Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Valgene i USA 2020

NYTT TEMA
Nexuscrawler

Innlegg: 766
Nexuscrawler
25.11.20 21:44
Zen0n: Uansett, her er Trumps plan for å innsette seg selv som diktator, som jeg skrev her i tråden allerede valgnatten, og det er skremmende hvordan dette ser ut til å stemme: (Vi er nå mellom steg 2 og 3): 1) Kreve stans av tellingen i vippestatene. Dersom det ikke går og Biden skulle vinne opptellingen: 2) Gå til domstolene for å forkaste stemmer som går i hans disfavør.Dersom det ikke går: 3) Få Republikanske delstater til å instruere valgmenn til å stemme på ham selv der Biden vant. Dersom det ikke går: 4) Få kongressen til å gi ham seieren. Trump kommer til å bruke hver mulighet som kan tildele han seieren. Punkt 3 og 4 vil selvfølgelig bli en lojalitetstest for republikanere, og dersom han skulle få viljen sin på den måten så kan ikke USA lenger kalles et demokrati. Ikke en gang et "flawed" democracy.

Derimot denne Dic(k)tator Playbook du forfattet er rimelig spot-on. Burde vel egentlig ikke forvente noe annet når du har kongen av playbooks som avater, men applaus likevel!

Tyrmann

Innlegg: 1208
Tyrmann
25.11.20 21:52
FringeGirl: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/jBv2nb/trump-med-telefontirade-paa-direkten-i-pennsylvania

Stakkars lille lille store taper. Kommer til å gå inn i historiebøkene som en udugelig president og en elendig taper. Vi får håpe vi slipper å se noe sånt i fremtiden.

Zen0n

Innlegg: 48600
Zen0n
25.11.20 21:52
Nexuscrawler: Derimot denne Dic(k)tator Playbook du forfattet er rimelig spot-on. Burde vel egentlig ikke forvente noe annet når du har kongen av playbooks som avater, men applaus likevel!

Trump er ganske så forutsigbar når man bare har forstått hvordan han fungerer...

For øvrig er min favoritt: The Lorenzo von Matterhorn. Funker hver gang. 

Viracocha

Innlegg: 13826
Viracocha
25.11.20 22:17

Tja si det? sist noen i den leiren snakket om memo var det Nunes all bullshit Kraken, Soros, Sidney, Rudy etc.

 

Jompa

Innlegg: 15440
Jompa
25.11.20 23:54
Palimpsest: Hvor er dette fra?
oddvar_kjempebra

Innlegg: 25059
oddvar_kjempebra
26.11.20 08:56

Ble det levert inn et søksmål fra Sidney Powell i Georgia i går slik hun lovte? Og akkurat hvem er det hun saksøker?

(Innlegget ble redigert 26.11.20 09:00)

deleted112509

Innlegg: 24585
deleted112509
26.11.20 09:04
oddvar_kjempebra: Ble det levert inn et søksmål fra Sidney Powell i Georgia i går slik hun lovte? Og akkurat hvem er det hun saksøker?

Så iallefall på Twitter i går at Trump leiren hadde flere store seirer

villevesten

Innlegg: 1605
villevesten
26.11.20 09:04
oddvar_kjempebra: Ble det levert inn et søksmål fra Sidney Powell i Georgia i går slik hun lovte? Og akkurat hvem er det hun saksøker?
Folkflesk

Innlegg: 28316
Folkflesk
26.11.20 09:46
oddvar_kjempebra: Ble det levert inn et søksmål fra Sidney Powell i Georgia i går slik hun lovte? Og akkurat hvem er det hun saksøker?

Tror ikke man bør holde pusten. Man kan velge å betrakte mye av det hun og Guiliani driver med som ren svindel. Godtroende Trump-supportere blir bedt om å betale inn til Trump-kampanjen i den tro at det faktisk vil endre valgresultatet og i den andre enden driver "advokater" som Powell og Guiliani å fakturerer den samme kampanjen med gaffel. 

Nå når Powell gikk så langt i tøvet sitt at kampanjen ikke ville ha mer med henne å gjøre får vi virkelig se hvor spennende det blir for henne å fortsette dette. Tar jeg ikke helt feil så mister hun snart motivasjonen og finner seg en ny scam.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 09:46)

Zen0n

Innlegg: 48600
Zen0n
26.11.20 10:14
Jompa: Politico

Denne artikkelen skulle du delt umiddelbart. Den var meget interessant og skremmende på samme tid.

Fago

Innlegg: 5304
Fago
26.11.20 10:21
villevesten: Oh yes... Virker som en enorm haug med "smoke & mirrors"

Leste hele søksmålet, det ligger ute. Som forventet en haug med påstander, men kjemisk rensa for bevis.

aIseboy

Innlegg: 9421
aIseboy
26.11.20 10:35

Jeg synes fenomenet die-hard Trump-supportere, spesielt de i Norge, er interessant. De kan nok deles inn i ulike grupper, fra kristenkonservative, mer nasjonalist/anti innvandring og til rene konspirasjonsteoretikere som gjerne blander alle mulige politiske retninger i en smørje. Noe som synes å gå igjen hos samtlige Trump-supportere (i Norge) er uansett dette "anti-elite" og "anti-globalisme".

Jeg har en ex-nabo som jeg den gang vi var nabo vil kalle en venn. Vi lånte gjerne utstyr fra hverandre (høytrykkspyler, jekk, en vinåpner..) eller tok noen øl på hverandres terrasse i fint vær. Vi pratet om det aller meste, men politikk viste han aldri interesse for, så det droppet jeg for å slippe å fremstå kjedelig og nerdete. 

Vi flyttet for 4-5 år siden til hvert vårt, og jeg har kun holdt svært sporadisk kontakt via Facebook. Han har hatt et samlivsbrudd, og jeg ser at flere av våre felles FB-venner har forsvunnet fra hans venneliste, deriblant hans daværende samboer og mor  til hans barn, hans aller nærmeste familie (som jeg ble kjent med på diverse sammenkomster). De siste 2 årene har hans FB-vegg utelukkende dreidd seg om Trump, og fra september i år har det vært ekstremt. Alt fra hvor bra Trump er, til hvor kriminelle, kommunistiske og demoniske Biden/Harris er. Trump-seier var naturligvis verdens mest selvsagte ting. Jeg har tidvis forsøkt å stille ham spørsmål, men har valgt etterhvert å holde meg i bakgrunnen basert på "vær varsom", da vi fremdeles har mange felles venner på FB. Det mest påfallende er at han poster til alle døgnets tider (på egen siden og "samtlige" norske nettaviser.. sent på kvelden, gjennom hele natten og tidlig morgen, før det gjerne er rolig til utpå ettermiddagen. Det andre påfallende er at det er så godt som null tilbakemeldinger i form av "likes" eller kommentarer på sin egen vegg. Ingen bryr seg. (i avisenes kommentarfelt får han dog masse hoderistende tilbakemeldinger) 

De siste dagene viser at han har en enorm tro på at Sidney Powell sitter på noe skikkelig avslørende som vil snu opp ned på alt (at hun er "sparket" er en del av planen for å lure demokratene) samt at en kommende rettsak i Pensylvania vil føre til at hele valget blir annulert.

Konklusjon: Jeg føler denne karen (jeg har ikke turt å spørre, men jeg tror ikke han har jobbet på relativt lang tid) langt fra er noe spesielt tilfelle hva angår Trump-supportere). Av nysgjerrighet klikker jeg ofte på profiler som skriver drøye ting relatert til presidenten og valget i USA, og svært ofte ser jeg det samme: det  dreier seg gjerne om Trump, anti-innvandring og diverse konspirasjonsteoerier. Vennelistene har svært ofte store innslag av andre gjengangere i kommentarfeltene. De "liker" svært kontroversielle, radikale og alternative personer og "nettaviser". 


Noen som har lignende erfaringer? 

(Innlegget ble redigert 26.11.20 10:40)

MacanT

Innlegg: 14838
MacanT
26.11.20 10:48
FringeGirl: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/jBv2nb/trump-med-telefontirade-paa-direkten-i-pennsylvania

"The ravings of a madman" :)

Zen0n

Innlegg: 48600
Zen0n
26.11.20 10:52
aIseboy: Noen som har lignende erfaringer?

Jeg har noen av de selv også, og felles for dem er at de deler massivt med «nyheter» (minimum 5-6 artikler hver dag) på sin egen Facebook-vegg og opptrer særs uhøflig overfor meningsmotstandere. De fleste av dem får null respons i form av likes eller kommentarer, men ei anna ser ut til å være et fluepapir for disse folka med masse respons (hun er dog profilert, ultrakonservativ kristen og politiker for PDK). 

Felles for dem alle er at de har lav/ingen utdannelse og få venner (eller snever vennekrets som hun sistnevnte). 

Rainmaker

Innlegg: 57038
Rainmaker
26.11.20 11:06
aIseboy: Noen som har lignende erfaringer?

Til de grader

aIseboy

Innlegg: 9421
aIseboy
26.11.20 11:45
Zen0n: De fleste av dem får null respons i form av likes eller kommentarer, men ei anna ser ut til å være et fluepapir for disse folka med masse respons (hun er dog profilert, ultrakonservativ kristen og politiker for PDK).

Hun her tilfeldigvis? 

(
et googlesøk vil vise deg at hun er langt fra noe "Livets Harde Skole". Hennes bakgrunn gjør holdningene og hjernevaskingen hun har utsatt seg for, ekstra skremmende.) 

(Innlegget ble redigert 26.11.20 11:51)

Zen0n

Innlegg: 48600
Zen0n
26.11.20 12:48
aIseboy: Hun her tilfeldigvis?

Nope.

Jeg har dog 1 felles venn med henne - hun jeg siktet til. 

Jeg kan vel like gjerne slippe katta ut av sekken.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 12:49)

DennisB

Innlegg: 17435
DennisB
26.11.20 12:50
Zen0n: Felles for dem alle er at de har lav/ingen utdannelse og få venner (eller snever vennekrets som hun sistnevnte).

Jeg for min del finner det underlig at både slike personer, og personer med full pakke av venner og utdannelse, altså blant nordmenn, har et så intenst forhold til amerikansk politikk.

Noen interesser skal man jo ha, også av sterk art tydeligvis, så det overrasker meg allikevel ikke. For andre kan det jo virke underlig å ha et nært forhold til en engelsk fotballklubb også..

Sjøl bruker jeg verken FB, Twitter eller Instagram, og er happy med det. Velger venner med omhu, og har ingen tilknytning til eller mening til fordel for Trump. Eller Biden, for den saks skyld.

Men jeg klarer ikke å støtte organisasjonen BLM, som er en helt annen diskusjon. Den engasjerer meg, fordi jeg synes den har tatt en helt feil retning. Ikke et tema her, så jeg lar den ligge.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 12:51)

Zen0n

Innlegg: 48600
Zen0n
26.11.20 12:57
DennisB: Jeg for min del finner det underlig at både slike personer, og personer med full pakke av venner og utdannelse, altså blant nordmenn, har et så intenst forhold til amerikansk politikk.

Ja, det kan du si - jeg for min del er nok ekstra interessert akkurat når det er valg først og fremst.

Ellers handler det vel om styrkeforhold og våre felles kulturelle bånd - det som skjer i USA påvirker jo resten av verden generelt og oss i vesten spesielt. Amerikansk populær- og matkultur har jo også for lengst "overtatt" våre tradisjonelle norske vaner.

Alt dette blir jo forsterket av den utskjelte globaliseringen - aldri har avstandene vært kortere og nyhetene derfra så lett tilgjengelige.

For å bruke et litt parallellt eksempel - av samme grunn har noen av oss våre favorittfotballag i England ;) 

Everenga

Innlegg: 6806
Everenga
26.11.20 13:01
aIseboy: Konklusjon: Jeg føler denne karen (jeg har ikke turt å spørre, men jeg tror ikke han har jobbet på relativt lang tid) langt fra er noe spesielt tilfelle hva angår Trump-supportere). Av nysgjerrighet klikker jeg ofte på profiler som skriver drøye ting relatert til presidenten og valget i USA, og svært ofte ser jeg det samme: det  dreier seg gjerne om Trump, anti-innvandring og diverse konspirasjonsteoerier. Vennelistene har svært ofte store innslag av andre gjengangere i kommentarfeltene. De "liker" svært kontroversielle, radikale og alternative personer og "nettaviser".

Dette er jo en litt høna-eller-egget situasjon. Er denne gjengen uføretrygdet alle sammen fordi de er litt spesielle og har "liten sjanse til å komme i varig arbeid" som det heter i kravene, eller holder de på sånn fordi de er uføretrygdede og derfor ikke trenger å bry seg om hva framtidige arbeidsgivere måtte mene når de googler dem. 

Solvgutt1

Innlegg: 20727
Solvgutt1
26.11.20 13:01
DennisB: Jeg for min del finner det underlig at både slike personer, og personer med full pakke av venner og utdannelse, altså blant nordmenn, har et så intenst forhold til amerikansk politikk.

USA har en enorm innflytelse på norsk kultur og politikk. Framveksten og legitimeringen av ville konspirasjonsteorier i USA har ført til en vekst i disse miljøene i Norge. Polariseringen i USA fører til polarisering i Norge. Vi ser jo at nordmenn bryter smittevernsregler for å demonstrere mot "rasistisk" politivold uten noen tilfeller på dette i Norge, på grunn av et politidrap i USA. 

Derfor er det skremmende når noen angriper demokratiet så hardt i USA. Det vil gi ringvirkninger i Norge også. USA er alltid mer ekstreme, men du skal ikke se vekk fra at antydninger om valgfusk blir mer stuerent i Norge også etter hvert.

DennisB

Innlegg: 17435
DennisB
26.11.20 13:23
Zen0n: Ellers handler det vel om styrkeforhold og våre felles kulturelle bånd - det som skjer i USA påvirker jo resten av verden generelt og oss i vesten spesielt. Amerikansk populær- og matkultur har jo også for lengst "overtatt" våre tradisjonelle norske vaner. Alt dette blir jo forsterket av den utskjelte globaliseringen - aldri har avstandene vært kortere og nyhetene derfra så lett tilgjengelige.

Helt enig i det, og det er også grunnen til at jeg følger ivrig med under valgene. Det er viktige valg vi snakker om, for verdens mektigste nasjon, og verden for øvrig. Vi kan f.eks. skjele til forholdene til Kina, Nord-Korea, Syria, Irak og Iran, og se hvilken påvirkning USA har for resten av verden. Og vi ser en polarisering i USA som kanskje har økt de siste årene, og som gir ringvirkninger i andre land.

Så jeg har ingen problemer med å forstå interessen, den er både sunn og viktig. Men dette var først og fremst myntet på den intensiteten dette valget spesielt har vist hos noen. Kanskje spesielt fra Trump-hold, må vel være innafor å si. Men også fra motsatt side.

Hehe, ja jeg nevnte henvisningen til utenlandske fotballklubber :)

(Innlegget ble redigert 26.11.20 13:27)

Viracocha

Innlegg: 13826
Viracocha
26.11.20 14:10

Nå som det er Thanksgiving, (og amerikanere feirer tiden da udokumenterte migranter fra Europa ble påspandert gratis mat av ekte gavmilde amerikanere, aka indianere) er det noen som vet hvor utbredt det er med kalkunmiddag mot f.eks. and eller gås i USA? (på husk! mener jeg prez. Grover Cleveland skjøt ender til Thanksgiving samme år min farfar ble født, 1896)

Med kun aviser og film som grunnlag har jeg inntrykk av at det er noe slikt som 7 av 10 for kalkun, men det kan godt være feil?

Helfen sie mir bitte? 

I anledning lavineseieren (landslidin with Biden) i valget, er det flere som vil velge duck (canard) a l'orange i år, enn ellers?...nå som de har en Lame Duck president som ikke har betalt skatten sin.

Atrapskhi

Innlegg: 1489
Atrapskhi
26.11.20 15:11
Viracocha: (på husk! mener jeg prez. Grover Cleveland skjøt ender til Thanksgiving samme år min farfar ble født, 1896)

Jøss, husker du det? Du er eldre enn din egen farfar du da? Litt spesielle familietrær på dine kanter kanskje? ;-)

GreySerpent

Innlegg: 28964
GreySerpent
26.11.20 15:20
Zen0n: Jeg kan vel like gjerne slippe katta ut av sekken.

Wow, ho var rimelig skrudd.

Innbiller kristne seg at det er ok å være så polariserende og dømmende som det denne dama er? 

Hva med "den uten synd, kaste første stein"? Skinnhellige hyklere.

Zen0n

Innlegg: 48600
Zen0n
26.11.20 15:40
GreySerpent: Innbiller kristne seg at det er ok å være så polariserende og dømmende som det denne dama er?

Nei, jeg fatter virkelig ikke hvordan dette skal være i tråd med kristen etikk.

Eller hvorfor Trump i det hele tatt står så sterkt i kristne miljøer. Det er ikke til å tro. 

(Innlegget ble redigert 26.11.20 15:44)

grock19

Innlegg: 84716
grock19
26.11.20 15:46
GreySerpent: Hva med "den uten synd, kaste første stein"? Skinnhellige hyklere.

Hvis de noen gang reflekterer over sin egne moralske gjøren og laden, noe som er lite sannsynlig, så er de vel sikkert mer på linje med Captain Barbossa, når det kommer til å kaste første stein:

"And thirdly, the code is more what you'd call "guidelines"
 than actual rules. Welcome aboard the Black Pearl, Miss Turner."

(Innlegget ble redigert 26.11.20 15:46)

RW3

Innlegg: 716
RW3
26.11.20 16:29

Nå må vi ikke skjære alle kristne over èn kam, heller. De aller fleste er ikke som denne damen.

Tror nok det at Trump er pro-life gjør at han scorer endel poeng hos kristne i USA. Det er viktig for mange der borte.

Zen0n

Innlegg: 48600
Zen0n
26.11.20 16:35
RW3: Tror nok det at Trump er pro-life gjør at han scorer endel poeng hos kristne i USA. Det er viktig for mange der borte.

Jepp, denne "vurderingen" må være basert på at abortsaken trumfer absolutt alt annet, og at man da til og med en villig til å stemme på en åpenlyst inkompetent, patologisk løgner, sex-overgriper, horebukk og casino-konge fordi "vern av det ufødte liv" er viktigere enn alt annet. 

Det er faktisk en grunn til å stemme på Trump som i det minste har et viss tankerekke bak; og det hadde vært vel og bra hvis de i det minste hadde innrømmet disse svake sidene til Trump samtidig. Noen kristne gjør det (de sammenligner han med Kyros i bibelen), men mange kristne brenner jo for fyren og tror han er en  dypt, inderlig troende kristen og nærmest Guds utvalgte på jord. 

Det er ikke til å begripe. 

(Innlegget ble redigert 26.11.20 16:38)

aIseboy

Innlegg: 9421
aIseboy
26.11.20 16:39
Zen0n: Jeg kan vel like gjerne slippe katta ut av sekken.

Første inntrykket er en "gladjente"...så tar jeg en titt på hvilke FB-venner hun omgås..og det blir mørkt, dystert og kjipt. Lite tvilsomt at Josef og Maria hadde sluppet inn i herberget til Lill. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg