Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Biden-Administrasjonen

NYTT TEMA
Zen0n

Innlegg: 48625
Zen0n
26.11.20 10:21
Komunista: Den var n

I såfall er det fordi du ikke har fulgt med. 

Av samme grunn var Xi Jingping og Putin de siste til å gratulere Biden med seieren (sistnevnte har ennå ikke gjort det) - de vet at Trump er en katastrofe for USA og vesten.

Xavi7

Innlegg: 11325
Xavi7
26.11.20 11:24
gugler: Biden er

Biden er en god mann. Høy integritet og moral. Han har en ekstrem oppgave foran seg nå for å prøve å samle en dypt splittet nasjon, der 50% av befolkningen ikke tror på frie valg lengre. Biden ønsker ingen kriger, men er villig til å gå langt for å beskytte oss.

aIseboy

Innlegg: 9425
aIseboy
26.11.20 11:40
Corvus: Etter at Obama bombet Libya sønder og sammen har det vært et helvete på jord der. Som du kanskje vet?

Dere på ytrehøyre sin noe pussige negativitet til bombing av muslimske land er av relativt ny dato. Vi husker blant annet at her hjemme i Norge ble Stoltenberg omtalt som feig av dine meningsfeller de første ukene av de amerikanske bombetoktene, fordi han var for treig med å love norsk støtte. 

Hvem er det som har fortalt dere at dere skal kollektivt skifte mening?

Jeg vet veldig godt hva du selv mente i 2011 om internasjonal bombing i Libya. Husker du det? Skal vi finne det frem? 

Knaxern

Innlegg: 49596
Knaxern
26.11.20 12:50
Xavi7: Biden er en god mann. Høy integritet og moral.

Ikke i det hele tatt. Fyren er en lystløgner, og en krigsforbryter. Bare å ta titt på historikken hans.

Folkflesk

Innlegg: 28365
Folkflesk
26.11.20 13:19

"Dere på ytrehøyre sin noe pussige negativitet til bombing av muslimske land er av relativt ny dato. Vi husker blant annet at her hjemme i Norge ble Stoltenberg omtalt som feig av dine meningsfeller de første ukene av de amerikanske bombetoktene, fordi han var for treig med å love norsk støtte".

De virker mer opptatt av hvem som utfører det enn selve krigen/operasjonen. Derfor kan man oppleve at de samme som heiet frem Bush under Irak-krigen er veldig kritisk til bombingen i Libya. Dette til tross for at det første var en ren invasjon der USA kjørte solo, mens det andre hadde europeiske land som Frankrike i en vel så fremtredende rolle som USA. Selve aksjonen må bedømmes uavhengig av hvem som styrer, så får man bare håpe det blir minst mulig av dem i årene fremover. 

Solvgutt1

Innlegg: 20842
Solvgutt1
26.11.20 13:23
Folkflesk: "Dere på ytrehøyre sin noe pussige negativitet til bombing av muslimske land er av relativt ny dato. Vi husker blant annet at her hjemme i Norge ble Stoltenberg omtalt som feig av dine meningsfeller de første ukene av de amerikanske bombetoktene, fordi han var for treig med å love norsk støtte". De virker mer opptatt av hvem som utfører det enn selve krigen/operasjonen. Derfor kan man oppleve at de samme som heiet frem Bush under Irak-krigen er veldig kritisk til bombingen i Libya. Dette til tross for at det første var en ren invasjon der USA kjørte solo, mens det andre hadde europeiske land som Frankrike i en vel så fremtredende rolle som USA. Selve aksjonen må bedømmes uavhengig av hvem som styrer, så får man bare håpe det blir minst mulig av dem i årene fremover.

Hvordan er det med de som var imot Irak-krigen da? Hva syns f.eks. du om Libyabombingen og Obama/Bidens utenrikspolitikk generelt? Var den en fredspris verdig?

Biden er ingen fredsdue, og han er ingen samlende leder. Det ser ikke ut som han klarer å samle sitt eget parti engang. Det er allerede veldig mye støy og konflikt rundt hans valg av overgangsteam og regjering. Han er en amerikansk karrierepolitikker som amerikanske karrierepolitikkere flest. Der integritet og prinsipper er fleksibel.

GoingKronos

Innlegg: 51212
GoingKronos
26.11.20 13:53
Solvgutt1: Det er allerede veldig mye støy og konflikt rundt hans valg av overgangsteam og regjering.

Er det ikke forbausende lite støy? Det kan selvsagt endre seg når Trump ikke stjeler all oppmerksomhet, men det virker som at ytre venstre slikker sine sår etter å ha gjort det så dårlig i kongressvalgene. Jeg tror det hadde vært mye mer bråk om valgene av kompetanse over ideologi om demokratene hadde tatt senatet og hatt en fortsatt klar majoritet i huset, nå kan Biden bare vise til at han må styre fra sentrum pga valgresultatet.

Solvgutt1

Innlegg: 20842
Solvgutt1
26.11.20 14:13
GoingKronos: Er det ikke forbausende lite støy? Det kan selvsagt endre seg når Trump ikke stjeler all oppmerksomhet, men det virker som at ytre venstre slikker sine sår etter å ha gjort det så dårlig i kongressvalgene. Jeg tror det hadde vært mye mer bråk om valgene av kompetanse over ideologi om demokratene hadde tatt senatet og hatt en fortsatt klar majoritet i huset, nå kan Biden bare vise til at han må styre fra sentrum pga valgresultatet.

Det er vanskelig å vurdere hvor mye støy det er fra venstresiden hos Demokratene når den sittende presidenten og hans skurketeam daglig anklager Biden og Demokratene for omfattende valgfusk og verdensomspennende korrupsjon. Det er liksom ikke mulig å komme i nærheten av det absurde støynivået fra ytre høyre. Men jeg tror vi vil se et rimelig splittet Demokratene i årene framover.

Forresten litt fascinerende at mens Demokratene forsøker å "samle" seg rundt en litt "bland" sentrumspresident, så var det altså en rablende gal, inkompetent, sosiopatisk, populist fra ytre høyre som skulle til for å samle GOP.

Xavi7

Innlegg: 11325
Xavi7
26.11.20 15:15
Knaxern: Fyren er en lystløgner,

Det er ikke kreket Delusional Donald vi snakker om nå, det er statsmannen og hedersmannen Joe Biden.

Solvgutt1

Innlegg: 20842
Solvgutt1
26.11.20 15:17
Xavi7: Det er ikke kreket Delusional Donald vi snakker om nå, det er statsmannen og hedersmannen Joe Biden.

Mannen som ringte rundt til alle allierte og truet dem mot å gi asyl til Edward Snowden.

Xavi7

Innlegg: 11325
Xavi7
26.11.20 15:29
Solvgutt1: Edward Snowden.

Du finner ikke et vestlig land som vil ta i denne storspionen med ildtang. Får holde seg i vennligsinnede Russland han.

Solvgutt1

Innlegg: 20842
Solvgutt1
26.11.20 15:34
Xavi7: Du finner ikke et vestlig land som vil ta i denne storspionen med ildtang. Får holde seg i vennligsinnede Russland han.

Hva var galt med det Snowden gjorde? Hvorfor er han en storspion?

Avslørte han ikke at USA spionerte på sin egen befolkning? Er det galt?

Hadde ingen land vært villige til å gi Snowden asyl, så hadde ikke Biden trengt å ringe rundt for å true dem.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 15:34)

GoingKronos

Innlegg: 51212
GoingKronos
26.11.20 15:50
Solvgutt1: Mannen som ringte rundt til alle allierte og truet dem mot å gi asyl til Edward Snowden.

Det er jo et bevis for at Biden er en god patriot. Selv om Snowden avslørte endel absolutt kritikkverdige forhold, så satte han også amerikansk sikkerhet og soldater i fare , og det er anslått til at han hadde tilgang på 1,5 millioner dokumenter og det var umulig å vite hvem Snowden pratet med eller delte kunnskap eller dokumenter med.

kansas00

Innlegg: 23406
kansas00
26.11.20 15:51
Solvgutt1: Avslørte han ikke at USA spionerte på sin egen befolkning? Er det galt?

Ikke bare egen befolkning, men også vennligesinnede land.. Samme land som ikke har turt å gi Snowden asyl fordi de har fått trusler fra bl.a biden selv. Merkel ble nå avlyttet over en tiårsperiode av obama og bush uten at landet hadde gjort noe åpenbart så de burde trekkes såpass i tvil av usas president at man burde hatt avlytning på øverste hold. Merkel burde nå vite et og annet om overvåkning som tidligere borger av ddr..

in an interview Monday that former-Vice President Joe Biden warned foreign countries that there would be "consequences" if they granted him asylum.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 15:53)

Solvgutt1

Innlegg: 20842
Solvgutt1
26.11.20 15:55
GoingKronos: Det er jo et bevis for at Biden er en god patriot. Selv om Snowden avslørte endel absolutt kritikkverdige forhold, så satte han også amerikansk sikkerhet og soldater i fare , og det er anslått til at han hadde tilgang på 1,5 millioner dokumenter og det var umulig å vite hvem Snowden pratet med eller delte kunnskap eller dokumenter med.

Hvilke soldater satte han i live og på hvilken måte?

 

Viracocha

Innlegg: 13840
Viracocha
26.11.20 16:00
Solvgutt1: Hvilke soldater satte han i live og på hvilken måte?

Han leflet med viten man vanskelig kan få noe grep om uten at det er komplisert.

GoingKronos

Innlegg: 51212
GoingKronos
26.11.20 16:11
Solvgutt1: Hvilke soldater satte han i live og på hvilken måte?

Blant annet etterretningsinformasjon rundt Al Quida, som New York Times fikk tilgang på. Og når 1,5 millioner stort sett høyt graderte dokumenter er på avveie, så betyr det at amerikanerne og deres allierte må gå ut fra at det setter alt fra informanter, til tolker, til sivilt ansatte og tropper i fare - de ikke kan vite hvem som sitter på informasjon som kan brukes mot dem og kan ikke ta noen sjanser. 

Folkflesk

Innlegg: 28365
Folkflesk
26.11.20 16:45
Solvgutt1: Hvordan er det med de som var imot Irak-krigen da? Hva syns f.eks. du om Libyabombingen og Obama/Bidens utenrikspolitikk generelt? Var den en fredspris verdig? Biden er ingen fredsdue, og han er ingen samlende leder. Det ser ikke ut som han klarer å samle sitt eget parti engang. Det er allerede veldig mye støy og konflikt rundt hans valg av overgangsteam og regjering. Han er en amerikansk karrierepolitikker som amerikanske karrierepolitikkere flest. Der integritet og prinsipper er fleksibel.

Jeg skal iallefall se hva han gjør før jeg begynner å kommentere det. Hvis han viser seg som en nasjonalistisk krigshisser skal jeg selvsagt ikke skåne ham. Det har vært noen slike innenfor Demokratene tidligere, selv om de aller fleste er Republikanere.

Det med fredsprisen til Obama tror jeg de fleste synes var en tabbe. Han ville ikke engang ha den selv.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 16:51)

Knaxern

Innlegg: 49596
Knaxern
26.11.20 17:17
GoingKronos: men det virker som at ytre venstre slikker sine sår etter å ha gjort det så dårlig i kongressvalgene. Jeg tror det hadde vært mye mer bråk om valgene av kompetanse over ideologi om demokratene hadde tatt senatet og hatt en fortsatt klar majoritet i huset, nå kan Biden bare vise til at han må styre fra sentrum pga valgresultatet.

AHAHAHAHAHAHA. Dette er på nivå med Trump sine tvitringer.

IIHJ

Innlegg: 4727
IIHJ
26.11.20 17:44
Knaxern: AHAHAHAHAHAHA. Dette er på nivå med Trump sine tvitringer.

Virkelig? Det har jo allerede vært et oppgjør i demokratenes rekker pga det GK skriver om. Jeg tror progressive fikk et dårlig resultat i valget pga at Trump/republikanerne i større grad enn med moderate demokrater klarte å assosiere dem med opptøyene i sommer/høst. Det er sikkert ikke helt rettferdig men faktum er at de gjorde det dårlig. Den høyprofilerte progressive representanten Omar var den demokratiske kandidaten som underperformet Biden med størst margin i landet. I hennes distrikt vant Biden 80% av stemmene mens Omar vant kun 64%, ned fra 78% av stemmene i 2018.

AOC var ned ca 10% i sitt distrikt i New York.

 

(Innlegget ble redigert 26.11.20 17:52)

Knaxern

Innlegg: 49596
Knaxern
26.11.20 17:52
IIHJ: Virkelig? Det har jo allerede vært et oppgjør i demokratenes rekker pga det GK skriver om. Jeg tror progressive fikk et dårlig resultat i valget pga at Trump/republikanerne i større grad enn med moderate demokrater klarte å assosiere dem med opptøyene i sommer/høst. Det er sikkert ikke helt rettferdig men faktum er at de gjorde det dårlig. Den høyprofilerte progressive representanten Omar var den demokratiske kandidaten som underperformet Biden med størst margin i landet. I hennes distrikt vant Biden 80% av stemmene mens Omar vant 64%.

Alle progressive som gikk til valg for M4A, økning av minstelønn og lettelse av studentgjeld vant gjenvalg. Ingen av dem tapte. Derimot var det flere sentrumsdemokrater som tapte, og det er der demokratene tapte setene sine i huset. Det var ingen progressive som tapte, så det GK kommer med er løgn, eventuelt virkelighetsfjernt.

At Ilhan Omar fikk 64% der Biden fikk 80% viser splittelsen i DNC, og det faktum at progressive gikk ut for å stemme denne gangen pga Trump. Biden hadde aldri i verden fått et så høyt tall om det var en annen som stilte til valg for GOP.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 17:58)

IIHJ

Innlegg: 4727
IIHJ
26.11.20 17:57
Knaxern: At Ilhan Omar fikk 64% der Biden fikk 80% viser splittelsen i DNC.

Det er korrekt. Mange av de som stemte på henne og AOC stemte på republikanernes kandidat dette valget men de foretrakk Biden foran Trump. 

 

"Derimot var det flere sentrumsdemokrater som tapte"

 

Dette er også korrekt men de stilte ikke til valg i distrikter som tradisjjonelt er 80 % demokrater slik Omar og AOC gjorde. Hadde alle husdemokrater tapt 10-14% så hadde republikanerne overtatt huset med overveldende flertall.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 17:59)

GoingKronos

Innlegg: 51212
GoingKronos
26.11.20 18:00
Knaxern: Alle progressive som gikk til valg for M4A, økning av minstelønn og lettelse av studentgjeld vant gjenvalg. Ingen av dem tapte. Derimot var det flere sentrumsdemokrater som tapte,

For at dem stilte til valg i republikanske eller vippedistrikt. Det er disse setene demokratene må vinne for å ha et styringsdyktig flertall i huset, og de taper når de mest radikale kreftene i partiet styrer showet - noe vi så i år.

Knaxern

Innlegg: 49596
Knaxern
26.11.20 18:00
Solvgutt1: Avslørte han ikke at USA spionerte på sin egen befolkning? Er det galt?

Ikke bare det. Han avslørte krigsforbrytelser gjort av militæret i Irak og Afghanistan. Helt forståelig at en krigsforbryter som Biden ikke likte dette.

IIHJ

Innlegg: 4727
IIHJ
26.11.20 18:01
Knaxern: Biden hadde aldri i verden fått et så høyt tall om det var en annen som stilte til valg for GOP.

Helt enig. Jeg tror demokratene er i store problemer med mindre Biden utfører underverker. De bør spesielt bekymre seg over at minoriteter i økende grad stemmer republikansk. Dette var jo regnet som demokratenes store demografiske fordel. 

Knaxern

Innlegg: 49596
Knaxern
26.11.20 18:02
IIHJ: Dette er også korrekt men de stilte ikke til valg i distrikter som tradisjjonelt er 80 % demokrater slik Omar og AOC gjorde. Hadde alle husdemokrater tapt 10-14% så hadde republikanerne overtatt huset med overveldende flertall.

Men jeg tror også som du nevner at mye av dette hadde med opptøyene å gjøre. BLM utviklet seg til hærverk og kaos, og dette hadde definitivt en påvirkning på valgresultatet.

IIHJ

Innlegg: 4727
IIHJ
26.11.20 18:04
Knaxern: Ikke bare det. Han avslørte krigsforbrytelser gjort av militæret i Irak og Afghanistan. Helt forståelig at en krigsforbryter som Biden ikke likte dette.

Var vel Chelsea Manning som avslørte dette. Hun ble jo benådet av Obama men Trump kastet henne i fengsel igjen for å presse henne til å tyste på Assange. jeg tror Biden kommer til å benåde Snowden om ikke trump kommer ham i forkjøpet. Så spørs det om Snowden vil ha benåding. Det han har sagt er at han ønsker en rettferdig rettsak.

IIHJ

Innlegg: 4727
IIHJ
26.11.20 18:05
Knaxern: Men jeg tror også som du nevner at mye av dette hadde med opptøyene å gjøre. BLM utviklet seg til hærverk og kaos, og dette hadde definitivt en påvirkning på valgresultatet.

Om Trump hadde et corona problem så var dette demokratenes akilleshæl. 

Knaxern

Innlegg: 49596
Knaxern
26.11.20 18:22
IIHJ: Var vel Chelsea Manning som avslørte dette. Hun ble jo benådet av Obama men Trump kastet henne i fengsel igjen for å presse henne til å tyste på Assange.

Stemmer. Blandet de to.

GoingKronos

Innlegg: 51212
GoingKronos
26.11.20 18:39
Knaxern: Stemmer. Blandet de to.

Bra at ikke din kunnskapsløs hindrer deg fra å omtale folk som krigsforbrytere.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 18:39)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg