Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trumps ettermæle

NYTT TEMA
aicat

Innlegg: 23672
aicat
22.02.21 15:01
BlackEagle: primært for sin utrolige nærsynthet.

Det er flere saker Trump vil bli husket for i ettertid
1. Hans katastrofale takling og neglisjeringen av farene ved  og av Covid 19-pandemien med det resultat at USA i dag har passert 500 000 døde.
2. Hans totalt mislykkede forsøk på diktere en løsning på den palestinsk-israelske konflikt som har vart i over 70 år. Trump har fremstått som en politiker uten erfaring i konfliktløsing som ikke begriper at man kan ikke tre et diktat ned over hodet på et folk - uten å konsultere hva begge parter mener - er selvsagt dømt til å mislykkes. Å love å selge USAs mest modærne våpen til MØ største og verste regimer - hjelper neppe på Trumps evner til å fremvise seg som annet enn en novise innen utenrikspolitikken.
3. Det tredje jeg vil nevne og som mange vil huske han for - er hans manglende evne til å samarbeide med Europa og USAs viktigste allierte.
4. Det fjerde jeg vil huske han for er alle løgnene, konspirasjonsteoriene og han mislykkede angrep på selve grunnprinsippene i det amerikanske demokratiet - ved å mistenkeliggjøre selve valget i USA - som har fått USA til å fremstå som en latinamerikansk bananrepublikk.

(Innlegget ble redigert 22.02.21 15:08)

Nexuscrawler

Innlegg: 827
Nexuscrawler
22.02.21 15:51

Dominion saksøker nå "MyPillow" fyren for samme $1,3 milliard som de har saksøkt Guillani og Powell for, for sine påstander om valgfusk fra selskapet. Da fikk han sitt ønske oppfylt, og jeg gleder meg til å se hana beviser komme opp i en rettssak!

Noreger

Innlegg: 1022
Noreger
22.02.21 16:54

 

    Det store flertall av velgere på til det Røde laget ser ut til å foretrekke Trump-politikk framfor den korrupte insiderpolitikken til mange av politikkerne der. 

     Nå som det blå laget i sammen med alle statistene ser ut til å ta ut den ene etter den andre av opposisjonelle så er vel iallfall ettpartiprinsippet et skritt nærmere, selv om USA for det meste har hatt en rød-blå koalisjon lenge... Intil Trump kom. 

aIseboy

Innlegg: 9521
aIseboy
22.02.21 17:03

Donald Trump gikk til angrep på Mitch i de mange intervjuene han gav i helga til vennligsinnede tv-stasjoner.

Ett av utspillene han langet ut mot Mitch, var at Mitch hadde "trippelhake"..

Neste uke anklager han sikkert Biden for patetisk hårsveis. 

Biff_Byford

Innlegg: 8951
Biff_Byford
22.02.21 17:04
Noreger: Trump-politikk framfor den korrupte insiderpolitikken

Trump er vel selve definisjonen på Korrupsjon. Tviler ikke på at det finnes korrupsjon hos de "andre" også, men at Trump er en motpol mot korrupsjon, både politisk og økonomisk må være tidenes selvmål. 

(Innlegget ble redigert 22.02.21 17:05)

Noreger

Innlegg: 1022
Noreger
22.02.21 17:06

La Trump være Trump..

   Jeg bryr meg ikke noe om alle personkarakteristikkene han gir folk, men det går jo begge veier da. 

  Når det gjelder Mitch, så er vel det enda et eksempel på en politiker som ikke har prinsipper eller ryggrad. Og med Kinesisk kone og foretninsforbindelser den veien er han vel Glad Trump er borte til fordel for Xiden.

OldNick

Innlegg: 2893
OldNick
22.02.21 17:29
Noreger: prinsipper eller ryggrad

Er enig i at mannen ikke har prinsipper... om ikke vilje til makt regnes som et prinsipp.

Men ryggrad? Han kjører sitt eget løp, har sine egne ambisjoner - og tar gjerne valg som resulterer i at *begge* sider legger ham for hat - men klarer likevel beholde makt og innflytelse pga. hva jeg bare kan beskrive som rå teknisk dyktighet hva angår manøvrering av regelverk og politikk. 

Man kan kalle Mitch mye, men feig? Nei. Han er ikke feig, han er (fremdeles) en av de dyktigste (og farligste spillerne) i Amerikansk politikk. Jeg er VELDIG glad for at denne mannen drar på årene.

imo

aIseboy

Innlegg: 9521
aIseboy
22.02.21 17:30
Noreger: Når det gjelder Mitch, så er vel det enda et eksempel på en politiker som ikke har prinsipper eller ryggrad. Og med Kinesisk kone og foretninsforbindelser den veien er han vel Glad Trump er borte til fordel for Xiden.

Historien vil vise deg at Kina ikke på noe tidspunkt i moderne tid, har økt sin globale makt og innflytelse mer enn under de 4 årene hvor Donald Trump satt med makten.

Kina hadde garantert ikke hatt noe imot fire nye år med Trump, snarere tvert i mot. 

OldNick

Innlegg: 2893
OldNick
22.02.21 17:31

Amerikansk Høyesterett har forøvrig fastsatt at Trump må gi fra seg skatteinformasjonen til påtalemyndighetene i New York.

https://edition.cnn.com/2021/02/22/politics/supreme-court-trump-taxes-vance/index.html

(Innlegget ble redigert 22.02.21 17:33)

bønna1

Innlegg: 47614
bønna1
22.02.21 17:32
OldNick: Amerikansk Høyesterett har forøvrig fastsatt at Trump må gi fra seg skatteinformasjonen til påtalemyndighetene i New York.

Ærre nå morro de a?

Noreger

Innlegg: 1022
Noreger
22.02.21 19:04
aIseboy: Historien vil vise deg at Kina ikke på noe tidspunkt i moderne tid, har økt sin globale makt og innflytelse mer enn under de 4 årene hvor Donald Trump satt med makten.

Ja, det er jo bare presidentskapet Trump hadde da. Han hadde ikke noen støtte hverken i Senat eller Kongress til å gjøre noe større. 

   Kina er et ustoppelig maskineri som for lenge siden har fått opp dampen og det var godt i gang lenge før Trump startet. At han prøvde å påpeke at handelsbalansen med Kina var noe som ikke kunne vare, er vel det viktigste han gjorde. Og han sa faktisk gang på gang at han ikke klandret Kina, men heller Amerikanske politikere. 

    Men, som sagt tidligere, han greier ikke å utrette mirakler på egen hånd. USA har forlengst blitt en gjennomkorrupt nasjon som er styrt av overnasjonale grupper og med et statsapparat som ingen kan rokke ved. Det er nok ikke uten grunn at media sjelden eller aldri kommer med noen kritisk dekning av den nye presidenten nei. 

Mrsa2

Innlegg: 9368
Mrsa2
22.02.21 19:43

Det virkar som den norske fanskaren til Trump aldri vil vakne. Dei vil aldri innrømme at Trump lot Kina ta USA sin plass i verda. 

BlackEagle

Innlegg: 51770
BlackEagle
22.02.21 20:41
steep: Det sies at ingen spørsmål er for dumme

Hva kan årsaken være til at man synes noen spørsmål er dumme, tro?

Du har fortsatt ikke svart på min anmodning om å redegjøre for hvorfor du synes hr. Trump er "politisk genial" sammenlikna med hr. Biden - annet enn å uttale deg om Biden, som ikke var den jeg lurte på (og jeg har altså ikke sagt at Biden er genial) - og at han fikk USA inn i Parisavtalen igjen, som dessuten er feil - for dét var det hr. Biden som gjorde. Ut fra ditt forsøk på å svare, framgår det at du synes verden og/eller USA vil være tjent med å omfattes av Parisavtalen, og at du synes det er genialt. Men - det var hr. Biden som signerte presidentordren om å tre inn i den avtalen igjen; ikke hr. Trump. Dette er hva NRK skriver om dette:

"USA tilbake i Parisavtalen

 USA sluttet seg i dag – fredag 19. februar – igjen formelt til Parisavtalen. Det skjer 30 dager etter at president Joe Biden signerte en presidentordre om dette. USA gikk ut av avtalen 4. november i fjor etter ordre fra daværende president Trump."

Ergerlig, ikke sant, når ens favoritt har gjort så lite riktig at man må stjele (hr. Trumps ordvalg ang. presidentvalget) ens favoritts motparts handlinger for å kunne forsvare det man sier. Men ta det med ro; jeg synes bare dette er ustyrtelig morsomt - for ikke å si latterlig. Så jeg blir hverken sur eller fornærma.

Jeg minner forresten om at innsenderen Nexuscrawler 22.02.21 kl. 14:28 lurer på det samme som meg:

"Hvorfor mener du Trump er et politisk geni fremfor Biden?"

Du har visst ikke svart på hans/hennes spørsmål, heller.

Men lykke til videre, steep. Bare pass på at du ikke går deg bort i politiske irrganger du ikke skjønner noe av - det er fort gjort å gå seg vill, vet du.

Mvh

BE

 BlackEagle

Innlegg: 51770
BlackEagle
22.02.21 20:55
Noreger: Det er nok ikke uten grunn at media sjelden eller aldri kommer med noen kritisk dekning av den nye presidenten nei.

Å, det kommer nok. Men hr. Biden har jo foreløpig bare sittet i en måned. Du får gi dem litt tid.

Dessuten er det du sier FEIL. Allerede 22.01.21 kom følgende overskrift på msn.com (og følg gjerne lenken): 

"Viderefører en av de dummeste delene av Trumps økonomiske politikk"


Mvh

BE

aIseboy

Innlegg: 9521
aIseboy
22.02.21 21:21
Noreger: Men, som sagt tidligere, han greier ikke å utrette mirakler på egen hånd. USA har forlengst blitt en gjennomkorrupt nasjon som er styrt av overnasjonale grupper og med et statsapparat som ingen kan rokke ved. Det er nok ikke uten grunn at media sjelden eller aldri kommer med noen kritisk dekning av den nye presidenten nei.

Så - er det "overnasjonale grupper" eller "urokkelig statsapparat" som styrer USA? 

Trump dreit i resten av verden. Det vakuumet det skapte, grep Kina med begge hendene. Følgelig bidro Trump å gjøre Kina langt mer mektigere og gi de langt mer global innflytelse enn de kunne drømme om. 

Forøvrig har Biden vært president i 32 dager. Slapp litt av før du halshugger fyren. 

Rhabagatz

Innlegg: 32170
Rhabagatz
22.02.21 21:26
aicat: Det er flere saker Trump vil bli husket for i ettertid
1. Hans katastrofale takling og neglisjeringen av farene ved  og av Covid 19-pandemien med det resultat at USA i dag har passert 500 000 døde.
2. Hans totalt mislykkede forsøk på diktere en løsning på den palestinsk-israelske konflikt som har vart i over 70 år. Trump har fremstått som en politiker uten erfaring i konfliktløsing som ikke begriper at man kan ikke tre et diktat ned over hodet på et folk - uten å konsultere hva begge parter mener - er selvsagt dømt til å mislykkes. Å love å selge USAs mest modærne våpen til MØ største og verste regimer - hjelper neppe på Trumps evner til å fremvise seg som annet enn en novise innen utenrikspolitikken.
3. Det tredje jeg vil nevne og som mange vil huske han for - er hans manglende evne til å samarbeide med Europa og USAs viktigste allierte.
4. Det fjerde jeg vil huske han for er alle løgnene, konspirasjonsteoriene og han mislykkede angrep på selve grunnprinsippene i det amerikanske demokratiet - ved å mistenkeliggjøre selve valget i USA - som har fått USA til å fremstå som en latinamerikansk bananrepublikk.

Mine topp tre:

1. Annonserte i god tid før valget om at dersom han tapte, så var det grunnet valgfusk.
2. Prøvde å hindre postvesenet i å få frem stemmene før valgdagen, men ble stoppet av rettsvesenet.
3. Prøvde å få visepresidenten til å gjennomføre et statskupp under sertifiseringen av valget.

Hva han gjorde før dette er irrelevant. Han er USAs verste president fordi han er den eneste som har forsøkt å begå et statskupp.

Noreger

Innlegg: 1022
Noreger
22.02.21 21:27

min:'

   I en meningsmåling gjort av USA-today (veldig MSM) sier bare 19% av de som stemte på Trump at de støtter ikke-Trump bevegelsen i det røde partiet. 

    Så Trump HAR revet kraftig opp i partiet og det en måned etter han er president. 

Xavi7

Innlegg: 11820
Xavi7
22.02.21 22:26
OldNick: Amerikansk Høyesterett har forøvrig fastsatt at Trump må gi fra seg skatteinformasjonen til påtalemyndighetene i New York.

Haha Trump raser i media og kaller dette en politisk heksejakt. Nei, det er jakten på en svindler i milliardklassen som fortsetter med full tyngde. Det er så deilig!

broren_til_noen

Innlegg: 34581
broren_til_noen
22.02.21 22:42
Xavi7: Nei, det er jakten på en svindler i milliardklassen som fortsetter med full tyngde. Det er så deilig!

Og med Trumps selvangivelser trygt på plass på Manhattans AG-kontor har Cy Vance fått med Mark Pomerantz på laget som prosecutor. Vance følte vel at det kunne være lurt å ha med en som til fingerspissene kunne triksene og alt annet som disse hvitsnippete milliardsvindlerne bedriver. 

Mark Pomerantz var en av de som var på statsadvokatlaget som plukka ned og fengsla Gambinofamilien for en del år siden, og bør være absolutt rett mann til den jobben. 

Michael Cohen har allerede vært på et møte med Vance og Pomerantz og har vel forlengst forhandla seg til en immunitetsavtale mot å opptre som sangfugl, så det kan godt være Trump bør frykte denne rettssaken mer enn de fleste andre sakene han skal gjennom i tida framover.

(Innlegget ble redigert 22.02.21 22:44)

Noreger

Innlegg: 1022
Noreger
22.02.21 23:02

Tror dere blå-lag fanatikere at dere blir fornøyde til og med om Trump blir korsfestet på høylys dag? Nei, dere ignorerer vel fullstendig at det finnes vel så mange fantikere på på begge sider i USA. At politiserte rettsføringer vil endre på politiserte situasjoner skal en være temmelig god i troen for å hevde.

    Og igjen kan en ikke komme unna alle Russland-anklagene. Dette har aldri de på den blå sida så mye som antydet var feil. Bildet ble malt og ettermælet skal males også, for hvis ikke, så vil Trump overleve og vi har en ny politisk bevegelse i USA. Det er bare 19% (I en undersøkelse fra USA today) iblant hans velgere som IKKE vil støtte ham.

    Jeg sier ikke at det rød laget er noe bedre eller verre enn det blå. Det er stort sett en smaksak. Jeg kunne aldri heiet på Manu etter så lang fartstid som Liverpool supporter, uansett. OMtrent slik er det vel med begge lagene i USA. Men begge driver stort sett med det samme og i det store og hele betyr det ingenting hvem som styrer. 

    Det er mulig at Trump KUNNE ha fått til en del mer om de blå (og støttet av pampeveldet iblant de rød) ikke hadde gått inn for å sabotere ham ifra første dag. Dette har jo selvsagt nå ledet til motreaksjoner den andre veien med alt ifra videre polarisering (selv om de to fargene som sagt stort sett er enige), boikotter av kjeder fra begge sider og en vedvarende informasjonskrig en stort sett bare får presentert en side av i Europa. 

    Så da blir det største spørsmålet hvor mye makt og kontrollmekanismer vil en rød-blå anti-Trump allianse sette i gang? Jeg tipper de kan gå temmelig langt og skyggenes dal (politisk) er nok sannsynlig for det røde laget en lang stund framover. 

    Samtidig er det ingen av USA sine største problemer som blir adressert. Gjelda og statsunderskuddene bare vokser og vokser. Masseinvandringen priser stadig jobbene videre nedover slik at arbeiderklassen ikke har hatt noe særlig real-lønnsvekst siden tidlig 70-tall. En ny krig av størrelse Irak Kan fort bli tua som velter lasset. 

     Er dere så ivrige etter å få "tatt Trump" at dere ikke har noen kvaler om det som nå blir gjort? Likedan, hadde dere hatt slikt blindt diendebilde imot Russland hvis ikke Trump ble valgt? Flere års hjernevasking i Norsk media har jo virket stort på en stor del. Det viktigste med Amerikansk politikk fra Norsk ståsted er hvordan den vil ramme oss. Og vi ser konturene av en videreføring av Russlands-hatet og krigsretorikken. Nå skal vi altså ha atomvåpenbærende fly på Norske flyplasser. Tilogmed Arbeiderpartiet sier ikke et ord om dette. Vi har jo i bunn og grunn blitt omtrent like enige i de viktigste sakene som de to i USA. 

  

Folkflesk

Innlegg: 28922
Folkflesk
22.02.21 23:07
Noreger: Er dere så ivrige etter å få "tatt Trump" at dere ikke har noen kvaler om det som nå blir gjort?

Jeg er ikke ivrig etter å ta ham. Men hvis han får steke i sitt eget svindler-fett i en rettsak så spretter jeg gjerne en øl og nyter det jeg får.

steep

Innlegg: 1243
steep
23.02.21 15:39
BlackEagle: USA tilbake i Parisavtalen  USA sluttet seg i dag – fredag 19. februar – igjen formelt til Parisavtalen. Det skjer 30 dager etter at president Joe Biden signerte en presidentordre om dette. USA gikk ut av avtalen 4. november i fjor etter ordre fra daværende president Trump."

Heeregud, ja som jeg skrev, biden fikk usa inn igjen i parisavtalen, noe du ikke fikk med deg, altså fremstår Trump som et geni i forhold.

steep

Innlegg: 1243
steep
23.02.21 15:59
BlackEagle: "Hvorfor mener du Trump er et politisk geni fremfor Biden?" Du har visst ikke svart på hans/hennes spørsmål, heller. Men lykke til videre, steep. Bare pass på at du ikke går deg bort i politiske irrganger du ikke skjønner noe av - det er fort gjort å gå seg vill, vet du.

Vel, her er det du ikke forsto.

 

Du ser vel hva Biden har stelt i stand etter han tok over? 

Inn i Parisavtalen igjen, stenger ned oljerøret fra Canada ( sikkert i den tro av Canada slutter å ta opp oljen) degger for WHO, so i tur degger for Kina, som ga oss dette viruset.

Legger til rette for menn som vil leke damer...

BlackEagle

Innlegg: 51770
BlackEagle
23.02.21 16:03
steep: Heeregud, ja som jeg skrev, biden fikk usa inn igjen i parisavtalen, noe du ikke fikk med deg, altså fremstår Trump som et geni i forhold.

Aha - så nå har du ombestemt deg og mener at Parisavtalen er en vederstyggelighet, i motsetning til hva du tidligere mente?

Fint det, steep. Og dersom du ønsker det, kan jeg sitere ditt innlegg om dette samt redegjøre for hva du trodde du svarte på - og hva du svarte. Bare si fra, så skal jeg ordne det så fort jeg kan.

Mvh

BE

BlackEagle

Innlegg: 51770
BlackEagle
23.02.21 16:07
steep: Du ser vel hva Biden har stelt i stand etter han tok over?

Men du skjønner det at jeg har ikke sagt et kvekk om hr. Biden; ei heller forespurt om hans handlinger. Det var

TRUMP

jeg snakket om, for det var jo han som ifølge deg var så "politisk genial" (sammenlikna med hr. Biden), ikke sant?

Hvis du mener noe annet enn det du skriver, bør du kanskje skrive noe annet, eller?

Mvh

BE

Xavi7

Innlegg: 11820
Xavi7
23.02.21 16:13

Kommer ikke til å kritisere Biden med Ett ord her inne. Men Trump skal hates på i evig tid.

Noreger

Innlegg: 1022
Noreger
23.02.21 20:05
Xavi7: Kommer ikke til å kritisere Biden med Ett ord her inne. Men Trump skal hates på i evig tid.

DU er iallfall ærlig Xavi. Skulle ønske flere av dere var det...

   

BlackEagle

Innlegg: 51770
BlackEagle
23.02.21 21:41
steep: Vel,

...jeg kan fortsatt ikke se at du har forklart hva som i dine øyne gjør

TRUMP

mer politisk genial enn Biden.

Jada, jeg har sett at du flere ganger uttaler deg om Biden, men det er altså 

TRUMP

jeg spør om.

Altså den forrige presidenten,

DONALD TRUMP,

han som tapte presidentvalget 2020 så det sang, vet du. Du husker vel ham?

Hvis han er så "politisk genial" sammenlikna med Biden, må det vel være noe positivt å si om ham. Hittil har du bare uttalt deg om Biden, MEN BIDEN ER JEG ALTSÅ BARE PERIFERT INTERESSERT I.

Når du så trekker fram gjeninntreden i Parisavtalen som noe positivt i den overbevisning at det var Donald den Elendige som sto for dét (når det faktisk var han som trakk USA ut...) - og så seinere, etter at jeg har gjort deg oppmerksom på at du har lagd ei diger blemme (Lillebjørn Nilsen) vil ha det til at gjeninntreden i den avtalen er negativt - vel, jeg skal ikke kalle det latterlig; jeg synes heller det er trist.

For å gjøre helt klart for deg hva du har sagt og gjort: Altså - min anmodning var følgende:

"Forklar mer enn gjerne hva som i dine øyne gjør hr. Trump politisk genial i forhold til hr. Biden."

Og så svarer du:

"For å ta noen få ting, han går inn igjen i parisavtalen, han stenger ned oljeledninger, han degger for kina, som har who under tommelen, og biden."

Men du kan gjerne få en ny sjanse: FORKLAR PÅ HVILKEN DATO HR. TRUMP SØRGET FOR USAS GJENINNTREDEN I PARISAVTALEN.

Mvh


BE

(Innlegget ble redigert 23.02.21 21:47)

Zen0n

Innlegg: 48713
Zen0n
24.02.21 13:32
Noreger: Dere som fortsetter å heie på det blå laget vil vel si at "Trump er verre" om Biden starter tredje verdenskrig,

Nei, da vil jeg nok si at Trump var bedre.

Men enn så lenge så holder det å sammenligne Bidens begynnelse vs Trumps både begynnelse og avslutning. Trump var vel oppe i 10-talls skandaler allerede på dette tidspunktet i 2017. 

Bidens verste skandale til nå, hvis jeg har forstått Fox News korrekt, er at han har en stygg hund?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg