Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Koronakommisjonen

NYTT TEMA
aegi2

Innlegg: 34173
aegi2
14.04.21 15:35

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/EpraAP/koronakommisjonen-betydelig-belastning-for-studentene

At Støre kommenterer dette er jo normalt , det er jo jobben til politikere

STØRE: MER ALVORLIG ENN VENTET

– Det er svært alvorlig at regjeringen har tatt så lett på beredskap, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre til NTB.

Rapporten fra koronakommisjonen er mer alvorlig enn ventet, mener han.

– Dette er en hard dom over Erna Solbergs arbeid med beredskap. Vi manglet intensivkapasitet, smittevernutstyr og gode planer, og rapporten slår fast at vi var dårlig forberedt på den krisen vi visste var den mest sannsynlige, en pandemi, sier han.

.....

Krisen vi visste var den mest sannsynlige ? Var det en annen krise som var mest sannsynlig under den rødgrønne regjering og var det mere på stell den gang om denne coeonaen da hadde kommet.

Trur nok Støre ikke bør tenke for mye på sikre seg flere stemmer med slikt , tar han over til høsten og ser at det igjen blomstrer opp så er det han som skal stå i fronten og må ta kritikken.

guru

Innlegg: 13623
guru
14.04.21 15:47

Jonas Gahr Støre griper etter halmstrå nå. Hopper glatt bukk over det fatkum at hovedkonklusjonen er at Regjeringen totalt sett har gjort en god jobb. Men det passer selvsagt ikke hans virkelighet.

Han har jo tidligere gått ut og sagt at med AP ved roret, hadde færre dødd. Det er en pervers påstand, og jeg tenker at AP kanskje burde gå litt stillere i døren når det kommer til beredskap. Vi har hatt hendelser i dette landet før der vår beredskap har blitt totalt avkledd, og som har gitt grusomme konsekvenser som langt overgår koronapandemien - på Arbeiderpartiets vakt.

På generelt grunnlag må det være helt ekstremt krevende å sitte i regjering under denne pandemien. Uansett hva man gjør blir det galt. Enten er man for strenge, eller så er man for snille.

Jeg har mine synspunkter om både det ene og det andre under denne pandemien, men det får så være. Det vil alltid være noe man er uenig i, spesielt omfanget av tiltakene.

Men når vi teller opp til slutt, vil Norge ligge helt i verdenstoppen når det kommer til håndtering av pandemien, med veldig få døde og smittede. Og det er det som vil bli husket. Så får Støre og co komme med sine krampetrekninger og sine patetiske angrep på Erna Solberg, men nordmenn er ikke dumme, noe også meningsmålingene til Støre viser.

(Innlegget ble redigert 14.04.21 15:56)

zetta

Innlegg: 15001
zetta
14.04.21 15:47
aegi2: Rapporten fra koronakommisjonen

er elendige og kameratslige saker. Beredskapen blir bare en filleting i regjeringens behandling

 Nei, da er det langt bedre å lese Hans Petter Graver

Folkflesk

Innlegg: 31224
Folkflesk
14.04.21 15:50
guru: Jonas Gahr Støre griper etter halmstrå nå. Hopper glatt bukk over det fatkum at hovedkonklusjonen er at Regjeringen totalt sett har gjort en god jobb. Men det passer selvsagt ikke hans virkelighet.

Vet ikke hvilken virkelighet du lever i, men forventet du virkelig at han skulle si at regjeringen "gjorde en god jobb" og ferdig med det?

Du hadde blitt en fantastisk opposisjonsleder... for regjeringen.

(Innlegget ble redigert 14.04.21 15:51)

zetta

Innlegg: 15001
zetta
14.04.21 15:51
guru: Men når vi teller opp til slutt, vil Norge ligge helt i verdenstoppen når det kommer til håndtering av pandemien, med veldig få døde og smittede.

Til hvilken pris? Oslo er som et svært fengsel, har vært det lenge nå. Når folk ikke kan møte hverandre blir det færre barnefødsler, hvor mange barn mister vi på dette?

  Hvis man først begynner kan man holde på lenge med å ramse opp skader ved tiltakene. Erna viser minimal forståelse og oppmerksomhet til dette. Dette er stor, stor uansvarlighet. Spesielt nå som pandemien ikke er så alvorlig lenger pga vaksinene, fremdeles legger Erna ingen vekt på skadene ved tiltakene. Det er bare fullstendig inkompetent.

 Denne situasjonen sier også mye om hva slags media vi har, og det er ikke bra ting

guru

Innlegg: 13623
guru
14.04.21 16:11
Folkflesk: Vet ikke hvilken virkelighet du lever i, men forventet du virkelig at han skulle si at regjeringen "gjorde en god jobb" og ferdig med det?

Hvor har jeg sagt det?

Selvsagt skal opposisjonen være vaktbikkje og kritisere det som (etter deres mening) ikke er bra. Det skulle bare mangle. Men det finnes mange måte å kritisere på, bl.a. med å underbygge sin kritikk med fakta, og ikke etterpåklokskapens vitenskap.

Han fremstiller regjeringen som komplett udugelig, samtidig som han bråkjekt hevder at færre hadde dødd om han var Statsminister. Det er absurd, spesielt mtp. at han som nevnt selv har hatt regjeringsansvar når Norge ble rammet av en stor katastrofe - da med et helt forferdelig utfall - og der vår nevnte beredskap i praksis var ikke-fungerende.

Det er helt korrekt at Norge var elendig rustet mot denne pandemien, i likhet med store deler av resten av verden. Ingen så det komme, men hvem sin skyld er det? Tilfeldigvis traff den når Erna Solberg var Statsminister. Var beredskapen så mye bedre når Støre og co styrte mellom 2005-2013? Selvsagt ikke, og det er ingenting som tilsier at den regjeringen hadde gjort det bedre enn denne. Faktum er at verdens land i flere tiår har sovet på vakt, uavhengig av regjering, når det kommer til pandemier. Det er lenge siden de første advarslene begynte å komme. "Det skjer aldri oss", tenker nok de fleste. Så også våre politikere.

guru

Innlegg: 13623
guru
14.04.21 16:15
zetta: Til hvilken pris? Oslo er som et svært fengsel, har vært det lenge nå. Når folk ikke kan møte hverandre blir det færre barnefødsler, hvor mange barn mister vi på dette? Hvis man først begynner kan man holde på lenge med å ramse opp skader ved tiltakene. Erna viser minimal forståelse og oppmerksomhet til dette. Dette er stor, stor uansvarlighet. Spesielt nå som pandemien ikke er så alvorlig lenger pga vaksinene, fremdeles legger Erna ingen vekt på skadene ved tiltakene. Det er bare fullstendig inkompetent. Denne situasjonen sier også mye om hva slags media vi har, og det er ikke bra ting

På den ene siden har vi de som mener det håndteres alt for strengt. På den andre siden har vi de som mener at det er for mildt, og som ønsker langvarig lockdown for å håndtere viruset.

Hvem har rett?

På den ene siden har man portforbud og et hermetisk lukket samfunn med de uopprettelige skadene det vil gjøre (økonomi, psykisk helse etc.). På den andre siden har vi full åpning og vi lar viruset gå sin gang, noe som vil sørge for at mange lide og mange vil  dø og sykehusene kollapser.

Jeg vil tro at det riktige er et sted i midten.

For øvrig er det vel Raymond Johansen som styrer tiltakene i Olso, og de har vel i store deler av pandemien vært strengere enn de nasjonale tiltakene.

(Innlegget ble redigert 14.04.21 16:16)

Folkflesk

Innlegg: 31224
Folkflesk
14.04.21 16:18
guru: Han fremstiller regjeringen som komplett udugelig

Hvor sier han det? Han kommenterte såvidt jeg så nesten bare beredskapsdelen. I mine øyne var det andre områder som var vel så nærliggende å ta for seg, spesielt relatert til importsmitte, håndheving av karantenebestemmelsene, intensivkapasitet og rar anvendelse av nasjonale tiltak.

Men udugelig? Jeg gir den terningkast 3. 

zetta

Innlegg: 15001
zetta
14.04.21 16:20
guru: Hvem har rett?

Ja, det kan diskuteres, men jo mer tid som går jo mer press blir det på tiltakene. Vi kan ikke ha et permanent nedstengt samfunn. 

 Det er også grenser for hva et flertall kan utsette mindretallet for. At vi fullstendig skal bli nektet frihet er utålelig i lengden

fargerik

Innlegg: 72573
fargerik
14.04.21 16:20
zetta: Denne situasjonen sier også mye om hva slags media vi har, og det er ikke bra ting

Jeg for min del har lyttet til hele fremleggingen av rapporten direkte i radio mens jeg var på sykkeltur. Toppkarakter til Stener Kvinnsland for krystallklar og innsiktsfull presentasjon. Deretter kom hele landets presse med sine spørsmål, igjen besvart framifrå av samme Kvinnsland.

Og deretter uttalte politikerne seg. Og deretter kommentatorene.

Det som er tyngst å høre, er for meg at ALLE har blitt advart om at en pandemi ville komme, og at ingen har tatt det på alvor. Siden åttitallet.

Og dævven døtte, jaggu fikk varslerne rett. De med ansvar ble tatt på senga til tross for at alarmene har blinket rødt i to- tre tiår.

Dette er det som er mest skremmende.

Det er nesten like skremmende at verden ikke tar klimaendringene og raseringen av naturen på alvor, til tross for flere tiår med alarm, til tross for at vi allerede er kommet til alvoret. Men vi vil ikke høre nå heller. Litt å tenke på.

(Innlegget ble redigert 14.04.21 16:24)

guru

Innlegg: 13623
guru
14.04.21 16:25
zetta: Ja, det kan diskuteres, men jo mer tid som går jo mer press blir det på tiltakene. Vi kan ikke ha et permanent nedstengt samfunn. Det er også grenser for hva et flertall kan utsette mindretallet for. At vi fullstendig skal bli nektet frihet er utålelig i lengden

Jeg er helt enig med deg i disse punktene.

Stortinget er jo også aktivt med, og har flere ganger overkjørt regjeringen. Selvsagt er det flertallet som skal bestemme.

Min reaksjon går mer på at det skal kritiseres på "autopilot" fordi det er valg til høsten. Det er uheldig, og meningsmålingene til Støre viser da også st det ikke fungerer. Kanskje i hovedsak fordi han vingler veldig i sin kritikk. Den ene dagen gjør regjeringen for lite, og den andre dagen for mye.

For øvrig er kanskje den viktigste konklusjonen at hele verden har vært advart om pandemier over det som er flere generasjoner - uten å ta det på alvor.

 

Jallaskar

Innlegg: 10245
Jallaskar
14.04.21 16:39
aegi2: Krisen vi visste var den mest sannsynlige ? Var det en annen krise som var mest sannsynlig under den rødgrønne regjering og var det mere på stell den gang om denne coeonaen da hadde kommet.

En pandemi ble regnet som sannsynlig ja, og det er dette Erna skulle planlagt for. Noe hun ikke har gjort. Og da er det Stortings-opposisjonens plikt å kritisere regjeringen for dette. 

"I rapporten slår kommisjonen fast at pandemi var en kjent trussel for norske myndigheter. Nasjonale risikoanalyser hadde pekt ut nettopp pandemi som det scenarioet det var høyest risiko for i Norge."

Bør Støre kreve Ernas avgang på grunn av dette? Muligens. Vil han gjøre det? Garantert ikke.

Dette er etterspillet etter 22 juli en gang til, det er bare "motstanderne" som har byttet side.

fargerik

Innlegg: 72573
fargerik
14.04.21 16:53
Jallaskar: En pandemi ble regnet som sannsynlig ja, og det er dette Erna skulle planlagt for. Noe hun ikke har gjort. Og da er det Stortings-opposisjonens plikt å kritisere regjeringen for dette. "I rapporten slår kommisjonen fast at pandemi var en kjent trussel for norske myndigheter. Nasjonale risikoanalyser hadde pekt ut nettopp pandemi som det scenarioet det var høyest risiko for i Norge." Bør Støre kreve Ernas avgang på grunn av dette? Muligens. Vil han gjøre det? Garantert ikke. Dette er etterspillet etter 22 juli en gang til, det er bare "motstanderne" som har byttet side.

Det er verd å merke seg at hele resten av verden var like uforberedt.

Jeg gir VERDEN stryk- karakter. Alle med makt i alle land i hele verden var advart. Nå er verden blitt ustabil. Hva er mest nærliggende som løsning for å få fart på økonomien?

En verdenskrig.

(Innlegget ble redigert 14.04.21 16:55)

aegi2

Innlegg: 34173
aegi2
15.04.21 21:37
Jallaskar: Bør Støre kreve Ernas avgang på grunn av dette? Muligens. Vil han gjøre det? Garantert ikke.
aegi2

Innlegg: 34173
aegi2
15.04.21 21:38
fargerik: Hva er mest nærliggende som løsning for å få fart på økonomien? En verdenskrig.

den blir for enkel , skal vi  krige for å få fart på økonomien så har menneskeheten virkelig ikke kommet langt

(Innlegget ble redigert 15.04.21 21:38)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg