Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

IS - dama skal løpe fritt rundt til rettsaken

NYTT TEMA
GARDSDATTRA

Innlegg: 63411
GARDSDATTRA
05.03.21 23:34
Rockohh: Det var kvinnelig IS-brigade. Også IS-kvinner som skjøt noen fanger.

På ordre fra sine menn. Si meg, aner du noe som helst av hva tvang er, eller hva konsekvensene av å ikke lystre kunne være?

Stå det om ditt liv eller mitt, eller om mine barns liv?

Jeg har lagt ut link. Les den.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63411
GARDSDATTRA
05.03.21 23:37
Gunstein12: Fra linken: Begge vitnene avviste at hun hadde ekstreme tendenser før avreise. Men allerede nå vet vi at kvinnen ifølge eget utsagt «var ganske radikal i tankegangen» før avreise. Og på direkte spørsmål i retten svarte hun bekreftende på at hun på den tiden var positiv til voldelig Jihad.

Dette er ikke en del av tiltalen da vi har tankefrihet her i landet. 

Tempus

Innlegg: 11758
Tempus
05.03.21 23:40

Gardsdatter.... i løpet av- la oss si 5 år har jeg sett kanskje to nonner gå i en bygate, mulig det var priorinner. Dagene går nok med til meditasjon og bønn i Katarinahjemmet, men frivillig er det.

Det er valg man gjør i livet det er snakk om.

Strandereng

Innlegg: 8890
Strandereng
05.03.21 23:47

Helt utrolig at noen betviler hensikten til kvinnene som dro til det nyopprettede Kalifatet i Syria, 
De dro dit med den hensikt å støtte kalifatet med alt de hadde å gi. Stort sett å gi kroppen sin til krigere for å så fort som mulig å yngle nye krigere. 
At de måtte lage litt mat og feie gulvene mellom fødslene er jo underordnet.

De rekrutterte kvinnene dro for å være hjelpere til å befolket Kalifatet med en ny generasjon jihadister. Hverken mer eller mindre.
Det var aldri snakk om kjærlighet og respekt.
De "giftet seg på minuttet for å stille kroppen sin til rådighet for en kriger. 
Altså lot de seg rundpule av ffremmmede menn for Kalifatets skyld.

Jeg synes det ikke bør romantiseres. Ei heller sytes over at de kvinnene ble utsatt for "hårda bud"- De kom dit for å avle nye barn.

 

Gunstein12

Innlegg: 18065
Gunstein12
05.03.21 23:51
GARDSDATTRA: Dette er ikke en del av tiltalen da vi har tankefrihet her i landet.

Men det kan jo ha noe med troverdighet å gjøre.

Rockohh

Innlegg: 3626
Rockohh
05.03.21 23:54
GARDSDATTRA: På ordre fra sine menn. Si meg, aner du noe som helst av hva tvang er, eller hva konsekvensene av å ikke lystre kunne være? Stå det om ditt liv eller mitt, eller om mine barns liv? Jeg har lagt ut link. Les den.

Jeg har lest linken din. Har du lest linken og innlegget til Pernillel på første side i denne tråden, 23.02.21  21:01

Our image of ISIS women is incomplete. The ideological conviction was often deeper among the women who joined the ISIS than among the men who did the same, according to researchers.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63411
GARDSDATTRA
05.03.21 23:58
Strandereng: Jeg synes det ikke bør romantiseres. Ei heller sytes over at de kvinnene ble utsatt for "hårda bud"- De kom dit for å avle nye barn.

Bare i denne tråden ser man at folk ikke skjønner noe som helst av hva probanganda eller romantisering av virkeligheten gjør med folk som er inne i en radikaliseringsprosesses

Rockohh

Innlegg: 3626
Rockohh
06.03.21 12:19
GARDSDATTRA: Bare i denne tråden ser man at folk ikke skjønner noe som helst av hva probanganda eller romantisering av virkeligheten gjør med folk som er inne i en radikaliseringsprosesses

Unnskylder du voldelig jihad terror?

IS-kvinnen fortalte at hun hadde en ganske radikal tankegang rundt det med hellig krig. Hun var ganske positiv til det. Mannen fortalte henne både at han la miner i veien og at han hadde skåret hodet av en general. Det første reagerte hun ikke på, halshuggingen fniste og lo hun av og sa hun kunne gjort det selv.

Human

Innlegg: 32104
Human
06.03.21 17:08
Human: Kvinnen som oppholdt seg hos IS, er ikke anklaget for å ha dratt til Syria, men for å oppholde seg der.
Hun var imidlertid desperat for å komme seg ut av Syria, og desperat for å komme seg hjem. Hva skal hun da dømmes for?

Hun prøvde desperat å komme seg ut fra Syria.

Den terrortiltalte kvinnen har forsøkt det flere ganger, men mannens rolle umuliggjorde det.

Gunstein12

Innlegg: 18065
Gunstein12
06.03.21 17:18
Human: Hun prøvde desperat å komme seg ut fra Syria.

Kanskje IS ikke var radikale nok for henne?

Man må jo ikke glemme at IS har hatt et vei-system med vedlikehold, de har hatt ingeniører som har lagt brostein og ordnet fortauer. De har hatt et byråkrati med velferdsordninger, et utdanningssystem, et skatteinnkrevingssystem, et rettsvesen.

Rockohh

Innlegg: 3626
Rockohh
06.03.21 17:53
Human: Hun prøvde desperat å komme seg ut fra Syria. Den terrortiltalte kvinnen har forsøkt det flere ganger, men mannens rolle umuliggjorde det.

Hun visste om bestialiteten Vasquez drev med og at han deltok i Jabhal al Nusra med krig og terror.. Ofre for det brydde hun seg ikke om, men gråt av å snakke om mobbing fra oppvelsten hun selv hadde opplevd. Å begi seg langt vekk med en slik voldelig mann og kvinneundertrykkende islam for å drive hellig krig, nytter det ikke komme og klage etterpå og spille offer. Er hun ikke også fremdeles gift med en IS-terrorist? Hva når han kommer ut av fengsel?

Rockohh

Innlegg: 3626
Rockohh
06.03.21 18:40
GARDSDATTRA: På ordre fra sine menn. Si meg, aner du noe som helst av hva tvang er, eller hva konsekvensene av å ikke lystre kunne være?

Hun er ikke noe offer, men gikk frivillig inn i de forferdelige omstendighetene uten empati for ofre Vasquez fortalte om.

VG skrev at hun fortalte at før hun gikk inn i Islam Net, så var hun sammen med  islamisten Ubaydullah Hussain, og at hun tok det svært tungt da det forholdet tok slutt.

Hussain, Profetens Ummah-talsmann: - Derfor kan man ta slavinner i krig. Og Profet-hån skal straffes med døden. Han ble frifunnet for å ha kommet med hatefulle ytringer og oppfordring til terror. Nå er han i fengsel, dømt til ni år for rekruttering av fremmedkrigere til IS.

Hun ytret seg radikalt på nettet og ga støtte til blant annet jihad. Det var slik Bastian Vasquez fattet interesse for henne, har hun sagt i avhør.

Påtalemyndigheten mener kvinnen er skyldig i terrordeltagelse nettopp fordi hun visste hva hun dro til i Syria.

Strandereng

Innlegg: 8890
Strandereng
06.03.21 22:58
Rockohh: Derfor kan man ta slavinner i krig.

IS-jihadistene prøvde å utrydde Yesidiene som bodde i Syria. Men de sparte noen av yesidiekvinnene for å holde dem som slaver(husslaver og sexslaver.)
Resten henrettet de.
De ble henrettet av IS pga feil tro. 
Dette er dokumentert, og en av de overlevende yesidiekvinnene fikk Nobels Fredspris for sin åpenhet om det som skjedde. 
Det bor yesidier i Norge som har fått beskyttelse her i landet.

Det må være forferdelig for dem å følge denne rettssaken.

Strandereng

Innlegg: 8890
Strandereng
06.03.21 23:13
Human: Den terrortiltalte kvinnen har forsøkt det flere ganger, men mannens rolle umuliggjorde det.

Tre ektemenn hun aldri kjente. Hun reiste dit ned frivillig og kamplysten. Hun rekrutterte andre kvinner. Bullshit. Hun gråter og angrer i retten. Hun blir nok ikke frikjent, men strafferabatt blir nok et tema.

Hun har sluppet opplysninger PST setter pris på. 

Hun er nok ikke den stakkaren noen nå tror hun er.

Belzone

Innlegg: 2543
Belzone
06.03.21 23:17
Strandereng: den stakkaren noen nå tror hun er.

Bur henne inne. Aksjon krever reaksjon.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63411
GARDSDATTRA
09.03.21 21:58

Sterkt vitnemål fra hennes far. Må ha vært vondt for ham å se hvordan hun var tvunget til å leve. (Står mer utfyllende andre steder, men fant ikke andre artikler om saken i farta nå.)

Tempus

Innlegg: 11758
Tempus
09.03.21 22:13

Det som tidligere har kommet frem er at årsaken til at hun dro til Syria var en form for tvangsgifting som hennes far ville arrangere. Derfor har faren en skyld i miseren hennes og bør klandres, dersom datteren forteller sannheten da.

Og ble faren hennes konfortrert  med dette i retten?

(Innlegget ble redigert 09.03.21 22:16)

GARDSDATTRA

Innlegg: 63411
GARDSDATTRA
09.03.21 22:27
Tempus: Det som tidligere har kommet frem er at årsaken til at hun dro til Syria var en form for tvangsgifting som hennes far ville arrangere. Derfor har faren en skyld i miseren hennes og bør klandres, dersom datteren forteller sannheten da. Og ble faren hennes konfortrert  med dette i retten?

Det kan du lese om her.

Tempus

Innlegg: 11758
Tempus
09.03.21 22:53

Faren vedgår altså at det var "diskutert", men ingen tvang. Vet ikke helt hva man skal legge i dette, de juger så godt de kan.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63411
GARDSDATTRA
09.03.21 23:29
Tempus: de juger så godt de kan.

Det får være din mening.

Uansett så angrer han nå på at dette ble nevnt, uten at han husker dette helt.

Tempus

Innlegg: 11758
Tempus
09.03.21 23:44

Det blir opp til aktoratet å avdekke løgn, heldigvis ikke vår oppgave:)

 

GARDSDATTRA

Innlegg: 63411
GARDSDATTRA
09.03.21 23:50
Tempus: Det blir opp til aktoratet å avdekke løgn, heldigvis ikke vår oppgave:)

Nei, det er opp til dommerne.

juppi

Innlegg: 2433
juppi
10.03.21 07:30

Ifg. Linken til Gardsdattera skulle IS-bruden lage barn. Hun og de andre damer som var der fikk portforbud og måtte kun vise seg ute med sin mann. Er det ikke sånn Koranen skriver om da? Så hvordan norsk rett skal bedømme saken blir interessant å følge på en måte mht religionen Islam der Norge kaller de mest religiøse for ekstremister. 

Annen ting som Islam følger som står i Koranen er at de respekterer ikke de som ikke er Islam. Dette står det beskrevet stygt i boka deres.

At far til IS-damen prøvde hjelpe til å få datteren hjem til Norge, står også skrevet om i Koranen. Far skal godkjenne mannen som gifter seg med barna og det er gaver osv om far ikke godkjente brudgommen så står han fritt til å forbanne ekteskapet. Hvorfor IS-damen måtte gifte seg flere ganger tilsier skriften i Koranen for brudene blir levert videre. Sitter de alene er dette tabu. 

Hvordan skal dette løses i en norsk rettssak? Norsk lov forbyr vold,  bortføring, og tvang i alle former og tror norsk rett vil dømme etter dette og da har IS-damen kommet langt. 

IS-damen prøvde flykte. Ja kan tenkes ble livet med ekstrem Islam før tøft siden hun har bodd i Norge og opplevd frihet. Likevel er IS kun å leve livet ifg Koranen for de som er mest religiøse. Et godt eks på at Koranen burde forbys slik de har gjort i Russland som har forbudt deler av Koranen.

 

 

juppi

Innlegg: 2433
juppi
10.03.21 07:41

Mange lever under det vi i Norge kan kalle ekstremt i land der Islam religionen er selv i dag. Leser man litt i Koranen ser man hvilke regler som finnes for mor, kone og hustru. Det er kun tvang og når noen sier de behandles med respekt så er det også tatt ut fra Koranen og religionen som omhandler TVANG. Tror vi har koner i Norge i dag som har port forbud og kun viser seg ute med sin mann eller øvrige familie. Dvs hun går aldri alene. 

Norge må dømme IS-damen utennå krenke Koranen ellers vil Islam reagere.

juppi

Innlegg: 2433
juppi
10.03.21 08:04

Jeg synes Norge møter sin egen innvandringspolitikk i døra med Islam rettssakene sine. Mange vet at det har vært flere IS krigere bosatte i Norge og som er ekstreme ifg religionen Islam. Norge snakker på en måte om Islam der de tar avstand og ikke nevner religionen Islam ved muslimer. De tror at de skal av islamiseres ved at de får oppholdstillatelser og bosetter seg i Norge. Det viser seg som bevis at muslimer er like religiøse selv om de bor i Norge. De kan være født i Norge og er likevel ekstremt islam religiøse og følger Koranen og ikke norsk lov. 

Synes Norge gjør lite for integrering. Start med å forby burka som tildekker damer og som må være krenkende i et fritt samfunn. 

Får IS-damen ha på burka i retten?

 

 

juppi

Innlegg: 2433
juppi
10.03.21 09:05

 Hvordan kunne disse islamister få drive på slik de gjorde i Norge?

Uten å bli stoppet av norske myndigheter? De var her på VGD. De dro til Syria og IS-damen og de andre damer fra Bærum var så forelsket. Det står å lese at de erkjenner å støtte hellige kriger etter Koran og islamsk lov. Ekstremt ifg norsk lov men ikke ifg Koranen. Dame fra Bærum ba først norske myndigheter om hjelp, men har senere trukket det tilbake? De er alle ettersøkte av PST. 

Human

Innlegg: 32104
Human
10.03.21 15:26
juppi: Hvordan skal dette løses i en norsk rettssak? Norsk lov forbyr vold,  bortføring, og tvang i alle former og tror norsk rett vil dømme etter dette og da har IS-damen kommet langt.

Du har et poeng når det var umulig å flykte fra Syria, for henne.

Corvus

Innlegg: 26993
Corvus
10.03.21 15:35
GARDSDATTRA: På ordre fra sine menn. Si meg, aner du noe som helst av hva tvang er, eller hva konsekvensene av å ikke lystre kunne være?

For noe vas.

Ser bare i Al-Hol leiren nå, bare kvinner og barn. Stadig drap og masse vold der, merkelig om det bare er rolige husmødre der?

Corvus

Innlegg: 26993
Corvus
10.03.21 15:36
Human: Du har et poeng når det var umulig å flykte fra Syria, for henne.

Hun dro jo helt frivillig ned til dette terroristhelvete på jord

GARDSDATTRA

Innlegg: 63411
GARDSDATTRA
10.03.21 16:42
Corvus: Ser bare i Al-Hol leiren nå, bare kvinner og barn. Stadig drap og masse vold der, merkelig om det bare er rolige husmødre der?

Men nå er det ikke disse kvinnene som står for retten, så hva som skjer i Al Hol - leiren er irrelevant for denne saken.. Det er tiltaltes historie som er relevant for retten. Historien hennes ble også støttet i dag av faren til Bastian Vasquez

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg