Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Biden-Administrasjonen

NYTT TEMA
oddvar_kjempebra

Innlegg: 25847
oddvar_kjempebra
27.11.20 12:15
keizersoze: Kineserne gjør nok det dem tjener penger på. 
At utviklingsland har fått hjelp er jo en del av avtalen.  Hjelper det noe om vi ikke løfter dem frem dit hvor vi er?

Hadde vi gjor det så hadde det vært fint. Men det er ingenting som tyder på at dette fondet får utrettet noe som helst. Som jo er sannheten med de fleste u-lands-tiltak.

Klimafondet fra Paris-avtalen blir et massivt korrupsjonsfond.

(Innlegget ble redigert 27.11.20 12:15)

Folkflesk

Innlegg: 29103
Folkflesk
27.11.20 12:20
oddvar_kjempebra: Hvis man ønsker å redusere CO2-utslippene på denne kloden så er ikke Paris-avtalen et steg i riktig retning.

Litt rart at du sitter hjemme i sofaen og har skjønt alt dette, mens alle Europas ledere har misforstått totalt. Har du vurdert å ringe Erna, Merkel og Macron for å forklare dem at de har blitt lurt?

(Innlegget ble redigert 27.11.20 12:21)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 25847
oddvar_kjempebra
27.11.20 12:27
Folkflesk: Litt rart at du sitter hjemme i sofaen og har skjønt alt dette, mens alle Europas ledere har misforstått totalt. Har du vurdert å ringe Erna, Merkel og Macron for å forklare dem at de har blitt lurt?

Jeg er jo langt i fra den eneste som har påpekt dette. Og jeg refererer jo bare til fakta om Paris-avtalen. (Men du må gjerne gå rundt og tro at avtalen er forpliktende og at Kina er med på utslippskutt hvis det gjør deg lykkligere)

Og hvis du skjønner deg litt på politikk så forstår du at politikere er opptatt av å vise handlekraft. De kan selge inn Paris-avtalen som et viktig skritt selv om de vet at det er uforpliktende utslippsmål og at kineserne får gjøre hva de vil.

Det viktigste er hvordan man selger det til massene.

Det er fasinerende å se alle de som ler av de som lar seg lure av Trumps påstander om valgfusk og hvordan de svelger alt rått som så i neste øyeblikk og helt ukritisk hyller Paris-avtalen.

Vi har hatt klimaavtaler siden 90-tallet (Kyoto) og samtlige har vist seg å være mislykkede. Det vil Paris-avtalen også bli.

(Innlegget ble redigert 27.11.20 12:31)

Nexuscrawler

Innlegg: 831
Nexuscrawler
27.11.20 12:33

At ikke folk som er så imot Kina sine nye kullkraftverk ikke har fått med seg at disse er satt opp ihenhold til nettopp Parisavtalen ikke er i tillegg til de gamle utdaterte, men til å erstatte disse er en liten gåte. Ja, Kina setter opp nye kullkraftverk med ny renseteknologi, og legger ned gamle som har større utslipp. Totalt sett blir det mindre utslipp som Kina har forpliktet seg til.

broren_til_noen

Innlegg: 34585
broren_til_noen
27.11.20 12:42
oddvar_kjempebra: Tror du kineserne hadde skrevet på under en avtale som faktisk hadde kostet dem noe? Kina åpner nye kullkraftverk i en fart som tilsvarer nye CO2-utslipp i en mengde som forbigår Norges samlede utslipp hvert eneste år.

Det er mye å kritisere Kina for på veldig mange områder, også med kullkraftverk, men også der kjører de på med all slags ny renseteknologi. 

Men ingen skal ta dem på at når de bestemmer seg for noe så går det unna. Det foregår voldsomt mye i Kina nå for å få ned den enorme forurensinga i landet. 

Thoriumkraftverk er jo liksom det nye store. Også her i Norge forskes det på dette siden vi sitter på ganske store forekomster. Det har tøfla, så vidt jeg veit, 5-6 stykker rundt på Norges "forskningsanlegg" for Thorium (Thor Energi) og har forsøkt å finne beste måte å utnytte dette. Kanskje ikke nå lenger etter at Halden ble lagt ned. 

Kina har også store forekomster av stoffet og bestemte i 2014 at thorium er noe de vil satse på. De satte opp en 25-års plan for et antall forskere som skulle se på dette. 

Den tidsplanen gikk de relativt kjapt bort ifra når de oppdaga at thorium kan være det virkelig store i framtida, og kineserne gjør ingenting halvveis når de bestemmer seg for noe.
De kutta tidsplanen ned til ti år, og i det nybygde enorme forskningsanlegget er det ikke mindre enn 2500 forskere som ser på thorium i saltsmeltereaktorer. 

Så kan vi se hvem som først kommer fram til resultater; de 5-6 i Thor Energi, eller det gigantiske anlegget i Kina. 

Dette vil være et enormt bidrag og være godt inn under Parisavtalen.

Corvus

Innlegg: 26834
Corvus
27.11.20 12:52
Folkflesk: Som sagt, USA var omtrent de eneste i hele verden som ikke var tilsluttet avtalen.

Jepp. Og det vi diskuterte var om de radikale ville støtte Biden fremfor Trump om de ikke fikk noen prosent i det hele tatt. Og prosenter får de med Biden og Parisavtalen.

 

(Innlegget ble redigert 27.11.20 12:52)

Folkflesk

Innlegg: 29103
Folkflesk
27.11.20 13:22
oddvar_kjempebra: Det er fasinerende å se alle de som ler av de som lar seg lure av Trumps påstander om valgfusk og hvordan de svelger alt rått som så i neste øyeblikk og helt ukritisk hyller Paris-avtalen.

Disse to tingene har absolutt null og niks å gjøre med hverandre.

Vi får se på reduksjonen i utslippene etterhvert. Jeg hyller ikke avtalen, men tenker det er lurere å følge utviklingen og bedømme avtalen i forhold til sine målsetninger enn å høre på dine skråsikre konspirasjonsteorier om at hele avtalen er et eneste stort røykteppe.

(Innlegget ble redigert 27.11.20 13:26)

IndocteCollectio

Innlegg: 18750
IndocteCollectio
27.11.20 14:21
oddvar_kjempebra: Nei, men det er radikale endringer som skal implementeres i følge Paris-avtalen. Men nå er ikke denne bindene da. For å få ned CO-utslippene slik det sies at man for å forhindre en klimakatastrofe så må det radikale endringer til. Det er helt ukontroversielt å påpeke dette.

Men det er ikke dette jeg spurte om. 

IIHJ

Innlegg: 4942
IIHJ
27.11.20 15:39

Synes journalistene burde spørre Trump om han er stolt av alle arbeidsplassene han har skapt innen fornybar energi. Er vel raskest voksende næring i USA. Valgløftet hans om å redde arbeidsplasser i kullindustrien har han imidletid ikke holdt. 

keizersoze

Innlegg: 17288
keizersoze
27.11.20 15:55
IIHJ: Synes journalistene burde spørre Trump om han er stolt av alle arbeidsplassene han har skapt innen fornybar energi. Er vel raskest voksende næring i USA. Valgløftet hans om å redde arbeidsplasser i kullindustrien har han imidletid ikke holdt.

Vet du hvor fort du får se en rygg med et oransje hår?

 

 

 

Still et kritisk spørsmål.

IIHJ

Innlegg: 4942
IIHJ
27.11.20 16:06
keizersoze: Vet du hvor fort du får se en rygg med et oransje hår?

Hadde jo vært litt gøy å se hvordan han takler et slikt spørsmål. Det er jo sant at det har blitt skapt mange nye arbeidsplasser innen fornybar energi i hans regjeringstid. Han vil rives mellom å ta æren for noe som er bra og ønsket om at disse næringene blir utradert.

keizersoze

Innlegg: 17288
keizersoze
27.11.20 16:11
IIHJ: Hadde jo vært litt gøy å se hvordan han takler et slikt spørsmål. Det er jo sant at det har blitt skapt mange nye arbeidsplasser innen fornybar energi i hans regjeringstid. Han vil rives mellom å ta æren for noe som er bra og ønsket om at disse næringene blir utradert.

Ja oppi all tragikomien så er han jo litt morsom. Han jobber faktisk mot industrien i sitt eget land, og uansett hva bra som skjer, så er det han som står bak. 

Snodig skrue.

kristofferbd

Innlegg: 1258
kristofferbd
27.11.20 16:23
oddvar_kjempebra: Jeg er jo langt i fra den eneste som har påpekt dette. Og jeg refererer jo bare til fakta om Paris-avtalen. (Men du må gjerne gå rundt og tro at avtalen er forpliktende og at Kina er med på utslippskutt hvis det gjør deg lykkligere) Og hvis du skjønner deg litt på politikk så forstår du at politikere er opptatt av å vise handlekraft. De kan selge inn Paris-avtalen som et viktig skritt selv om de vet at det er uforpliktende utslippsmål og at kineserne får gjøre hva de vil. Det viktigste er hvordan man selger det til massene. Det er fasinerende å se alle de som ler av de som lar seg lure av Trumps påstander om valgfusk og hvordan de svelger alt rått som så i neste øyeblikk og helt ukritisk hyller Paris-avtalen. Vi har hatt klimaavtaler siden 90-tallet (Kyoto) og samtlige har vist seg å være mislykkede. Det vil Paris-avtalen også bli.

Parisavtalen viser en samarbeidsvilje som kan bygges videre på. Skal man ha forhåpninger om å løse, eller i alle fall dempe, klimakrisen, må man i alle fall starte et sted. 

Du kan si mye om Kinas regime, men pragmatisk og fremtidsorientert er dem. De har satset mye på fornybar energi det siste tiåret, selv om kullkraften fortsatt forsyner landet med 69 prosent av energien. Men et stort fremskritt ser man også her. Kineserne er for eksempel bedre enn amerikanerne på fornybar energi.

At Parisavtalen vil bli en mislykket avtale, er i beste fall dristig. Jeg tror den kan være en viktig grunnsten for klimakampen i det videre.

(Innlegget ble redigert 27.11.20 16:25)

IIHJ

Innlegg: 4942
IIHJ
27.11.20 16:44
kristofferbd: Du kan si mye om Kinas regime, men pragmatisk og fremtidsorientert er dem.

De har iallefall skjønt at det er god økonomi i å satse på fornybar teknologi både pga reduksjon i lokal forurensing og stort potensiale i produksjon av nødvendig utstyr og mindre avhengighet av å måtte importere energi. Det er jo etterhvert kostnadseffektivt også. Hvor mye de bryr seg om klimagass utslipp vet jeg ikke men det som reduserer forurensing er som regel også bra for klimagassregnskapet. Generelt så synes jeg klimaaktivister underkommuniserer dette. Jeg tror folk flest lettere kjøper argumenter om renere luft og billigere energi enn de mer diffuse klimamodellene.

(Innlegget ble redigert 27.11.20 16:48)

Maradona_123

Innlegg: 24557
Maradona_123
27.11.20 17:57

Hvis demokratene ikke vinner begge setene i Georgia, spiller det noen rolle hvem Biden "velger" til å bli med i sin administrasjon? 

Mitch kommer ikke til å godkjenne noen som helst.

GoingKronos

Innlegg: 51447
GoingKronos
27.11.20 18:54
Maradona_123: Hvis demokratene ikke vinner begge setene i Georgia, spiller det noen rolle hvem Biden "velger" til å bli med i sin administrasjon?  Mitch kommer ikke til å godkjenne noen som helst.

Det er mye som kan gjøres uten at det må et flertall til i senatet, og det er uansett viktig med kompetent styring av departementene som tross utfører mye jobb som det er enighet rundt.

Så får vi også se hvor aggressiv Biden blir på presidentordrer, Trump og republikanerne har jo åpnet opp for at det kan brukes i stor grad. Jeg syns det er uheldig, men det betyr jo ikke at ikke Biden blir å benytte seg av muligheten.

Maradona_123

Innlegg: 24557
Maradona_123
27.11.20 19:04
GoingKronos: Det er mye som kan gjøres uten at det må et flertall til i senatet,

Problemet er ikke bare flertallet, men at en senator har mer makt enn de andre 99 til sammen.

Noe må seriøst gjøres med "senate leader"-posisjonen når det blir mulighet for det, det er ikke akseptabelt at Mitch bare bestemmer hva som i det hele tatt kommer opp for avstemning. 

Corvus

Innlegg: 26834
Corvus
27.11.20 19:32
IIHJ: Synes journalistene burde spørre Trump om han er stolt av alle arbeidsplassene han har skapt innen fornybar energi. Er vel raskest voksende næring i USA. Valgløftet hans om å redde arbeidsplasser i kullindustrien har han imidletid ikke holdt.

Han er sikkert fornøyd med at arbeidsledigheten før Corona var den laveste på 40-50 år.

Maradona_123

Innlegg: 24557
Maradona_123
27.11.20 19:35
Corvus: Han er sikkert fornøyd med at arbeidsledigheten før Corona var den laveste på 40-50 år.

Dette var for øvrig bare falske jobber, og den reelle arbeidsledigheten var minst 20-30%.

- Trump 2015

IIHJ

Innlegg: 4942
IIHJ
27.11.20 19:53
Corvus: Han er sikkert fornøyd med at arbeidsledigheten før Corona var den laveste på 40-50 år.

Det vet vi at han er. Jeg ville spurt han mer konkret om hva som ligger bak tallene. Du kan jo gjerne forsøke å svare på hans vegne. 

grock19

Innlegg: 84717
grock19
27.11.20 22:41
Maradona_123: Dette var for øvrig bare falske jobber, og den reelle arbeidsledigheten var minst 20-30%. - Trump 2015

42% faktisk.
(Fallt umiddelbart til 4,5% da han ble valgt, da. Gikk faktisk altså fra halvparten av landet til under 1/20 da han ble innsatt. Sterkt levert)

In the past, the president has referred to particular job reports as phony or totally fiction,” a reporter asked. “Does the president believe that this jobs report was accurate and a fair way to measure the economy?”

 

“I talked to the president prior to this, and he said to quote him very clearly,” Spicer said. “They may have been phony in the past, but it’s very real now.

Corvus

Innlegg: 26834
Corvus
28.11.20 11:19
IIHJ: Det vet vi at han er. Jeg ville spurt han mer konkret om hva som ligger bak tallene. Du kan jo gjerne forsøke å svare på hans vegne.

Vi vet jo alle hva dere vil svare, det er Obamas fortjeneste. Og det hadde det vært i 8 strake år.

broren_til_noen

Innlegg: 34585
broren_til_noen
28.11.20 11:56
Corvus: det er Obamas fortjeneste. Og det hadde det vært i 8 strake år.

Og det var ikke det? 

Fortell!!! 

Corvus

Innlegg: 26834
Corvus
28.11.20 13:03
broren_til_noen: Og det var ikke det?  Fortell!!!

Kan ikke heller du fortelle oss hvordan det alltid er en president fra demokratenes fortjeneste helt frem til en ny demokrat blir valgt! Om det så er 4, 8 eller for den saks skyld 16 år.

Ganske artig og skrudd tankegang!

 

broren_til_noen

Innlegg: 34585
broren_til_noen
28.11.20 14:06
Corvus: Kan ikke heller du fortelle oss hvordan det alltid er en president fra demokratenes fortjeneste helt frem til en ny demokrat blir valgt! Om det så er 4, 8 eller for den saks skyld 16 år.

I stedet for at jeg skal lære deg sannheter og fakta som jeg er relativt sikker på at du likevel innerst inne veit fra før, vil jeg heller be deg om å kikke litt på hvordan økonomien har vært, herunder også arbeidsledigheten, i USA hver gang en republikansk president har gått av. Begynn gjerne omtrent i 1980. 

Corvus

Innlegg: 26834
Corvus
28.11.20 18:39
broren_til_noen: Så kan vi se hvem som først kommer fram til resultater; de 5-6 i Thor Energi, eller det gigantiske anlegget i Kina.

Tror du virkelig Norge kommer først frem til noe som helst nyttig?

Når gjorde de det sist, ostehøvelen?

 

Corvus

Innlegg: 26834
Corvus
28.11.20 18:40
broren_til_noen: I stedet for at jeg skal lære deg sannheter og fakta som jeg er relativt sikker på at du likevel innerst inne veit fra før, vil jeg heller be deg om å kikke litt på hvordan økonomien har vært, herunder også arbeidsledigheten, i USA hver gang en republikansk president har gått av.

Trenger bare å se arbeidsledigheten under siste republikanske president for å se at den var den laveste på 40-50 år.

IIHJ

Innlegg: 4942
IIHJ
28.11.20 18:47
Corvus: Trenger bare å se arbeidsledigheten under siste republikanske president for å se at den var den laveste på 40-50 år.

Men antall arbeidere i kull industrien er kraftig redusert. Vil du si at valgløftet om å redde arbeidsplasser i kullindustrien feilet? 

Corvus

Innlegg: 26834
Corvus
28.11.20 18:55
IIHJ: Men antall arbeidere i kull industrien er kraftig redusert. Vil du si at valgløftet om å redde arbeidsplasser i kullindustrien feilet?

Jeg vil si at totalen ble enormt bra. Den som teller.

 

kristofferbd

Innlegg: 1258
kristofferbd
28.11.20 19:02
Corvus: Jeg vil si at totalen ble enormt bra. Den som teller.

Enormt bra? Trump er skyldig for døden til 271.000 amerikanere som følge av elendig koronahåndtering.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg