Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Krisemaksimering: Politiet bar våpen

NYTT TEMA
BjartmarsHage

Innlegg: 2065
BjartmarsHage
08.06.21 23:10

Link:

https://www.nrk.no/vestland/politikvinne-stilte-med-pistol-i-beltet-under-skolebesok-1.15527988

Politiet har besøkt en ungdomsskole ifbm kriminalitetsforebyggende arbeid. Den ene politibetjenten bar en pistol i beltet, da politiet i disse dager er pålagt bevæpning pga PSTs trusselvurderinger.

At politiet hadde en pistol i beltet som en del av pålagt utrustning har nå ført til krisemaksimering og mye følelser og mange tanker i omløp! Og selvfølgelig et oppslag i NRKs nettavis, hvor det ikke er måte på hvor ille dette var!

Jeg synes dette er storm i et vannglass og suppe kokt på spiker. Det er pinlig å se hvordan nyhetsmedia stadig vekk finner folk som er forarget og betuttet og trykker deres sarte følelser utover oss alle.

Hvis man ikke takler å se bevæpnet politi, så vil jeg si at man har en del problemer man bør ta tak i, først og fremst noen grunnleggende realitetsorienteringer.

Hva mener folket her på vgd om dette?

(Innlegget ble redigert 08.06.21 23:12)

Lomasio

Innlegg: 8034
Lomasio
08.06.21 23:14

Nattvakje. Enn om pistolen plutselig hadde eksplodert!?!

Arakh

Innlegg: 1796
Arakh
08.06.21 23:34
BjartmarsHage: Hva mener folket her på vgd om dette?

Mener at å være bevæpnet under en undervisningstime er tøft og gir særlig 10-klassinger respekt for tjenestemennene .

De vil selvfølgelig aldri prøve hasjsprøyte og annet ulovlig substanser.

Det var også fint at de la vekt på at alkohol er fint og har lange stolte tradisjoner i Norge.

Godt at Justisminister også glatter fint over det hele med  noen politikerfraser.

Til dere som kjører MC ,bare fy på dere!

 

FjodorDVD

Innlegg: 1343
FjodorDVD
09.06.21 07:30

Er dette politiet på oppdrag eller Norsk narkotikalobbyistforening? 

perchri

Innlegg: 11979
perchri
09.06.21 07:31
BjartmarsHage: Politiet har besøkt en ungdomsskole ifbm kriminalitetsforebyggende arbeid. Den ene politibetjenten bar en pistol i beltet, da politiet i disse dager er pålagt bevæpning pga PSTs trusselvurderinger. At politiet hadde en pistol i beltet som en del av pålagt utrustning har nå ført til krisemaksimering og mye følelser og mange tanker i omløp! Og selvfølgelig et oppslag i NRKs nettavis, hvor det ikke er måte på hvor ille dette var! Jeg synes dette er storm i et vannglass og suppe kokt på spiker. Det er pinlig å se hvordan nyhetsmedia stadig vekk finner folk som er forarget og betuttet og trykker deres sarte følelser utover oss alle. Hvis man ikke takler å se bevæpnet politi, så vil jeg si at man har en del problemer man bør ta tak i, først og fremst noen grunnleggende realitetsorienteringer. Hva mener folket her på vgd om dette?

ja, resten av europa stort sett , bærer politi et våpen i beltet, verneutstyr. Det er en del av uniformen, og uten noen problemer så langt jeg vet. Så kommer norge, da er det tydeligvis problem det også? Er vi så inderlig spesielle mennesker her i landet? Sære individer som snart er like skjøre som porselen? kanskje på tide ,som det sies over ,realitetsorientering er på sin plass?

dortort

Innlegg: 5390
dortort
09.06.21 07:46

Moren er lokalpolitiker og sjettekandidat på stortingslisten for SV i Hordaland. Det forklarer en del. Det kan noen ganger virke som om det å føle seg krenket og støtt er en del av partiprogrammet til SV.

jonas

Innlegg: 37020
jonas
09.06.21 08:05
BjartmarsHage: Hvis man ikke takler å se bevæpnet politi, så vil jeg si at man har en del problemer man bør ta tak i, først og fremst noen grunnleggende realitetsorienteringer. Hva mener folket her på vgd om dette?

Jeg mener at hvis man ikke takler å se ungdom si fra om ubehagelige situasjoner, så vil jeg si at mna har en del problemer man bør ta tak i, først og fremst noen grunnleggende realitetsorienteringer.

Bevæpnet politi hører ikke hjemme på ungdomsskole. Og som de sier selv så var det en glipp, våpenet kunne fint ligge igjen i bilen. 

dortort

Innlegg: 5390
dortort
09.06.21 08:17

Kanskje man burde forklart elevene hvorfor politiet bærer våpen. AP og venstresidens uansvarlige asyl/ innvandringspolitikk får konsekvenser.

KongBob

Innlegg: 39832
KongBob
09.06.21 08:31
dortort: Kanskje man burde forklart elevene hvorfor politiet bærer våpen. AP og venstresidens uansvarlige asyl/ innvandringspolitikk får konsekvenser.

Høyresidens demonisering av venstresiden generelt og AP spesielt har ført til terrorangrep i Norge...   Og trusselbilde tilsier nå bevæpnet politi...  Kanskje man klarer å hindre neste terrorist fra høyresiden...

Men trusselbildet tilsier ikke bevæpning i klasserom...

(Innlegget ble redigert 09.06.21 08:31)

Rhabagatz

Innlegg: 32471
Rhabagatz
09.06.21 08:35
KongBob: Høyresiden

har snikinnført bevæpning av politiet og amerikanske militærbaser.

 

dortort

Innlegg: 5390
dortort
09.06.21 08:39
KongBob: Høyresidens demonisering av venstresiden generelt og AP spesielt har ført til terrorangrep i Norge... Og trusselbilde tilsier nå bevæpnet politi... Kanskje man klarer å hindre neste terrorist fra høyresiden... Men trusselbildet tilsier ikke bevæpning i klasserom...

Så det er høyresiden som har ført til at faren for islamsk terrorisme har økt?

Du har altså ikke fått med deg at politiet bevæpner seg fordi faren for islamsk terrorisme er høy?

Siden slutten av november har politiet fått lov å bære våpen, på bakgrunn av at PST sin vurdering om terror fra ekstrem islamisme ble skjerpet.

https://www.nettavisen.no/nyheter/fikk-samtykke-na-skal-norsk-politi-fortsette-a-bare-vapen/s/12-95-3424073010

Solvgutt1

Innlegg: 24688
Solvgutt1
09.06.21 08:40
dortort: Kanskje man burde forklart elevene hvorfor politiet bærer våpen. AP og venstresidens uansvarlige asyl/ innvandringspolitikk får konsekvenser.

Det finnes det ingen god forklaring på. Kan du vise til et eneste eksempel på at politiets generelle bevæpning har avverget en farlig situasjon? Eller at en farlig situasjon har oppstått fordi politiet ikke har båret våpen? 

Det er ingen reell behov for generell bevæpning av politiet og det er så definitivt ikke noe behov for at politiet bærer våpen under en presentasjon for 10. klassinger.

Men enda mer grunnleggende så er det ikke noe behov for at politiet holder foredrag om narkotika for 10. klassinger. Det er jo feilen som utløser de andre feilene. Og selvfølgelig var det et hjemmesnekret og kunnskapsløst propagandaforedrag. Hva annet skal en forvente når politiet snakker om narkotika?

KongBob

Innlegg: 39832
KongBob
09.06.21 08:48
dortort: Så det er høyresiden som har ført til at faren for islamsk terrorisme har økt?

Det er høyresiden som har utført all terror på norsk jord...  Forårsaket av demonisering av AP og muslimer...  Slik du holder på...

Siste terrorangrep ble heldigvis avverget av to gamle muslimer...

dortort

Innlegg: 5390
dortort
09.06.21 08:49
Solvgutt1: Det finnes det ingen god forklaring på. Kan du vise til et eneste eksempel på at politiets generelle bevæpning har avverget en farlig situasjon? Eller at en farlig situasjon har oppstått fordi politiet ikke har båret våpen? Det er ingen reell behov for generell bevæpning av politiet og det er så definitivt ikke noe behov for at politiet bærer våpen under en presentasjon for 10. klassinger. Men enda mer grunnleggende så er det ikke noe behov for at politiet holder foredrag om narkotika for 10. klassinger. Det er jo feilen som utløser de andre feilene. Og selvfølgelig var det et hjemmesnekret og kunnskapsløst propagandaforedrag. Hva annet skal en forvente når politiet snakker om narkotika?

Bevæpnet politi har klart å begrense omfanget av terrorhandling. Mener du terroristen hadde stanset sine udåder dersom politiet ikke hadde kunnet stanse ham med våpen?

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/jWRAz/fotograf-her-er-terroristen-skutt-av-politiet

Så du mener PST sin trusselvurdering er tøv?

https://www.nettavisen.no/nyheter/fikk-samtykke-na-skal-norsk-politi-fortsette-a-bare-vapen/s/12-95-3424073010

 

Nei. Det er strengt tatt ikke nødvendig for politiet å bære våpen i en presentasjon for 10 klassinger.

Solvgutt1

Innlegg: 24688
Solvgutt1
09.06.21 08:51
dortort: Bevæpnet politi har klart å begrense omfanget av terrorhandling. Mener du terroristen hadde stanset sine udåder dersom politiet ikke hadde kunnet stanse ham med våpen?

Kan du vise til noen eksempler på dette fra Norge?

Ble de to (høyreekstreme) terrorangrepene i Norge avverget eller begrenset av et politi med generell bevæpning? Eller er realiteten at de to første politimennene som rykket ut til Utøya sto igjen på fastlandet og ventet på Delta, selv om de var bevæpnet, mens høyreekstremisten henrettet ungdommer og at det var to muslimer i 70-årene som avvæpnet det andre høyreekstreme terrorangrepet?

fruitman

Innlegg: 2001
fruitman
09.06.21 08:52
BjartmarsHage: Hvis man ikke takler å se bevæpnet politi, så vil jeg si at man har en del problemer man bør ta tak i, først og fremst noen grunnleggende realitetsorienteringer.

Greit oppsummert.

Denne Tia, datter av SV-politiker og Twitter-aktivist, er medlem av Sosialistisk Ungdom (SU) med en forutsigbar fb-profil og har bla. skrevet politiske innlegg i aviser. Litt woke pro-BLM, anti-politi og USA takter over det hele; best å ta bilde og legge ut på Twitter fort som fy! Like pottery. Heldigvis er det selv på Twitter flere som stiller spørsmål med hva som er problemet :)

dortort

Innlegg: 5390
dortort
09.06.21 08:55
KongBob: Det er høyresiden som har utført all terror på norsk jord... Forårsaket av demonisering av AP og muslimer... Slik du holder på... Siste terrorangrep ble heldigvis avverget av to gamle muslimer...

Stigmatisering og demonisering er visst en del av AP og venstresidens retorikk.... Slik du holder på......

Man har klart å avverge terrorhandlinger på norsk jord.

https://www.nrk.no/norge/pst-mener-de-kan-ha-avverget-terrorangrep-i-norge-1.14411234

Og hvem vet hva konsekvensene kan bli når IS terrorister kommer tilbake til Norge. Slik AP og venstresiden ivrer for. Men påpeker man konsekvenser, så kommer tøvete påstander om at man demoniserer.......

dortort

Innlegg: 5390
dortort
09.06.21 09:00
Solvgutt1: Kan du vise til noen eksempler på dette fra Norge? Ble de to (høyreekstreme) terrorangrepene i Norge avverget eller begrenset av et politi med generell bevæpning? Eller er realiteten at de to første politimennene som rykket ut til Utøya sto igjen på fastlandet og ventet på Delta, selv om de var bevæpnet, mens høyreekstremisten henrettet ungdommer og at det var to muslimer i 70-årene som avvæpnet det andre høyreekstreme terrorangrepet?

Noen spesifikke eksempler har jeg ikke. Men man har klart å avverge terrorangrep på norsk jord.

https://www.nrk.no/norge/pst-mener-de-kan-ha-avverget-terrorangrep-i-norge-1.14411234

 

Før jeg svarer på dine spørsmål, så må du svare på mine:

Bevæpnet politi har klart å begrense omfanget av terrorhandling. Mener du terroristen hadde stanset sine udåder dersom politiet ikke hadde kunnet stanse ham med våpen?

Mener du PST sin trusselvurdering er tøv?

https://www.nettavisen.no/nyheter/fikk-samtykke-na-skal-norsk-politi-fortsette-a-bare-vapen/s/12-95-3424073010

Solvgutt1

Innlegg: 24688
Solvgutt1
09.06.21 09:02
dortort: Noen spesifikke eksempler har jeg ikke. Men man har klart å avverge terrorangrep på norsk jord.

Fordi de finnes ikke. Det har ikke skjedd. Den generelle bevæpningne har ikke avverget eller begrenset noen terroangrep i Norge. Den har således vært unødvendig. Fint at det er avklart.

Veldig bra at vi har oppegående ungdom som reagerer på at politiet drar med seg våpen inn i klasserommet for å holde kunnskapsløse foredrag om narkotika. Sånn skal vi ikke ha det i Norge.

(Innlegget ble redigert 09.06.21 09:03)

Pernillel

Innlegg: 5626
Pernillel
09.06.21 09:05
KongBob: Det er høyresiden som har utført all terror på norsk jord...  Forårsaket av demonisering av AP og muslimer...  Slik du holder på...

Som dortort viser til så ble den midlertidige bevæpningen av politiet forlenget på bakgrunn av PST sin vurdering om at terrortrusselen fra ekstrem islamisme er skjerpet.

Høyresiden har sikkert skyld i mye rart men å legge skylden på dem for at islamistene har blitt en trussel her i landet blir for dumt.

(Innlegget ble redigert 09.06.21 09:10)

dortort

Innlegg: 5390
dortort
09.06.21 09:06
Solvgutt1: Fordi de finnes ikke. Det har ikke skjedd. Den generelle bevæpningne har ikke avverget eller begrenset noen terroangrep i Norge. Den har således vært unødvendig.

(Innlegget ble redigert 09.06.21 09:07)

fruitman

Innlegg: 2001
fruitman
09.06.21 09:06

Trædal er i forferdelse over at denne BEVÆPNA politibetjenten i FULL UNIFORM også fremviser logen til NNPF (Norsk Narkotikapolitiforening) som han mener "lobber mot fornuftige reformer i ruspolitikken" (selv om temaet for besøket var rus). ÆÆÆÆÆH!!

Solvgutt1

Innlegg: 24688
Solvgutt1
09.06.21 09:09
dortort: Mener du PST sin trusselvurdering er tøv?

Til en viss grad ja. Den har jo lenge undervurdert terrortrusselen fra høyreekstreme f.eks. At politiet mener at politiet bør få bære våpen og gis friere etterforskningsrammer er jo lite oppsiktsvekkende.

Vi har noen fakta, som gir et litt bedre bilde enn PSTs synsing. For eksempel at generell bevæpning aldri har avverget eller begrenset noe terrorangrep i Norge.

Verdt å merke at dette ikke skjedde midt i Oslo, men på Osterøy. At politiet må bære våpen på hofta på Osterøy på grunn av terrortrusselen fra islamister er selvfølgelig rent sprøyt.

 

Solvgutt1

Innlegg: 24688
Solvgutt1
09.06.21 09:11
fruitman: Trædal er i forferdelse over at denne BEVÆPNA politibetjenten i FULL UNIFORM også fremviser logen til NNPF (Norsk Narkotikapolitiforening) som han mener "lobber mot fornuftige reformer i ruspolitikken" (selv om temaet for besøket var rus). ÆÆÆÆÆH!!

Norsk narkotikapolitiforening er en interesseorganisasjon og lobbeorgan, og politiet bør selvfølgelig ikke bære deres logo på jobb.

Ikke overrasket over at dette kunnskapsløse, utdaterte narkotikaforedraget kom fra noen i NNPF da. 

dortort

Innlegg: 5390
dortort
09.06.21 09:12
Solvgutt1: Fordi de finnes ikke. Det har ikke skjedd. Den generelle bevæpningne har ikke avverget eller begrenset noen terroangrep i Norge. Den har således vært unødvendig. Fint at det er avklart.

Det vet du ingenting om.

Tøv! Det er ikke avklart.

Solvgutt1

Innlegg: 24688
Solvgutt1
09.06.21 09:14
dortort: Det vet du ingenting om.

Selvfølgelig vet jeg det. Hadde politiets generelle bevæpning avverget eller begrenset et terrorangrep i Norge, så hadde det vært kjent. Du finner ingen eksempler på dette, fordi det ikke eksisterer noen eksempler.

dortort

Innlegg: 5390
dortort
09.06.21 09:16
Solvgutt1: Til en viss grad ja. Den har jo lenge undervurdert terrortrusselen fra høyreekstreme f.eks. At politiet mener at politiet bør få bære våpen og gis friere etterforskningsrammer er jo lite oppsiktsvekkende. Vi har noen fakta, som gir et litt bedre bilde enn PSTs synsing. For eksempel at generell bevæpning aldri har avverget eller begrenset noe terrorangrep i Norge. Verdt å merke at dette ikke skjedde midt i Oslo, men på Osterøy. At politiet må bære våpen på hofta på Osterøy på grunn av terrortrusselen fra islamister er selvfølgelig rent sprøyt.

Det vet du ingenting om.

Mener du at omfanget av terrorhandlingen på Utøya ikke ville vært begrenset dersom bevæpnet politi hadde kommet seg ut dit?

Mener du at omfanget av terrorhandlingen i linken jeg lå ved ikke ble begrenset fordi bevæpnet politi hadde mulighet til å uskadeliggjøre terroristen med våpen?

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/jWRAz/fotograf-her-er-terroristen-skutt-av-politiet

Solvgutt1

Innlegg: 24688
Solvgutt1
09.06.21 09:17
dortort: Mener du at omfanget av terrorhandlingen på Utøya ikke ville vært begrenset dersom bevæpnet politi hadde kommet seg ut dit?

Irrelevant.

Solvgutt1

Innlegg: 24688
Solvgutt1
09.06.21 09:17
dortort: Mener du at omfanget av terrorhandlingen på Utøya ikke ville vært begrenset dersom bevæpnet politi hadde kommet seg ut dit?

Irrelevant. Det er ingen som har sagt at politiet ikke skal ha tilgang på våpen. I alle fall ikke spesialstyrken.

(Innlegget ble redigert 09.06.21 09:18)

dortort

Innlegg: 5390
dortort
09.06.21 09:18
Solvgutt1: Selvfølgelig vet jeg det. Hadde politiets generelle bevæpning avverget eller begrenset et terrorangrep i Norge, så hadde det vært kjent. Du finner ingen eksempler på dette, fordi det ikke eksisterer noen eksempler.

Så du mener terrorister ville utført terrorangrep selv om bevæpnet politi var til stede.

Da er det avklart.

Klikk for å gå tilbake til toppen