Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

IS - dama skal løpe fritt rundt til rettsaken

NYTT TEMA
HOGGØRN

Innlegg: 2025
HOGGØRN
23.02.21 19:02

Vel, dette mennesket burde vel være innelåst til rettsaken er over, og tiden FØR kommer til  fratrekk av straffen. Hva lever dette mennesket på nå? NAV?, bedre som innsatt, selv om døgnprisen i fengsel sannsynligviss er høyere enn sosialutbetalingene. Med den CV'n er det nok ikke så lett å få jobb :-)

b0lle

Innlegg: 14139
b0lle
23.02.21 19:21

Begrunnelsen for løslatelse bygger nok på flere ting, men fordommer er ikke en av dem. Ser de på kvinnen som ufarlig for samfunnet, at det ikke er fare for at hun skal ødelegge bevis eller at hun drar fra landet ser jeg ingen problemer med at hun går fri i påvente av evt dom.

Torotto

Innlegg: 20745
Torotto
23.02.21 20:03
b0lle: Begrunnelsen for løslatelse bygger nok på flere ting, men fordommer er ikke en av dem. Ser de på kvinnen som ufarlig for samfunnet, at det ikke er fare for at hun skal ødelegge bevis eller at hun drar fra landet ser jeg ingen problemer med at hun går fri i påvente av evt dom.

Du vet vel at det er en form for gjerrighet, som noen har overflod på!

Hevngjerrig.  ;-) 

 

Human

Innlegg: 32082
Human
23.02.21 20:41
b0lle: Begrunnelsen for løslatelse bygger nok på flere ting, men fordommer er ikke en av dem. Ser de på kvinnen som ufarlig for samfunnet, at det ikke er fare for at hun skal ødelegge bevis eller at hun drar fra landet ser jeg ingen problemer med at hun går fri i påvente av evt dom.

Kvinnen ville hjem til Norge, men fikk ikke lov til det.

VG: Faren er helt overbevist om at det han skrev i meldingen den gangen er riktig, og at datteren ville ha forlatt Syria på egen hånd dersom hun hadde kunnet gjøre det. LES OGSÅ IS-kvinnens meldinger til faren: Fikk ikke forlate Syria

Frp hevder at hun er en fare for nasjonal sikkerhet.  For en ubegrunnet vits!

(Innlegget ble redigert 23.02.21 20:43)

Oslogg123

Innlegg: 1756
Oslogg123
23.02.21 20:46

Når det er så kort tid til rettsaken så er det bare tull å slippe henne fri. Bør være rimelig stor sjanse for at hun blir dømt!

Human

Innlegg: 32082
Human
23.02.21 20:54

Under et opphold på inntil et par uker, gjorde faren forgjeves et forsøk på å få henne ut Syria, slik hun ønsket.

Tre hendelser, som kvinnen selv, hennes far og hennes advokater tidligere har gitt VG innsyn i, peker mot at kvinnen opplevde at hun i praksis var fanget under de seks årene i Syria.

 

(Innlegget ble redigert 23.02.21 20:58)

Tempus

Innlegg: 11457
Tempus
23.02.21 20:58

Islamske  ekstremister  bærer gjerne niqab, hvilket hun gjorde før reisen til Syria. Og samkvemmet med islamisten Bastian levner ingen tvil om at hun kan være en trussel mot Norge sett i et fremtidsperspektiv.

Merkelig at hun ble løslatt rett før rettsaken skulle begynne, men kanskje PST har en kalkulert plan.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 20:59)

Human

Innlegg: 32082
Human
23.02.21 21:01
Tempus: kanskje PST har en kalkulert plan.

Stoler du ikke på PST og norske dommere?

 

Human

Innlegg: 32082
Human
23.02.21 21:01
Tempus: kanskje PST har en kalkulert plan.

Stoler du ikke på PST og norske dommere?

En kvinne som ble holdt tilbake i Syria mot sin vilje, og tar avstand fra IS, er en TRUSSEL mot Norge?

 

(Innlegget ble redigert 23.02.21 21:06)

Pernillel

Innlegg: 5457
Pernillel
23.02.21 21:01

Our image of ISIS women is incomplete

The ideological conviction was often deeper among the women who joined the ISIS than among the men who did the same, according to researchers.

We must not be blinded by the image of the naive jihadist bride, this is about so much more than that, says professor of Middle Eastern Studies at University of Oslo Brynjar Lia.

In contrast to the common media representations of the women as being tricked or lured into travelling, the article emphasises the womens strong will and their desire to participate actively as central factors.

The ideological aspect was important for many of those who went. This was not just about women who became part of something that they did not understand the extent of. To many, idealism and a strong desire to help Muslims in Syria were their main reasons for going, says Lia.

 

Tempus

Innlegg: 11457
Tempus
23.02.21 21:18

Human....alt vil vel bli belyst  under rettsaken.

Det ville være en lettelse om hun rømmer landet sammen med Mohyeldeen Mohammad og går under jorda.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63110
GARDSDATTRA
23.02.21 22:51
Oslogg123: Når det er så kort tid til rettsaken så er det bare tull å slippe henne fri. Bør være rimelig stor sjanse for at hun blir dømt!
Tempus

Innlegg: 11457
Tempus
23.02.21 23:05

Hadde ikke IS blitt bekjempet hadde hun nok følt seg fremdeles bekvem i "kalifatet". Noe retten vil legge vekt på, er nok når hun begynte å ønske seg "hjem" og alle klagene på SMS. Kunne det være etter at føttene deres begynte å brenne?

ehall

Innlegg: 23334
ehall
23.02.21 23:45

Ikke uventet av regjeringen og myndighetene. Listhaug og FrP har rett, myndighetene driter i sikkerheten til nordmenn og lar terrrorister strømme ut i gatene. Fyfaen for et pakk.

fargerik

Innlegg: 71128
fargerik
23.02.21 23:59
ehall: Ikke uventet av regjeringen og myndighetene. Listhaug og FrP har rett, myndighetene driter i sikkerheten til nordmenn og lar terrrorister strømme ut i gatene. Fyfaen for et pakk.

Det er da ikke regjeringen som bestemmer slike ting. Dama er sluppet ut av varetekt mens hun venter på rettssak, dette er ikke spesielt uvanlig. Personlig ønsker jeg at hun blir dømt til å sone i fengsel, men det er kanskje litt irrasjonelt føleri, siden jeg ikke kjenner saken i detalj. Den dype forakten jeg har mot islamister er veldig, veldig sterk.

Og advokater er noen luringer. Elden sa jo f. eks. selv i media for noen dager siden at han selv hadde fått frikjent skyldige folk som skulle ha sonet. På grunn av at han er så flink...

Om advokat Nordhus d.y er like slugger som sin onkel gjenstår å se....

(Innlegget ble redigert 24.02.21 00:06)

KongBob

Innlegg: 39694
KongBob
24.02.21 07:05
ehall: Ikke uventet av regjeringen og myndighetene. Listhaug og FrP har rett, myndighetene driter i sikkerheten til nordmenn og lar terrrorister strømme ut i gatene. Fyfaen for et pakk.

Frp har aldri forstått maktfordelingsprinsippet...

Og nå om dagen skyter frp i hytt og pine i et desperat forsøk på å øke oppslutningen... Raser mot saker de selv har stemt frem blant annet...

 

 

kval

Innlegg: 16118
kval
24.02.21 08:00
KongBob: Frp har aldri forstått maktfordelingsprinsippet... Og nå om dagen skyter frp i hytt og pine i et desperat forsøk på å øke oppslutningen... Raser mot saker de selv har stemt frem blant annet...

Det er en uting at lovgivere blander seg opp i en pågående rettslig prosess.

Norge har en utstrakt bruk av varetektsfengsel, noe som er blitt kritisert internasjonalt. Man skal selvsagt være forsiktig med å fengsle folk uten dom.

Når påtalemyndigheten nå slipper IS-dama er det fordi man ikke har lovlig grunn til å holde henne. Og det må da være riktig at staten må ha lovhjemmel for å fengsle mennesker.

Zpiff

Innlegg: 21178
Zpiff
24.02.21 08:21
Torotto: Hevngjerrig.  ;-)

Enig.
Mistanke, siktelse, dom, straff for motbydelige handlinger er en uting. 
Slipp fangene løs, det er (snart) vår. 
Snu det andre skinnet (sic) til, og tilgi. 
Gjør alt lovlig, fordi alt mennesket gjør er jo egentlig bare fint. 
 
...da i hvert fall om personen selv hevder å bare "være uheldig, naiv, angrende, bondefanget, ha forsøkt alt..". 
 
- Hva angår IS, så er det jo meget enkelt å bli forledet til å tro at denne blomstrende velferdsorganisasjonens eneste ønske kun er å omvende vantro ved å gi de fysisk/psykisk støtte og tillit, samt noen gode ord om hvor vel de vil og har handlet overfor andre mennesker. 

(Innlegget ble redigert 24.02.21 08:22)

perchri

Innlegg: 11589
perchri
24.02.21 09:09
HOGGØRN: Vel, dette mennesket burde vel være innelåst til rettsaken er over, og tiden FØR kommer til  fratrekk av straffen. Hva lever dette mennesket på nå? NAV?, bedre som innsatt, selv om døgnprisen i fengsel sannsynligviss er høyere enn sosialutbetalingene. Med den CV'n er det nok ikke så lett å få jobb :-)

Statsadvokaten uttalte i dag for det norske folk at sykdom blant hennes barn ikke ville bli tatt opp i rettsaken. Enda en som har gått  over kompetansområdet?

Hun burde sitte inne til rettsaken, uansett. Synergieffekten.

HOGGØRN

Innlegg: 2025
HOGGØRN
24.02.21 09:58

Vel for om mulig ta på seg "konspirasjonssjorta", hvilke(t) parti tjener på å få denne saken så opp i fokus pånytt? Skulle tro dette vil gi litt hjelp for Frp i meningsmålingene fremover :-).

kval

Innlegg: 16118
kval
24.02.21 10:35
perchri: Statsadvokaten uttalte i dag for det norske folk at sykdom blant hennes barn ikke ville bli tatt opp i rettsaken. Enda en som har gått  over kompetansområdet? Hun burde sitte inne til rettsaken, uansett. Synergieffekten.

Hva i all verden mener du her?

ehall

Innlegg: 23334
ehall
24.02.21 15:16
fargerik: Det er da ikke regjeringen som bestemmer slike ting. Dama er sluppet ut av varetekt mens hun venter på rettssak, dette er ikke spesielt uvanlig.

Regjeringen visste at med den snillistiske kriminalpolitikken fra Stortinget, som selvfølgelig regjeringen støtter, at terroristen snart ville gå fritt i gatene. Så dette er en villet politikk fra regjeringen.

Og det er svært uvanlig at slike mennesker slipper ut av varetekt. Myndighetene messer om hver gang de varetektsfengsler folk i evigheter frem til en rettssak, at det er mot folks allmenne rettsoppfatning å slippe de ut. Men dette gjelder altså ikke terrorister. Er ingen problem med å se hvilke side myndighetene stiller seg bak, eller andre som støtter at hun slipper ut.

Og hvor mye "straff" kommer terroristene til å få? Et par år i et fengselshotell i Norge. De får et mye bedre liv enn dem de avsluttet for i Daesh, noen små unger som ikke engang fikk vokse opp.

ehall

Innlegg: 23334
ehall
24.02.21 15:33
KongBob: Raser mot saker de selv har stemt frem blant annet...

Du er en av dem som ikke skjønner forhandlinger og slikt, i for eksempel regjeringen?

Kul_Djevel

Innlegg: 89802
Kul_Djevel
24.02.21 16:37

Selvsagt riktig å slippe henne fri når vilkårene for varetekt ikke er tilstede lenger.

Folkflesk

Innlegg: 28922
Folkflesk
24.02.21 16:41
kval: Det er en uting at lovgivere blander seg opp i en pågående rettslig prosess.

Var det derfor det var Helgheim som tok bladet fra munnen? Mannen som trolig skjønner minst av alle i norsk politikk.

Keva

Innlegg: 25848
Keva
24.02.21 19:07
Zpiff: - Hva angår IS, så er det jo meget enkelt å bli forledet til å tro at denne blomstrende velferdsorganisasjonens eneste ønske kun er å omvende vantro ved å gi de fysisk/psykisk støtte og tillit, samt noen gode ord om hvor vel de vil og har handlet overfor andre mennesker.

Du verden!

Alt dette bare fordi et enslig kvinnemenneske løslates frem til rettssaken fordi det ikke er lovlig grunn etter loven til å holde henne fengslet...?

Eller er det rett og slett fantasien som spiller deg et puss?

Human

Innlegg: 32082
Human
24.02.21 22:03
Keva: Alt dette bare fordi et enslig kvinnemenneske løslates frem til rettssaken fordi det ikke er lovlig grunn etter loven til å holde henne fengslet...?

Frp ser spøkelser ved høylys dag!
En mor med to barn, er en fare for nasjonal sikkerhet!

Så farlig mente Frp at kvinnen var, at de gikk ut av regjeringen.

Nå ligger Frp med brukket rygg, etter regjeringsbruddet.

(Innlegget ble redigert 24.02.21 22:06)

BornOnThe4thOfJuly

Innlegg: 48614
BornOnThe4thOfJuly
25.02.21 10:08
esoxlusius: Jeg syns IS-dama burde få være med på programmet ex on the beach. Da kunne det nok dukket opp mange kjekke karer fra den tiden hun var feltmadrass.

Hvordan føler du at synet ditt på kvinner passer inn i dagens Norge?

Er det bare noen kvinner du kaller feltmadrass eller ville du vært komfortabel med å kalle egne kvinnelige slektninger det samme i en gitt situasjon?

Pernillel

Innlegg: 5457
Pernillel
25.02.21 10:08

De som bomber nede i Syria bommer jo støtt og stadig på det de sikter på. Tenk om de kunne ha "bommet" på et mål i nærheten av Al-Hol-leieren og gjort verden en stor tjeneste i samme slengen. 

esoxlusius

Innlegg: 4565
esoxlusius
25.02.21 10:57
BornOnThe4thOfJuly: Hvordan føler du at synet ditt på kvinner passer inn i dagens Norge? Er det bare noen kvinner du kaller feltmadrass eller ville du vært komfortabel med å kalle egne kvinnelige slektninger det samme i en gitt situasjon

Kun de som dro dit ned for å delta i krigen

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg