Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trumps ettermæle

NYTT TEMA
Homo_Erectus

Innlegg: 27024
Homo_Erectus
05.05.21 14:52
Noreger: Er det i det hele tatt noe igjen av grunnloven som det Norske lovverket respekterer?

Ja visst er det det. Det er jo grunnloven som garanterer deg retten til fritt, uhindret og ustraffet å sitte her og kritisere og rakke ned på regjeringen og politikerne.

Hvis ikke grunnloven hadde garantert deg retten til å kritisere og rakke ned på regjeringen og politikerne, ville din kritikk og nedrakking sikret deg plass i en fengselsscelle.

Noreger

Innlegg: 1702
Noreger
05.05.21 17:26

USA er et "demokratisk fyrtårn"? 

   Ja, det er vel ikke uten grunn at Demokratier i økende grad oppfattes som falske hyklerifortellinger. 

         Ellers har jo USA færre uavhengige politiske bevegelser i dag enn, Nazi-Tyskland hadde etter riksdagsbrannen. 

      Og i dagens USA er jo "kuppforsøket" 6. Januar å sammenligne med Riksdagsbrannen. Forskjellen ligger vel i at riksdagsbrannen temmelig sikkert VAR gjort av en politisk fiende, selv om etterspillet ble liknende som dagens USA.

 

      Nå er det vel bare det blå teamet igjen i USA med makt. Det røde, og deres støttespillere befinner seg vel et sted imellom Argentina's 80-talls opposisjon og DDR.  Kanskje USA burde begynne å kalle seg ADR?

Langveg

Innlegg: 18195
Langveg
05.05.21 20:01

Utestenginga av Trump på sosiale media viser at private selskap  med enorm mediemakt  driv poltisk sensur og at eigarane sympatiserer med  det noverande maktapparatet. Har aldri hatt høge tankar  om det formelle demokratiet og har det  endå mindre jo. Konstitusjonelle rettar kjem ein ikkje langt med  når den kapitalistiske og samstemte mediamakta råder. 

gugler

Innlegg: 1375
gugler
05.05.21 20:50
aIseboy: Hva er galt med å ha ambisjoner?

Ekstrem selvforherligelse fører aldri noe godt med seg.

aicat

Innlegg: 24502
aicat
05.05.21 21:03

Å bare bruke ordet demokrati om USA er jo en ren vits. For å bli folkevalgt i dagens USA - må du jo ha en betydelig kapital i ryggen, sposnsorer og nøkkelbedrifter i hjemstaten din som selvsagt forlanger noe i retur for støtten.

Bl.a. er det ikke mange stater i USA som ikke har en betydelig andel bedrifter innen våpen- og forsvarsrelatert produksjon. Derfor kan en folkevalgt neppe ha muligheter for gjenvalg om vedkommende ikke gjennom sin politiske stemme gir fordeler for bl.a. våpen- og forsvarsindustrien.

Homo_Erectus

Innlegg: 27024
Homo_Erectus
05.05.21 21:05
Langveg: Utestenginga av Trump på sosiale media viser at private selskap  med enorm mediemakt  driv poltisk sensur og at eigarane sympatiserer med  det noverande maktapparatet.

Nå må du skille mellom politisk sensur og forbud mot oppfordringer til voldsbruk og andre kriminelle handlinger.

Hvis du her på VGD ber andre debattanter ta med seg hvert sitt økseskaft og marsjere i samlet flokk til Stortinget for å rydde bygningen og sette en stopper for ulovligheten som foregå i stortingssalen, kan du ikke klage på politisk sensur og private selskapers mediemakt, dersom du blir utestengt fra VGD.

aIseboy

Innlegg: 9900
aIseboy
05.05.21 23:57

Det Facebook, Twitter og Google har gjort, er en fullstendig skammelig og flaut for landet vårt. USAs president er blitt fratatt ytringsfriheten fordi venstreradikale galninger er redde for sannheten, men sannheten vil komme ut uansett, større og sterkere enn før, skriver Trump i en uttalelse

hahahahaha

(Innlegget ble redigert 05.05.21 23:57)

IndocteCollectio

Innlegg: 20088
IndocteCollectio
06.05.21 07:38
gugler: definerte jeg som valget mellom pest og kolera

Og du valgte begge deler samt tyfus. Det har vi skjønt.

Noreger

Innlegg: 1702
Noreger
06.05.21 07:49

Facebook og Google er vel knapt å regne som private selskaper lenger. Begge er veldig kraftig sydd inn i statsapparatet og deres sensur av politiske motstandere blir nok noe hult om de påberoper seg "privat", ja. 

Homo_Erectus

Innlegg: 27024
Homo_Erectus
06.05.21 08:01
Noreger: Facebook og Google er vel knapt å regne som private selskaper lenger. Begge er veldig kraftig sydd inn i statsapparatet og deres sensur av politiske motstandere blir nok noe hult om de påberoper seg "privat", ja.

Siden Trump fortsatt var president da Facebook og Twitter utestengte ham, må disse selskapene ha vært sydd inn i hans eget statsapparat dersom det du påstår, er riktig.

Noreger

Innlegg: 1702
Noreger
06.05.21 08:16
Homo_Erectus: Siden Trump fortsatt var president da Facebook og Twitter utestengte ham, må disse selskapene ha vært sydd inn i hans eget statsapparat dersom det du påstår, er riktig.

Trump kontrollerte vel aldri disse gruppene noe mer enn han kontrollerte FBI, CIA eller de andre statsorganene. Det er vel en kjent sak at både Gargle og Fakebook jobber for den andre siden i det store og hele. 

     DE samme gruppene har jo bedrevet denne sensuren i mange år. YouTube (som jo også er eid av G*****) har jo forlengst shadow-banned alle politiske motstandere som får et visst gjenomslag. 

 

   

Homo_Erectus

Innlegg: 27024
Homo_Erectus
06.05.21 08:31
Noreger: Trump kontrollerte vel aldri disse gruppene noe mer enn han kontrollerte FBI, CIA eller de andre statsorganene. Det er vel en kjent sak at både Gargle og Fakebook jobber for den andre siden i det store og hele.       DE samme gruppene har jo bedrevet denne sensuren i mange år. YouTube (som jo også er eid av G*****) har jo forlengst shadow-banned alle politiske motstandere som får et visst gjenomslag.

Nå motsier du deg selv. Dette er din påstand:

Noreger: Facebook og Google er vel knapt å regne som private selskaper lenger. Begge er veldig kraftig sydd inn i statsapparatet og deres sensur av politiske motstandere blir nok noe hult om de påberoper seg "privat", ja.

Hvis disse selskapene var sydd inn i statsappartet da de utestengte Trump, kan dette statsapparatet bare ha vært Trumps eget statsapparat, han var jo fortsatt president da han ble utestengt.

Og nå sier du:

"Trump kontrollerte vel aldri disse gruppene"

Det er det stikk motsatte av din første påstand om at disse gruppene er sydd inn i statsapparatet.


NeoZeon

Innlegg: 120
NeoZeon
06.05.21 10:33

Av ca halvparten av den Amerikanske befolkningen så kommer Trump til å bli husket som den Presidenten som har oppnådd mest i moderne historie. Dessverre dratt ned av en en-gang-på-100-år pandemi.
Den andre halvparten kommer til å huske han basert på den ekstreme mengden av feilinformasjon i media. Løgner fra media og Demokratene som at han skal ha kalt "white supremacists" for "fine people". Eller 4 år av demokrat og media-løgner rundt "Russian collusion".
Når det er sagt, så blir han nesten garantert gjenvalgt i 2024.

IndocteCollectio

Innlegg: 20088
IndocteCollectio
06.05.21 11:39
NeoZeon: Den andre halvparten kommer til å huske han basert på den ekstreme mengden av feilinformasjon i media. Løgner fra media og Demokratene som at han skal ha kalt "white supremacists" for "fine people". Eller 4 år av demokrat og media-løgner rundt "Russian collusion"

For de mest ekstreme fanboisen er det slik. Dyrkingen av Trump fra visse mer fanatisk enn de mest ekstreme religiøse. Egentlig ganske skremmende å se at en del mennesker ikke har lært en tøddel av historien. 

Noreger

Innlegg: 1702
Noreger
06.05.21 11:44
Homo_Erectus: å motsier du deg selv. Dette er din påstand: Noreger: Facebook og Google er vel knapt å regne som private selskaper lenger. Begge er veldig kraftig sydd inn i statsapparatet og deres sensur av politiske motstandere blir nok noe hult om de påberoper seg "privat", ja. Hvis disse selskapene var sydd inn i statsappartet da de utestengte Trump, kan dette statsapparatet bare ha vært Trumps eget statsapparat, han var jo fortsatt president da han ble utestengt. Og nå sier du: "Trump kontrollerte vel aldri disse gruppene" Det er det stikk motsatte av din første påstand om at disse gruppene er sydd inn i statsapparatet.

Du gjør deg vanskelig her. Det er klart at Trump aldri kontrollerte hverken statsapparatet eller media. Det er ikke slik at en president i USA kontrollerer alt. Store deler av statsapparatet jobbet jo imot ham ifra dag en. 

           Statsapparatet og spesielt DeepState-fenomenet er hva gjorde at Trump ikke ble valgt igjen. En av de tingene Trump ville var jo gjerne å bygge NED dette maskineriet litt. Dette er noe som absolutt trengs i USA, men nå ser det vel ut som det heller vil styrke seg massivt igjen, samtidig som all makt ensrettes. 

Homo_Erectus

Innlegg: 27024
Homo_Erectus
06.05.21 12:11
Noreger: Du gjør deg vanskelig her. Det er klart at Trump aldri kontrollerte hverken statsapparatet eller media. Det er ikke slik at en president i USA kontrollerer alt. Store deler av statsapparatet jobbet jo imot ham ifra dag en.             Statsapparatet og spesielt DeepState-fenomenet er hva gjorde at Trump ikke ble valgt igjen. En av de tingene Trump ville var jo gjerne å bygge NED dette maskineriet litt. Dette er noe som absolutt trengs i USA, men nå ser det vel ut som det heller vil styrke seg massivt igjen, samtidig som all makt ensrettes.

Er det ikke slik i USA at en ny president skifter ut hele statsapparatet fra topp til bunn, i alle fall når forgjengeren kommer fra motsatt parti?

Eller mener du at Trump beholdt de folkene som satt i Obamas administrasjon?

Dette er fortsatt din påstand:

 Noreger: Facebook og Google er vel knapt å regne som private selskaper lenger. Begge er veldig kraftig sydd inn i statsapparatet

Og så dette:

Noreger: Statsapparatet og spesielt DeepState-fenomenet er hva gjorde at Trump ikke ble valgt igjen.

Det kan fortsatt bare være Tumps eget statsapparat og hans egen Deep State.

Jeg trodde forøvrig at Trump tapte valget fordi de som stemte på Biden var noen flere millioner enn de som stemte på Trump.

Noreger

Innlegg: 1702
Noreger
06.05.21 14:00

Er det ikke slik i USA at en ny president skifter ut hele statsapparatet fra topp til bunn, i alle fall når forgjengeren kommer fra motsatt parti?

    Nei, det er klart det blir endel skifter, men å kvitte seg med ikke-politiske byråkrater er ikke enkelt. Når de fleste "ikke-politiske" byråkrater slett ikke er det, har vi problemene. 

Eller mener du at Trump beholdt de folkene som satt i Obamas administrasjon?

    Ja, de fleste karrierrebyråkratene var der fortsatt. I tillegg har vi den store gruppen som ikke toner flagg, men som er like mye på en eller annen side og lekker til presse. 

Dette er fortsatt din påstand:

 Noreger: Facebook og Google er vel knapt å regne som private selskaper lenger. Begge er veldig kraftig sydd inn i statsapparatet.
Noreger: Statsapparatet og spesielt DeepState-fenomenet er hva gjorde at Trump ikke ble valgt igjen.

Det kan fortsatt bare være Tumps eget statsapparat og hans egen Deep State.

  Nei, det kan ikke det. Statsapparatet er et maskineri som ikke avhenger så mye av presidenten, men heller styres av mange andre krefter. (finans, MIC, lobbyister osv osv, ogr ikke å utelate media).  Det er ingen motsetning imellom at internett og tech kompaniene står på en side og at de jobber for statsapparatet. Det samme gjelder jo FBI, hvor sjefene gjerne jobbet imot Trump og hans visjoner, mens rank&file gjerne var mer uavhengige. 

Jeg trodde forøvrig at Trump tapte valget fordi de som stemte på Biden var noen flere millioner enn de som stemte på Trump

    Ja, det er noen som tror det. Over halvparten av velgerne i USA er ikke overbevisst om at valget gikk riktig for seg.

Romlingane

Innlegg: 18541
Romlingane
06.05.21 14:52
Homo_Erectus: Det er det stikk motsatte av din første påstand om at disse gruppene er sydd inn i statsapparatet.

Neida, alt henger sammen. De er tett sammenfiltret, men later som om de er to vidt forskjellige ting for å lure sånne som deg. Dette har Q avslørt for lengst.

Xavi7

Innlegg: 12933
Xavi7
06.05.21 21:43

I følge pressen har løgneren Trump nå vunnet tilbake all makt i GOP. Det betyr i såfall at GOP for godt forlater alle demokratiske verdier for å følge denne despoten i tykt og tynt. Dette er altså en figur som fortsatt hevder at valget ble stjålet. 

broren_til_noen

Innlegg: 34692
broren_til_noen
06.05.21 23:24
Noreger: Over halvparten av velgerne i USA er ikke overbevisst om at valget gikk riktig for seg.

Sludder og vrøvl! 

70% av de republikanske velgerne tror valget ikke gikk riktig for seg. Du får kikke litt på antallet stemmer dette dreier seg om, og deretter frammøteprosenten ved valget og regne litt på tallene. 

Det er forferdelig langt fra "over halvparten av velgerne i USA". 

Homo_Erectus

Innlegg: 27024
Homo_Erectus
07.05.21 09:33
Noreger: Ja, det er noen som tror det. Over halvparten av velgerne i USA er ikke overbevisst om at valget gikk riktig for seg.

Never in the history of mankind have so many heard so much bullshit from so few.

Som broren allerede har fortalt deg, tror ikke over halvparten av velgerne at valget ikke gikk riktig for seg.

Over halvparten av de republikanske velgerne tror ikke valget gikk riktig for seg. Av de stemmeberettige amerikanere deltok  66,8 % i valget, resten ga en god dag i hele valget.

Altså er det ikke så mange som tror valget ikke gikk riktig for seg.

Du ser ut til å sveve i den villfarelse at dersom mange nok tror på noe, så må dette "noe" være sant.

40% av alle voksne amerikanerer tror Gud skapte verden for 10 000 år siden. Dette er langt flere enn de som tror valget ikke gitt riktig for seg.

Da tar du det som sant at Gud skapte verden for 10 000 år siden?

(Innlegget ble redigert 07.05.21 09:34)

Homo_Erectus

Innlegg: 27024
Homo_Erectus
07.05.21 10:04
Noreger: Det samme gjelder jo FBI, hvor sjefene gjerne jobbet imot Trump og hans visjoner

Mener du at FBI er presidentens personlige politistyrke som skal sette lojalitet til presidenten foran lojaliteten til USAs føderale lover?

Komunista

Innlegg: 10721
Komunista
07.05.21 10:08

Hvorfor er det så viktig å få stoppet kontrolltellingen i Maricopa County.

Kan St P svare på det. Eller noen av de menneskelige bot'ene.

Just askin'

NiGoZeroIchi

Innlegg: 15109
NiGoZeroIchi
07.05.21 11:07
NeoZeon: Av ca halvparten av den Amerikanske befolkningen så kommer Trump til å bli husket som den Presidenten som har oppnådd mest i moderne historie. Dessverre dratt ned av en en-gang-på-100-år pandemi.

I et historisk perspektiv vil ikke bare mengden han fikk til, men også varigheten av politikken, viktigheten av det han fikk til og hvorvidt det han fikk til blir sett på som fornuftig i ettertid ha mye å si på hvordan man husker perioden. På lang sikt er nok mye av dagens til dels fanatiske "for eller mot Trump"-syn mindre viktig.

En "en-gang-på-100-år"-hendelse er noe som en president vil ha en 4-8% sannsynlighet for å måtte håndtere - og som man dermed må være til en viss grad forberedt på at skjer. Hvorvidt en slik hendelse blir håndtert godt eller dårlig sier ganske mye om presidenten...

Romlingane

Innlegg: 18541
Romlingane
07.05.21 12:10
Komunista: Hvorfor er det så viktig å få stoppet kontrolltellingen i Maricopa County.

Fordi den er ulovlig? Fordi det private firmaet som "kontrollerer" er svindlere eid og betalt av republikanerne i Florida? Fordi de som fysisk sjekker stemmesedlene ble tvunget til å underskrive på en avtale om ikke å si noe om bevis for at stemmene var ekte og at valget gikk riktig for seg? Fordi Israel står bak dette i håp om å få innflyelse i den viktige anti-palestinske delstaten Arizona, hvor de tenker å bygge et laboratorie som skal utvikle et virus som bare dreper genetiske palestinere? Fordi Arizona har mange meksikanske arbeidere?

Noreger

Innlegg: 1702
Noreger
07.05.21 19:59
Homo_Erectus: Mener du at FBI er presidentens personlige politistyrke som skal sette lojalitet til presidenten foran lojaliteten til USAs føderale lover?

Nei, de skal ikke jobbe IMOT noen av sidene. 

    

broren_til_noen

Innlegg: 34692
broren_til_noen
07.05.21 21:08
Komunista: Hvorfor er det så viktig å få stoppet kontrolltellingen i Maricopa County.

Fordi det lenge før "tellinga" begynte var hinsides den dårligste parodi. 

De kontrollteller jo ikke stemmesedlene. De undersøker stemmesedlene med ultrafiolett lys for å se etter spor av bambus

Du skjønner - og dette er ikke noen fleip - disse mensamedlemmene som har fått i stand denne "kontrolltellinga" har fått det for seg at titusenvis av falske stemmesedler ble sendt til Arizona, ferdig utfylt med Biden, fra Kina før valget. 

Og alt som kommer fra Kina inneholder selvfølgelig bambus, ikke sant?  

Om du ikke ser noe galt i en slik ultrafiolett/blacklight-undersøkelse etter spor av bambus, vil det for øvrig ikke overraske meg det aller minste. 

(Innlegget ble redigert 07.05.21 21:13)

Homo_Erectus

Innlegg: 27024
Homo_Erectus
08.05.21 08:40
Noreger: Nei, de skal ikke jobbe IMOT noen av sidene.

Takk, her sier du rett ut at dersom USAs president bryter USAs føderale lover, skal FBI forholde seg nøytrale og ikke gripe inn.

Altså mener du at FBI er presidentens personlige politi som skal tillate ham å bryte loven og beskytte ham dersom han gjør det.

Annerledes kan man ikke tolke det du skriver.

Xavi7

Innlegg: 12933
Xavi7
08.05.21 10:00

Skremmende å lese hvordan GOP har begynt å renske unna partifeller som stemte for riksrett mot Trump. Demokratiet har aldri vært i større fare enn nå. Det må skje noe med Trump de neste årene. Eneste håp. 

aIseboy

Innlegg: 9900
aIseboy
08.05.21 10:37
Xavi7: Skremmende å lese hvordan GOP har begynt å renske unna partifeller som stemte for riksrett mot Trump. Demokratiet har aldri vært i større fare enn nå. Det må skje noe med Trump de neste årene. Eneste håp.

Oppfordrer deg til å høre siste utgave av Pod Save America "Republicans cancel a Cheney".

En grundig gjennomgang hva som er stoda i GOP i dag. Et parti blottet for ideologi, tradisjonelle politiske saker (skattekutt etc) de brenner for. 

Alt som betyr noe for 9 av 10 republikanere er å redde sin egen politiske karriere. Hvilket går gjennom å gjøre ræva si 100% tilgjengelig for Trump og MAGA-klanen. Krydret med "owning the libs"/trolling. 

Kanskje den mest gjennomført konservativt stemmende republikaneren i kongressen (Cheney) blir omtalt som "RINO" av kulten. Kevin McCarthy "is sick and tired of her". Selv om han dager etter 6. januar tok et dundrende oppgjør med Trump. Etterhvert som han forstod at Trump ikke var politisk død, så snudde han 180 grader og gikk etter Cheney.

En gjennomgang viser at flere av de mest ivrige etter å logre for Trump, historisk sett fremstår som de mer moderate/sentrumspolitikerne i GOP. Deres hig etter karriere og makt styrer dem. 

Romney og Cheney har historisk sett langt mer konservativ retning på sin stemmegivning. Men siden de altså nekter å være med på den store løgnen om at "valget ble stjålet", så er de altså "RINO" blant kulten. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg