Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Krisemaksimering: Politiet bar våpen

NYTT TEMA
GreySerpent

Innlegg: 30419
GreySerpent
09.06.21 23:41
TheBracket: Husker vi gikk på butikken og bensinstasjonen med AG3 og skarp ammunisjon i Nord-Norge. Ingen som løftet så mye som et øyelokk over det.

Har jeg svært liten tro på, gitt.

Farmer

Innlegg: 3083
Farmer
09.06.21 23:47

Pernille: Det er akkurat det som er poenget. Norge har ikke noen yttergrense i scengenområdet. Om vi stenger grenser for land utenfor schengen, så vil uansett potensielle terrorister kunne reise innen dette området som statsborger i en av landene.

Vi er også medlem av FN, og har forpliktet oss mot FN kommisjonen, hvor det er betingelser for retur av asylsøkere.

Men egentlig har ikke dette noe med bevæpning under et foredrag på en skole på Osterøy og gjøre. Så fremst det ikke forelå noen generell terrortrussel der, så er det helt håpløst. Politiet må jo kunne gjøre skjønnsmessige vurderinger for når det foreligger en reell trussel. 

pfrog567

Innlegg: 21676
pfrog567
10.06.21 01:55
GreySerpent: Har jeg svært liten tro på, gitt.

Var nok under krigen dette :)

Rainmaker

Innlegg: 57472
Rainmaker
10.06.21 09:19
dortort: Jo, det gjør det. Jeg sitter ikke og hjelper en motdebattant med å forklare det som skal diskuteres i en tråd. Du får finne ut av det selv. At du ikke skjønner hva som diskuteres er ikke mitt problem.

Spørsmålet er om du skjønner hva som debatteres.

For å avklare om du faktisk gjør det, er du blitt bedt om å avklare hva som debatteres. Det gjør du ikke.

Hva kommer denne uviljen fra?

Pernillel

Innlegg: 5626
Pernillel
10.06.21 09:21
Farmer: Pernille: Det er akkurat det som er poenget. Norge har ikke noen yttergrense i scengenområdet. Om vi stenger grenser for land utenfor schengen, så vil uansett potensielle terrorister kunne reise innen dette området som statsborger i en av landene.

Nettopp derfor er det viktig å beskytte yttergrensene og ikke slippe inn mennesker som ikke har noe her å gjøre. Det gjelder ikke minst migranter som trafikkerer Middelhavet hvor yttergrense-landene i sør har vært alt for slepphendte med å la den lokale mafiaen sammen med aktivister og menneskesmuglere som seiler under diverse NGO-flagg få slippe til.

En av de mange negative konsekvensene av masseinnvandringen fra primitive, krigsherjede og brutale land i den tredje verden er bl.a. mer terror. Såpass ærlige må vi være.

(Innlegget ble redigert 10.06.21 09:23)

Rainmaker

Innlegg: 57472
Rainmaker
10.06.21 09:25
GreySerpent: Har jeg svært liten tro på, gitt.

Jeg var selv stasjonert i Nord-Norge under førstegangstjenesten.

Vi gikk mange ganger på butikken med våpen på skulderen, men aldri, aldri med skarp ammunisjon. Det var strengt forbudt å ha skarp ammunisjon annet enn når man var leirvakt eller på skytebanen. Ikke i noen av de tilfellene kunne man forlate området for å gå på butikken.

TheBracket

Innlegg: 41655
TheBracket
10.06.21 11:02
GreySerpent: Har jeg svært liten tro på, gitt.

ok:(

GreySerpent

Innlegg: 30419
GreySerpent
10.06.21 13:41

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Kydpe7/politiet-hadde-skoleundervisning-med-innhold-fra-90-tallet

Må det også ryddes opp i politiet i Norge? Virker som om det er endel erkekonservative som bedriver "fake news" i uniform. 
Det provoserer meg voldsomt at dette tillates. De burde sparkes fra sin stilling, men dessverre er man skremmende beskyttet når man først er ansatt i stat og/eller kommune.

GreySerpent

Innlegg: 30419
GreySerpent
10.06.21 13:53
Rainmaker: Vi gikk mange ganger på butikken med våpen på skulderen, men aldri, aldri med skarp ammunisjon.

Nettopp.

Jeg har vært noen år i forsvarets tjenest og vet hvor rigide de er ang skarpe skudd. 

Det er vel stasjonert flere søringer i førstegangstjenesten i nord enn det bor nordlenninger der oppe. Finnes en garnison på hvert gatehjørne. 

GreySerpent

Innlegg: 30419
GreySerpent
10.06.21 13:53
pfrog567: Var nok under krigen dette :)

Ahhh, my bad. :)

TheBracket

Innlegg: 41655
TheBracket
10.06.21 14:25
GreySerpent: Må det også ryddes opp i politiet i Norge? Virker som om det er endel erkekonservative som bedriver "fake news" i uniform.

Politiets ledelse vet nøyaktig hva NNPF holder på med og forkynner av løgn og desinformasjon. At det godtas fra øverste hold at de ansatte i etaten opptrer på vegne av en ideell organisasjon iført full uniform, er alvorlig og helt uakseptabelt. Det er en bevisst rolleblanding som burde vært stanset for lenge siden.

Det er i tillegg forstemmende at politiets ledelse tilsynelatende syns det er greit at uniformert personell stadig forsøpler kompliserte debatter, sprer desinformasjon og angriper talspersoner for en annen politisk kurs på rusfeltet enn den NNPF omfavner. 

Jeg syns på prinsipielt grunnlag at det er problematisk at politiet inntar rollen som en politisk aktør og agitator. Når det kommer til ruspolitikk er det av én eller annen grunn akseptert at politiet invaderer en debatt og politisk prosess våre folkevalgte er satt til å ta seg av.  

Hadde vi akseptert denne framferden fra politiet i andre politiske saker? Se for deg at politiet plutselig begynte å uttale seg i abortdebatten, at de tok politisk side og møtte uniformert i debatter. Ingen hadde godtatt dette. Det er et alvorlig sykdomstegn når politiet får lov til å blande seg inn i et lands lovutforming. Det burde også gjelde rusfeltet.

stjerta

Innlegg: 3958
stjerta
10.06.21 14:35

Nå husker jeg ikke hvilket år de la ned den militære avdelingen i Gamlebyen, Fredrikstad. Men mener hvertfall at det må ha vært sent 80 tall. Da var det helt vanlig med kompanier som marsjerte med AG på skuldra i gamlebyen sentrum.  Ikke med ladde våpen så klart. Å helt vanlig med overflygninger av f 16 fra Rygge. 

Våpen har aldri plaget meg, men synes det er litt trist, at samfunnet beveger seg i retning av generell bevæpning av politiet,  at det skal være nødvendig altså. Men blir ikke skremt av en politi med våpen. 

Dog stoler jeg ikke på cowboyene i NNPF. At disse skal få sette premissene for "opplæring " på skoler, blir for meg rart. Vi har langt mer kompetente instanser og organisasjoner som kan ta seg av slikt. Folk som er faktaorienterte og helt uten politisk agenda. Ikke er de formelle representanter for politiet heller, denne private foreningen.

GreySerpent

Innlegg: 30419
GreySerpent
10.06.21 15:10

Dessverre ser det ut til at NNPF er gjennomsyret av aktiv politi. De på toppen må slå hardt, hardt ned på idiotien. 

GreySerpent

Innlegg: 30419
GreySerpent
10.06.21 15:13

Godt innlegg. 

Jeg levde med en i nær familie som røyket hasj. Det som plaget meg mest var hvor dumme og barnslige de ble. Og hyppigheten av å mekke en ny. Lumet rakk ikke å bli kaldt mellom bruk. Svært få gikk videre til hardere stoff. De fleste vokste det av seg. 

Rainmaker

Innlegg: 57472
Rainmaker
10.06.21 15:17
GreySerpent: Jeg har vært noen år i forsvarets tjenest og vet hvor rigide de er ang skarpe skudd.

Jepp.

Det var opptelling av enkeltpatroner foran vakthavende offiser både når du fikk ammunisjonen og når du leverte den inn.

Det ble skikkelig baluba engang når en soldat på vaktlaget mitt manglet en patron. Ingen fikk forlate vakthuset før den endelig ble funnet i buksebretten et par-tre timer senere. Den hadde tydeligvis ramlet nedi når magasinet ble tømt.

Pernillel

Innlegg: 5626
Pernillel
10.06.21 17:30
pfrog567: Var nok under krigen dette :)

Know thy weapon er det noe som heter: AG3'en kom vel ikke før langt ute på 60-tallet. :)

Her er forresten en litt morsom historie. Om den er sann vet jeg ikke. Da den tyske terrorgruppen Rote Arme Fraktion skulle designe logoet sitt så brukte de en hippie-designer som hadde null peiling på våpen. Resultatet ble et logo med en MP5, som jo er et våpen alle imperialist-kapitalist-fascist-svina i vesten bruker, mens det de egentlig burde ha brukt var en AK47 eller en annen venstrerevolusjonær børse som bedre signaliserte deres "edle" formål om å "knuse makta". 

Justice 96

Innlegg: 56593
Justice 96
10.06.21 17:49
GreySerpent: Må det også ryddes opp i politiet i Norge?

Svaret på dette er et klart og tydelig ja. 

GreySerpent

Innlegg: 30419
GreySerpent
10.06.21 17:56
Justice 96: Svaret på dette er et klart og tydelig ja.

Ser pokker ikke verre ut...

Halpert

Innlegg: 2762
Halpert
10.06.21 19:43
GreySerpent: Må det også ryddes opp i politiet i Norge? Virker som om det er endel erkekonservative som bedriver "fake news" i uniform.

Jeg har prøvd å få folk til å forstå dette i 10 år, det faller for døve ører. Folkene i NNPF blir sett på som helter her i dette nisselandet. Lederen, Jan-Erik Bresil, har egen serie på NRK der han jakter på ungdommer som røyker hasj og hylles som en helt for dette. Vår forrige riksadvokat var æresmedlem i NNPF. Statsadvokatembetene er fulle av NNPF-folk. Disse kultmedlemmene går heller i graven enn å ta et museskritt mot en kunnskapsbasert ruspolitikk, det ser man tydelig på måten statsadvokatene nå motarbeider riksadvokatens føringer i russaker.

Når man ser dette "undervisningsmaterialet" blir selv jeg, som er smertelig klar over hvor lavt nivået ligger  i politiet og NNPF, sjokkert. Det er Nord-Korea-nivå på propagandaen som serveres, materialet er kjemisk renset for fakta og bildene ... Man kunne like gjerne rullet inn TVen og satt på propagandafilmen "Himmel & helvete" fra 1969.

(Innlegget ble redigert 10.06.21 19:48)

dortort

Innlegg: 5390
dortort
10.06.21 21:11
IndocteCollectio: Eneste gangen ditt argument har et snev av gyldighet er hvis en terrorist av en eller annen merkelig grunn ønsker å slå til mot en haug poliser. Da ville det vært bedre med generell bevæpning. Så kan du jo selv tenke på hvor sannsynlig dette er. Du forsøkte jo å komme med et eksempel på der generell bevæpning hadde spilt en rolle, der bommer du 100% ved å bruke England.

Angrep og drap på ubevæpnet politi gjennomført av terrorister har skjedd. Så fint at du er enig i det.

https://www.tv2.no/a/9013368/

Jeg legger ved en link der generell bevæpning kunne ha reddet liv. Du kan jo forsøke å fortelle familien til både den drepte politimannen og de andre dreptes etterlatte hvor bra du syns at politimannen var ubevæpnet. Tror du de ville være enig med deg? Jeg treffer 100%.

pfrog567

Innlegg: 21676
pfrog567
10.06.21 21:49
Pernillel: Know thy weapon er det noe som heter: AG3'en kom vel ikke før langt ute på 60-tallet. :)

Eh.. du skjønte vel at jeg tulla.. eller? 

pfrog567

Innlegg: 21676
pfrog567
10.06.21 22:04
dortort: https://www.tv2.no/a/9013368/ Jeg legger ved en link der generell bevæpning kunne ha reddet liv.

Synd hvis ikke det er mer enn èn politimann som står ved inngangen til Parlamentet i UK. Hadde det vært flere kunne de kanskje unngått dette drapet på politimannen. Vet ikke om det hadde hjulpet om denne politimannen hadde vært bevæpnet, så lenge terroristen kom så tett innpå han at det var bare å knivstikke ham.

Halpert

Innlegg: 2762
Halpert
10.06.21 22:08

God stemning i Osterøy nå ser det ut til. Voksne mennesker som driver offentlig mobbing av eleven som varslet om dette og forsvarer det fantastiske lokale politiet. Eleven blir forøvrig også oppfordret til å ta selvmord og andre mindre hyggelige ting.

Også her i tråden var flere mer opptatt av å ta mannen og ikke ballen, fordi vedkommende hadde lilla hår og en sykt woke bror var det ikke vits i å ta dette seriøst. Reaksjonene i etterkant bør vise at dere bør tenke dere om en gang til. Kritikken mot politiet er høyst fortjent, de har også lagt seg flate både for bevæpningen og det "faglige" innholdet i sitt propagandaforedrag.

busemannen

Innlegg: 10173
busemannen
10.06.21 22:40
Videoseven: Jeg bare tuller

Det forstår jeg . . . . 

busemannen

Innlegg: 10173
busemannen
10.06.21 22:42
Justice 96: Svaret på dette er et klart og tydelig ja.

La Eirik Jensen få jobben tilbake.

IndocteCollectio

Innlegg: 19969
IndocteCollectio
11.06.21 08:41
dortort: Jeg legger ved en link der generell bevæpning kunne ha reddet liv. Du kan jo forsøke å fortelle familien til både den drepte politimannen og de andre dreptes etterlatte hvor bra du syns at politimannen var ubevæpnet. Tror du de ville være enig med deg? Jeg treffer 100%.

Kunne er ordet, og måten England har løst dette er at poliser med slike spesielle oppdrag funksjoner nå er bevæpnet. 

Og i forhold til terrorister som bruker kjøretøy som våpen sp har vi dessverre sett at selv med land generell bevæpning så får de drept mange mennesker. 

Teodora

Innlegg: 402
Teodora
11.06.21 08:53
Pernillel: En av de mange negative konsekvensene av masseinnvandringen fra primitive, krigsherjede og brutale land i den tredje verden er bl.a. mer terror. Såpass ærlige må vi være.

Om man skal vektlegge statistikken (noen pleier å si at det er lurt) så er vel terror et av de minste problemene med innvandring.

Teodora

Innlegg: 402
Teodora
11.06.21 08:54
Farmer: Pernille: Det er akkurat det som er poenget. Norge har ikke noen yttergrense i scengenområdet. Om vi stenger grenser for land utenfor schengen, så vil uansett potensielle terrorister kunne reise innen dette området som statsborger i en av landene.

Fullt mulig å melde seg ut av EØS. 

TheBracket

Innlegg: 41655
TheBracket
11.06.21 09:09

I Dagbladet i dag kan vi lese følgende:

"Politidirektoratet har utbetalt over to millioner kroner til den frivillige organisasjonen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) de siste ti åra."

Og det blir verre:

"NNPF mottok en gave på 100 000 kroner fra direktoratet i 2016. I begrunnelsen sto følgende:

NNPF har en viktig rolle for å spre kunnskap og heve kompetansen innen forebygging og bekjempelse av narkotika- og dopingkriminalitet. Utdanningskonferansen har gjennom mange år vært en unik møteplass på tvers av kontrolletater, politidistrikt og særorgan."

Denne uttalelsen gjør at jeg vil stille følgende spørsmål: HVA F#§@ ER DET DE RØYKER I POLITIDIREKTORATET? 

https://www.dagbladet.no/nyheter/slakter-politiet---usmakelig/73844836

(Innlegget ble redigert 11.06.21 09:11)

TheBracket

Innlegg: 41655
TheBracket
11.06.21 09:20

Overføringene fra Politidirektoratet til NNPF reiser et betimelig spørsmål:

Hvilke andre politiske organisasjoner får rene pengeoverføringer fra Politiet?

Her er de autentiske dokumentene som bekrefter pengeoverføringene og samrøret:

https://twitter.com/jonasali/status/1399307572885266436

(Innlegget ble redigert 11.06.21 09:21)

Klikk for å gå tilbake til toppen