hver og en må nesten få vurdere hva som er mulig hos seg selv.

Jeg kan sette varmen i kjøkkenet til å f. eks. starte oppvarmingen tidlig og slå av strømmen når strømprisen øker klokka 0700. Samme med varmepumpa som varmer andre deler av huset.

Men kona og jeg er hjemme hele tiden, så vi fyrer litt random. Er det grisekaldt og dyr strøm, putter jeg noen vedkubber i ovnen.

Vi sparte nok mest strøm på at ungdommene flyttet ut og fikk seg egne hus og leiligheter.

 

(Innlegget ble redigert 10.05.21 10:02)

Benkeslitern

Innlegg: 1727
Benkeslitern
10.05.21 10:06
Corvus: pris

Varme må man ha ja. Men til hvilken pris i iskalde Norge?

 

Og dusje en gang om dagen holder, og det blir vanskelig å gjøre når strømmen er billig og man er på jobb.

 

Det virker som om du synes strømmen er for dyr her i landet, men allikevel virker det som om du ikke er villig til å ta relativt enkle grep for å redusere strømregningen ?

 Det var i vinter ikke så veldig mange dager hvor strømmen var veldig dyr på morgenen, kanskje 20-30 dager tilsammen.    Det jeg skrev om å skru av gulvvarme og panelovner mellom 07.00 - 10.00 disse dagene er et veldig enkelt grep som man ikke merker. De aller fleste hus og leiligheter her i landet er så godt isolert at 3 timer uten varme bare senker innetemperaturen med kanskje en halv grad og gulvvarme er det så mye treghet i at gulvene fortsatt kjennes varme og gode ut etter 3 timer.  På de dyreste tidspunktene i vinter kostet strømmen på østlandet opp mot 4 kr per kWh når man inkluderer alle avgifter og moms.  Akkurat disse dagene er det bra med penger å spare på å skru av varmen i noen få timer og heller passe på å dusje kvelden i forveien ved 21 - 23 - tiden.

 Hvis man ikke gidder å ta slike relativt enkle grep , så synes man vel egentlig ikke at strømmen er så dyr ?

(Innlegget ble redigert 10.05.21 10:09)

TheBaseline

Innlegg: 1481
TheBaseline
12.05.21 07:42

Det har regnet hver dag i en uke nå. Vannmagasinene burde vært fulle. Allikevel ligger strømprisen i dag på 67 øre, hva faen?! Dette er ran. 

Kilde: fjordkraft.no

Columbus_3

Innlegg: 15281
Columbus_3
12.05.21 07:44
TheBaseline: Det har regnet hver dag i en uke nå. Vannmagasinene burde vært fulle. Allikevel ligger strømprisen i dag på 67 øre, hva faen?! Dette er ran.  Kilde: fjordkraft.no

Fjordkraft er en av verstingene i kraftmarkedet.

KongOlav2

Innlegg: 45589
KongOlav2
12.05.21 07:45
TheBaseline: Det har regnet hver dag i en uke nå. Vannmagasinene burde vært fulle. Allikevel ligger strømprisen i dag på 67 øre, hva faen?! Dette er ran.

Magasinene fylles ikke opp ved at det regner i lavlandet. Det er kaldt, og smeltingen har knapt startet høyere opp i fjellene hvor det er tilsig til magasinene. Det er vel fra omtrent dette tidspunktet at man kan forvente at magasinfyllingen øker.

xpoolman

Innlegg: 9297
xpoolman
12.05.21 08:04
TheBaseline: Det har regnet hver dag i en uke nå. Vannmagasinene burde vært fulle.

Fordi om det regner i Oslogryta så er det ikke sikkert det regner der vannmagasinene ligger, for det meste på vestsida av fjellene.
Det kommer vel ny vannmagasinstatistikk klokka 13 i dag så kan du se hvor mye fyllingsgraden har steget i forrige uke.

Jeg tipper absolutt ingen ting fordi det har vært for kaldt til at snøen har smeltet.

(Innlegget ble redigert 12.05.21 08:06)

xpoolman

Innlegg: 9297
xpoolman
12.05.21 13:59
xpoolman: Det kommer vel ny vannmagasinstatistikk klokka 13 i dag

Som viser fortsatt en nedgang på 1,7 prosent sist uke.

Så lenge vannstanden synker så blir det ikke særlig billigere strøm er jeg redd.
Men neste uke kan det gjerne snu, vi får se :-)

Palimpsest

Innlegg: 6802
Palimpsest
12.05.21 16:30
xpoolman: Så lenge vannstanden synker så blir det ikke særlig billigere strøm er jeg redd.

Joda, strømmen er billigere imorgen allerede :)

fargerik

Innlegg: 72719
fargerik
12.05.21 16:37
Palimpsest: Joda, strømmen er billigere imorgen allerede :)

Jeg skal fortelle kona at vi skal vente til i morgen med å dusje.

maglauk

Innlegg: 379
maglauk
13.05.21 09:29

Jeg har gratis strøm fra et selskap som heter "ta ut noen kurser FØR måleren Kraftlag". De er rimelige på pris.....

fargerik

Innlegg: 72719
fargerik
13.05.21 09:34

Er strømmen dyr nå, eller kan jeg ta en dusj?

gugler

Innlegg: 1375
gugler
13.05.21 10:22

Sttrømreginingen fra fjordkraft.

Forbruk april 2021 ; 1017 kwh  ; gjsnittl spotpriss 60 øre

Forbruk april 2020 ; 1059 kwh  ; gjensnittl spotpris ; 10 øre.

Prisen på strøm økte med 500 kr. ; nettleia så og si lik.

fargerik

Innlegg: 72719
fargerik
13.05.21 10:31
gugler: Forbruk april 2021 ; 1017 kwh ; gjsnittl spotpriss 60 øre Forbruk april 2020 ; 1059 kwh ; gjensnittl spotpris ; 10 øre. Prisen på strøm økte med 500 kr. ; nettleia så og si lik.

Månedstemperaturen for april i år var lavere enn normalen, mens månedstemperaturen for april i fjor var høyere enn normalen. I hvertfall her sør i landet. Og det har jo vært rimelig kaldt langt nedover i Europa i år også.

Når heten kommer i Europa etterhvert kommer kanskje strømmen til å bli dyrere, når de drar i gang aircon for alle penga :-)

(Innlegget ble redigert 13.05.21 10:35)

xpoolman

Innlegg: 9297
xpoolman
13.05.21 14:57
fargerik: Når heten kommer i Europa etterhvert kommer kanskje strømmen til å bli dyrere, når de drar i gang aircon for alle penga :-)

Her nede koster strømmen det samme hele året, sommer som vinter.

Men her skrur de av strømmen i to timer når belastningen blir for stor på hete sommerdager.
De kobler rett og slett ut forskjellige soner i to timer når kapasiteten er sprengt.
Uten forvarsel :-)

Nå får vi snart strøm fra fastlandet i to kabler så sa er vi forhåpentligvis kvitt det.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg