Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trumps ettermæle

NYTT TEMA
zetta

Innlegg: 14828
zetta
17.04.21 18:32

msm demonstrerer nå enda tydeligere hvor gjennomkorrupte de er. Project Veritas avslører CNN så det synger. Twitter svarer med utestengelse!

 msm dekker hverandre konsekvent, enten ved aktivt forsvar eller ved fortielse. slik de fleste gjør akkurat i denne saken

aIseboy

Innlegg: 9754
aIseboy
24.04.21 15:28

Burde vel vært markert at det er ett år siden "leader of the free world" mente det burde la seg gjøre å drikke en slags form for desinfeksjonsmiddel for å ta knekken på koronaviruset innvortes. Eventuelt belyse kroppen innvendig med "ett veldig sterkt lys".

Vi har fremdeles tusenvis av nordmenn som ser opp til denne fyren. 

inspector

Innlegg: 10698
inspector
26.04.21 14:02

Trump fortsetter å dyrke sin fantasiverden hvor tidligere venner omgjøres til fiender og vice versa:  https://www.tv2.no/nyheter/13963057/

Snart på tide å kalle en spade for en spade og fortelle resten av verden at mannen er sprøyte gal ?

(Innlegget ble redigert 26.04.21 14:03)

aIseboy

Innlegg: 9754
aIseboy
26.04.21 17:29
inspector: Snart på tide å kalle en spade for en spade og fortelle resten av verden at mannen er sprøyte gal ?

Jeg skulle egentlig skrive noe morsomt om at siden det ikke står omtalt på Fox News, Breitbart, Resett eller Document, så kan det ikke være sant.

Men så viste det seg jo at Hans Rustad HADDE skrevet om saken. Men selvsagt stikk motsatt, nemlig om "det gamle hatet mot Trump ruster ikke". Samtlige norske medier (og forøvrig resten av verden må jeg legge  til) hadde misforstått "Trump sin stil". For det var nemlig ikke det han mente, må vi anta. Rustad forklarte aldri hva han engentlig mente. Men at det var stygt hat mot Trump kunne han i det minste konstatere.

Kommentarfeltet var forøvrig som vanlig en oppvisning av åndsforlatte sjeler uten noe form for logisk eller rasjonell fornuft. 

aIseboy

Innlegg: 9754
aIseboy
03.05.21 11:16

Har USA noensinne vært nærmere noe som fremstår som betingelsesløs fører-dyrkelse?

Reagerer på buing mot Mitt Romney: – Jeg ble forferdet – VG

Palimpsest

Innlegg: 6732
Palimpsest
03.05.21 11:22
inspector: Trump fortsetter å dyrke sin fantasiverden hvor tidligere venner omgjøres til fiender og vice versa:  https://www.tv2.no/nyheter/13963057/ Snart på tide å kalle en spade for en spade og fortelle resten av verden at mannen er sprøyte gal ?

En fin påminnelse om hvor utrolig behagelig det er å ikke lenger ha denne raljerende demagogen som president i USA lenger.

Dr_Who

Innlegg: 3143
Dr_Who
03.05.21 11:30

Republikanerne gjør det nå vanskeligere for underpriviligerte å stemme i alle delstatene der de har makten. Jeg tror de vinner neste valg med Trump som president, og deretter innfører en form for fascisme. 

Norge under Solberg-regjeringen er havnet helt i lomma på USA mår det gjelder forsvars- og utenrikspolitikk, og blant annet tillatt amerikanske baser på norsk jord. Jeg frykter for det norske demokratiet også i framtiden.

Noreger

Innlegg: 1676
Noreger
03.05.21 15:22

Det er jo utrolig hvor mange som er villig til å se en dement leder for "land of the free" omtrentlig jobbe FOR en storkrig med Kina og Russland, så lenge det ikke er Trump som er president. 

      Siden Trump var imot kriger er det selvsagt helt nødvendig for Biden og hans roboter å være FOR. Jo verre og mer skremmende forhold med verdens atommakter jo bedre. For det er jo ikke Trump...

 

      OrangeManBad.

Noreger

Innlegg: 1676
Noreger
03.05.21 15:25
Dr_Who: Republikanerne gjør det nå vanskeligere for underpriviligerte å stemme i alle delstatene der de har makten. Jeg tror de vinner neste valg med Trump som president, og deretter innfører en form for fascisme.

Ja huff og huff. Mens "demokratene" gjør det vanskeligere og vanskeligere for de lavtlønnede å ha en jobb som gir en sunn lønn, etter hvert som det tas inn arbeidskraft i et ubegrenset tempo og dollaren blir stadig mer utvasket. 

     En valuta som taper seg over tid rammer de SVAKESTE først. 

      Når det gjelder stemming, betyr det vel lite hvem som stemmer. Det er de som teller opp stemmene, vet du....

IndocteCollectio

Innlegg: 19614
IndocteCollectio
03.05.21 15:35
Noreger: En valuta som taper seg over tid rammer de SVAKESTE først.

Nå har vi vel en dollar som er rimelig stabil for å si det slik.

Noreger

Innlegg: 1676
Noreger
03.05.21 15:41
IndocteCollectio: Nå har vi vel en dollar som er rimelig stabil for å si det slik.

Du sikter til valutakursen ja?

    Gjeld, renter på obligasjoner og den ubegrensede penngetrykkingen har sikkert like lite å si som de-dollariseringen som er på gang i verden. 

        Samtidig virker det som om det meste av det som ble byttet ut fra dollaren gikk til Euroen. På kort sikt ikke noe problem, men ta dette isammen med det faktum at Europa ikke kan holde seg samlet under Euroen hvis de ikke vokser, så har vi enda et problem for USA. 

 

     

IndocteCollectio

Innlegg: 19614
IndocteCollectio
04.05.21 07:35
Noreger: Du sikter til valutakursen ja?     Gjeld, renter på obligasjoner og den ubegrensede penngetrykkingen har sikkert like lite å si som de-dollariseringen som er på gang i verden.          Samtidig virker det som om det meste av det som ble byttet ut fra dollaren gikk til Euroen. På kort sikt ikke noe problem, men ta dette isammen med det faktum at Europa ikke kan holde seg samlet under Euroen hvis de ikke vokser, så har vi enda et problem for USA.

Når man prater om at en valuta som svekkes så ser man på verdien av valutaen ja. 

Alt det du her skriver om er komponenter som påvirker verdien, altså verdien opp mot andre valutaer. Der er dollaren stabil.

Dollar er også uten sammenligning den viktigste valutaen i verden pr i dag og kommer til å være det i svært lang tid. Så kan du fortsette å drømme om at det ikke er slik.

Dollaren utgjør pr i dag ca 60% av verdens valutareserver.

80% av all internasjonal handel foregår i dollar. 

kval

Innlegg: 17411
kval
04.05.21 07:42
IndocteCollectio: Dollaren utgjør pr i dag ca 60% av verdens valutareserver. 80% av all internasjonal handel foregår i dollar.

Vet du hvordan utviklingen har vært på dette de siste 20-30 år? Er det som Norega påstår at det foregår en "de-dollarisering" i verden? Jeg tenker først og fremst på BRICS.

IndocteCollectio

Innlegg: 19614
IndocteCollectio
04.05.21 07:50
kval: Vet du hvordan utviklingen har vært på dette de siste 20-30 år? Er det som Norega påstår at det foregår en "de-dollarisering" i verden? Jeg tenker først og fremst på BRICS.

De-dollarisering er egentlig at land forsøker å få til at all innenlands handel skal foregå i egen valuta.

Dollarisering er altså at dollar tar over for intern valuta i et land.

I forhold til Brics så har Russland gjort forsøk på at disse landene skal dumpe dollar men forsøkene har egentlig hatt liten eller ingen effekt. Årsaken til at det ikke har noen effekt er de tallene jeg viste til i innlegget mitt. Dollaren er pr i dag så dominerende i verdenshandelen og Brics er også så avhengig av dollar som valuta at de egentlig ikke kan droppe dollar. 

(Innlegget ble redigert 04.05.21 07:51)

kval

Innlegg: 17411
kval
04.05.21 07:53
IndocteCollectio: I forhold til Brics så har Russland gjort forsøk på at disse landene skal dumpe dollar men forsøkene har egentlig hatt liten eller ingen effekt. Årsaken til at det ikke har noen effekt er de tallene jeg viste til i innlegget mitt. Dollaren er pr i dag så dominerende i verdenshandelen og Brics er også så avhengig av dollar som valuta at de egentlig kan droppe dollar.

Greit. Men det jeg lurte på var om dollaren er mindre dominerende i dag enn f.eks. for 25 år siden.

IndocteCollectio

Innlegg: 19614
IndocteCollectio
04.05.21 07:57
kval: Greit. Men det jeg lurte på var om dollaren er mindre dominerende i dag enn f.eks. for 25 år siden.

Ser man på valutareserver så er ikke utviklingen vært spesielt stor, eneste forandringen man har fått er et Euro selvfølgelig har vokst enormt. Pr i dag er det egentlig bare de to valutaer som det finnes store mengder valutareserver av. 

Ser man på handel så er det heller ikke så store forskjeller

(Innlegget ble redigert 04.05.21 08:02)

engafever

Innlegg: 21588
engafever
05.05.21 08:40

Skulle ikke tro at dette er en tidligere president og som kanskje vil stille til valg på nytt. Kommentarene hans på hans nye hjemmeside er ikke en president verdig, hverken som tidligere president eller kommende (Gud forby!).

https://www.donaldjtrump.com/desk

Noreger

Innlegg: 1676
Noreger
05.05.21 10:42
IndocteCollectio: Ser man på valutareserver så er ikke utviklingen vært spesielt stor, eneste forandringen man har fått er et Euro selvfølgelig har vokst enormt. Pr i dag er det egentlig bare de to valutaer som det finnes store mengder valutareserver av.  Ser man på handel så er det heller ikke så store forskjeller

Tja, ser man på drivende faktorer som statsgjeld, budsjettunderskudd og rente (både på statsobligasjoner og generell trend) er det nok mye som tyder på at USA vil slite mye i framtiden.

   Valutareservene er vel også temmelig forvridd tall nå som landet konstant trykker opp penger. For å si det sånn, så er USA helt avhengig av at verden fortsetter å finansiere deres forbruk. Det er dette Asia og Midt-Østen handler om mer enn noe annet. 

    En Persisk oljeledning imot Middelhavet og en til Kina igjennom Afghanistan vil legge enormt press på dollaren. Kina tenker langsiktig og har gjort det i flere tiår. I den grad at de nå begynner å høste fruktene av dette. 

   USA sin desperasjon er til å ta og føle på. 

IndocteCollectio

Innlegg: 19614
IndocteCollectio
05.05.21 11:19
Noreger: Tja, ser man på drivende faktorer som statsgjeld, budsjettunderskudd og rente (både på statsobligasjoner og generell trend) er det nok mye som tyder på at USA vil slite mye i framtiden.    Valutareservene er vel også temmelig forvridd tall nå som landet konstant trykker opp penger. For å si det sånn, så er USA helt avhengig av at verden fortsetter å finansiere deres forbruk. Det er dette Asia og Midt-Østen handler om mer enn noe annet.      En Persisk oljeledning imot Middelhavet og en til Kina igjennom Afghanistan vil legge enormt press på dollaren. Kina tenker langsiktig og har gjort det i flere tiår. I den grad at de nå begynner å høste fruktene av dette.     USA sin desperasjon er til å ta og føle på.

Jeg vet at du gjerne ønsker at dollaren skal ryke og at det skal gå dritt med USA. Pr i dag er det dessverre for deg lite som tyder på dette, men heldigvis for resten av verdensøkonomien. Skulle dollaren og USA kollapse vil hele verdens økonomi gå inn i en resesjon som vi aldri har sett maken til. Men så langt tenker nok ikke du, eller kanskje du ikke forstår det.

Noreger

Innlegg: 1676
Noreger
05.05.21 11:56
IndocteCollectio: Skulle dollaren og USA kollapse vil hele verdens økonomi gå inn i en resesjon som vi aldri har sett maken til. Men så langt tenker nok ikke du, eller kanskje du ikke forstår det.

 Det er det slett ikke noen automatikk i. EU er per i dag den valutablokken som har kapret mest av det dollaren har mistet. 

   Samtidig er det flere og flere land som de-dollariserer rett og slett fordi at de ser hvor sårbare de har blitt hver gang de blir utsatt for sanksjoner av alskens grunner. 

   Alle reservevalutaer ender stort sett på samme måte. Det skjedde med Pundet og det skjedde med Franc'en.  Dollaren følger akkurat samme kurs i takt med imperiets fall.

  

   Noen faktorer som spiller inn her.

      *Kina har i økende grad forsøkt å redusere sin avhengighet av dollar. Selvsagt vil de ikke dumpe dollaren nå, siden de vil tape mye på det selv, men at deres økende dominans i det Asiatiske markedet, Belt&Road og ikke minst energiløsning med Iran og Russland vil spille inn her er vel helt åpenlyst. EU er vel nå en større handelspartner enn USA var for Kina. 

      *EU vil neppe slippe den markedsdelen de har tatt ifra dollaren med Euroen, slev om sistnevnte har sine egne problemer. Det blir da enda et marked som tiltagende vil handle i Euro istedet. 

      *Den største elefanten er vel Midt-Østen og oljemarkedet til Iran og Irak. Det er vel egentlig bare USA sin militære makt som forhindrer Iran fra å legge oljeledninger til Middelhavet (via Syria og Irak), samt til Nord-Øst Kina (via Afghanistan). Er det noe rart at USA biter seg fast i regionen for å forhindre dette og bryter internasjonal lov som de selv forlanger andre skal følge? Når den Persiske gulf mister sin betydning vil Kina, India og hele Afrikanske kontinentet forsynes fra disse landene, samt muligens Russland etter hvert. En oljeledning fra Syriske middelhavskysten til Libya er vel også en mulighet etter hvert. 

 

      Den sedvanlige dogmen om at vi MÅ støtte og be for dollaren eller så kollapser verden er mindre og mindre holdbar. Ikke bare har USA en stadig mindre del av verdens handel, men de mister også diplomatisk og økonomisk tyngde for hver dag som går. Når en kombinerer dette med deres indre politiske system, hvor det i praksis er liten eller ingen reelle samarbeidsdiskusjoner om det STORE bildet, så vil ikke dette holde. 

   

     Jeg sitter vel med inntrykket om at det er DU som ikke tenker mye her, bortsett fra å gjenta de samme  dogmene om hvor viktig det er å dilte etter USA sin "rules-based (for me) world order". 

 

    Håper jeg at dollaren "kollapser"? Tja, jeg håper iallfall at vi i Norden slipper mye av den klamme handa som ligger over oss nå og slutter å svelge propagandaen om at Russland er så ille. 

 

        

Romlingane

Innlegg: 18387
Romlingane
05.05.21 12:05
inspector: Hva kommer vi til å huske Trump for etter 4 år i det ovale kontor?

En av tingene som vil bli husket er framveksten av høyreektreme grupper som Boogaloo, Proud Boys, Three Percenters og Oath Keepers. Og QAnon. Når FBI, DHS og politiet klassifisere dem slik og sier at de er en stor trussel og en terrorrisiko, så er det grunn til å erkjenne at det er akkurat det de er. Og at det ikke er muslimer, svarte, antirasister, sosialiste eller kommunister som utgjør faren mot det såkalte demokratiet i USA.

IndocteCollectio

Innlegg: 19614
IndocteCollectio
05.05.21 12:10
Noreger: Det er det slett ikke noen automatikk i. EU er per i dag den valutablokken som har kapret mest av det dollaren har mistet.

Da skjønner du svært, svært lite av internasjonal økonomi. En kollaps i USA og en medfølgende dollarkollaps er uten tvil det som vil ramme verdensøkonomien hardest av stort sett alle mulige scenarioer som finnes.

Så må du gjerne forsøke å late som at det ikke er slik. At du snakker om Russland og propanda er jo skikkelig god humor.

Noreger

Innlegg: 1676
Noreger
05.05.21 12:14

Trump vil bli husket som en person som prøvde å snu mange negative trender, men feilet stort sett med alt. I tillegg er det jo veldig skuffende at han ikke fattet at USA ikke har råd til å fortsette sitt militærvelde samtidig som landet er veldig økonomisk på hell.  

      Jeg var veldig positiv til at Trump ble valgt fordi han i bunn og grunn selv sa han ville endre på systemet og demilitarisere over verden. At han ikke startet flere kriger var vel et pluss, samt at han fikk i gang forhandlinger med Taliban, men i det store og hele ble han sabotert både utenifra og innefra. Mye av skylden her er nok han selv som ikke kunne plukke folk å stole på. Samtidig synes jeg det var VELDIG positivt at han avslørte media som så politisk ensporet der tross alt alltid har vært. Det er ikke det at folk ble så overasket, for alle har vel visst at det er slik det alltid har vært, men heller det at han sa det rett ut som det var. 

     Hans "optiske stunts" som folk henger seg opp i var bare ammunisjon for å avspore og skape mer negativ opinion. 

     

Noreger

Innlegg: 1676
Noreger
05.05.21 12:17
IndocteCollectio: En kollaps i USA og en medfølgende dollarkollaps er uten tvil det som vil ramme verdensøkonomien hardest av stort sett alle mulige scenarioer som finnes.

At det vil ENDRE på ting er det vel ikke noen tvil om, men verdensøkonomien vil komme bedre utav det hele når dollaren ikke lenger brukes som pressmiddel til å ødelegge folk, nasjoner og kultur. 

    De som fremmer disse skremselsscenariene er stort sett så bundet opp i dollartanegang og FIAT-fanatisme at de rett og slett ikke er kapable til å se for seg noe annet.  Dollaren og Liberalkapitalismen henger mye sammen og begge tingene fungerer svært dårlig for en stor del av verdens befolkning. Når USA ikke lenger greier å forsvare sitt velde med militærmakt og "color revolution" så er det klar de sliter veldig. 

        

IndocteCollectio

Innlegg: 19614
IndocteCollectio
05.05.21 12:32
Noreger: At det vil ENDRE på ting er det vel ikke noen tvil om, men verdensøkonomien vil komme bedre utav det hele når dollaren ikke lenger brukes som pressmiddel til å ødelegge folk, nasjoner og kultur.      De som fremmer disse skremselsscenariene er stort sett så bundet opp i dollartanegang og FIAT-fanatisme at de rett og slett ikke er kapable til å se for seg noe annet.  Dollaren og Liberalkapitalismen henger mye sammen og begge tingene fungerer svært dårlig for en stor del av verdens befolkning. Når USA ikke lenger greier å forsvare sitt velde med militærmakt og "color revolution" så er det klar de sliter veldig.

Så du tror at en kollaps i verdensøkonomien vil hjelpe de fattige. Artig. Du tror kanskje Russland er redningen?

gugler

Innlegg: 1204
gugler
05.05.21 12:56
IndocteCollectio: Jeg vet at du gjerne ønsker at dollaren skal ryke og at det skal gå dritt med USA

Det hadde vært en stor seier for verden. Det kommer til å gå dritt for krigsforbryterne på wall street og dra meg seg det norske oljefondert ned i dragsuget så kan jeg heise flagget på 17 .  mai med god samvittighet igjen.

Du burde ikke heise flagget på 17 . mai i det hele tatt. Du elsker ikke dette landet ; Du elsker EU og NATO. Heis vimpelen din sammen med det  amerikanske flagget  den 4. juli hvert år frem til dollaren knekker.

IndocteCollectio

Innlegg: 19614
IndocteCollectio
05.05.21 13:59
gugler: Det kommer til å gå dritt for krigsforbryterne

Sier du det, ja ja

IndocteCollectio

Innlegg: 19614
IndocteCollectio
05.05.21 14:00
gugler: burde ikke heise flagget på 17 . mai i det hele tatt. Du elsker ikke dette landet ;

Det har vi skjønt, du har nok russiske flagg rundt deg.

Noreger

Innlegg: 1676
Noreger
05.05.21 14:41

 

     17. Mai feirer vi jo som grunnlovsdag. Dette er jo temmelig ironisk all den tid det vel ikke er noe som blir pisset mer på i dag enn nettopp denne. 

      Det "offentlige Norge" gjør jo stort sett denne dagen om til en KUmba Yah "feel good" dag hvor den opprinnelige grunnen gjerne blir fullstendig ignorert. 

 

   Er det i det hele tatt noe igjen av grunnloven som det Norske lovverket respekterer?

     Jeg feirer ikke 17. Mai av nettopp denne grunnen og en burde vel snart begynne å heise flagget på HALV stang denne dagen..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg