Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Ole Gjems-Onstad med Utøyakritikk

NYTT TEMA
clavin

Innlegg: 34089
clavin
09.05.21 13:20
HLund: Mitt menneskesyn? Den var god. Nei, dette er Fjordmans menneskesyn.

Å sette meningsmotstandere i tvilsomme båser uten belegg er et problematisk menneskesyn vil jeg mene. Dette skaper fordommer, og stigmatiserer store grupper på feilaktig grunnlag.

Rhabagatz

Innlegg: 32471
Rhabagatz
09.05.21 13:48
Teodora: helt pariah om man er negativ til innvandring og strømninger man ser i de førende politiske miljøer. Det ER et problem, fordi jeg tror man skaper en trykkoker hvor mange tyr til internett og lukkede samfunn for å lufte sine meninger. Dette er også delvis grunnen til at en narsissistisk mann som bruker halve dagen til å bruse med fjærene og som finner det normalt å ligge med prostituerte kunne spankulere rett inn og ta sjefsstolen i det hvite hus - endelig kommer en redningsmann som representerer noe ANNET (samme hva bare det er annerledes!). Hvordan tror du fremtiden vil se ut om man kategoriserer alle som har en annen virkelighetsoppfatning enn deg selv som laverestående mennesker uten rett til å delta i et offentlig ordskifte eller hvor man merkelappes som rasist når man påpeker negative følger ved å f eks ha en innvandringsvennlig politikk?  Er det ett problematisk arnested for ekstremisme (i alle former og fasonger) så er det på nett. Mennesker som er negative mot innvandring og de sekundære utfordringene som følger med er heller ikke automatisk rasister, som pleier å være et populært argument og velbrukt hersketeknikk

Dette er såååå 90-talls....

Å være mot innvandring er mainstream, selv AP er for streng innvandringspolitikk.

engafever

Innlegg: 21849
engafever
09.05.21 13:50
clavin: Så, mitt spørsmål er om Fjordman har blitt dømt for å ønske "den opprinnelige tyske løsningen" for muslimer, på samme måte som ble rammet jødene i sin tid? Hvis ikke, hvorfor er ikke Fjordman dømt? Jeg vil tro at det er veldig mange krefter i samfunnet som ville sørge for at akkurat dette ville skjedd.

Jeg indikerer ingenting. Jeg viser til kilder som hevder at Fjordman har skrevet at muslimer bør fjernes fra Europa. 

Spørsmålet her er om Fjordman har skrevet at man bør fjerne muslimer fra Europa. Ganske mange kilder hevder at han har gjort det, flere ganger. 

Ditt fokus på "tysk løsning" er vel et forsøk på avsporing fra det opprinnelige spørsmålet?

clavin

Innlegg: 34089
clavin
09.05.21 14:28
engafever: Spørsmålet her er om Fjordman har skrevet at man bør fjerne muslimer fra Europa. Ganske mange kilder hevder at han har gjort det, flere ganger.

Jeg stiller i grunnen spørsmål om HVA han har sagt/skrevet. Det har vært gjentatte ganger hvor ting tas fullstendig ut av sin sammenheng, for å framstille den det gjelder i verst mulig lys. Et eksempel er Listhaugs avbilding i redningsbåten, hvor det ble påstått at hun gjorde det for å "forstå hvordan flyktningen hadde det". Dette var en løgn som bevisst ble framsatt gjentatte ganger, og lenge etter at sannheten hadde blitt påpekt mange ganger. Til tross for at alle MÅTTE ha fått med seg hvordan det hang sammen, fortsatte man likevel med svertingen på uriktig grunnlag.

Av den grunn vil jeg gjerne vite hvorfor Fjordman ikke har blitt tatt til retten for disse uttalelsene. Jeg kjøper uansett ikke at "noen har skrevet at han har sagt dette" som noen sannhet.

Mitt fokus på "tysk løsning" er forøvrig fordi du skrev det, og selve begrepet indikerer noe veldig drøyt. 

HLund

Innlegg: 22611
HLund
09.05.21 14:35

Sånn, nå kan vi gjøre oss ferdig med disse avsporingene en gang for alle. Om ikke dette er godt nok, blir ingenting noensinne godt nok som dokumentasjon:

https://www.nrk.no/ytring/fjordman-springer-av-garde-1.11101244

https://dumpdc.wordpress.com/2016/03/13/islam-must-be-expelled-from-the-west/

(Innlegget ble redigert 09.05.21 14:36)

HLund

Innlegg: 22611
HLund
09.05.21 14:37
clavin: Dette skaper fordommer, og stigmatiserer store grupper på feilaktig grunnlag.

Og nei, å stille et spørsmål er ikke å "stigmatisere store grupper" eller å "skape fordommer". 

engafever

Innlegg: 21849
engafever
09.05.21 15:11
clavin: Jeg stiller i grunnen spørsmål om HVA han har sagt/skrevet. Det har vært gjentatte ganger hvor ting tas fullstendig ut av sin sammenheng, for å framstille den det gjelder i verst mulig lys. Et eksempel er Listhaugs avbilding i redningsbåten, hvor det ble påstått at hun gjorde det for å "forstå hvordan flyktningen hadde det". Dette var en løgn som bevisst ble framsatt gjentatte ganger, og lenge etter at sannheten hadde blitt påpekt mange ganger. Til tross for at alle MÅTTE ha fått med seg hvordan det hang sammen, fortsatte man likevel med svertingen på uriktig grunnlag. Av den grunn vil jeg gjerne vite hvorfor Fjordman ikke har blitt tatt til retten for disse uttalelsene. Jeg kjøper uansett ikke at "noen har skrevet at han har sagt dette" som noen sannhet. Mitt fokus på "tysk løsning" er forøvrig fordi du skrev det, og selve begrepet indikerer noe veldig drøyt.

Tror vi kan legge denne diskusjonen død nå for her har du det fra Fjordman selv:

"Since the adherents of this creed in its present form are waging a war of annihilation against us and the civilization we have created, this leaves only one possible conclusion if we wish to retain our culture and freedom: Physical separation. Islam and those who practice it must be totally and permanently removed from all Western nations." (Min utheving).

Takk til HLund for link!

https://dumpdc.wordpress.com/2016/03/13/islam-must-be-expelled-from-the-west/

Keva

Innlegg: 26270
Keva
09.05.21 21:14
SlimWhitman: Det finnes da mange handlinger som ikke er konsekvensen av tanker. Det er vel rundt 99% av vår kognitive behandling som er ubevisst.

Link til denne spennende påstanden...?

SlimWhitman

Innlegg: 7481
SlimWhitman
09.05.21 21:51
Keva: Link til denne spennende påstanden...?

https://www.forbes.com/sites/daviddisalvo/2013/06/22/your-brain-sees-even-when-you-dont/amp/

Hmm, det var faktisk enda verre enn jeg trodde.

“The unconscious processing abilities of the human brain are estimated at roughly 11 million pieces of information per second. Compare that to the estimate for conscious processing: about 40 pieces per second”

steep

Innlegg: 1432
steep
10.05.21 15:29
engafever: Fjordmannen skal flere ganger har skrevet at han ønsker å fjerne muslimene fra Europa. Wikipedia refererer til blogger han har skrevet om det. "I noen av sine blogginnlegg gikk Jensen inn for en løsning der alle muslimer blir fjernet fra Vesten."

Tynn suppe dette, andres tolkninger trengs ikke.

steep

Innlegg: 1432
steep
10.05.21 15:33
Folkflesk: Verket, altså det såkalte manifestet, er altså stort sett en samling av Fjordmanns artikler som ABB rasket sammen. Så når du sier "en gal manns verk" så sier du i realiteten at Fjordmann er gal. Fint, da er vi iallefall enige om noe.

Jeg har kun sagt at abb er gal, noe jeg baserer på hans handlinger og oppførsel.

Fjordman kjenner jeg ikke til, jeg har lest et par innlegg fra ham, ikke noe spesielt å melde om de.

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45703
PapaSmurf *MOD*
10.05.21 21:17

1 innlegg har blitt slettet grunnet upassende innhold. 

I tillegg har innlegg som siterte regelbrudd blitt slettet.

Klage eller tilbakemelding på moderering kan tas på e-post til diskusjon@vg.no. Kommentering av moderering skal ikke tas i tråden.

/MOD

FjernsynVG

Innlegg: 1423
FjernsynVG
10.05.21 22:43
Solvgutt1: Det går en ubehagelig linje fra 9. april 1940, da Norge var altfor lett å okkupere fordi Arbeiderpartiet systematisk hadde nedrustet det norske forsvar,

Historieløs person ihvertfall. Under borgerlige regjeringer på 30 tallet var det norske forsvaret på lavmål i 1934/35: 40 mill kroner. Arbeiderpartiet kom i regjeringsposisjon i 1935, men var fortsatt i mindretall i Stortinget, øket forsvarsbudsjettet jevnt fra 1936/37 til 1939/40 da det var 5 ganger større enn i 1934/35 og endte opp med 200 mill kroner. Det var i hele 30-tallet borgelig flertall på Stortinget.

Rart med redelighet der på borgelig side.

(Innlegget ble redigert 10.05.21 22:44)

engafever

Innlegg: 21849
engafever
10.05.21 22:48
steep: Tynn suppe dette, andres tolkninger trengs ikke.

Det er ingen tolkning, det er en opplysning om hva Fjordman har skrevet. Men greit, du aksepterer ikke det. 

Hva da med Fjordman sine egne ord:

https://dumpdc.wordpress.com/2016/03/13/islam-must-be-expelled-from-the-west/

Aksepterer du hans ord?

Folkflesk

Innlegg: 31242
Folkflesk
10.05.21 22:54

Ole Gjems-Onstad er nok miljøskadd av far Erik som nok har oppfostret ham på hat mot politiske motstandere, trolig ispedd sine egne helte-historier fra motstandsbevegelsen. Motstandsbevegelsen inneholdt jo alt fra kommunister til ytre høyre-elementer som ikke var lojale mot Adolf og Quisling.

Onstad senior var vel en Høyre-mann som ble stadig mer radikalisert i ytre høyre-retning. Og han stoppet ikke før han hadde erklært pakistansk innvandring på 70-tallet som "den nye invasjonen". Sønnen ble tydeligvis indoktrinert i dette konspiratoriske vrøvlet. 

(Innlegget ble redigert 10.05.21 22:58)

Klikk for å gå tilbake til toppen