Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Biden-Administrasjonen

NYTT TEMA
grock19

Innlegg: 84716
grock19
29.11.20 17:13
Zen0n: 3) han kunne latt være å undergrave/politisere forebyggende tiltak som maskebruk. Han burde heller gått foran som et godt eksempel fremfor å opptre som en unge trassalderen

Neida, å latterliggjøre maskebruk som noe som demokratene og "sleepy Joe" gjorde, slik at det ble en republikansk "troskapstest" å ikke gå med ansiktsmaske (joda, dette har også vært ganske schizofrent behandlet, som sikkert vil gjøre at Trumpisten mener det står til A+ at det TIDVIS og helt irregulært er blitt brukt maske senere) eller sosialt distansere seg, ved enorme rallies, har gjort underverker for å gjøre USA ledende i covid-forebyggelse.

keizersoze

Innlegg: 17273
keizersoze
29.11.20 17:18
grock19: Neida, å latterliggjøre maskebruk som noe som demokratene og "sleepy Joe" gjorde, slik at det ble en republikansk "troskapstest" å ikke gå med ansiktsmaske (joda, dette har også vært ganske schizofrent behandlet, som sikkert vil gjøre at Trumpisten mener det står til A+ at det TIDVIS og helt irregulært er blitt brukt maske senere) eller sosialt distansere seg, ved enorme rallies, har gjort underverker for å gjøre USA ledende i covid-forebyggelse

Ikke vondt ment, men du bør gjerne sjekke pannen din, og teste at den ikke er varm.

(Innlegget ble redigert 29.11.20 17:19)

Bakkus

Innlegg: 5280
Bakkus
29.11.20 20:42
Zen0n: 1) Han kunne bedt amerikanerne ta sykdommen på alvor fremfor å lyve om hvor alvorlig den et 2) han kunne sørget for utstyr som masker og tester mye tidligere, eller iallefall forsøkt ( i stedet gav han blaffen og ba delstatene ordne det selv) 3) han kunne latt være å undergrave/politisere forebyggende tiltak som maskebruk. Han burde heller gått foran som et godt eksempel fremfor å opptre som en unge trassalderen. 4) han kunne latt være å undergrave/politisere staters rett til å gjøre radikale grep for å unngå smittespredning 5) han kunne latt være å undergrave/politisere landets fremste smittevernsekspert.

1) Så og si alle toppledere og viktige politikere i alle vestlige land kan det lett argumenteres for gjorde det samme.

2) Veldig få var klar over hvor ille denne sykdommen var på den tiden

3) Igjen, lett og si i ettertid. Det er fortsatt veldig diskutabelt hvor mye disse maskene har hjulpet. Det har faktisk kommet rapporter om bakteriesykdommer fra å ha de på.

4) Selv de nasjonene som gjorde slike radikale grep hadde enorme dødsfall og sykdommer. Jeg lurer på forresten hvor mange som har og kommer til å dø i ettertid enten av selvmord eller latskap som følge av at de ikke kan gjøre en dritt lenger. Slike statistikker vil vi nok aldri få selv om dette sikkert vil være høye tall.

5) Fauci er ikke gud og det er ikke blasfemi og kritisere hans avgjørelser eller stille spørsmålstegn rundt ham og eventuelle tilbakeforliggende motiver når man ser på personene og organisasjonene han er tilknyttet. Å drive politisk spill med pandemien er noe alle har gjort, og jeg vil si visse folk har gjort dette i betydelig høyere grad enn Trump.

 

Som en bonus kan jeg legge til at død fra influensa har ifølge statistikker blitt redusert 98% siden pandemien startet. Dette er ekstremt mistenksomt.

Bakkus

Innlegg: 5280
Bakkus
29.11.20 20:42
keizersoze: Det er nye tider nå. Trump er ut. Det er du som må komme med beviser.

Jepp, jeg er den som må komme med motbeviser for andres påstander. For en nissegjeng.

Zen0n

Innlegg: 48622
Zen0n
29.11.20 20:58
Bakkus: 1) Så og si alle toppledere og viktige politikere i alle vestlige land kan det lett argumenteres for gjorde det samme. 2) Veldig få var klar over hvor ille denne sykdommen var på den tiden 3) Igjen, lett og si i ettertid. Det er fortsatt veldig diskutabelt hvor mye disse maskene har hjulpet. Det har faktisk kommet rapporter om bakteriesykdommer fra å ha de på. 4) Selv de nasjonene som gjorde slike radikale grep hadde enorme dødsfall og sykdommer. Jeg lurer på forresten hvor mange som har og kommer til å dø i ettertid enten av selvmord eller latskap som følge av at de ikke kan gjøre en dritt lenger. Slike statistikker vil vi nok aldri få selv om dette sikkert vil være høye tall. 5) Fauci er ikke gud og det er ikke blasfemi og kritisere hans avgjørelser eller stille spørsmålstegn rundt ham og eventuelle tilbakeforliggende motiver når man ser på personene og organisasjonene han er tilknyttet. Å drive politisk spill med pandemien er noe alle har gjort, og jeg vil si visse folk har gjort dette i betydelig høyere grad enn Trump.

1) er du norsk? Fikk du med deg hvordan norske myndigheter håndterte pandemien? De var ærlige med oss fra dag 1 om hvor alvorlig det var og at vi måtte ta sykdommen på alvor. Trump på sin side sa det var som en hvilken som helst influensa. 
Så nei det kan ikke argumenteres for at andre vestlige land gjorde det samme. 

2) nei. Det var velkjent i slutten av februar hvor ille den var. Trump visste det jo også, vet vi nå, men løy offentlig om det.

3) Nei, dette var råd og anbefalinger som kom fra trumps egne helsemyndigheter, og fra første øyeblikk gikk Trump foran som et elendig eksempel og latterliggjorde folk som brukte maske. Kom ikke å fortell meg at dette er etterpåklokskap. Hans egne helsemyndigheter forstod det allerede da.

4) Hvilke land gjorde slike radikale grep og er like hardt rammet som USA?

5) Fauci er ikke Gud, men han er blant de fremste i verden innen dette feltet og kan uendelig mye mer om dette feltet enn noksagten Trump. Å tro at Trump skal ha noe å stille opp med mot han blir som å tro at en skolegutt kan drible bedre enn Messi.

newsflash

Innlegg: 31446
newsflash
29.11.20 22:25

Biden har falt og skadet seg, angivelig under lek med hunden.

Link

Er på vei til legeundersøkelse nå. 

Brezjnev

Innlegg: 15252
Brezjnev
29.11.20 22:30
newsflash: Biden har falt og skadet seg, angivelig under lek med hunden. Link Er på vei til legeundersøkelse nå.

Nesten åpningsscenen i West Wing der, altså. Lover godt.

CryniX

Innlegg: 13366
CryniX
29.11.20 22:31

*OMG NÅ BLIR HARRIS PRESIDENT, HVA SA JEG!!!!1!*

IIHJ

Innlegg: 4727
IIHJ
29.11.20 22:44
Brezjnev: Nesten åpningsscenen i West Wing der, altså. Lover godt.

En ny "twist" i dramaet.

kristofferbd

Innlegg: 769
kristofferbd
29.11.20 23:38

Jen Psaki blir Bidens pressesekretær. Det blir vel som å hoppe etter Eddie Edwards heller enn Wirkola.

(Innlegget ble redigert 29.11.20 23:38)

kristofferbd

Innlegg: 769
kristofferbd
29.11.20 23:43
newsflash: Biden har falt og skadet seg, angivelig under lek med hunden

Jeg er nå bare glad han er i stand til å leke med hunden sin. Mulig jeg er miljøpåvirket etter å ha lest for mange Trump-tweets.

(Innlegget ble redigert 29.11.20 23:43)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 25082
oddvar_kjempebra
30.11.20 08:42
kristofferbd: Jen Psaki blir Bidens pressesekretær. Det blir vel som å hoppe etter Eddie Edwards heller enn Wirkola.

Nei. Eddie the eagle var veldig populær.

kristofferbd

Innlegg: 769
kristofferbd
30.11.20 11:26
oddvar_kjempebra: Nei. Eddie the eagle var veldig populær.

Men langt hoppet han ikke. Du skjønte tydeligvis ikke poenget mitt.

keizersoze

Innlegg: 17273
keizersoze
30.11.20 11:37
kristofferbd: Men langt hoppet han ikke. Du skjønte tydeligvis ikke poenget mitt.

Han  hoppet langt nok til å få din oppmerksomhet. Joda, vi skjønner.

Skal du si vi er udugelige debattanter som ikke har peiling på noe, eller skal du si vi er greie folk som gir en f i om hva du mener om skihoppere?

 

kristofferbd

Innlegg: 769
kristofferbd
30.11.20 14:30
keizersoze: Han  hoppet langt nok til å få din oppmerksomhet. Joda, vi skjønner. Skal du si vi er udugelige debattanter som ikke har peiling på noe, eller skal du si vi er greie folk som gir en f i om hva du mener om skihoppere?

Det skal være ganske lett å overgå Kayleigh McEnanys integritet. Det var det jeg mente :)

(Innlegget ble redigert 30.11.20 14:31)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 25082
oddvar_kjempebra
30.11.20 14:41
kristofferbd: Men langt hoppet han ikke. Du skjønte tydeligvis ikke poenget mitt.

Jo, men du skjønte tydeligvis ikke mitt.

Eddie the eagle var veldig populær på tross av at han var elendig i det han drev med. 

Kayleigh McEnany er også elendig i jobben sin, men hun er i tillegg veldig upopulær.

Dermed er sammenligningen din med å "hoppe etter Eddie Edwards" ikke veldig god.

Å hoppe etter Edwards var et problem fordi ingen i publikum fant det underholdende med et helt greit hopp. Eddie hadde nettopp levert noe spektakulært.

(Innlegget ble redigert 30.11.20 14:43)

Maradona_123

Innlegg: 24393
Maradona_123
02.12.20 19:03

Betsy liker ikke Bidens "free college"-plan, enda en god grunn til å gjennomføre det, Betsy tar automatisk feil om alt.

Tidenes verste utdanningsminister, sannsynligvis. 

GoingKronos

Innlegg: 51212
GoingKronos
02.12.20 20:30
Maradona_123: Betsy liker ikke Bidens "free college"-plan, enda en god grunn til å gjennomføre det, Betsy tar automatisk feil om alt.

Planen er å ta penger fra fellesskapet og gi til de aller rikeste i USA. Folk som får seg en universitetsutdannelse klarer seg økonomisk veldig bra og bør absolutt ikke stå først i køen for å få fellesskapets penger, spesielt ikke i en krise der først og fremst folk som har jobber uten høyere utdannelse er rammet. Det er en gave til republikanerne som vil fortsette å styrke seg blant latinos og den hvite arbeiderklassen som er lei av å alltid bli nedprioritert. 

Maradona_123

Innlegg: 24393
Maradona_123
02.12.20 20:45
GoingKronos: et er en gave til republikanerne

Absolutt ikke, og den ville ikke kostet mer enn den siste utvidelsen av militæret der borte, så den "we cant afford it!"-grupperingen har ikke så mye å klage på.

Det er også et populært forslag på landsbasis.

GoingKronos

Innlegg: 51212
GoingKronos
02.12.20 20:57
Maradona_123: Absolutt ikke, og den ville ikke kostet mer enn den siste utvidelsen av militæret der borte, så den "we cant afford it!"-grupperingen har ikke så mye å klage på.

Nå er det mer viktig å se hva det faktisk koster, og jeg forstår det ikke slik at Biden har tenkt å finansiere det med kutt i militærbudsjettet (og det vil sannsynligvis heller ikke være flertall for i kongressen).

USA må begynne å ta statsgjelden på alvor, og det betyr tøffe prioriteringer hva man ønsker å bruke penger på og prioritere de som allerede gjør det best bare for at de er en viktig velgergruppe for demokratene er feil og forhåpentligvis går ikke det igjennom i kongressen.

Maradona_123

Innlegg: 24393
Maradona_123
02.12.20 21:01
GoingKronos: Nå er det mer viktig å se hva det faktisk koster,

Som jeg sa, det samme som siste utvidelse av militære, som ingen brydde seg om, da er det ingen grunn til å bry seg stort om dette heller.

USA kommer til å fortsette å utvide militære i årene som kommer også, bare vent å se, "but the deficits!" betyr bare noe når pengene går til å hjelpe folk, ikke ellers.

IIHJ

Innlegg: 4727
IIHJ
02.12.20 22:14
Maradona_123: USA kommer til å fortsette å utvide militære i årene som kommer også, bare vent å se,

Hva får deg til å tro at Biden skal gjøre motsatt av Obama på dette området? Det er jo et ganske unikt konsensus etterhvert i begge partier at man er lei av kriging. Under Obama var max budsjett for forsvar 690 mrd i 2009 og dette hadde falt til 580 mrs usd i 2015.

Dette har siden økt noe under Trump.

 

 

Caputo

Innlegg: 251
Caputo
04.12.20 16:23

https://www.politico.com/news/2020/12/03/wikipedia-page-bidens-new-covid-czar-scrubbed-442735

 

Dette er vel brensel nok til at Biden ikke får vunnet over noen republikanere de neste 4 år.

Varulv2478

Innlegg: 15201
Varulv2478
04.12.20 18:16
GoingKronos: Nå er det mer viktig å se hva det faktisk koster, og jeg forstår det ikke slik at Biden har tenkt å finansiere det med kutt i militærbudsjettet (og det vil sannsynligvis heller ikke være flertall for i kongressen).
USA må begynne å ta statsgjelden på alvor, og det betyr tøffe prioriteringer hva man ønsker å bruke penger på og prioritere de som allerede gjør det best bare for at de er en viktig velgergruppe for demokratene er feil og forhåpentligvis går ikke det igjennom i kongressen.

Det første rådet; fortsette nedrustningspolitikken og kutte ned på budsjettet omkring atomvåpen, IRBM-prosjektet burde suspenderes (kryssermissilene er like bra) og man burde slanke ned leveringsmidlene til kun få eneroller som ny ICBM, ny (mindre) bombefly og nye kryssermissiler basert på eksisterende modell.

Det andre rådet; kutt ned på militærbudsjettet gjennom effektivisering og nytenkning, det burde være mulig å kutte ut ekstrakostnadene og slanke ned utviklingskostnadene som forstørre materiellkjøp, store deler av militæret ruster nemlig ned fordi det hadde blitt for dyrt. Det var en stor feil å bare oppgradere eksisterende våpensystemer i 1998-2018, har nylig lest en bok om trikkene i Storbritannia, da disse var nedlagt var de seriøst utdatert og meget upassende i etterkrigstiden - fordi de fleste var opptil førti-femti år gammelt som bare hadde blitt oppgradert og ombygd fremfor erstattet. Trikkene ved år 1960 var helt håpløst, og det samme kan sies om mye av våpensystemene i USA, de har ikke et nytt artillerivåpen eller stridsvogn, F-35 og Saab/Boeing treningsfly er enslige svaler. Som i Storbritannia blir det simpelt for dyrt å ha eldre våpensystemer i slutten. Dessuten sliter man med destruktiv nasjonalisme - tankflysaken er et meget godt eksempel på dette. Der vist B 767-flyene seg å være verre enn forgjengeren, som var overgått av Airbus A330.

Det tredje rådet; kutt ned på budsjett for politioppdrag, fengsling og annet - en vanlig bil er nok der et panserkjøretøy etterspurtes i dag. Mange av politiorganisasjonene i USA er så seriøst overbudsjettert at de har blitt samfunnsfiendtlig i slutten.

Men det finnes en bestemt post som må forøkes under enhver omstendighet; stimulering av nøkkelindustri, lokaløkonomi og annet er strengt nødvendig for å hindre utkontraktering og gi egne nasjonaløkonomi viktige konkurransefortrinn i møte med Kina som har et massivt stimuleringsprogram. Det er på tid for Staten å ta tilbake tøylene man hadde sluppet på, hvis bare for å stoppe og eventuelt forby utkontrakteringsøkonomien som er ved å bli en alvorlig trussel mot USAs eksistensberettigelse. Republikanerne vil ikke; demokratene må til.

Og det er dette Biden burde satse mest på, han må kutte ned teknologikrigen og stoppe handelskrigen til fordel for statlig stimulering og kontroll på nøkkelnisjer og multinasjonale samarbeid hvor man kan kontre Kina på bred og mer konstruktive front. Tariffer hjelper ikke. Bruk av tvilsomme lovparagrafer gjennom omfattende misbruk som ikke tåler en rettssaksprøving er selvdestruktivt. Sabotasje av internasjonale mekanismer som WHO og WTO i møte med Kinas fremgang er som å stikke seg med dolk. USA kan utkonkurrere Kina; men da må man ha de rette forholdene på plass.

Her burde Biden ha de rette rådgivere og venner som kan fremvise en progressiv strategi. Men erfaringene fra 2009-2013 hvor Obama lyttet for mye på dårlige venner, har vært meget avskrekkende for ettertiden. Om man håndtere dette galt; risikere Biden ikke bare en total krise med Kina, men også en krig med Iran og meget store problemer i møte med resten av verden som er lutlei den amerikanske arrogansen som hadde blitt nær umulig å tolerere i det siste. En tredjedel av verdens befolkning er i land som utsettes for sanksjoner; Trump vil ha et Iran-liknende sanksjonsregime for å rive av handelen mellom Kina og USA. Om Biden skulle fortsette der, er krigsfaren og katastrofale konsekvenser for en verdensøkonomi som må gjenreise seg, uakseptert høy.

USA kan ikke fortsetter der Trump slapp. Men de kan ikke returnere til Obamas tid. Hva de trenger mest av alt er reformer, reformer, reformer i hele byggverket fra selve konstitusjonen til kontakten med et filleland i det fjerneste. Bare da kan USA gjenvinne sin stolthet, styrke og tillit fra andre som selvtillit - og her må mye gjennomgås og forkastes som fornyes. Dagens USA kan ikke vinne mot Kina. De kan ikke løse statsgjelden uten å løse de strukturelle problemene ved at man er stivet fast. Dessuten må man slutte med å bare prioritere velgergrupper og marginale interesser som annet, og må også slutte med å hykle over forsoning og dialog - kontakten med folket er brutt, den må fornyes mer som i resten av verden.

Det er på tid for amerikanerne som har lært verden så mye, å lære fra verden. Det TRENGES.

GoingKronos

Innlegg: 51212
GoingKronos
08.12.20 23:32

Biden nominerer Gen. Lloyd J. Austin III til forsvarsminister, om han blir godkjent så blir han den første svarte forsvarsministeren i amerikansk historie.

Men det er ikke opplagt at han vil bli godkjent, en god del demokrater har motforestillinger mot at en general skal styre Pentagon som de mener bør være ledet av sivile. Og jeg er enig i det, blandingen mellom militæret og politikk har alltid vært problematisk og under Trump så ble det til en farse. Så dette er ikke tidspunktet for at militæret skal styre seg selv. Og det fins flere langt mer kvalifiserte personer å lede forsvarsdepartementet. 

Men sannsynligvis vil han gå igjennom med nok republikanske stemmer til å overleve et lite opprør internt. 

grock19

Innlegg: 84716
grock19
09.12.20 12:59

Litt merkelig valg kanskje, mtp på det du sier. Han kan jo ikke trekke ham med en gang igjen, når han har valgt ham, tydeligvis uten å enten høre med, eller på faksjonene på sin side.

Man skulle jo tro at det var nok av kandidater som hadde fyllt alle kriterier uten å skape noe backlash eller problemer, på egen side.

Er det (delvis) et utslag av kravene til diversity (og ønske om historie, som gir deg extra credit for manglende brøkdeler av % riktig sammensetning, kanskje) osv. at det ble nettopp ham? Han var visst ikke regnet som top contender bare for kort tid siden.

zetta

Innlegg: 13894
zetta
09.12.20 13:32

Kunne ikke Biden være litt mer ekstrem da? Administrasjonen består bare av kvinner og fargede personer. Er det en hvit mann der?

Mrsa2

Innlegg: 9290
Mrsa2
09.12.20 13:58
zetta: Kunne ikke Biden være litt mer ekstrem da? Administrasjonen består bare av kvinner og fargede personer. Er det en hvit mann der?

Kva har du i mot kvinner og farga personar?

GoingKronos

Innlegg: 51212
GoingKronos
09.12.20 14:13
zetta: Er det en hvit mann der?

Jepp, Blinken, Vilsack, Klain og Kerry - så 4 av 12 av toppstillingene som til nå er nominert. 

zetta

Innlegg: 13894
zetta
09.12.20 14:21
GoingKronos: Jepp, Blinken, Vilsack, Klain og Kerry - så 4 av 12 av toppstillingene som til nå er nominert.

Ok, da var det ikke fullt så ille som jeg først fikk inntrykk av. Men likevel, det er litt woke dette her, slikt som uroer konservative

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg