Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Valgene i USA 2020

NYTT TEMA
William_S3

Innlegg: 14149
William_S3
07.11.18 15:32

Dæven, da var enda et valg over og neste valg starter prinsippet i dag. Trump søker jo gjenvalg og er den mest sannsynlige nominerte så slaget står på Demokratisk side. Bet O Rourke bedrev i realiteten presidentkampanje, så selv om han tapte i Texas så er det neppe det siste vi har satt til ham. Kamala Harris vil posisjonere seg. Joe Biden er kanskje i mine øyne den soleklart sterkeste. Ganske progressiv, men har bakgrunnen mange i rustbeltet vil kjenne seg igjen i. Han var i mange år Senatets fattigste politiker. Sherrod Brown vil kanskje stille og har ikke fått noe svekket politisk liv etter at han vant klart i Ohio. En kan forvente at kandidatene kommer utover våren og sommeren i 2019 før hele showet starter i Iowa i januar eller februar i 2020. 

Så er det fortsatt kongressvalg, guvernørvalg og en rekke andre valg. 

(Innlegget ble redigert 02.11.20 14:53)

GoingKronos

Innlegg: 52397
GoingKronos
08.11.18 02:52

Vi kan jo starte med hvem som styrket sine odds gjennom mellomvalget.

Det store navnet er selvsagt Beto, selv om han tapte, så gjorde han det bedre enn demokratene har gjort det på lenge i Texas og han fikk en så betydelig del av både donasjonene og oppmerksomheten at det er vanskelig å ikke se på han som den store stjernen for demokratene.

Ellers så gjorde Sherrod Brown det bra i Ohio, han vant en stat Trump vant uten store problemer og om demokratene mener at rustbeltet vil være avgjørende så er jeg veldig overrasket om ikke Brown vil være en het kandidat. Han er en venstrepopulist som har ganske bredt nedslagsfelt, og mange mener at en slik kandidat er kryptonittet mot Trump.

Amy Klobuchar vant med en veldig imponerende margin i en stat som nesten gikk for Trump i 2016. Hun er Minnesota-nice, og er på mange måter alt Trump ikke er. Frykten er selvsagt både at hun vil drukne i de langt mer flashy kandidatene som kommer i tillegg til det er grunn til å spørre om hun vil klare å samle inn nok penger. Hennes kandidatur vil gi mening om demokratene tor at rustbeltet er avgjørende samtidig som det er viktig å holde det sterke overtaket partiet har blant kvinner, samtidig så er det en viss fornuft i tankegangen om at det ikke er vits å slåss i gjørma mot den rosa grisen i det hvite hus, for det første så blir man selv like møkkete og for det andre så liker grisen det.

Kirstin Gillibrand vant veldig enkelt og har en veldig sterk posisjon i New York. Men dette er New York, og det er vanskelig å vurdere et slik resultat. På papiret syns jeg hun er en ganske sterk kandidat, og hun vil ha masse penger i ryggen, men det virker som velgertekket hennes er mindre enn for flere av de andre kvinnene i valget. Men hun svekket i det minste ikke sine sjanser.

Tim Kaine ble skadet av tapet til Clinton i 2016, men han vant veldig enkelt i Virginia som inntil nylig var en vippestat. Det er dog vanskelig tid å være hvit middelaldrende mann som demokratisk presidentkandidat. Men valgresultatet er utvilsomt et argument for at han kan slå Trump i det velgersegmentet Trump gjorde det best i.

På den andre siden syns jeg Elisabeth Warren har svekket sin posisjon i løpet av valget, hun vant selvsagt lett gjenvalg, men det eneste hun fikk oppmerksomhet for i løpet av valgkampen var dette native indian opplegget som bare var utrolig pinlig for henne. Det kjenner mer og mer som hennes sjanse var i 2016, og det fins bedre kandidater både som er kvinner og som er progressive.

Sanders sine resultater var mixed, vant begge senatssetene der han kom med endorsement, mens i huset ble det 5-5 for hans kandidater. Det er relativt svakt siden man stort sett bare gir endorsements om man tror at kandidaten har en god sjanse til å vinne. At også de progressive kandidatene som fikk mest oppmerksomhet tapte gjør at de mest radikale kreftene ikke har stort å skryte av. Nå tror jeg uansett Sanders tid er forbi, og demokratene vil se seg om etter nye ansikt for å slå Trump, men noen fantastisk valgnatt var det uansett ikke for Sanders.

Stabenow var det litt prat om som mulig presidentkandidat, det tror jeg er helt dødt etter hennes skuffende lille seier i Michigan.

KongOlav2

Innlegg: 45600
KongOlav2
08.11.18 09:11
William_S3: Dæven, da var enda et valg over og neste valg starter prinsippet i dag. Trump søker jo gjenvalg og er den mest sannsynlige nominerte så slaget står på Demokratisk side. Bet O Rourke bedrev i realiteten presidentkampanje, så selv om han tapte i Texas så er det neppe det siste vi har satt til ham. Kamala Harris vil posisjonere seg. Joe Biden er kanskje i mine øyne den soleklart sterkeste. Ganske progressiv, men har bakgrunnen mange i rustbeltet vil kjenne seg igjen i. Han var i mange år Senatets fattigste politiker. Sherrod Brown vil kanskje stille og har ikke fått noe svekket politisk liv etter at han vant klart i Ohio. En kan forvente at kandidatene kommer utover våren og sommeren i 2019 før hele showet starter i Iowa i januar eller februar i 2020.

Får håpe demokratene klarer å samle seg om noen som er valgbare iallfall. Både for gamle og for unge/uefarne kandidater bør kanskje unngås. Likeså de som er for mye del av "the establishment". Biden er så gammel at han bør være uaktuell. Likeså Sanders. Er også skeptisk til Warren.

Brown høres bra ut med tanke på å vinne de viktige statene i rustbeltet. Hans hjemstat Ohio + nabostatene Pennsylvania og Michigan ville jo vært nok til å vinne valget sist, og blir nok også hele sentral i 2020-valget.

 

(Innlegget ble redigert 08.11.18 09:17)

Jompa

Innlegg: 16128
Jompa
08.11.18 11:51
KongOlav2: Får håpe demokratene klarer å samle seg om noen som er valgbare iallfall.

Jeg tipper det blir det reneste kaos, og at det hele ender i en brokered convention. 

Jeg tipper vi får et stort felt som dekker et bredt spekter innad i partiet. Om mange henger med til Iowa kan vi fort oppleve at flere kandidater vil vinne de ulike statene, og da vil det ta laaang tid før ting roer seg. Og en del dritt blir sikkert slengt på veien, som Trump kan bruke gratis når kandidaten til slutt er valgt.

KongOlav2

Innlegg: 45600
KongOlav2
08.11.18 12:03
Jompa: Jeg tipper det blir det reneste kaos, og at det hele ender i en brokered convention. Jeg tipper vi får et stort felt som dekker et bredt spekter innad i partiet. Om mange henger med til Iowa kan vi fort oppleve at flere kandidater vil vinne de ulike statene, og da vil det ta laaang tid før ting roer seg. Og en del dritt blir sikkert slengt på veien, som Trump kan bruke gratis når kandidaten til slutt er valgt.

Ja, skal ikke forundre meg om du har rett der. Det hadde vært en veldig stor fordel om de klarte å samle seg relativt tidlig om en kandidat.

PRC_PDRA

Innlegg: 8540
PRC_PDRA
08.11.18 14:08
GoingKronos: Kirstin Gillibrand vant veldig enkelt og har en veldig sterk posisjon i New York. Men dette er New York, og det er vanskelig å vurdere et slik resultat. På papiret syns jeg hun er en ganske sterk kandidat, og hun vil ha masse penger i ryggen, men det virker som velgertekket h

Hun kommer ikke til å stille, ifølge henne selv siden hun vant i New York, så hun sier at hun ønsker å sitte ut perioden hvis hun vinner og det gjorde hun.

http://nymag.com/intelligencer/2018/10/gillibrand-rules-out-2020-presidential-run.html

Så da er det bye bye der.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
08.11.18 14:11

Da gleder jeg meg til å se den lange listen med republikanere som skal utfordre Trump om nominasjonen.

PRC_PDRA

Innlegg: 8540
PRC_PDRA
08.11.18 14:19

Fersk måling ute:

Biden - 29%

Feel It Bernard Style - 22%

https://www.reuters.com/article/us-usa-election-2020-biden/joe-biden-leads-potential-2020-democratic-field-reuters-ipsos-poll-idUSKCN1NC0P1

Match-up mot Trump.

Biden 51% VS Trump 39%

Sanders, Booker og Harris leder mot Trump også.

https://www.nytimes.com/reuters/2018/11/07/us/politics/07reuters-usa-election-2020-biden.html

 

 

KongOlav2

Innlegg: 45600
KongOlav2
08.11.18 14:20
PRC_PDRA: Fersk måling ute: Biden - 29% Feel It Bernard Style - 22% https://www.reuters.com/article/us-usa-election-2020-biden/joe-biden-leads-potential-2020-democratic-field-reuters-ipsos-poll-idUSKCN1NC0P1 Match-up mot Trump. Biden 51% VS Trump 39%

Biden vil være 78 år i 2020. Det blir litt for mye......

PRC_PDRA

Innlegg: 8540
PRC_PDRA
08.11.18 14:25
KongOlav2: Biden vil være 78 år i 2020. Det blir litt for mye.....

Og The Orange er selvsagt ungkaren selv? Jeg har full tro på at det må en hvit mann i 70-årene til (Biden eller Sanders) for å slå en annen "mann" - rettere sagt galning i 70-årene, nemlig Trump. Og det samme viser måling etter måling.

De som vil ha disse "hyppe og nye" kommer til å få smell. Rustbeltet er det som gjelder og det er der fighten blir. 

Ser vi på Booker, han "poller" kun +4% mot Trump noe som må sies å være innenfor MoE omtrent. Mens Biden har +12% ovenfor Trump og Sanders har også en fin margin.

 

Fago

Innlegg: 5563
Fago
08.11.18 14:25
KongOlav2: Biden vil være 78 år i 2020. Det blir litt for mye......

Den oransje vil jo ikke være så langt unna.

KongOlav2

Innlegg: 45600
KongOlav2
08.11.18 14:48
PRC_PDRA: Og The Orange er selvsagt ungkaren selv? Jeg har full tro på at det må en hvit mann i 70-årene til (Biden eller Sanders) for å slå en annen "mann" - rettere sagt galning i 70-årene, nemlig Trump. Og det samme viser måling etter måling. De som vil ha disse "hyppe og nye" kommer til å få smell. Rustbeltet er det som gjelder og det er der fighten blir. Ser vi på Booker, han "poller" kun +4% mot Trump noe som må sies å være innenfor MoE omtrent. Mens Biden har +12% ovenfor Trump og Sanders har også en fin margin.

Men han skal etter planen sitte i 8 år, og da vil han være 86. Det er ikke spesielt lite. Jeg ville vært særs skeptisk til å støtte så gammel kandidat. En 68-åring som Brown, greit nok, men ytterligere 10 år er ganske mye i den alderen.

GoingKronos

Innlegg: 52397
GoingKronos
08.11.18 16:15

Nate Silver er skeptisk til at Trump kan vinne med en splitt mellom popular votes og electoral votes. Så Trump må se til å bli mye mer populær om han skal vinne gjenvalg rett og slett.

PRC_PDRA

Innlegg: 8540
PRC_PDRA
08.11.18 16:46
KongOlav2: Men han skal etter planen sitte i 8 år, og da vil han være 86. Det er ikke spesielt lite. Jeg ville vært særs skeptisk til å støtte så g

Problemet er at visse folk i det partiet sitter og drømmer om "ting langt frem i tid" fremfor å konsentrere seg om det aller viktigste man skal gjøre tirsdag den 3.november 2020, nemlig å fjerne den oransje Chimpsteren, så da er det siste man bør tenke på er om man er "for gammel om 8 år". 

Dessuten så velger den nominerte en VP til seg selv og jeg ser ikke helt problemet hvis en god og populær VP overtar i tilfelle den eventuelle presidenten er "for gammel".

Du tenker også litt mye på gjennomsnittelig alder. Ja, for en "vanlig mann" er den alderen høy, men Senatorer er ikke "vanlige menn" - de lever veldig gode liv med høy kvalitet og du har en rekke senatorer i Senatet som er enda eldre. Feinstein f eks, er ikke akkurat en ung kvinne. Bare et eksempel.

Så det blir rart hvis du mener at Biden og Sanders er for "gamle", spesielt nå som Sanders vant en ny "term" i Senatet som nettopp strekker seg frem til 2024. 

Så har du Kissinger så fortsatt spreller til tross for at han er 95 år. Han reiste igjen til Kina og prøver å bevare det som er igjen av det gode forholdet Kina og USA hadde før den oransje begynte å ødelegge alt. 

Så en president driver ikke og "jobber hardt" hver dag akkurat. Trump sitter og spiller golf og bruker av sin tid til å reise rundt og hisse opp sin egen "base" med masse hat og løgner, så det er ikke akkurat "hardt arbeid" i den forstand som "vanlige folk" tenker på.

Sanders fløy overalt han også og støttet mange demokratiske kandidater nå, så det er ikke noe galt med "kondisjonen hans".

I tillegg velger presidenten egne rådgivere, så det er ikke slik at "han må lese, tenke, analysere og vedta alt selv", hvis du skjønner. 

For all del, jeg har ikke noe imot hvis Beto stiller - han virker å være ganske bra. 

Men jeg er veldig imot Harris og Booker - dette er svært dårlige Obama kopier og selv om jeg liker Obama i sin helhet, så vant han egentlig mot McCain og den kvinnelige utgaven av Trump (Sarah Palin) kun fordi USA begynte å oppleve en total økonomisk meltdown i september 2008 - uker før selveste valget. Så Obama hadde aldri fått sin "first chance" til å bevise hva han kan hadde ikke dette skjedd.

Så når det gjelder 2020, bør Demokratene holde seg til en hvit mann - sånn ca iallfall, og da har jeg bare tre stykker i tankene, nemlig Sanders (som også har jødisk bakgrunn), Biden eller Beto.

Gillibrand er allerede ute og ikke aktuell og Warren er ikke noe sterk kandidat i det hele tatt. Tabbet seg ut med den DNA-testen enda mer.

Man kan ikke ignorere hvordan en del velgere er i Rustbeltet og en del er helt blåst og far-out i det området der og det eneste som får de til å krysse over til det andre partiet nå for tiden er hvis det andre partiet også har en "White Male" som er "anti-global trade", osv.

Du ser også at Obama hadde nemlig en "white old male" som sin VP, nemlig Biden. 

 

(Innlegget ble redigert 08.11.18 16:50)

Amatør_1

Innlegg: 12015
Amatør_1
08.11.18 18:03
William_S3: Dæven, da var enda et valg over og neste valg starter prinsippet i dag.

Hvor mange valg er det i USA i 2020?

Maradona_123

Innlegg: 24907
Maradona_123
08.11.18 18:05
GoingKronos: Sanders sine resultater var mixed, vant begge senatssetene der han kom med endorsement, mens i huset ble det 5-5 for hans kandidater. Det er relativt svakt siden man stort sett bare gir endorsements om man tror at kandidaten har en god sjanse til å vinne. At også de progressive kandidatene som fikk mest oppmerksomhet tapte gjør at de mest radikale kreftene ikke har stort å skryte av.

De store racene gikk ikke helt etter planen nei, men hvis du ser nedover listene, så vant en haug med progressive kandidater sine valg, dette var ingen dårlig natt for Bernie og venstresiden i USA.

(Innlegget ble redigert 08.11.18 18:08)

GoingKronos

Innlegg: 52397
GoingKronos
09.11.18 14:22
Amatør_1: Hvor mange valg er det i USA i 2020?

Det er presidentvalg i alle 50 statene, pluss i Washington DC. I tillegg er det 33 senatsvalg, i tillegg 435 valg til representantenes hus. I tillegg så er det selvsagt tusenvis av lokale valg, der guvernørvalgene er de viktigste.

GoingKronos

Innlegg: 52397
GoingKronos
09.11.18 14:40
PRC_PDRA: Hun kommer ikke til å stille, ifølge henne selv siden hun vant i New York, så hun sier at hun ønsker å sitte ut perioden hvis hun vinner og det gjorde hun.

Nå går ingen inn i et jobbintervju og sier at de egentlig er mer interessert i en annen jobb. Og Gillibrand sier nå at hun vurderer å stille som presidentkandidat.

Amatør_1

Innlegg: 12015
Amatør_1
09.11.18 19:46
GoingKronos: Det er presidentvalg i alle 50 statene, pluss i Washington DC.

Pluss at hver velger må velge så det blir noen hundre millioner valg.

Men nei.

Amatør_1

Innlegg: 12015
Amatør_1
12.11.18 06:15

Et drømmescenario:

Hillary Will Run Again

https://www.wsj.com/articles/hillary-will-run-again-1541963599

HAHAHAHAHAHAHAHAHAH

 

IIHJ

Innlegg: 5267
IIHJ
12.11.18 07:17
Amatør_1: Et drømmescenario:

Du mener flere arbeidsplasser i trollfabrikken?

Bedre betalt?

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
12.11.18 08:41
PRC_PDRA: Trump sitter og spiller golf

Riktignok er Trump lat, men jeg tviler på at han sitter og spiller golf. Det er nok mer slitsomt enn å stå.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
12.11.18 14:25
PRC_PDRA: Og The Orange er selvsagt ungkaren selv? Jeg har full tro på at det må en hvit mann i 70-årene til (Biden eller Sanders) for å slå en annen "mann" - rettere sagt galning i 70-årene, nemlig Trump.

Demokratene burde satse på Jimmy Carter. Han er bare 94 år og har dessuten bevist at han kan vinne et presidentvalg. Altså beviselig valgbar.

Karten67

Innlegg: 6697
Karten67
12.11.18 14:44
Amatør_1: Et drømmescenario: Hillary Will Run Again https://www.wsj.com/articles/hillary-will-run-again-1541963599 HAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Hehe det hadde nok vært den ideelle kandidat for Trump MAGA.

Om hun da ikke blir burt inn før den tid.

Kan faktisk ikke se en kandidat ifra Demsene som kunne tatt Trump ut i 2020, spørs om de ikke må få en kandidat underrom de politisk etablerte.

IIHJ

Innlegg: 5267
IIHJ
12.11.18 14:50
Karten67: Om hun da ikke blir burt inn før den tid.

Sjansen for dette har jo økt etter at Trump utnevnte en lojal hjernedød sau som justisminister. Det var nok en avkryssnig i diktator bingoen.

(Innlegget ble redigert 12.11.18 14:51)

Karten67

Innlegg: 6697
Karten67
12.11.18 15:05
PRC_PDRA: Så Obama hadde aldri fått sin "first chance" til å bevise hva han kan hadde ikke dette skjedd.

Obama satt i 8 år, i sitt første mellomvalg så tapte han 63 kongressmedlemmer og 6 Senator stilinger, m.a.o han gjorde det dobbelt så dårlig som Trump, han var en katastrofe for det demokratiske partiet, som han klarte og kjøre helt på ræva på 8 år

Karten67

Innlegg: 6697
Karten67
12.11.18 15:08
IIHJ: Sjansen for dette har jo økt etter at Trump utnevnte en lojal hjernedød sau som justisminister. Det var nok en avkryssnig i diktator bingoen.

Ja du er sikkert mere skolert og smart.

Amatør_1

Innlegg: 12015
Amatør_1
12.11.18 18:23
IIHJ: Bedre betalt?

Du kan se langt etter lønnsøkning

IIHJ

Innlegg: 5267
IIHJ
13.11.18 10:24
Karten67: Ja du er sikkert mere skolert og smart.

Una-bomberen var mer skolert og smartere enn de fleste. Betyr det at folk flest ikke burde kritisere han?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg