Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Valgene i USA 2020

NYTT TEMA
oddvar_kjempebra

Innlegg: 25713
oddvar_kjempebra
19.01.21 11:27
GoingKronos: Ryktene sier at Biden for å berge seg selv har skiftet side og vil sette i gang storstilte aksjoner og arrestasjoner av deep state inkludert Hillary og Obama. Det er faktisk mulig at de kommer til å bli arrestert direkte på tv i morgen under innsettelsessermonien.

Det er derfor Jimmy Carter holder seg unna. Han har lukta lunta.

Maradona_123

Innlegg: 24549
Maradona_123
19.01.21 11:28

Har Trump funnet ut hvor Desp State holder Epstein gjemt enda?

Brezjnev

Innlegg: 15330
Brezjnev
19.01.21 11:29
Zen0n: Trump lekte jo med tanken på å utnevne henne som «special prosecutor» noen uker senere..

Det er den typen motstridende oppførsel som gjør det umulig å være sikker på om han er beregnende og uten skrupler, eller om han er psykotisk.

villevesten

Innlegg: 1639
villevesten
19.01.21 11:54
GoingKronos: Ryktene sier at Biden for å berge seg selv har skiftet side og vil sette i gang storstilte aksjoner og arrestasjoner av deep state inkludert Hillary og Obama. Det er faktisk mulig at de kommer til å bli arrestert direkte på tv i morgen under innsettelsessermonien.

Det verste er at sånn type konspirasjoner verserer på diverse forum... Ikke så mye med Hillary og Obama, men leste i et kommentarfelt at det er planlagt en sting operasjon under innsettelsen der nasjonal garden, som alle tror er i D.C. for å hindre voldelige demonstrasjoner, vil pågripe Biden og gjengen.

"Trump blir president de neste 4 årene, ikke bekymre dere"...

Forstår ikke at folk kan tro på noe slikt.... Eller alt det andre konspiskrullriet enkelte kan finne på å skrive om..

 

xavi-maestro

Innlegg: 7692
xavi-maestro
19.01.21 12:02
kval: Du fikk rett. Det lå an til det. Slik kan det bli når man ikke har språk godt nok til å formulere seg slik at andre forstår hva som er ment.

Er neppe det dette handler om. Dette handler om uærlige lesere, som ønsker å finne feil hos den som skriver. Grunnen til at jeg er så sikker på det, er at jeg har vært skrivementor for studenter og stort sett kun levert akademiske tekster til til A og B i mange år. Jeg vet at jeg er god til å formulere meg presist, men jeg vet samtidig at dersom en leser ønsker å tolke noe av det jeg skriver i en retning som kan få det til å virke som jeg sier noe klandreverdig - så klarer dem det. Hadde HLund skrevet det jeg skrev, eller Oddvar for den saks skyld, så hadde ikke flere av dere tolket det på den måten dere gjør.

xavi-maestro

Innlegg: 7692
xavi-maestro
19.01.21 12:04
oddvar_kjempebra: Hvorfor skulle ikke Biden støtte en kamp mot strukturell rasisme? Så kan man spørre seg hvor mye strukturell rasime det er i det amerikanske samfunnet, men det kan da ikke være feil å støtte kampen mot det?

Dersom fenomenet ikke eksisterer, eller eksisterer i en grad som rettferdiggjør reaksjonene - så er det feil å støtte saken fullt ut, uten å nyansere eller se begge sider.

xavi-maestro

Innlegg: 7692
xavi-maestro
19.01.21 12:09
oddvar_kjempebra: Fortøvrig fasinerende at du velger å tro på en konpulsiv løgner når han sier at han tar avstand fra løgn.

Her har vi et eksempel på det jeg mente med "uærlig leser". Jeg skriver at Trump flere ganger har sagt at vold og plyndring er feil - i en kontekst der jeg sammenlikner den uttalelsen med Bidens uttalelse om BLM, hvor poenget er at begge i disse tilfellene snakker med "to tunger". Det er ikke bra å snakke med to tunger når du skal formidle at du tar avstand fra noe. Hvorfor? For da er det ikke helt troverdig.

Det handler altså ikke om hvorvidt jeg "tror" eller "ikke tror" på det jeg siterer Trump på her. Det er totalt irrelevant. Dette handler om hvilket budskap du formidler til befolkningen. Dette vet Oddvar, men synes det er festlig å vri det over til dette, for å skyte inn et "stikk" til meg - som han virker noe besatt av.

Hva ender det med? At jeg må gjenta det jeg sa.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 12:10)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 25713
oddvar_kjempebra
19.01.21 12:10
xavi-maestro: Dersom fenomenet ikke eksisterer, eller eksisterer i en grad som rettferdiggjør reaksjonene - så er det feil å støtte saken fullt ut, uten å nyansere eller se begge sider.

Å demonstere (så lenge det er fredelig) må jo uansett sies å være en reaksjon som er innenfor. Og også det å støtte demonstrasjonene.

Så får vi se hvilke politiske grep Biden eventuelt tar. Jeg frykter at han kan bli presset av den progressive venstresiden til en del grep som ikke er heldige.

Men jeg velger å vente med å kritisere ham til etter at han faktisk har gjort noe og ikke basert på spekualsjoner om hva han kanskje vil gjøre.

 

xavi-maestro

Innlegg: 7692
xavi-maestro
19.01.21 12:14
oddvar_kjempebra: Jeg frykter at han kan bli presset av den progressive venstresiden til en del grep som ikke er heldige.

Og derfor snudde jeg i hva jeg håpet på da VP-valget ble gjort. At frykten din (og min) kan bli en realitet, ser veldig sannsynlig ut.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 25713
oddvar_kjempebra
19.01.21 12:15
xavi-maestro: Jeg skriver at Trump flere ganger har sagt at vold og plyndring er feil - i en kontekst der jeg sammenlikner den uttalelsen med Bidens uttalelse om BLM, hvor poenget er at begge i disse tilfellene snakker med "to tunger". Det er ikke bra å snakke med to tunger når du skal formidle at du tar avstand fra noe. Hvorfor? For da er det ikke helt troverdig.

Helt uenig i at Biden prater med to tunger i BLM-saken. Og helt enig i at Trump prater med to tunger når han sier han tar avstand fra vold.

Og sette likhetstegn mellom disse to på det området blir bare latterlig. Trump lyver hele tiden og kun for sitt eget beste. Og han oppforderer til vold. Biden er ikke en kompulsiv løgner og ikke oppforder han til vold.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 12:15)

xavi-maestro

Innlegg: 7692
xavi-maestro
19.01.21 12:17
oddvar_kjempebra: Og sette likhetstegn mellom disse to på det området blir bare latterlig. Trump lyver hele tiden og kun for sitt eget beste. Og han oppforderer til vold. Biden er ikke en kompulsiv løgner og ikke oppforder han til vold.

Og da må jeg gjenta det jeg sa - igjen.

Jeg sier ikke at alt Trump sier er det samme som alt Biden sier.

Men i denne konkrete saken - når det kommer til å ta avstand fra hhv. høyreekstremister og venstreekstremister, så prater de med to tunger begge to.

På samme måte som Trump har "tatt avstand" fra volden fra høyreekstreme, har Biden "tatt avstand" fra volden fra venstreekstreme. Likevel har ingen av dem tatt avstand fra sakene som ligger bak volden - og begge sakene bygger på konspirasjonsteorier som hvis sanne åpenbart vil eskalerer til vold.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 12:18)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 25713
oddvar_kjempebra
19.01.21 12:19
xavi-maestro: Og derfor snudde jeg i hva jeg håpet på da VP-valget ble gjort. At frykten din (og min) kan bli en realitet, ser veldig sannsynlig ut.

Som GK så oppfatter jeg her Biden å mene at han vil gi et ekstra støt inn mot de bransjer som er hardest rammet av pandemien. Disse domineres av folk med ikke-vestlig bakgrunn.

Hvis Biden innenfor f.eks restaurantbransjen kommer til å kun gi ekstra støtte til ikke-vestlige er det høyst kritikkverdig.

Men det tror jeg ikke han vil gjøre. At du velger å tolke ham i verste mening er derimot ikke overraskende.

HLund

Innlegg: 21698
HLund
19.01.21 12:20
xavi-maestro: Hadde HLund skrevet det jeg skrev, eller Oddvar for den saks skyld

Strengt tatt har ingen av dere helt rett. Nei, du påstod ikke direkte at Biden var blitt dement så der har Brå feil, men den mest nærliggende språklige forståelsen av det som står skrevet er antydninger/spekulasjoner om at Biden er i ferd med å bli dement. I språkspørsmål er jeg helt objektiv, tro det eller ei. (Hilsen en som jobber med språk daglig, hvis man først skal bruke arbeid som et argument).

xavi-maestro

Innlegg: 7692
xavi-maestro
19.01.21 12:21
oddvar_kjempebra: Men det tror jeg ikke han vil gjøre. At du velger å tolke ham i verste mening er derimot ikke overraskende.

Jeg tar utgangspunkt i det han sier.

Du må gjerne tolke han til å mene noe annet enn det han sier, men det fjerner ikke det faktum at han bruker hudfarge og etnisitet som primære kategorier for å skille støtteverdige mot ikke-støtteverdige bedrifter. Det er rasisme.

Og når det er sagt, av alle bedrifter som sliter - er ikke flertallet drevet av hvite? Hvis vi skal spille dette hudfarge-spillet.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 25713
oddvar_kjempebra
19.01.21 12:21
xavi-maestro: Jeg sier ikke at alt Trump sier er det samme som alt Biden sier.

Og det var ikke det jeg sa. Stråmann.

Jeg sa at i det hele tatt å trekke slike likhetstegn mellom Biden og Trump er latterlig. De to er på helt forsjellige planeter.

At du ikke ser det er et lite mysterium.

Det er umulig å ta en debattant som mener Trump og Biden er omtrent like ille seriøst.

xavi-maestro

Innlegg: 7692
xavi-maestro
19.01.21 12:22
HLund: men den mest nærliggende språklige forståelsen av det som står skrevet er antydninger/spekulasjoner om at Biden er i ferd med å bli dement

Helt riktig, og det er også det jeg, basert på egne erfaringer, antyder sterkest. Likevel avventer jeg noen konklusjon til jeg vet mer.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 25713
oddvar_kjempebra
19.01.21 12:22
xavi-maestro: Jeg tar utgangspunkt i det han sier.

Nei. Du bare linket til det han sa og sier at det du fryktet ville bli sant.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 25713
oddvar_kjempebra
19.01.21 12:24
xavi-maestro: Men i denne konkrete saken - når det kommer til å ta avstand fra hhv. høyreekstremister og venstreekstremister, så prater de med to tunger begge to.

Det er en så latterlig kommentar at den ikke fortjener videre diskusjon.

Du får leve i din alternative verden hvor Biden og Trump er to alen av samme stykke.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 12:24)

xavi-maestro

Innlegg: 7692
xavi-maestro
19.01.21 12:24
oddvar_kjempebra: Og det var ikke det jeg sa. Stråmann. Jeg sa at i det hele tatt å trekke slike likhetstegn mellom Biden og Trump er latterlig. De to er på helt forsjellige planeter. At du ikke ser det er et lite mysterium. Det er umulig å ta en debattant som mener Trump og Biden er omtrent like ille seriøst.

Det er ikke stråmann. Jeg trekker ikke likhetstegn mellom Biden og Trump. Jeg trekker likhetstegn mellom Biden og Trump på et spesifikt punkt - ser du forskjellen? Jeg kan også trekke likhetstegn mellom Biden og Trump på øyefarge. Du må ikke legge det frem som at jeg trekker et generelt likhetstegn, når jeg spesifiserer at jeg snakker om en konkret sak - for DET er stråmann.

fargerik

Innlegg: 71135
fargerik
19.01.21 12:27
xavi-maestro: Jeg kan også trekke likhetstegn mellom Biden og Trump på øyefarge.

Det kan jeg også. Biden er slank, mens Trump er feit.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 25713
oddvar_kjempebra
19.01.21 12:27
xavi-maestro: Det er ikke stråmann. Jeg trekker ikke likhetstegn mellom Biden og Trump. Jeg trekker likhetstegn mellom Biden og Trump på et spesifikt punkt - ser du forskjellen? Jeg kan også trekke likhetstegn mellom Biden og Trump på øyefarge. Du må ikke legge det frem som at jeg trekker et generelt likhetstegn, når jeg spesifiserer at jeg snakker om en konkret sak - for DET er stråmann.

Det er bare å gå tilbake å se hva du skriver om Biden i denne tråden så ser man at du prøver å gjøre han tilnærmet like ille som Trump.

Ja, bortsett fra når det gjelder kognitivt forfall da.

Der er jo Biden mye verre i følge deg. 

Og med det har jeg brukt nok kalorier på deg og ditt Biden-hat i dag.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 12:27)

GreySerpent

Innlegg: 29195
GreySerpent
19.01.21 12:27
xavi-maestro: På samme måte som Trump har "tatt avstand" fra volden fra høyreekstreme, har Biden "tatt avstand" fra volden fra venstreekstreme.

Løgn. 

Biden har tatt klar avstand fra ekstremisme. Hvorfor drar dere opp dette gang på gang etter at det er tilbakevist?

xavi-maestro

Innlegg: 7692
xavi-maestro
19.01.21 12:27
oddvar_kjempebra: Det er en så latterlig kommentar at den ikke fortjener videre diskusjon. Du får leve i din alternative verden hvor Biden og Trump er to alen av samme stykke.

Problemet her er ikke at jeg kommer med latterlige kommentarer, eller for den saks skyld lever i en alternativ verden.

Problemet er at du ikke ønsker å lese det jeg skriver objektivt. Da ender vi opp som nå, for jeg lar deg ikke slippe unna med det.

xavi-maestro

Innlegg: 7692
xavi-maestro
19.01.21 12:28
oddvar_kjempebra: Det er bare å gå tilbake å se hva du skriver om Biden i denne tråden så ser man at du prøver å gjøre han tilnærmet like ille som Trump.

....

xavi-maestro

Innlegg: 7692
xavi-maestro
19.01.21 12:29
GreySerpent: Biden har tatt klar avstand fra ekstremisme. Hvorfor drar dere opp dette gang på gang etter at det er tilbakevist?

Les det jeg skriver ærlig. Hvis du tror at denne kommentaren er et egnet motsvar til det jeg skrev, så leser du ikke det jeg skriver nøye nok.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 25713
oddvar_kjempebra
19.01.21 12:32

Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner, men smittesituasjonen i USA er den at det kan se ut som om de er i ferd med å runde en topp.

Hvis dette er en trend som vil fortsette så er det jo nesten latterlig hvordan Trumps ettermæle vil se ut (som om det ikke var ille nok fra før). I det Biden går inn i det hvite hus så begynner smitten å falle. Og vaksineringen vil helt sikkert også skyte fart.

Men det er som sagt for tidlig å trekke noen konklusjoner. Det kan bare være en liten dump i et stadig stigende fjell av smitte.

GreySerpent

Innlegg: 29195
GreySerpent
19.01.21 12:32
xavi-maestro: Les det jeg skriver ærlig. Hvis du tror at denne kommentaren er et egnet motsvar til det jeg skrev, så leser du ikke det jeg skriver nøye nok.

Sorry... sett inn "venstre" der det passer agendaen din.

xavi-maestro

Innlegg: 7692
xavi-maestro
19.01.21 12:34
GreySerpent: Sorry... sett inn "venstre" der det passer agendaen din.

Du må nesten kommentere poenget med "to tunger", hvis du i det hele tatt skal nærme deg en kommentar som tar fatt på det jeg skrev. Å komme med "han har tatt avstand fra ekstremisme" puntum, sier liksom ingenting på det jeg skrev. Da svarer jeg "ok".

GreySerpent

Innlegg: 29195
GreySerpent
19.01.21 12:35
xavi-maestro: Du må nesten kommentere poenget med "to tunger", hvis du i det hele tatt skal nærme deg en kommentar som tar fatt på det jeg skrev. Å komme med "han har tatt avstand fra ekstremisme" puntum, sier liksom ingenting på det jeg skrev. Da svarer jeg "ok".

Jo, for ekstremisme inkluderer begge grener.

Du farer med løgn.

xavi-maestro

Innlegg: 7692
xavi-maestro
19.01.21 12:36
GreySerpent: Jo, for ekstremisme inkluderer begge grener. Du farer med løgn.

Hæ?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg