Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Handelskrig mellom Kina og USA?

NYTT TEMA
Langveg

Innlegg: 18191
Langveg
04.04.18 10:12

Ifølge CNBC har Kina annonsert at de ilegger nye tollsatser på hele 106 nye produkter fra USA, inkludert soya, biler og kjemikalier. Sent tirsdag publiserte amerikanske myndigheter den fulle listen av produkter fra Kina som ilegges nye høye tollrater.

Ifølge Bloomberg har kinesiske myndigheter gjort det klart at de mener det siste tollutspillet fra Trump setter hele eksistensen til Verdens frihandelsorganisasjon (WTO) i fare

(Innlegget ble redigert 02.11.20 15:00)

Langveg

Innlegg: 18191
Langveg
04.04.18 10:35
Langveg: ollutspillet fra Trump setter hele eksistensen til Verdens frihandelsorganisasjon (WTO) i fare

Her fall kommentaren bort:  Det er eit utbreidt dogme at frihandel er til beste for alle partar, også arbeidstkarar. Ser ein på Europas økonomiske soge, oppdagar ein at det har veksla mellom frihandel og merkantilisme - tollvern om eigen produksjon. Og at det har vori utvikling og vokster også i periodar med høge tollmurar. Ein sosialistisk planøkonomi og harmonsik utvikliug av alle sektorar og område i eit land er avhengig av full kotroll med utanrikshandel. Mindre frihandel vil nok gje auka sysselsetiing for byråkratar og tollstellet, men det kan og gje arbeidsplassar i meir eller mindre slokna innanlandsk industri.

Kina er avhengig av ein stor og fri utanrikshandel, men landet vil truleg kunne kompensera innskrenkingar på sikt ved bilaterale avtalar og omlegging av ein del av industrien.  Går vi ein øydeleggjande handelskrig i møte, eller dreier det seg berre om at merkantilsime igjen vert ein rådsande doktrine slik at utsett industriproduksjon i ei rad land igjen kan få levelege vilkår?

Store-O

Innlegg: 10672
Store-O
04.04.18 18:07
Langveg: Går vi ein øydeleggjande handelskrig i møte,

Om ikke en full krig, så i det minste en alvorlig handels-konflikt. Går det mot en full handelskrig er det ikke Kina men USA som blir ødelagt. 

Den vestlige kapitalistiske økonomi er i dyp krise. Som en ser er det sanksjoner, krig, konflikter og undergraving som er grepene for å holde den flytende. Dette handler ikke om å redde lokal og nasjonal industri og arbeidsplasser, men om at regjeringer handler på vegne av monopolkapitales interesser og profitt.

Kina vil ikke ha dette, de trenger det ikke, men naturlig nok reagerer de sterkt og slår tilbake. Kina er forberedt, det er en logisk utvikling når monopolkapitalen får motbør og selvsagt har dette vært ventet. Kina visste naturlig nok dette ville komme for de har vel lest sin Marx.  

Kina innfører nå økte tollavgifter på 128 amerikanske produkter og med dette bryter de faktisk ikke WTOs regler i motsetning til hva USA (sannsynligvis) gjør. Dette er produkter som vil svi økonomisk for USA og som Kina ikke har noen problemer med å få importert fra andre land.

USA kan ikke stanse den teknologiske og vitenskapelige utviklingen i Kina.  De er her fortsatt en del avhengig av Russisk teknologi, derfor satser de også selvsagt sterkt på samarbeid med Russland ut fra vinn/vinn prinsippet og de vil selvsagt ikke kaste en alliert over bord når de selv kommer opp på samme nivå.  ”Made in China 2025” vil komme hva enn USA gjør.

Her må vi også huske på at så langt har vel ikke USA rest-verdenssamfunnet med seg. Jeg kan ikke tenke meg til at Europeiske land uansett lojalitet til onkel Sam vil gå inn på samme selvdestruktive vei da de aller fleste har et godt og fruktbart  forhold til Kina når det gjelder samarbeid og handel på flere plan. 

(Innlegget ble redigert 04.04.18 18:07)

Amatør_1

Innlegg: 12015
Amatør_1
04.04.18 18:16
Store-O: Kina innfører nå økte tollavgifter på 128 amerikanske produkter og med dette bryter de faktisk ikke WTOs regler i motsetning til hva USA (sannsynligvis) gjør. Dette er produkter som vil svi økonomisk for USA og som Kina ikke har noen problemer med å få importert fra andre land.

Soyabønner er vel det som overrasker mest og rammer hardest.

Rhabagatz

Innlegg: 32471
Rhabagatz
04.04.18 18:55
Langveg: Ifølge CNBC har Kina annonsert at de ilegger nye tollsatser på hele 106 nye produkter fra USA, inkludert soya, biler og kjemikalier. Sent tirsdag publiserte amerikanske myndigheter den fulle listen av produkter fra Kina som ilegges nye høye tollrater.
Ifølge Bloomberg har kinesiske myndigheter gjort det klart at de mener det siste tollutspillet fra Trump setter hele eksistensen til Verdens frihandelsorganisasjon (WTO) i fare

Det eksisterer ikke støtte for Trumps politikk i Kongressen, og de vil stoppe han før det går for langt.

Han har heller ikke mulighet til å bruke annen grunngivelsen enn sikkerhetspolitikk, og vil lide tap i retsvesenet om han går for langt.

Som alt med Trump tror jeg at det er show-off

Store-O

Innlegg: 10672
Store-O
04.04.18 19:11
Amatør_1: Soyabønner er vel det som overrasker mest og rammer hardest.

Ja helt klart, det er også et produkt Kina ikke har noe problem med å kjøpe andre steder og det vil ramme Trumps velgermasse i stor grad. 

Kinesiske selskaper er også svært lojale, og flere har allerede varslet endringer i innkjøp av produkter og råvarer som vil gå ut over USA selv om de ikke dermed bryter internasjonale handelsregler. 

Får bare håpe USA ser at dette er en veldig dårlig vei for dem som nasjon å gå inn på, at det kun vil skade dem selv og at som nevnt her kongressen vil stikke kjepper i hjulene.  

Amatør_1

Innlegg: 12015
Amatør_1
04.04.18 21:34
Store-O: Ja helt klart, det er også et produkt Kina ikke har noe problem med å kjøpe andre steder og det vil ramme Trumps velgermasse i stor grad.

Ja, de kan kjøpe blant annet fra Sør-Amerika og sikkert flere andre steder. Det kan nok ramme "fly-over country" ja.

Har også sett at dette rammer for eksempel Tesla-biler, for de produseres i USA. Det vil neppe hjelpe Tesla som sliter tungt fra før.

fargerik

Innlegg: 72585
fargerik
05.04.18 15:00
Store-O: Får bare håpe USA ser at dette er en veldig dårlig vei for dem som nasjon å gå inn på, at det kun vil skade dem selv og at som nevnt her kongressen vil stikke kjepper i hjulene.

For tiden sliter jeg med å se noe som helst håp for folket i USA.

Presidenten er gal, kongressen er et rottereir, og alle sammen er på lønningslista til de som har skrapt til seg alt av penger og makt.

Det amerikanske folk har blitt indoktrenert til å tro og mene at demokrati = egoisme.

"Demokrati, det er at jeg har frihet til å være meg selv NOK."

(Innlegget ble redigert 05.04.18 15:02)

Langveg

Innlegg: 18191
Langveg
05.04.18 16:15
Store-O: Dette handler ikke om å redde lokal og nasjonal industri og arbeidsplasser, men om at regjeringer handler på vegne av monopolkapitales interesser og profitt.

Sambandsstatane har sitt å stri med: USAs samlede underskudd i handelsbalansen steg 1,6 prosent til 57,6 milliarder dollar i februar. Det er det høyeste underskuddet siden oktober 2008, ifølge Reuters.

Langveg

Innlegg: 18191
Langveg
17.04.18 15:06

På metallbørsen i London ble prisen (på aluminium)  sendt opp 12 prosent i forrige uke – den største oppgangen siden aluminiumskontrakten ble lansert i 1987, 

Den kraftige reaksjonen skyldes at sanksjonene mot Rusal, en av de aller største produsentene i aluminiumsmarkedet, utestenger selskapet fra vestlige handels- og finansielle systemer, noe som skaper frykt for et tilbudssjokk. (E24)

Denne meldinga fortel to ting: 1. At Russland på visse område er ein industriell stormakt,  og 2.  Når Sambandsstatane set i verk sanksjonar, fylgjer heile det vestlege systemet med.

EU har ikkje innført sanksjonar mot russiske aluminiumsprodusentar, likevel vert altså EU-land hindra i å importera russisk aluminium. Dette er ein nytt prov på at EU berre er eit lydrike under finansherrane i Washington og New York. 

(Innlegget ble redigert 17.04.18 15:07)

Store-O

Innlegg: 10672
Store-O
23.04.18 21:03

Det er faktisk lite klokt av USA å gå til handels/sankjsonskrig mot Kina og Russland på samme tid. Dette burde vært et hett tema i diskusjonen her på VGD.

For det første bringer det Kina og Russland (og flere andre) tettere sammen for å stå mot det amerikanske og delvis vestlige presset.  De klarer ikke stanse den utviklingen som skjer mot en multipolar verden der deres hegemoni på flere områder vil bli brutt og dermed deres mulighet til å diktere resten av verden.

Det er ikke helt klart enda hvilke mottiltak Russland vil sette i verk mot USA etter den siste sanksjonsrunden, men blant annet er det nevnt å ramme USAs fly og romfartsprogram der de av avhengig av blant annet Russisk teknologi.  Ikke helt klart enda, men det har vel også fått USA til å bremse sanksjonsiveren litt den siste uka.

Det kommer jo også mens Russland og USA i felleskap starter flyproduksjon med sikte på å konkurrere med Boeing og ……  100% uavhengig av vestlig teknologi eller deler.  Dette er vel noe som de fleste ikke vet i den vestlige verden..

Rostec State Corporation, the Russian industrial conglomerate co-developing a long-haul widebody aircraft with China, has said the two countries will develop their own engines for the project, with the apparent longer-term aim of breaking the duopoly enjoyed by General Electric and Rolls-Royce.

Det USA ikke ser er at slik verden er blitt i dag er det kun de selv som vil tape på denne politikken de fører, vestlige land som følger dem vil også tape. Sanksjonen og handelskrigen de starter rammer også det som sies å være deres allierte, nå sist Sør Korea og India.  Land kan ikke planlegge fremtiden med en slik koloss som ikke skyr noen midler for å fremme sine egne strategiske og økonomiske interesser og vil søke sammen.  Det rammer alle. 

Det vi ser er en vestlig økonomi eller en høyt utviklet kapitalisme i store vansker og svakheten og vanskelighetene vises ved at de forsøker å ramme andre økonomisk. . Som jeg har sagt før er de heller ikke lenger sterke nok til å stanse ”Made in China 2025”.

Dette har vi nå sett de gjør når det gjelder pengeoverføringer, forsøk på å bryte dollarens hegemoni som verdensvaluta, sette opp alternative finansielle institusjoner, handelsveier osv.  Selv india er nå på glid for å melde seg på Kinas ”belt and road”.. det vil også skje, og Statsminister Modi drar til Bejing for å møte president Xi denne uka.

“The summit will highlight the personal friendship and enhance the good chemistry between the two leaders. I believe with the guidance of our two leaders and through joint efforts of the Chinese and Indian people including you and me, China-India relations will turn a new page,”

Så kan jo kanskje USA sitte å gnage på chipsen sin selv framover…

In a fresh crackdown on China amid growing trade tensions, the US on Monday announced a ban on the sale of components to Chinese telecom equipment maker ZTE Corp. This is more than a provocative reminder of the Trump trade bluff that serves neither side's interests; it's likely to prompt even greater indigenous efforts to develop China's semiconductor design and fabrication capacity.

kansas00

Innlegg: 23407
kansas00
23.04.18 21:15
Store-O: Det USA ikke ser er at slik verden er blitt i dag er det kun de selv som vil tape på denne politikken de fører, vestlige land som følger dem vil også tape

At det begynner å rakne litt i kantene der ser man jo nå nylig.. Tyskerne ser nå at de vil tape og taper enorme summer på sanksjonene mot russland og derigjennom arbeidsplasser. Tyske næringslivsledere/bedrifter pusher nå på sine myndigheter som igjen skal ta opp saken med Trump. Kan si tyskland nesten er tilbake til der de var i perioden etter 2.vkrig hvor de hadde mistet kontrollen over eget land når de nå må komme med lua i hånda til Trump og be om fritak fr sanksjonene. Må nesten føles litt ydmykende for en økonomisk stormakt som det tyskland har vært og er.

https://www.wsj.com/articles/germany-to-push-for-exemptions-on-u-s-sanctions-on-russia-1524047030

Store-O

Innlegg: 10672
Store-O
24.04.18 22:11

Tysk næringsliv er først og fremst tysk næringsliv og det kolliderer nå ganske kraftig med interessene til Tyske myndigheter som er mer lojale til USA og Brussel.

Kina satser sterkt på aksen Berlin, Moskva, Beijing i sitt store belte og vei prosjekt. Tyskland er en meget viktig handelspartner for Kina og Russland og Tysk næringsliv på alle plan vil tape stort om Tyskland som nasjon ikke bryter ut av USAs tvangstrøye for slik verden nå utvikler seg er de ikke uerstattelige.

Kina ved Xi Jinping har i klare ordelag sagt fra om at forholdet  mellom Russland og Kina er bunnsolid og ingen makt i verden kan endre det. Triste greier om Tyskland viser seg å være så lojale til USAs strategiske spill  at de hindrer dette samarbeidet framover og den utvikling til beste for hele det Europeiske og asiatiske kontinent det kan bli og dermed også svikter sitt eget næringsliv og folk.

Folk skjønner hvor langt Kina er kommet, hvor de er på vei og hvordan det vil påvirke hele verden i positiv retning.   Her en filmreportasje på engelsk fra det første ”Digitale Kina Summit” i Fushou.

China bets big on new digital economy

Langveg

Innlegg: 18191
Langveg
16.06.18 10:54

Handelskrigen mellom Sambandsstatane og Kina er så smått i gang:

Etter den drastiske usanske erklæringa om straffetoll på ei rad kinesiske produkt, svara Beijing på fredag med same mynt; avgift på 25% på 659 ulike produkttypar, sett i verk frå 6. juli over tre veker.

-Alle tidlegare avtaler som er tinga fram, vert sette ut av kraft, heiter det i ei fråsegn frå det kinesiske Handelsdepartementet- -Kina ynskjer ikkje å hamna i ein handelskrig, men i ljos av dei nærsynte tiltaka til Sambandsstatane, ser Kina seg tvinga til å ta i bruk handfaste rådgjerder.

Sume ser ei opptrapping i dei kinesiske tiltaka av di dei gjeld 30% av importen frå USA. medan dei usanske tiltaka hittil berre gjeld 10%. Men USA har varsla meir, og Beijing har sagt at dei kjem til å svara auga for auga og tann for tann. Enno har Sambandsstatane og Kina nokre veker på seg før handelskrigen er i full gang. I USA er det først og fremst landsbrukssektoren som vert råka, i Kina avansert teknologi.

Med Trumps drastiske tiltak for å redusera handelsunderskottet kan ein hevda at det ikkje lenger spelar større rolle om eit land er "ven" med USA eller ikkje. Straffetoll råkar mest like hardt som sanksjonar, boikott ol. EU og Kina kjem ikkje så svært mykje betre ut enn Russland og Iran.

(Innlegget ble redigert 16.06.18 10:57)

Langveg

Innlegg: 18191
Langveg
29.06.18 08:45

Etter Sambandsstatanes ordre til resten av verda om ikkje å kjøpe iransk olje etter 1. november i år, har det indiske oljedepartmentet byrja førebu seg: India godtek ikkje unilaterale restriksjonar frå usansk side, men  på industrihald vert det sagt at India, den største avtakar av iransk olje etter KIna,vil verta nøydd til å gjera noko.Det vil i praksis seia redusera importen frå Iran kraftig, ja, jamvel nullstilla han.  Andre oljeproduserande land - som Noreg- kan gni seg i hendene. Prisen på olje vil gå opp med mindre Kina aukar importen av iransk olje monleg. Alt avheng vel av korleis handesrelasjonane USA-KIna utviklar seg. Vil Iran verta ofra i dette spelet?

Langveg

Innlegg: 18191
Langveg
05.07.18 08:00

Nå skal China Development Bank investere mer enn 250 millioner dollar, eller over 2 milliarder kroner, for å gi produksjonen i Orincobeltet et løft (E24) .

250 millionar dollar er ikkje all verda, men det kan vera eit teikn på at Kina demonstrativt ikkje bøygjer seg frå Trump-diktat og ei åtvåring mot innføring av endå meir import-toll på kinesiske varer i Sambandsstatane. Ein vert ikkje overraska om det snart kjem meldingar om store kineiske investeringar også i Iran.

Store-O

Innlegg: 10672
Store-O
06.07.18 11:33
Langveg: Nå skal China Development Bank investere mer enn 250 millioner dollar, eller over 2 milliarder kroner, for å gi produksjonen i Orincobeltet et løft (E24) . 250 millionar dollar er ikkje all verda, men det kan vera eit teikn på at Kina demonstrativt ikkje bøygjer seg frå Trump-diktat og ei åtvåring mot innføring av endå meir import-toll på kinesiske varer i Sambandsstatane. Ein vert ikkje overraska om det snart kjem meldingar om store kineiske investeringar også i Iran.

Ja, og dette dreier seg om Venezuela for den som ikke skjønte det. 

 

Ta med at dette dreier seg om direkte kinesiske investeringer i Orincobeltet.  Dagen før fikk Venezuela i tillegg 5 milliarder dollar i lån fra Kina som skal øremerkes investeringer i oljesektoren.  Det blir da litt mer og som E24 ikke nevnte. 

Når det gjelder importtoll på Kinesiske varer er de nå satt i verk fra USA og Kina svarer øyeblikkelig.  Handelskrig er det vel og Kina sier nå at USA har startet verdenshistoriens største handelskrig. 

Beijing on Friday accused Washington of launching the "the largest trade war in economic history" after the US imposed tariffs on $34 billion worth of Chinese imports at the stroke of midnight.

Langveg

Innlegg: 18191
Langveg
11.07.18 10:13

Oljeprisen har falt gjennom natten etter at USAs utenriksminister Mike Pompeo åpnet for at enkelte land, dersom godkjent av USA, kan slippe å bli straffet for å handle olje fra Iran. Brent har gjennom natten falt 0,74 prosent til 78,26 dollar fatet, og ett fat amerikansk lettolje (WTI spot) koster onsdag morgen 73,67 dollar, ned 0,71 prosent gjennom natten. ANZ-analytikere påpeker dog at oljeprisen har blitt presset oppover av lagerfall i USA, lokale problemer i produksjonsland, og streiken på norsk sokkel, ifølge Financial Times. Kina, India og Tyrkia er blant landene som har antydet at de vil fortsette å handle med Iran, men Pompeo påpekte at dersom ikke USA gir land fritak kan de vente seg å bli straffet av USA (E24).

Vonar dei fleste land -men sjølvsagt utan von om endringar i norsk servilitet - snart vert lei av å adlyda ordre frå Sambandsstatane.

(Innlegget ble redigert 11.07.18 10:14)

Store-O

Innlegg: 10672
Store-O
11.07.18 18:56
Langveg: Vonar dei fleste land -men sjølvsagt utan von om endringar i norsk servilitet - snart vert lei av å adlyda ordre frå Sambandsstatane

Usikkert, ser i dag Tyskland har avslått å være med på samordnede mottiltak sammen med Kina mot USAs handelskrig mot de 2 landene.  

Det er en absurd situasjon der verdens nasjoner må spørre USA om lov til å kjøpe Olje fra Iran. Kanskje nå de som alltid har hatt som kronargument "USA må da få handle med hvem de vil" skjønner hva økonomisk krig går ut på? 

India Tyrkia og Kina kommer nok ikke til å spørre USA om lov, men etter det jeg forstår har Japan og Sør Korea allerede sendt inn sine "søknader" til onkel. Så får vi da se hvor mange Europeiske land som vil gjøre det samme eller opptrer selvstendige. 

 

Videoseven

Innlegg: 7751
Videoseven
11.07.18 21:17
Store-O: Kinesiske selskaper er også svært lojale

Du klarer ikke engang å ta det rette ordet i din munn, selv om du utmerket vet hva det egentlig er.

Nasjonalistiske er ordet du egentlig skulle brukt, men lojal er vel bedre for en kommunist.

Jeg er ikke nasjonalist, jeg er bare veldig lojal mot Norge og etniske nordmenn. Jeg er ikke rasist, jeg er bare veldig lojal med hvite mennesker.

Haha

Store-O

Innlegg: 10672
Store-O
12.07.18 11:16
Videoseven: Jeg er ikke nasjonalist, jeg er bare veldig lojal mot Norge og etniske nordmenn. Jeg er ikke rasist, jeg er bare veldig lojal med hvite mennesker. Haha

Ok, greit du står fram da. Men siden dette er en politisk og økonomisk sak og ikke basert på rase eller etnisitet så har du kanskje en mening om den nye handelskrigen USA har starta mot Kina og selvsagt resten av deres og deler av vestens politikk som er en del av den samme imperialistiske pakka.. Økonomiske sanksjoner og propagandakrig på sykelig nivå mot  Russland, og at de har trukket seg fra Iran avtalen. Jo da, kunne nevnt flere ting.

Når det gjelder kineserne og deres lojalitet/nasjonalisme så viser den seg også ved at turisttrafikken til USA allerede faller kraftig. Nå har Kina utstedt advarsler til sine borgere når det gjelder reiser til USA. USA er et voldelig samfunn preget av usikkerhet, risikoen for å bli drept eller utsatt for vold eller annen kriminalitet er stor.

Jeg tror Kineserne tar den og velger andre mål, Blant annet har turisttrafikken til Russland økt over 70% i år og til resten av Europa er også økningen stor blant annet Frankrike med over 30%.  For USAs turistindustri kan jo dette få store følger enten det skyldes nasjonalisme eller lojalitet.

Tall fra USA viser at kineserne la igjen over 33 milliarder $ i USA i 2016, og kineserne er den desidert mest pengestreke gruppa av alle turister som ankommer USA.  

PRC_PDRA

Innlegg: 8540
PRC_PDRA
12.07.18 14:58

Den oransje terroristen og rotta fortsetter handelskrigen sin mot Kina. 

Kina er sjokkert over den oransje terroristen sitt nye trekk, med enda mer toll på enda flere varer.

China shocked by US actions in trade dispute

https://www.bbc.co.uk/news/business-44789827

Denne oransje, rasistiske terroristrotta som blant annet hater Kina, Mexico og muslimer skal som kjent og slikke på Kreml sine edle baller på mandag, og Kreml må nesten være ganske fornøyd nå for tiden. Den eneste situasjonen Kreml får fritt spillerom ifra er hvis USA og Kina ødelegger det gode forholdet de har hatt seg imellom siden 1970- og spesielt fra 1980-tallet, inntil nå, som denne oransje kakkerlakken nå ødelegger.

Spørsmålet er da om Kina evner å holde stand frem mot høsten 2020, og rett og slett ta noen økonomiske tap, sette hardt mot hardt, slik at den oransje KKK Light skikkelsen taper Electoral Vote i noen viktige vippestater høsten 2020. 

En slik politikk som den oransje terroristen fører nå, gjør også at Kina egentlig ikke har noe annet valg enn å begynne å "blande seg" inn i USA sitt såkalte valg høsten 2020, da Russland har tydeligvis gjort sitt beste for at en Kina-hatende galning tar plassen i det hvite hus, til tross for at denne rotta fikk 3,000,000 færre stemmer nasjonalt.

 

(Innlegget ble redigert 12.07.18 14:58)

Store-O

Innlegg: 10672
Store-O
14.07.18 16:49
PRC_PDRA: Denne oransje, rasistiske terroristrotta som blant annet hater Kina, Mexico og muslimer skal som kjent og slikke på Kreml sine edle baller på mandag, og Kreml må nesten være ganske fornøyd nå for tiden.

Ja, og jeg regner med det var dette sitatet som gjorde at MOD sletta innlegget jeg skrev som svar til deg her. 

Det var en del viktige lenker til Kinesiske sider der som presenterte kinesernes syn og ikke det forvridde som du lenker til i vestlige medier.  Men hovedpoenget var/er at USA er en banditt som driver økonomisk terrorisme overfor hele verden og at de har gjort en stor tabbe når de nå går rett i strupen på folkerepublikken Kina. 

Som jeg nevnte er USA for sent ute til å knekke Kina, det blir ingen vinnere i denne krigen USA har satt i gang, men det blir en stor taper og det er dem selv og det økonomiske system de med disse krampene forsøker å holde flytende.  

De er minst 10 år for sent ute. Riktignok er USA og Kina store handelspartnere, men eksporten til USA utgjør bare 20% av Kinas totale eksport.  Dessuten utgjør eksport i seg selv "bare" 20% av Kinas GDP.  Dermed utgjør eksporten til USA bare 4%. 

Så om all eksport til USA stoppet opp ser en at Kina hadde klart seg godt.  Et slikt gitt scenario som ikke vil skje ville også kun ført til en nedgang i Kinas økonomiske vekst på 0,2%.  

 

(Innlegget ble redigert 14.07.18 16:49)

blackline

Innlegg: 17477
blackline
14.07.18 17:11
Videoseven: Jeg er ikke nasjonalist, jeg er bare veldig lojal mot Norge og etniske nordmenn. Jeg er ikke rasist, jeg er bare veldig lojal med hvite mennesker.

Vigrid Light ja. Akkurat samme typen som meldte seg inn i NS på 30 og 40 tallet.

Videoseven

Innlegg: 7751
Videoseven
14.07.18 23:16
blackline: Vigrid Light ja. Akkurat samme typen som meldte seg inn i NS på 30 og 40 tallet.

Det var et spark mot kommunisten vår, fordi han ikke klarte å bruke ordet nasjonalistisk når det gjaldt kinesere

Personlig mener jeg nasjonalisme noe bra, fordi det er limet i et moderne samfunn, og det er den ideologien som skapte de demokratiske statene i vesten.

Nasjonalisme er en politisk ideologi som henspiller på at folk skal ha selvbestemmelse i sin egen stats dannelse og forsvar av absolutt suverenitet. Nasjonalistisk ideologi var (og er) en forutsetning for utvikling av moderne demokratier.

Selv kommunisten Stalin ble en nasjonalist da Russland ble angrepet. Stalin samlet ikke massene ved å appellere til kamp for den globale sosialismen, det var det det hellige kallet om å elske sitt moderland  han også brukte.

Det er bare når vesten prøver å beholde sin kultur og levemåte nasjonalisme blir noe fælt. Det er merkelig det.

Videoseven

Innlegg: 7751
Videoseven
14.07.18 23:37
Store-O: Om ikke en full krig, så i det minste en alvorlig handels-konflikt. Går det mot en full handelskrig er det ikke Kina men USA som blir ødelagt.

USA er allerede ødelagt.

USA har en massiv og ukontrollerbar innvandring fra hele verden, og landet har allerede 12,5 millioner ulovlige innvandrere. Disse 12,5 millioner ulovlige innvandrerne koster USA 1100 milliarder kroner årlig, penger som heller burde vært brukt på landets egne fattige. 

USA har et massivt handelsunderskudd. Dette handelsunderskuddet gjør at befolkningen settes i en enorm gjeld. På grunn av urettferdige tollsatser og subsidier i andre land, flyttes bedrifter fra USA til lavkostland. Varene selges så tollfritt tilbake til USA. Dette gjør at arbeidere i USA blir arbeidsledige, eller må jobbe for en luselønn.

Det er litt underlig at sosialister hater en president som prøver å hjelpe arbeidere og folk i sitt eget land ved å rette på feil. 

 

Canucks

Innlegg: 76290
Canucks
16.07.18 13:53

Kina har klaget USA inn for WTO.

I tillegg virker det nå som EU og Kina har begynt og få fortgang i forhandlingene om bedre avtaler seg i mellom. Så USA virker å sende EU enda tettere opp mot Kina med måten Trump bedriver sitt spill på nå.

-Josik-

Innlegg: 1929
-Josik-
16.07.18 14:16

Kina og EU har ført en handelskrig mot USA i mange år, uten at noen amerikansk president har reagert før nå. USA's middelklasse er omtrent eliminert, de tidligere "indistristatene" kalles nå for "the rustbelt states".

Så kom Trump.

Om ikke EU og Kina reduserer den høye tollen de har på amerikanske produkter har Trump lovet å sette opp tollen på deres produkter.

EU og Kina nekter, de ønsker å beholde høy toll på amerikanske produkter og tilnærmet null toll på egne produkter. De er ikke vant til en sterk og klar amerikansk president.

blackline

Innlegg: 17477
blackline
16.07.18 14:31
Videoseven: USA har en massiv og ukontrollerbar innvandring fra hele verden

Det har de vel strengt tatt hatt i 500 år allerede. Spør urbefolkningen om det.

Store-O

Innlegg: 10672
Store-O
16.07.18 14:58
Canucks: I tillegg virker det nå som EU og Kina har begynt og få fortgang i forhandlingene om bedre avtaler seg i mellom. Så USA virker å sende EU enda tettere opp mot Kina med måten Trump bedriver sitt spill på nå.

Det skjer veldig mye og positivt i forholdet mellom Kina og Europa, og spesielt nå i en siste uka. Det skjer også veldig mye ellers i verden.  For eksempel er det også store ting på gang i forholdet Kina og statene i Gulfen Midt Østen.  

Dette får man ikke vite så my om dersom man holder seg til vestlig presse. Anbefaler alle å følge med i Kinesiske medier.

Resten av verden må samarbeide med Kina for å stanse USAs økonomiske terrorisme mot verdens land og folk. For EU og de fleste vesteuropeiske land er spranget stort her, da de fram til USA angrep Kina var med på deres økonomiske terrorisme og samarbeidet om imperialistiske kriger mot flere land.  

Ser Trump sier han vil diskuter Kina med Putin, det er vel helt greit men dersom trump drømmer om å så splid mellom Kina og Russland er han fullstendig på villspor.

Klikk for å gå tilbake til toppen