Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Iran, Tyrkia og nå USA

NYTT TEMA
eagle54

Innlegg: 15879
eagle54
09.01.21 10:23

Sensuren tas i bruk i stadig flere land som ikke tåler det frie ord. Det har ikke noe med personen Trump å gjøre, han er et nek, men det frie ord er garantien for at skumle utviklingstrekk blir synlige og ikke forsvinner inn i det skjulte. Twitter er en skam, og Washington Post og New York Times er ikke langt bak. Med støtte av norsk presse, inkludert VG.

(Innlegget ble redigert 09.01.21 10:26)

norball

Innlegg: 4888
norball
09.01.21 11:55
eagle54: Sensuren tas i bruk i stadig flere land som ikke tåler det frie ord. Det har ikke noe med personen Trump å gjøre, han er et nek, men det frie ord er garantien for at skumle utviklingstrekk blir synlige og ikke forsvinner inn i det skjulte. Twitter er en skam, og Washington Post og New York Times er ikke langt bak. Med støtte av norsk presse, inkludert VG.

sensuren brukes ikke for å undertrykke ytringsfriheten, men for å beskytte samfunnet mot det som har blitt en kult av ustabile mennesker som avlyder meldingene i ekkokammeret.

Rhabagatz

Innlegg: 32305
Rhabagatz
09.01.21 12:44
eagle54: Sensuren

når man har lagt samfunnsdebatten i hendene på private aktører, må man respektere at disse benytter sin eiendomsrett.

Liker du ikke det, bør du ta sikte på å etablere et offentlig sosialt møtested på nett. Først da kan du snakke om sensur.

Men det er interessant at kapitalisme og "ytringsfrihet" synes å være uforenlige.

(Innlegget ble redigert 09.01.21 12:44)

InnocentBystander

Innlegg: 10503
InnocentBystander
09.01.21 12:54
eagle54: Sensuren tas i bruk i stadig flere land

Du må klara å skilla mellom at folk som formidlar regimekritikk blir fengsla og dømt (Iran, Tyrkia), og at private medier avstår frå å formidla løgner og oppfordring til vold frå øverste ledar for statsmakta.

Ingen som formidlar regimekritikk i USA har blitt fengsla og dømt for det. Det verste dei kan risikera er at Twitter og Youtube blokkerar dei. 

eagle54

Innlegg: 15879
eagle54
09.01.21 14:32
InnocentBystander: Du må klara å skilla mellom at folk som formidlar regimekritikk blir fengsla og dømt (Iran, Tyrkia), og at private medier avstår frå å formidla løgner og oppfordring til vold frå øverste ledar for statsmakta. Ingen som formidlar regimekritikk i USA har blitt fengsla og dømt for det. Det verste dei kan risikera er at Twitter og Youtube blokkerar dei.

Det samme sier både Ayathollaen og Erdogan. Sensur, intet annet. Heldigvis har Støre nå skjønt hvor feil dette var. Pressefrihet er å tåle også det man ikke liker, det har du ikke forstått.

(Innlegget ble redigert 09.01.21 14:33)

Fago

Innlegg: 5481
Fago
09.01.21 14:41
eagle54: Sensuren tas i bruk i stadig flere land som ikke tåler det frie ord. Det har ikke noe med personen Trump å gjøre, han er et nek, men det frie ord er garantien for at skumle utviklingstrekk blir synlige og ikke forsvinner inn i det skjulte. Twitter er en skam, og Washington Post og New York Times er ikke langt bak. Med støtte av norsk presse, inkludert VG.

Er du sikker på at du vet hva sånn sensur er for noe rart?

InnocentBystander

Innlegg: 10503
InnocentBystander
09.01.21 14:44
eagle54: Det samme sier både Ayathollaen og Erdogan. Sensur, intet annet. Heldigvis har Støre nå skjønt hvor feil dette var. Pressefrihet er å tåle også det man ikke liker, det har du ikke forstått.

Dersom du ikkje forstår forskjellen mellom at landet sine myndigheter straffar innbyggarar for kritikk mot regimet, og at landet sin øverste maktperson og representant for regimet får begrensa ytringsflaten sin littegranne, så kan eg ikkje hjelpa.

Samanlikninga blir også totalt feil, ettersom Trump ikkje blir ikkje straffa av Twitter, og han har massevis av kanalar å ytra seg gjennom.

Dersom innbyggarane i Iran og Tyrkia hadde same mulighet som Trump til å ytra seg ustraffa, så hadde dei nok feira det som ein enorm og etterlengra triumf.

Det må vera mulig å diskutera utestenginga frå Twitter (som forsåvidt er ein gyldiog diskusjon) utan å samanlinka dette med undertrykking av vanlige innbyggarar i ekstremt autoritære regimer. Spesielt når Trump sjølv er ein beundrar av autoritære ledarar.

eagle54

Innlegg: 15879
eagle54
09.01.21 15:23
InnocentBystander: Dersom du ikkje forstår forskjellen mellom at landet sine myndigheter straffar innbyggarar for kritikk mot regimet, og at landet sin øverste maktperson og representant for regimet får begrensa ytringsflaten sin littegranne, så kan eg ikkje hjelpa. Samanlikninga blir også totalt feil, ettersom Trump ikkje blir ikkje straffa av Twitter, og han har massevis av kanalar å ytra seg gjennom. Dersom innbyggarane i Iran og Tyrkia hadde same mulighet som Trump til å ytra seg ustraffa, så hadde dei nok feira det som ein enorm og etterlengra triumf. Det må vera mulig å diskutera utestenginga frå Twitter (som forsåvidt er ein gyldiog diskusjon) utan å samanlinka dette med undertrykking av vanlige innbyggarar i ekstremt autoritære regimer. Spesielt når Trump sjølv er ein beundrar av autoritære ledarar.

Du trenger å lese deg opp på temaet pressefrihet. Der er du blank.

InnocentBystander

Innlegg: 10503
InnocentBystander
09.01.21 15:37
eagle54: Du trenger å lese deg opp på temaet pressefrihet. Der er du blank.

Pressefrihet er ikkje publiseringsplikt... og ditt poeng er...?

eagle54

Innlegg: 15879
eagle54
09.01.21 18:31
InnocentBystander: Pressefrihet er ikkje publiseringsplikt... og ditt poeng er...?

Selvsagt er det ikke publiseringsplikt. Svaret ditt viser to fulle at du ikke skjønner omfanget av begrepet pressefrihet. Pressefriheten settes på prøve først og fremst når man skal publisere det man ikke er enig i. Her har Twitter og amerikanske medier bommet totalt. Dermed gjør de forholdene enda verre og de mørke kreftene får ny energi i det skjulte.

(Innlegget ble redigert 09.01.21 18:33)

Nexuscrawler

Innlegg: 858
Nexuscrawler
09.01.21 21:55
eagle54: Selvsagt er det ikke publiseringsplikt. Svaret ditt viser to fulle at du ikke skjønner omfanget av begrepet pressefrihet. Pressefriheten settes på prøve først og fremst når man skal publisere det man ikke er enig i. Her har Twitter og amerikanske medier bommet totalt. Dermed gjør de forholdene enda verre og de mørke kreftene får ny energi i det skjulte.

Øhhhhhhh, nei?
For det første er ikke Twitter et medlem av amerikanske medier, de er først og fremst en privateid kommunikasjonsplattform. At nyhetsmedier, kjendiser, politikere og mannen i gata tilfeldigvis bruker denne plattformen til å presentere sine medier på, betyr ikke at Twitter som et privateid firma skal godta at det blir gjort. 
For det andre: Pressefrihet betyr at pressen, altså nyhetsformidlere, skal ha mulighet til å nettopp komme med kritikk mot myndighetene og myndighetspersoner uten å bli forfulgt personlig eller rettslig fra disse, selvfølgelig med unntak om de dikter opp falske hendelser.

(Innlegget ble redigert 09.01.21 21:56)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg