Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Handelskrig mellom Kina og USA?

NYTT TEMA
Canucks

Innlegg: 76290
Canucks
16.07.18 15:03
Store-O: Det skjer veldig mye og positivt i forholdet mellom Kina og Europa, og spesielt nå i en siste uka. Det skjer også veldig mye ellers i verden.  For eksempel er det også store ting på gang i forholdet Kina og statene i Gulfen Midt Østen.   Dette får man ikke vite så my om dersom man holder seg til vestlig presse. Anbefaler alle å følge med i Kinesiske medier.

At man ikke får vite så mye om Kina sine avtaler med disse landene i vanlig vestlig presse har nok med med at det er utenfor vår vanlige interesse-sfære, er vel muligens kun i Financial Times etc. og økonomiske tidsskrifter at man dekker slike avtaler, altså nisje-pressen i vestlig presse.

Det er kun hjemmebane som dekkes for slike handelsavtaler i vanlig presse her på hjemmebane. Jeg tviler sterkt på at kinesisk media, eller annet sitter og dekker avtaler gjort mellom EU-land og Norge for den saks skyld, eller EU-land og afrikanske land, eller land i Midtøsten, med mindre det er økonomiske tiddskrifter som dekker slikt.

Det er uansett bra at EU og Kina finner sammen, nå er EU som totalblokk Kina sin viktigste handelspartner, ja det finnes enkeltland utenfor EU som er viktigere, men ser man på EU som en samlet blokk, i alle fall så lenge Storbritannia også er en del av EU så er det en meget viktig partner for Kina, og er jo derfor Kina også ønsker seg adgang til flere transportruter for sin eksport til Europa, og at deres togplaner til land som Iran etc. er en del i et ledd hele veien til EU for en moderne silkevei. Noe som både EU og Kina burde se positivt på, og hvor Trump har gitt begge parter et solid spark i baken for nettopp og få fortgang i slike avtaler.

Videoseven

Innlegg: 7751
Videoseven
16.07.18 15:34
blackline: Det har de vel strengt tatt hatt i 500 år allerede. Spør urbefolkningen om det.

Jepp, men urbefolkningen var ubrukelige og dumme, de bygget ingen mur.

Hadde urbefolkningen klart å stoppe innvandringen, ville de ikke sittet i noen ørkenreservater og drukket ildvann i dag.

Langveg

Innlegg: 18191
Langveg
18.07.18 13:48

EU har ferdaut ei botpåtilsvarande 41 millirdar norske kroner til Google for marknadstriksing. Storleiken på bota er nok eit teikn på at  handelskrigen mellom EU og Sambandsstatane er i gang. 

(Innlegget ble redigert 18.07.18 13:48)

Perspektiver

Innlegg: 7248
Perspektiver
20.07.18 09:11

Så har handelskrigen mot Kina startet i Norge.

Hører på nyhetene at noen "intelektuelle" sjeler ønsker å sette arbeidsrettigheter til produsentene av produkter vi kjøper i søkelyset.

F.eks med å sette informasjon på salgsetiketten.

Ikke tro at dette har noe som helst har noe med arbeidsrettigheter og lønn til arbeidere i Kina å gjøre.

kansas00

Innlegg: 23407
kansas00
26.07.18 21:43

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-07-25/europe-to-become-massive-buyer-of-u-s-lng-trump-says

Tydelig at handelskrigen med europa kjøler seg ned for Trump etter et møte med Juncker. Det er iallefall noe rart over siste utviklingen skal man tro hovedlinjene. Nemlig at EU skal kjøpe mer gass av USA. Som om det var EU som kjøpte inn LNG'en og ikke hvert enkelt statlige eller ikke statlige energiselskap i de enkelte medlemslandene. For å kunne gjøre dette må de jo faktisk også gå til investering i å bygge dyre mottaksanlegg for LNG. Nok et aspekt hvor man kan lure på på hvems vegne Juncker lover. Det er noe ytterst guffent over en ikke folkevalg politikker som går ut og forhandler på vegne av andre og legger i poten ting som åpenbårt må ligge opp til den enkelte medlemsstat.

Samtidig må man jo også spørre seg hvor økonomien ligger for europeiske nasjoner å kjøpe gass som er dyrer enn annen gass som vil være tilgjengelig i markedet. Fra et miljøperspektiv skurer det også. EU kjører jo sterkt på å overholde Paris-avtale med mer.. men her skal de altså kjøpe mer gass som må transporteres på skip som bruker noe av den meste forurensende oljen.

Bloomberg gjengir jo faktisk Trump som at "europa will become massive buyer".. Det etter at Trump har vært i europa og kjeftet på landene der, tyskland spesielt, får å kjøpe sin gass fra russland. Enten er Trumpe råtass som tvinger de europeiske landene i kne, eller så må de europeiske landene vært veldig dårlige til å forhandle.

Ser også at soya også skal inngå i regnestykket Det USA taper på Kina har puttet toller på import av soya fra usa, skal kompenseres ved at eu skal kjøpe mer amerikansk soya. Det interessant der er jo at man bare for et år siden signert erklæringer blant eus medlemsland om å øke egen produksjon av soya. Nå skal plutselig importere soya fra usa for å avlaste/hjelpe trump i den handelskrigen han har med kina......

Mulig alt dette er prisen for å sende EUs svar på Jeltsin til å forhandle med Trump...

(Innlegget ble redigert 26.07.18 21:45)

Langveg

Innlegg: 18191
Langveg
09.08.18 20:06

Dei siste usanske sanksjonane mot Russland skal liksom vera ein reaksjon på Skripal-affæren. I første omgang  vil det verta forbod mot å eksportera sensitive elektronisk materiale. Russarane har så 90 dagar på seg på å erklære at landet ikkje brukar kjemiske våpen og å godtaka internasjonal inspeksjon. Gjer ikkje Russland dette, vil nye sanksjonar fylgja. Det kan koma dit at Aeroflot får forbod mot å fly på USA, alvorleg minsking av samhandel og jamvel brot på det diplomatiske sambandet.

Russland har heile tida ført ei mjuk line i tilhøvet til USA -ein minnest at Putin i staden for å utvisa usanske diplomatar som svar på Washingtons utvisingar i staden inviterte born frå den usanske kolonien på julefest i Krem. Det førde ikkje til stort.  Det har heller ikkje Putins tiltru til Trump gjort.  Ein kan likevel aldri vita korleis han vil reagera denne gongen; at Russland vil bita audmjukinga i seg og godta krava, er ikkje heilt, heilt utenkjeleg.. Russarane var jo svært heldige med å hindra bombing av Syria ved å få destruert syriske kjemiske våpen. Men truleg har usanarane no strekt det russiske tolmodet for langt. Om 90 dagar vil nok alle rekordar for dårleg tilhøve mellom Russland og Sambandsstatane truleg vert slegne, og Russland  koma i same båt som Iran. Då er det på tide å arbeida for solidariet mellom alle land som får merka den usanske pisken, Kina ikkje minst.

Det er eit hardt spel som no har byrja. Og kva den amerikanske kongressens eigenleg motiv og mål er, kan ein undra på.

 

kansas00

Innlegg: 23407
kansas00
10.08.18 19:58

Skal bli interessant å se den videre effekten av den økonomiske situasjonen i Tyrkia. Valutaen deres får juling nå, ned -18% den siste uken. Samtidig som presidenten ber folk gå og løse inn euro, dollar og gull i tyrkiske lira. Trump har føyet Tyrkia til land han sanksjonerer mot. Men sanksjonene i den retning er nå mye kraftigere.  Trumps økonomiske muskler blir litt kamuflert bak en viss amerikansk pastor i tyrkia, men skal nå ikke underslå at Tyrkernes ønske om å kjøpe våpen fra Russland og USAs støtte til kurderner er med i regnestykket. Europeiske banker skjelver i buksene. De er godt eksponert mot det tyrkiske markedet. I så måte kan det både være utsikter til tettere bånd mellom tyrkia og russland, samtidig som nok Iran nok har minst en nasjon som kommer til å gi blaffen i iran-sanksjonene og kjøpe den oljen din måtte ønske fra iran.

https://www.aftenposten.no/verden/i/rLjX8w/Trump-slar-hardt-til-mot-Tyrkia-Presidenten-bruker-USAs-okonomiske-muskler-aggressivt-

Med slikt fall vil enten Erdogan sitte på lånt tid, eller vil komme opp med et "ess" i ermet.

nometalhorse

Innlegg: 18825
nometalhorse
11.08.18 12:04

Den tyrkiske liren har så langt i 2018 svekket seg mer enn 65 prosent mot dollaren.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ba fredag tyrkere om å veksle inn dollar, euro og gull til lire.

Og hva skjedde - jo, akkurat det motsatte. Tyrkere strømmet til vekslingskontorer for å kvitte seg med lire.

– Fallet som begynte i mai, ser nå ut til å dytte den tyrkiske økonomien inn i tilbakegang og kan komme til å utløse en bankkrise, sier Andrew Kenningham i Capital Economics.

Ingen tvil om at den egenrådige Erdogan har sitt å slite med om dagen.

clavin

Innlegg: 34089
clavin
11.08.18 12:14

Handelskrigen USA har igangsatt mot Kina har vart en stund nå, og resultatet foreløpig er at børsene i USA har gått bra i perioden, mens i Kina har de sunket som en stein. Dette skulle vel tyde på at det ligger litt rasjonalitet bak Trumps beslutning om å gå til dette skrittet. Det som overrasker meg litt er at Kina ikke innser dette, og forsøker å komme fram til en enighet med USA. I stedet varsler de at de vil iverksette nye straffetolltiltak mot USA, noe som sannsynligvis i første rekke vil ramme dem selv all den tid det er så markant forskjell på import og eksport mellom disse landene (USA sitter med de fleste kortene her).

Rhabagatz

Innlegg: 32471
Rhabagatz
11.08.18 12:19
clavin: Handelskrigen USA har igangsatt mot Kina har vart en stund nå, og resultatet foreløpig er at børsene i USA har gått bra i perioden, mens i Kina har de sunket som en stein. Dette skulle vel tyde på at det ligger litt rasjonalitet bak Trumps beslutning om å gå til dette skrittet. Det som overrasker meg litt er at Kina ikke innser dette, og forsøker å komme fram til en enighet med USA. I stedet varsler de at de vil iverksette nye straffetolltiltak mot USA, noe som sannsynligvis i første rekke vil ramme dem selv all den tid det er så markant forskjell på import og eksport mellom disse landene (USA sitter med de fleste kortene her).

Jeg ville være svært forsiktig med å ta børsen som fasit på noe som helst.

Vi har jo ganske dårlige erfaringer, f.eks. var inevesteirnger i boliglån en fantastisk investering i 2007 og det same var IT-aksjer tidlig i 2000....

 

 

Plutonium

Innlegg: 2961
Plutonium
11.08.18 13:32
clavin: Handelskrigen USA har igangsatt mot Kina har vart en stund nå, og resultatet foreløpig er at børsene i USA har gått bra i perioden, mens i Kina har de sunket som en stein. Dette skulle vel tyde på at det ligger litt rasjonalitet bak Trumps beslutning om å gå til dette skrittet. Det som overrasker meg litt er at Kina ikke innser dette, og forsøker å komme fram til en enighet med USA. I stedet varsler de at de vil iverksette nye straffetolltiltak mot USA, noe som sannsynligvis i første rekke vil ramme dem selv all den tid det er så markant forskjell på import og eksport mellom disse landene (USA sitter med de fleste kortene her).

Trump har ved gjentatte anledninger vist at hans MO er å opptre bøllete mot andre land for å presse dem til å godta bedre betingelser for USA. Det er et mønster som går igjen i flere saker nå. Dette synes jeg hverken Kina, Tyrkia eller andre land skal akseptere. Det er ikke noe nytt at sterke land kan presse svakere land, men det har ikke i nyere tid vært gjort så systematisk og aggressivt.

Tyrkia er en NATO-alliert, og selv om jeg ikke kan fordra Erdogan så ser jeg lett at det er amerikanerne har skapt denne konflikten og presser tyrkerne opp mot et hjørne. Vi kan ikke glemme at det var forsøk på statskupp der for et par år siden, og hvis amerikanske borgere var involvert har Tyrkia retten 100% på sin side til å straffe dem etter tyrkisk lov.

Kina er et rikt og mektig land, og selv om det er riktig at USA har sterkere kort så kan kineserne utvilsomt ramme amerikanerne økonomisk også. Selvfølgelig skal kineserne kjempe for sine interesser.

Hva slags verden får vi hvis alle bare skal bøye seg framover for USA, og Trump skal kunne ture fram som en bølle mot land etter land? Jeg er ikke fan av hverken Kina eller Tyrkia, men noen må sette foten ned for denne framgangsmåten. Dette kan fort få langvarige negative konsekvenser, og true både NATO og verdensfreden.

kansas00

Innlegg: 23407
kansas00
11.08.18 13:37
clavin: Handelskrigen USA har igangsatt mot Kina har vart en stund nå, og resultatet foreløpig er at børsene i USA har gått bra i perioden, mens i Kina har de sunket som en stein. Dette skulle vel tyde på at det ligger litt rasjonalitet bak Trumps beslutning om å gå til dette skrittet.

At børsene går bra er nå ike det samme som at amerikansk økonomi går bra. Statens budsjettunderskudd øker og vil øke i årene som kommer. Trump har vel heller ikke langt begrensninger på offentlig pengebruk og legger "merkelig" opp til stor offentlig pengebruk blant annet på forsvar.. Var det ikke samme man som i valgkampen sa at USA ikke hadde råd til dette lenger ? Når staten bruker masse penger så vil selvsagt også børsverdiene også øke. Når dette igjen blir finansiert med store budsjettunderskudd så virker det ikke som særlig fornuftig politikk.

Sånn apropos Kina så forteller jo de siste nyhetene derifra at USA handelsunderskudd med det landet faktisk har økt.. Det forteller vel muligens noe av essens i det hele. Når du er et forbrukersamfunn som USA er du dømt til å være i handelsunderskudd med land som Kina.

 Hvor stor er apetitten på amerikanske statsboligasjoner ? Hvem skal sikre finansiering av Trumps budsjettunderskudd for å få det til å se ut som amerikansk økonomi går så det griner.

(Innlegget ble redigert 11.08.18 13:38)

clavin

Innlegg: 34089
clavin
11.08.18 13:52
Plutonium: Hva slags verden får vi hvis alle bare skal bøye seg framover for USA, og Trump skal kunne ture fram som en bølle mot land etter land?

Nå er jo et av argumentene Trump bruker at USA tar en uforholdsmessig stor del av "regningen", blant annet i forbindelse med NATO-samarbeidet. I forhold til Kina er det vel også slik at kineserne kan produsere varer billig ved å ikke trenge å forholde seg til samme rettigheter til arbeidstakere som vesten må. Dette skaper en skjevhet som USA her prøver å utfordre.

Poenget mitt er at saken har flere sider enn at USA er den "stygge ulven".

clavin

Innlegg: 34089
clavin
11.08.18 13:55
kansas00: Statens budsjettunderskudd øker og vil øke i årene som kommer. Trump har vel heller ikke langt begrensninger på offentlig pengebruk og legger "merkelig" opp til stor offentlig pengebruk blant annet på forsvar..

Kanskje dette vil bedres om de øvrige NATO-landene tar en større del av kostnaden for Forsvaret, samt at man skaper mer handelsbalanse med Kina enn tilfellet er i dag?

Bare en tanke.

clavin

Innlegg: 34089
clavin
11.08.18 13:57
Rhabagatz: Jeg ville være svært forsiktig med å ta børsen som fasit på noe som helst.

Jeg trodde at børsen gjenspeilte landets økonomiske vekst på en god måte.

Er det andre og bedre indikasjoner du vet om?

Rhabagatz

Innlegg: 32471
Rhabagatz
11.08.18 15:14
clavin: Jeg trodde at børsen gjenspeilte landets økonomiske vekst på en god måte. Er det andre og bedre indikasjoner du vet om?

Det er vanskelig å spå om fremtiden, så børsen tar ofte feil - som jeg allerede har gitt to eksempler på.

 

kansas00

Innlegg: 23407
kansas00
11.08.18 16:26
clavin: Kanskje dette vil bedres om de øvrige NATO-landene tar en større del av kostnaden for Forsvaret, samt at man skaper mer handelsbalanse med Kina enn tilfellet er i dag?

Tvilsomt da USA har interesse av å sitte i førersetet/være sjefen. Da vil de alltid være avhengig av å bruke mest på forsvar og hade mest av det beste og det nyeste. Husk at USAs vanvittig økning i forsvar nå faktisk skjer samtidig som de europeiske landene (mange av disse) øker sine forsvarsutgifter. USA vet sikkert godt at om europa hadde brukt de pengesummer USA bruker på militæret, så hadde muligens ikke USA vært sjefen heller i europa.

Ellers når det gjelder handelsbalansen så er jo problemet for USAs del at de er et mye større forbruekrsamfunn enn det kina er. I så måte vil jo mye mer av handelen flyte i retning i USA. Det eneste Trumps tollsatser eventuelt vil gjøre er å gjøre produkter og varer amerikanerne forbruker dyrere. Du kan jo bare spørre deg hvor stålet i Trump-tower kommer fra .. Trump er rir på mange hester, men han er ingen sirkusartist....

Skal bli interessant også å se effekten av skattekuttene han kommer med. Det er nå folk innad i USA som er sterkt skeptiske nå. Så selv om Trumps politikk selges inn som han kick-starter USAs økonomi igjen, så er det andre som tenker på regninga som kommer i fremtiden nå Trump kanskje ikke lenge lever (fyren er jo allerede en gammel gubbe).

(Innlegget ble redigert 11.08.18 16:27)

Langveg

Innlegg: 18191
Langveg
14.08.18 09:38

Rublen fall 7-8% etter at USA gjorde kjent nye tiltak fmot Russland etrer å ha brukt Skripalaffæren som eit futilt påskott. I dag  stig rubelen svakt, og ein kan truleg rekna med at fleire boikottaksjonar frå USAs side ikkje vil få større effekt. Spørsmålet er korleis det går i Tyrkia og Iran der valutaen båe stader har fått svi pga Trump-påfunn. Euro og dollar syner kor teneleg det kan vera med ein overnasjonal valuta; vore det ikkje på tide at Kina, Russland, Iran og Tyrkia kom saman for å skipa ein tredje slik valuta?

(Innlegget ble redigert 14.08.18 09:39)

IIHJ

Innlegg: 5229
IIHJ
14.08.18 10:48
Langveg: Spørsmålet er korleis det går i Tyrkia og Iran der valutaen båe stader har fått svi pga Trump-påfunn.

Nå er jeg ingen fan av Trumps handelskrig men fallet i den tyrkiske valutaen kan man ikke skylde kun på Trump. Erdogan har gått bort fra det viktige prinsippet at sentralbanken skal være uavhengig og tatt en politisk beslutning om at renten ikke skal heves, pga at det strider mot islam. Inflasjonen er 16%. Verden forøvrig mister derfor tilliten til valutaen.

kansas00

Innlegg: 23407
kansas00
14.08.18 16:21
Langveg: Spørsmålet er korleis det går i Tyrkia og Iran der valutaen båe stader har fått svi pga Trump-påfunn.

Spørsmålet blir vel også hvordan det går i europa. Mange europeiske banker er eksponert mot tyrkia på samme måte som de var det mot Hellas. Verdien på euren sank jo mot dollar i det tyrkia fikk sin kollaps.. Så i grunnen kan jo fort konsekvensene av det som når skje ramme europa også. Blir litt som med sanksjonene mot Iran nå også. Europeiske selskaper kommer til å ha vondt langt inn i hjerterota for alle kontrakta de må kaste i søpla som kineserne kommer inn og overtar.

Langveg

Innlegg: 18191
Langveg
15.08.18 20:13
kansas00: Blir litt som med sanksjonene mot Iran nå også. Europeiske selskaper kommer til å ha vondt langt inn i hjerterota for alle kontrakta de må kaste i søpla som kineserne kommer inn og overtar.

Press Tv melder at statsjefane i Iran, Tyrkia og Russland skal møtast i Teheran i førstninga av september for å drøfta Syria. Ein kan vel rekna ved at ymist anna også vert teki opp. Blant anna eit nærare ekonomisk samarbeid mellom Iran og Tyrkia. For ei tid sidan vart togsambandet mellom Istanbul og Teheran teki opp att, men reisa kan berre gjerast ein  gong i veka. Det er mykje desse to grannelanda kan samarbeida om.  Båe valutaene har fått sterk juling, slik at samhandelen skulle kunne aukst monleg. Kan henda vert dei tre statssjefane samde om at handelen dei tre landa imellom kan gå i lokal valuta ...

(Innlegget ble redigert 15.08.18 20:14)

Store-O

Innlegg: 10672
Store-O
15.08.18 21:27
Langveg: Press Tv melder at statsjefane i Iran, Tyrkia og Russland skal møtast i Teheran i førstninga av september for å drøfta Syria. Ein kan vel rekna ved at ymist anna også vert teki opp. Blant anna eit nærare ekonomisk samarbeid mellom Iran og Tyrkia. For ei tid sidan vart togsambandet mellom Istanbul og Teheran teki opp att, men reisa kan berre gjerast ein  gong i veka. Det er mykje desse to grannelanda kan samarbeida om.  Båe valutaene har fått sterk juling, slik at samhandelen skulle kunne aukst monleg. Kan henda vert dei tre statssjefane samde om at handelen dei tre landa imellom kan gå i lokal valuta ...

Nå har vel alle 3 lands valuta fått juling på grunn av USAs økonomiske terrorisme, og det kan fort smitte over på flere. 

Nå er jo Lavrov i Ankara i dag, nytt om det: 

Turkey and Russia will take steps to "enhance strategic partnership" between the two countries, Lavrov said on Tuesday at a joint press conference with his Turkish counterpart Mevlut Cavusoglu.

Når det gjelder det med bruk av lokal valuta ,har vi jo snakket en del om det, og både disse 3 landene og Kina og India har avtaler om bruk av egen valuta i en del av handelen mellom landene. 

Dette var også et av de store temaene på BRICS sin samling i Sør Afrika nylig.  Forøvrig var også Tyrkia ved Erdogan der og han syntes at BRICST.... var en god ide. 

Men dette er et vanskelig tema. Dollar kan ikke dumpes over natta, det kan medføre et ragnarok verden aldri har sett som kan sette sivilisasjonen i fare.  Her må det langvarig og kløktig arbeid til og det er i gang. 

nometalhorse

Innlegg: 18825
nometalhorse
15.08.18 21:43

Er det ikke fantastisk å ha en utenfor eget land å skylde på når egen politikk kjører økonomien i grøfta.

Alle disse landene må faktisk se på egen politikk, og ikke skylde på USA. Og det er tragisk at nikkedukkene her ikke ser dette.

Når det gjelder Tyrkia så har alle økonomer advart mot hva Erdoğan har foretatt seg, og ingen burde være overrasket over utviklingen.

politikk

Innlegg: 36265
politikk
15.08.18 22:43

Langveg : usa har kansje tidligere gått for langt i og flagge ut sin metallindustri ?

det var jo bare at eksisterende fabrikker kunne omstilles til og bygge krigsmateriell som gjorde at usa og russland kunne klare seg mot hitler.

tror ikke russland heller tør og kvitte seg med all sin metallindustri fordi u-land leverer billigere.

tollsatser må jo ramme all import hvis innenlandsk industri skal bygge seg opp igjen.

handelskrig på alt er nok ikke gunstig for noen.  Men det ene drar vel det andre med seg med mottiltak.

tar jeg helt feil i denne vurderingen ?

Store-O

Innlegg: 10672
Store-O
15.08.18 23:22
nometalhorse: Er det ikke fantastisk å ha en utenfor eget land å skylde på når egen politikk kjører økonomien i grøfta. Alle disse landene må faktisk se på egen politikk, og ikke skylde på USA. Og det er tragisk at nikkedukkene her ikke ser dette. Når det gjelder Tyrkia så har alle økonomer advart mot hva Erdoğan har foretatt seg, og ingen burde være overrasket over utviklingen.

Så er det noen som skylder USAs, økonomiske sanksjoner , blokader og  handelskriger på andre enn på USA selv?

Det USA bedriver er økonomisk terrorisme mot en rekke nasjoner.  Tidligere har det vært mot små og vergeløse, nå går de i strupen på noen som nok kan forsvare seg.  De gjør det fordi det høyt utvikla kapitalistiske system er pillråttent og ikke lenger verken bærekraftig eller "konkurransedyktig" for å bruke et ord som vel klinger bra i enkeltes ører.

 

 "Economic terrorism" is an apt description of the unilateral conduct the US has taken against other countries. Just as in other forms of terrorism, the unilateral moves by the US are unpredictable, threatening and intimidating. Among these moves, the US has thrown sanctions at other countries whenever it feels like it. 

politikk

Innlegg: 36265
politikk
15.08.18 23:29

Storeo : hva tror du om mitt svar til langveg ?

riktig eller galt ?  Er det andre måter og gjøre det på i såfall ?

industri som ikke finnes lenger kan jo ikke omstilles heller og alt må bygges på nytt i krigstid hvis verste resultat.

kansas00

Innlegg: 23407
kansas00
16.08.18 16:46
politikk: det var jo bare at eksisterende fabrikker kunne omstilles til og bygge krigsmateriell som gjorde at usa og russland kunne klare seg mot hitler.

Tipper kinesisk stål også har gjort det mulig for Trump å bygge en del av sine bygninger. Han er jo toppen av hykleri. Grunnen til at denne bransjen evt. har gått nedover/død ut er jo for at aktører som han og hans likesinnede ikke kjøper amerikansk stål, men heller kinesisk. Med amerikansk stål hadde kanskje Trump Tower og annet blitt for dyrt å bygge for han.

RickiBK

Innlegg: 72334
kansas00

Innlegg: 23407
kansas00
16.08.18 16:52
RickiBK: Gir meg ende over.

Nesten så man må gni seg øynene og lure på om det er sant.... Jaja. ingen skal beskylde Trump for å ikke jobbe for amerikansk næringsliv. Interessant tidspunkt også.. få dager etter at Trump spiste middag med CEO i Apple.

(Innlegget ble redigert 16.08.18 16:56)

RickiBK

Innlegg: 72334
RickiBK
16.08.18 16:53
kansas00: Nesten så man må gni seg øynene og lure på om det er sant....

Tror jeg skal sende erstatningskrav til den der duden. 

Velta av stolen her og fikk kaffen i fanget. 

Klikk for å gå tilbake til toppen