Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Black life matters

NYTT TEMA
TheJedi

Innlegg: 6854
TheJedi
22.04.21 14:44
IndocteCollectio: Men når det må gjøres grep fordi det er et problem i systemet så er det ikke noe annet enn systemisk rasisme. det finnes så mye forskning som viser sli rasisme i USA så det er snodig at det fortsatt finnes de som benekter dette.

Nei. At myndighetene ansetter rasister har ingenting med systemisk rasisme å gjøre. Den store forskjellen ses fra 60-tallet til i dag; at svarte hadde egne toaletter og busser. Det var reell systemisk rasisme. I dag er det ikke noe slikt. At folket i seg selv er rasistisk har ingenting med systemet å gjøre.

At en skal være nødt til å forklare slikt...

maxus4

Innlegg: 6673
maxus4
22.04.21 14:46
Bleep: "Systemisk rasisme"

Noe som Biden og resten av gærningene i USA snakker om døgnet rundt men som ingen har sett, ingen har dokumentert og ingen klarer å finne.      Det nærmeste man kommer er rasisme mot hvite og asiater som risikerer å ikke bli ansatt, ikke få skoleplass, stipender og stillinger/verv pga mangfoldskvoter.  

Gunstein12

Innlegg: 18319
Gunstein12
22.04.21 14:49
maxus4: Det er riktig at når slaveri ble forbudt i USA så var det i hovedsak svarte slaver. Men forbudet gikk på å eige og kjøpe mennesker.

Altså et generelt forbud mot slaveri.

Hadde dette forbudet vært forbeholdt svarte slaver, så ville det selvfølgelig vært rasisme, uavhengig av hvor stor del av de som var svarte.

Det er vel dette knelerne har problemer med å skjønne.

maxus4

Innlegg: 6673
maxus4
22.04.21 14:54
Gunstein12: Hadde dette forbudet vært forbeholdt svarte slaver, så ville det selvfølgelig vært rasisme, uavhengig av hvor stor del av de som var svarte. Det er vel dette knelerne har problemer med å skjønne

Her har man et solid eksempel på rasisme.   Slavehandlere fra Algerie reiste helt til Island og tok med seg 1-2 % av befolkningen som slaver. De kunne reist til mer nærliggende områder og tatt noen som liknet mer på seg selv men valgt altså  å  krysse iskaldt hav i dagesvis for å ta hvite slaver.    

https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Abductions  

 

TheJedi

Innlegg: 6854
TheJedi
22.04.21 14:54
IndocteCollectio: Det du sier er det samme som å si at det var rasistisk å jobbe for at de mørkhudede ikke lenger skulle være slaver fordi det kun gjaldt de mørkhudede i USA.

Er dette seriøst ment?

Slaver var jo ikke bare negre fra Afrika. Det var irer, indere, amerikanske indianere og spanjoler. 

Det fantes til og med svarte slaveeiere.

 

 

(Dette vet du ganske sikkert innerst inne, men det er ikke politisk korrekt å påpeke)..............

TheJedi

Innlegg: 6854
TheJedi
22.04.21 14:56
maxus4: Her har man et solid eksempel på rasisme.   Slavehandlere fra Algerie reiste helt til Island og tok med seg 1-2 % av befolkningen som slaver. De kunne reist til mer nærliggende områder og tatt noen som liknet mer på seg selv men valgt altså  å  krysse iskaldt hav i dagesvis for å ta hvite slaver.     https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Abductions

Å havne i arabisk slaveri ble kalt "å havne i tyrkeriet", sett med europeiske øyne.

 

Men for den politisk korrekt er det vel bare svarte som har vært slaver.

 

For en merkelig verden de må leve i, å konstant måtte forsvare sin rasisme mot hvite...

(Innlegget ble redigert 22.04.21 14:56)

Viracocha

Innlegg: 13998
Viracocha
22.04.21 15:41
TheJedi: Men for den politisk korrekt er det vel bare svarte som har vært slaver.

Til 90 prosent ja!

Dessverre er verden belemret med en Dinesh D'Sousa, en liksom historiker og skatteunndrager pardoned av Benedict Trump.

Vi har mer enn nok vitnesbyrd (i form av brev) til å vite hva de (forfedrene) tenkte om avskyeligheten.

(Innlegget ble redigert 22.04.21 15:45)

maxus4

Innlegg: 6673
maxus4
22.04.21 15:48
Viracocha: Til 90 prosent ja! Dessverre er verden belemret med en Dinesh D'Sousa, en liksom historiker og skatteunndrager pardoned av Benedict Trump. Vi har nok vitnesbyrd (i form av brev) til å vite hva de tenkte om avskyeligheten.

Det kan godt hende 90 % av verdens slaver har vært svarte.  Men det betyr ikke at de har vært slaver eigd av hvite. Slaveriet i Afrika har pågått i tusenvis av år og var en helt naturlig del av dagliglivet.     Og de afrikanske landene forbød slavehandel langt seinere enn de vestlige. Mauritania gjorde det vel ikke før på 1980-tallet. 

Og slavehandel har stadig blusset opp igjen i våre dager. Libya og andre stedet for eksempel. Uten at det ser ut til å bry våre "black lives" nevneverdig. Slavehandel idag har null interesse i forhold til slavehandel for 200 år siden.

Kan man ikke klandre dei fæle kvite med deres samvittighet, toleranse og lommebok så er det ikke særlig moro.  

maxus4

Innlegg: 6673
maxus4
22.04.21 15:49
Viracocha: Bare sånn kort innpå, du vil bli arrestert for de idiotiske uttalelsene dine om amerikanske indianere!

Kommer du med onkel Politi og tar meg?   For å påpeke fakta om indianere.

Viracocha

Innlegg: 13998
Viracocha
22.04.21 15:59
maxus4: å påpeke fakta om indianere

Det var så mange faktafeil at knapt vet hvor man skal begynne.

TheJedi

Innlegg: 6854
TheJedi
22.04.21 16:10
Viracocha: Til 90 prosent ja! Dessverre er verden belemret med en Dinesh D'Sousa, en liksom historiker og skatteunndrager pardoned av Benedict Trump. Vi har mer enn nok vitnesbyrd (i form av brev) til å vite hva de (forfedrene) tenkte om avskyeligheten.

Har du tatt Dinesh i noen feil, så fortell, fortell...

At all slaveri er avskyelig burde være unødig å engang gå inn på. Det burde være opplagt at alles liv burde være av lik verdi. Vet ikke helt hva du vil med din siste setning, det burde alle være enige i.

Men jeg nekter å la min hudfarge fortelle meg at jeg er avskyelig på grunn av noe hvite slaveeiere drev med for 200 år siden. Ens egen hudfarge har man ingen kontroll på overhodet. Man kan ikke dømmes ut fra hvem ens foreldre var. Det er rett og slett meningsløst. Rasisme er dumskap satt i system, uansett om man er rasist mot svarte eller hvite. Dessverre er det slik at det er politisk korrekt å være rasist mot hvite, og mene at hvite er ondskapen selv. Like mye idioti.

maxus4

Innlegg: 6673
maxus4
22.04.21 16:13
Viracocha: Det var så mange faktafeil at knapt vet hvor man skal begynne.

Indianerne kom ruslende over en isbre og brukte tusen år på å krige, drepe hverandre og stjele hverandres land.   Størstedele av USA var folketomt og befolket av omreisende stammer. Som bodde på områder de ofte hadde tatt fra noen andre.      Om ikke europeerne hadde kommet hadde noen andre gjort det. Indere, Kinesere, Arabere eller andre indianerstammer.   Verden var brutal helt opp til vår tid og og alle land og samfunn har oppstått som følge av at man enten har tatt landet eller har forsvart det fra andre som har ville ta det.       

- ----------------------------------------------------------------
Det er korrekt som det står.  Indianerne kom over Beringstredet når det var islagt og spreddet seg over kontinentet. de var i hundrevis av stammer som oftest snakket språk som var uforståelig for hverandre.  Fortsatt rett?

De kriget mot hverandre  - Rett?  De tok slaver? Ja det gjorde de.    De stjal land - Jepp . Både før og etter europeerne kom til landet. Flere stammer i USA ble utslettet før europeerne kom og områdene tatt over av sterkere stammer.  Og omreisende stammer tok over land og ressurser fra andre stammer.  Fortsatt rett.

Den indianske befolkningen utgjorde den gangen noen få millioner for USA og Canada.   Størstedelen var landet var tilnærmet folketomt-  Europa har vært befolket av omreisende stammer i eldre tider , men ingen sier at de som en gang slo opp et telt automatisk skal eige dette territoriet.   Hvite er innfødte til USA pr definisjon,.

Og amerikakontinentet hadde blitt befolket av noen andre om ikke europeerne hadde kommet.  Det sier seg selv.. 

 -------   
Men det er ikke moro å klandre andre folkeslag.  Alt som har skjedd etter hvite kom til et område skal huskes, minnes, klandres og erstattes til evig tid. Hva andre folkeslag gjorde før eller etter de hvite kom mot hverandre eller andre folkeslag er ikke interessant.   skyldfordelingen går bare mot hvite fordi man vet at der er det noe å hente.  

(Innlegget ble redigert 22.04.21 16:14)

maxus4

Innlegg: 6673
maxus4
22.04.21 16:17
TheJedi: Men jeg nekter å la min hudfarge fortelle meg at jeg er avskyelig på grunn av noe hvite slaveeiere drev med for 200 år siden. Ens egen hudfarge har man ingen kontroll på overhodet.

Skal vi virkelig bruke vår hudfarge til å dømmes for fortiden så burde vi hvite være stolt.  Hvite menn avskaffet slaveri - først i vår egen del av verden også i resten.  Den britiske marinen brukte en vanvittig formue på å avskaffe slavehandel.    En uting som har pågått i alle tider .  

Men slik er det når man er den som avskaffer noe, da blir man fort forbundet med utingen. Hvite blir klandret for kvinneundertrykking selv om hvite menn er de som har gjort klart mest for kvinners rettigheter,.  samme gjelder antirasisme. et fremmedord i andre samfunn utenfor vesten.  

Hvite har gjort mest for å skape likhet for alle grupper i samfunnet og er med få unntak den eneste gruppen som klandres for overgrep mot de samme gruppene.  Både i nåtid og fortid.    

Bleep

Innlegg: 1399
Bleep
22.04.21 16:30
maxus4: Skal vi virkelig bruke vår hudfarge til å dømmes for fortiden så burde vi hvite være stolt.  Hvite menn avskaffet slaveri - først i vår egen del av verden også i resten.  Den britiske marinen brukte en vanvittig formue på å avskaffe slavehandel.    En uting som har pågått i alle tider .   Men slik er det når man er den som avskaffer noe, da blir man fort forbundet med utingen. Hvite blir klandret for kvinneundertrykking selv om hvite menn er de som har gjort klart mest for kvinners rettigheter,.  samme gjelder antirasisme. et fremmedord i andre samfunn utenfor vesten.   Hvite har gjort mest for å skape likhet for alle grupper i samfunnet og er med få unntak den eneste gruppen som klandres for overgrep mot de samme gruppene.  Både i nåtid og fortid.

På toppen av det hele er det de afrikanske landene som var kolonisert som er de mest velstående i dag. Artig å tenke på når vi nå blir beskyldt for å ha utnyttet Afrika for ressurser.

DennisB

Innlegg: 18833
DennisB
22.04.21 16:55
maxus4: Og racebaiteren Lebron James som selv lever godt i sitt hvite nabolag var raskt ute og la ut bilde av politimannen og sa "du er neste"

LeBron James har mistet all kredibilitet. Han vil gå ned som den største grinebiteren av dem alle innen idretten, og den største oppvigleren av dem. Fightene han velger, er mildt sagt tvilsomme.

Han ser det ikke engang selv, men har har blitt en vits. Fra å være tidenes beste basketballspiller, går han inn i historien som den mest forhatte av dem.

Garindan

Innlegg: 8188
Garindan
22.04.21 16:55
GreySerpent: http://www.sgoki.org/no/mediesaker/myten-om-venstrevridde-medier/

Det er bra du lenket denne, for der ligger tabellen som putter journalister innen økonomi og politikk i samme sekk. Side 77. Dette har jeg påpekt før, og jeg blir også lei av å debunke venstresidens "debunking". De har valgt sekkebetegnelsen "økonomi, politikk" av en grunn selvsagt. Når man blander inn journalister innen økonomi så får man blandet inn "blårussen" blant alle de som stemmer rødsiden, så statistikken ikke ser så skjev ut. Dette sier en god del om hvordan statistikk kan brukes, og hvem som har laget den, og at statistikk kan misbrukes.

(Innlegget ble redigert 22.04.21 16:58)

DennisB

Innlegg: 18833
DennisB
22.04.21 17:14
Garindan: jeg blir også lei av å debunke venstresidens "debunking".

Debunking har blitt et rart og etterhvert et tomt begrep. Når man på den ene siden kan finne flere linker som støtter èn sak, så kan den bli "debunket" av motstanden, som finner èn enslig link som støtter deres sak.

Sier ikke at det er tilfellet her, men ordet "debunking" har blitt så utvannet det siste året, siden man alltids finner linker som støtter den andre siden. Og dette har blitt hovedgrunnen til at det er vanskelig å ta stilling til noe som helst, uten å gå så dypt man kan inn i materien.

(Innlegget ble redigert 22.04.21 17:18)

Garindan

Innlegg: 8188
Garindan
22.04.21 17:20
DennisB: det er vanskelig å ta stilling til noe, uten å gå dypere inn i materien.

Ja, så da påpekte jeg altså at venstresiden tar en statistikk som putter journalister innen politikk og økonomi til innekt for sin sak, uten å tenke på hva dette faktisk betyr. Man kunne ha lagd egne kolonner for politikk og økonomi, men det har man altså bevisst latt være å gjøre. Grunnen er åpenbar.

Rhabagatz

Innlegg: 32359
Rhabagatz
22.04.21 17:33
maxus4: Det er korrekt som det står.  Indianerne kom over Beringstredet når det var islagt og spreddet seg over kontinentet. de var i hundrevis av stammer som oftest snakket språk som var uforståelig for hverandre.  Fortsatt rett? De kriget mot hverandre  - Rett?  De tok slaver? Ja det gjorde de.    De stjal land - Jepp . Både før og etter europeerne kom til landet. Flere stammer i USA ble utslettet før europeerne kom og områdene tatt over av sterkere stammer.  Og omreisende stammer tok over land og ressurser fra andre stammer.  Fortsatt rett. Den indianske befolkningen utgjorde den gangen noen få millioner for USA og Canada.   Størstedelen var landet var tilnærmet folketomt-  Europa har vært befolket av omreisende stammer i eldre tider , men ingen sier at de som en gang slo opp et telt automatisk skal eige dette territoriet.   Hvite er innfødte til USA pr definisjon,. Og amerikakontinentet hadde blitt befolket av noen andre om ikke europeerne hadde kommet.  Det sier seg selv..

Ser ikke helt hvorfor du skal ta bort aztekernes og inkaenes høykulturer, som på mange måter var fullt på høyde med den europeiske kulturen på samme tidspunkt.

Spanjolenes krigskløkt, rustinger, hester, stålvåpen og ikke minst meslinger rev ned disse to høykulturene, som stor for datidens største by - i verden.

Så, jo, faktafeil og ignoranse. 

Amerika var ikke som Afrika sør for sahara.

(Innlegget ble redigert 22.04.21 17:33)

Videoseven

Innlegg: 7708
Videoseven
22.04.21 17:58
IndocteCollectio: "Media er korrupte, partiske, ondskapsfulle, propagandapparater for egen politisk ideologi. Media er ren ondskap."

Hvem er bakmennene som fremmer disse konfliktene, for jeg har problemer med å godta at journalister er så onde og uvitende.

Når store deler av befolkningen ser på journalister som løgnere og aktivister er noe alvorlig galt i samfunnet. Det skjer selv her i Norge.

Nordmenn er verdens mest tillitsfulle. Unntaket er tilliten til pressen. 

60% av amerikanere har ikke tillit til pressen og journalister som yrkesgruppe. Dette er sjokkerende tall for det som skulle være den fjerde statsmakt.

most news organizations are more concerned with supporting an ideology or political position than with informing the public.” 

Kanskje grunnen er at søkere til journalistutdanning allerede er radikalisert, og de vil bruke sin mediemakt til å forandre verden etter sitt allerede radikaliserte bilde.

Gudene vet, men journalister gjør ser irrelevante når de ikke klarer å formidle nyheter. Vi har internett, så vi finner nyhetene selv i våre dager. For meg er nyhetene journalistene kommer med bare søkeord på google.

Romlingane

Innlegg: 18382
Romlingane
22.04.21 18:04
TheJedi: At folket i seg selv er rasistisk har ingenting med systemet å gjøre.

Du bør kanskje tenke litt nøyere over den påstanden der.

Romlingane

Innlegg: 18382
Romlingane
22.04.21 18:05
Videoseven: Når store deler av befolkningen ser på journalister som løgnere og aktivister er noe alvorlig galt i samfunnet.

Jeg tviler sterkt på at det er store deler av befolkningen og jeg er temmelig sikker på at det er den delen av befolkningen det er noe galt med og ikke journalistene.

CinemaMaestro

Innlegg: 8208
CinemaMaestro
22.04.21 18:19

Det siste døgnet har ett 7 år gammelt barn i Chicago blitt skutt og drept i en drive-by skyting.

Dette vil bleke i oppmerksomhet sammenlignet med alle de andre enkeltsakene BLM og venstreaktivistene engasjerer seg i.

Institusjonen som kan håndtere dette søppelet, er hva venstresida og BLM ønsker å frata ressurser og i de mest ekstreme tilfellene avvikle. Dette vil naturligvis resultere i en dramatisk økning i dødsfall og vold, men det driter venstresida og BLM i, for innerst inne er de egentlig ikke opptatt av å redde liv, men å iverksette sin egen ideologi i det amerikanske samfunnet. #defundpolice #abolishpolice

DennisB

Innlegg: 18833
DennisB
22.04.21 18:38
CinemaMaestro: Det siste døgnet har ett 7 år gammelt barn i Chicago blitt skutt og drept i en drive-by skyting. Dette vil bleke i oppmerksomhet sammenlignet med alle de andre enkeltsakene BLM og venstreaktivistene engasjerer seg i. Institusjonen som kan håndtere dette søppelet, er hva venstresida og BLM ønsker å frata ressurser og i de mest ekstreme tilfellene avvikle. Dette vil naturligvis resultere i en dramatisk økning i dødsfall og vold, men det driter venstresida og BLM i, for innerst inne er de egentlig ikke opptatt av å redde liv, men å iverksette sin egen ideologi i det amerikanske samfunnet. #defundpolice #abolishpolice

Og blant de første i køen står LeBron James, som langt på vei er en pådriver for hvor man skal gå all inn i kampen for "justice".

USA trenger ikke en unison svart uprising mot, og defunding av politiet, tvert i mot. Man trenger et bedre utdannet og bedre rustet politi, noe som naturligvis vil koste penger å gjennomføre. Måten BLM har møtt problemet på i USA de par siste årene, er oppsiktsvekkende, for å si det mildt. 

(Innlegget ble redigert 22.04.21 18:39)

Videoseven

Innlegg: 7708
Videoseven
22.04.21 18:55
TheJedi: Er dette seriøst ment? Slaver var jo ikke bare negre fra Afrika. Det var irer, indere, amerikanske indianere og spanjoler.  Det fantes til og med svarte slaveeiere.

Du debatterer mot en person som ikke kan så mye, men føler veldig sterk.

Viracocha vet ikke at menneske har hatt slaver siden tidenes begynnelse. Selv steinalderfolk som var jeger og sankere hadde slaver.

Viracocha vet ikke at nordmenn både var slaver og hadde hvite slaver. De kaltes trell.

Trellene var det laveste arbeiderlaget i skandinavisk samfunn. De var opprinnelig nordeuropeere som ble ført i trelldom på grunn av gjeld, som tapende part i krig, eller som barn av tidligere treller. 

Viracocha vet ikke at 1 million hvite slaver ble solgt til Afrika.

Between 1 million and 1.25 million Europeans were captured by Barbary pirates and sold as slaves in North Africa and Ottoman Empire. 

Viracoca vet ikke at muslimene hadde hatt svarte slaver i 700 år før transatlantiske slavehandelen begynte.

Zanj opprøret. The Zanj were Bantu-speaking slaves who had been forcibly taken from Africa.

Viracoca vet ikke at indianerne i USA tok slaver, og at de som ble tatt som slaver var de heldige.

Her er et lite klipp fra en fantastisk Joe Rogan podcast. 

Det at 90% av slaver, gjennom 40000 års historie, er svarte, anser jeg som lite trolig. Bantufolket begynte ikke sin utvandring før 2-3000 år siden.

Det vi derimot kan være enige i, og som er historisk bevist, er at det var hvite, kristne menn som gjorde slutt på titusener av år med slaveri.

Varulv2478

Innlegg: 15655
Varulv2478
22.04.21 19:16
CinemaMaestro: Det siste døgnet har ett 7 år gammelt barn i Chicago blitt skutt og drept i en drive-by skyting.

DET kan ikke motarbeides med politi og domstol. Dette er dessuten heller ikke kulturrelatert eller knyttet til hudfarge, dette først og fremst skyldes noe helt annet.

Mange spør seg hvorfor så mange ønsket å emigrere til USA fra latinspråklige land på det amerikanske kontinentet, i virkeligheten kom fra de akkurat de samme omstendigheter som i Chicago, bare verre og av større omfang med ukontrollert korrupsjon. Det vil ikke hjelpe ved å sende politifolk på gata eller ha mye mer strengere straff, det som må til er tale om koordinerte samarbeid mellom forskjellige instanser for å stoppe det som i virkeligheten er snakk om organisert kriminalitet og samfunnsoppløsning som skyldes sosialøkonomiske årsaker og normoppløsende elementer som narkomisbruk. Dette er mafiaenes Italia fra 1980-1994 på syre bokstavelig talt, og som er bedre kjent som gjengenes bandittvelde - som i mange av de amerikanske delstater har blitt en kraft i seg selv at de er blitt en trussel mot staten. Selv om fargede pga. sosialøkonomiske årsaker og høy normoppløsning er overrepresentert, finnes det også gjenger i alle hudfarge og fra alle forskjellige kulturer som ikke er mindre hensynsløst.

Alene i Chicago selv er det hele 753 lokale gjenger fordelt over hele området, enten løst organisert innenfor eller tett forbant i 70 "offisielle" gategjenger, og disse hadde etter hvert blitt mer og mer lik gjengene i latinamerikanske land som Mexico, som stort sett er knyttet til narkokriminell aktivitet. Det er omlagt 100,000 i disse gjengene - og i året 2011 hadde gjengkrig fulgt til over 255 drepte eller 61 % av alle dødsfallene (419 døde) i Chicago. I 2009 til 2011 - midt under finanskrisen - hadde gjengkriminaliteten vokst med hele 40 %.

I 1980-tallet var gjengkriminalitet meget hyppig omtalt og blitt en del av populærkulturen som sett på film og mye annet, etter hvert som man så hvordan den økonomiske nøden som var startet i 1970-1975, skapt fram en underklasse som raskt brøt seg ut og begynte å bedrive organisert kriminalitet gjennom narko, prostitusjon, smugling og voldskriminell aktivitet. Som respons på dette valgt politikerne å tro politinærhet, større strenghet i legal avstraffelse, straffrihet for politimenn og tvangsmakt var svaret; men i dag - etter tretti år - kan man konkludere med at det hadde mislykket fordi selv om voldsintensiteten har gått nedover, har man ikke vært i stand til å stoppe gjengkriminaliteten som bare bli verre i tid med økonomisk krise. Det vist seg at strengheten og den kritikkløse bruk av tvangsmakt i virkeligheten styrket gjengenes eksistensberettigelse, fengslene og trakassering av yngre folk endog ned i åtteårsalderen bare fungerte som klekkeri for nye gjengmedlemmer som under påvirkning av internasjonal narkokriminell kultur mer og mer bli nihilistisk enn før, med en normoppløsende atferd som slå beina under sosiale fellesregler.  

Det er mulig at det er fravær på en stat som kan koordinere velferd, sosial trygghet, tvangsmakt og legale virkemidler for å bedre de sosialøkonomiske tilstandene som er den egentlige årsaken bak den amerikanske gjengkriminaliteten. For det er veldig interessant at gjengkriminalitet trives godt i fravær på statlig tilstedeværelse som hadde uteblitt mer og mer enn før i tiden etter Reagan kom til makten i 1981, og jo mer vold som tvang som brukes, jo mindre effekt får man når folk flest ikke kunne ha sosial trygghet, økonomisk sikkerhet og tillit mot myndigheter som nektet å hjelpe dem ut, bare mer og mer sendt ut politi som mer og mer hyppig trakassere, mishandle og drepe, dermed skapt en tillitskrise. Nå er det slikt at klaner knyttet til gjenger gjennom flere generasjoner siden 1970-tallet er blitt svært vanlig i USA.

Fram til dette hadde gjenger eksistert på et absolutt minimum knyttet til ungdomskriminalitet, vinningskriminalitet og småtteri som kunne tolereres i belastede strøk, men så kom de første kunstige fremstilte rusmidler til det amerikanske folket som etter hvert får et alvorlig rusproblem som tiår etter tiår bli verre, i 1980-tallet hadde ren dekadanse overtatt endog i underholdningsindustri, rusmidler blir bare mer og mer vanlig enn tidlig. Men rusmisbrukere nektet å innse at de i realiteten bidro meget sterkt til sosiale normoppløsninger og organisert kriminalitet ettersom man nektet å adlyde staten for egne fornøyelse og havegodhet. En som kjøpe rus for egne forlystelse i virkeligheten er ansvarlig for at barn kunne bli slutt ned og drept i dagens Chicago.

Jo mindre velferd, jo mer organisert kriminalitet. USA hadde et velferdsstatlig program på gang siden 1964 da LBJ startet "Krigen mot fattigdommen", men dette bli dels stoppet og sabotert av Nixon og deretter effektivt myrdet av Reagan gjennom bevisst bruk av rasistiske identitetsmarkører, de to presidenter hadde med full overlegg produsert fram et inntrykk om at den hvite middelklassen ikke burde betale for velferdsstaten ment for disse som ikke tilhørte egne stand. Mange ville ikke betale for å hjelpe de fattige og svakstilte pga. rasistiske holdninger som over tid bli avløst av sosialkapitalistiske holdninger som kjennepreget nyliberalismens tidsalder. Et eksempel i Norge er det forrige valget da Solberg vant, mange som stemte hadde bare tenkt på lommeboka og vil ikke betale ekstraskatt (avgiftene i ettertiden gjorde dette til skamme). Det blir legalt å være egoistisk.

Derfor ser vi apokalyptiske tilstander i USA. I Norge er det 100 % uakseptert å ikke bidra til felles gode gjennom velferd for samfunnets skyld selv om innvandringssaken har fulgt til at man må slutte med å være farlig naiv.

Egoismen er det som fulgt til barnets død. 

Viracocha

Innlegg: 13998
Viracocha
22.04.21 19:24
TheJedi: Vet ikke helt hva du vil med din siste setning, det burde alle være enige i.

Det gjelder alt jeg skriver.

CinemaMaestro

Innlegg: 8208
CinemaMaestro
22.04.21 19:32
Varulv2478: DET kan ikke motarbeides med politi og domstol. Dette er dessuten heller ikke kulturrelatert eller knyttet til hudfarge, dette først og fremst skyldes noe helt annet.

Du skriver så...mye....crap....er du i stand til å sammenfatte det uten å utgreie en lang historie? Forklar meg isteden hvordan sosialarbeidere skal stanse gjengskytinger, knivstikkinger, home invasions og mishandling i hjemmet. Du sier at statlig fravær gjør at gjengene blomstrer; å fjerne politi ER Å FJERNE STATLIG TILSTEDEVÆRELSE. Og hva er det med alle dere som tror at dere helt enkelt kan se til skandianavia og tro at det er 100% replikerbart i USA? Norge er ett lite, homogent samfunn med en konsensuskultur som tillater høy velferd. Å snakke om å redusere og i verste fall eliminere politi uten at kriminalitetsnivået FØRST har gått ned er helt hinsides. Det vil resultere i flere drap, mer vold, flere voldtekter, mer vandalisering, ran, tyveri og voldskriminalitet. Kriminalitetsnivået må ned FØR man kan se på om det er for mye politi eller ikke. Løsningen for USA er ikke mindre politi, det er mer politi, spesielt i de urbane strøkene.

Viracocha

Innlegg: 13998
Viracocha
22.04.21 19:53
TheJedi: Har du tatt Dinesh i noen feil, så fortell, fortell...

I hver setning, vraket er en notorisk løgner.

Gunstein12

Innlegg: 18319
Gunstein12
22.04.21 19:57
CinemaMaestro: Media er korrupte, partiske, ondskapsfulle, propagandapparater for egen politisk ideologi. Media er ren ondskap.
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg