Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Riksrett mot Trump

NYTT TEMA
IIHJ

Innlegg: 4942
IIHJ
26.01.21 15:18
GoingKronos: Det er nok en kombinasjon av at Trump oppførte seg de siste to ukene

Han kan takke sin skaper for at han ble utestengt fra twitter. 

 

Biden says Dems won’t have the votes to convict Trump at impeachment

Nexuscrawler

Innlegg: 831
Nexuscrawler
26.01.21 22:15

Så, Rep la inn et forslag om å stanse hele riksrettprossessen, men senatet sa nei til det med 55-45 stemmer. Dette betyr at minst alle Dem og da 5 Rep stemte forslaget ned etter slik jeg kan telle. Hvem er disse 5 med ryggrad?

kristofferbd

Innlegg: 1263
kristofferbd
26.01.21 22:32
Nexuscrawler: Så, Rep la inn et forslag om å stanse hele riksrettprossessen, men senatet sa nei til det med 55-45 stemmer. Dette betyr at minst alle Dem og da 5 Rep stemte forslaget ned etter slik jeg kan telle. Hvem er disse 5 med ryggrad?

Oversikt her:

Sasse, Collins, Romney, Murkowski og Toomey. Sistnevnte er kanskje mest overraskende, men likevel ikke. Men at såpass mange republikanere støttet forslaget fra Rand Paul, tyder på at det ser nok dårlig ut med tanke på å dømme Trump. 

(Innlegget ble redigert 26.01.21 22:33)

Xavi7

Innlegg: 11963
Xavi7
26.01.21 22:38

Mitch og gjengen vil selvsagt ikke dømme sin store leder Trump. Den mannen er tilbake om 4 år og klar for en ny runde med ødeleggelse av USA. Om vi ikke er så heldige at han tar bolig 6 feet under da.

Varulv2478

Innlegg: 15336
Varulv2478
26.01.21 22:43
kristofferbd: Men at såpass mange republikanere støttet forslaget fra Rand Paul, tyder på at det ser nok dårlig ut med tanke på å dømme Trump.

Bare trist; for det er åpenbart at republikanerne er bare for dum til å forstå alvoret; for om de skulle nekte å dømme Trump åpner de nemlig for en retur av ham, underminering av sitt parti hvor de moderate kan finne på å marsjere ut, og fremtidige presidenter kan dermed lansere statskupp gjennom bruk av mobb. Det som gjorde at stormingen mislykket, var at Trump feiget ut akkurat når han kunne gjøre bruk av det - istedenfor sitter ham foran TV i sin bunker uten å løfte en finger.

45 senatorer i USA er antidemokratisk i den forstand at de sette egne parti foran nasjon, demokrati og stabilitet. I andre land ville dette ha fulgt til alvorlige konsekvenser hvor det finnes lovverk som muliggjør straffesanksjoner - men ikke i USA hvor det vist seg at de endog er ved å gi avkall på legaliseringen. Høyesteretten avvist søksmål mot Trump fordi han hadde utnyttet sitt embete for personlig inntjening, på et ytterst svakt grunnlag - og dermed åpner opp for korrupte presidenter i fremtiden. De republikanske dommerne vil ikke realisere hva det var de hadde bestemt.

Dermed er borgerkrigsfaren i det amerikanske samfunnet fremdeles ved livet. Og det vil ikke minske så lenge det råtne politiske systemet holdes kunstig i livet.

(Innlegget ble redigert 26.01.21 22:44)

Romlingane

Innlegg: 18224
Romlingane
27.01.21 08:07
IIHJ: Han kan takke sin skaper for at han ble utestengt fra twitter.
Rhabagatz

Innlegg: 32171
Rhabagatz
27.01.21 08:30
Ale-Jet: Det går mot frifinnelse for Trump.

Egentlig trist at en såpass prinsipiell avstemning om man kan holde en riksrettssak for en avgått president, blir en forhåndsfrifinnelse.

Det må da være demokrater som mener at dette ikke er juridisk riktig, og republikanere som mener det motsatt.

 

PapaSmurf

Innlegg: 43436
PapaSmurf
27.01.21 08:32
Ale-Jet: Det går mot frifinnelse for Trump.

Ja, men det har hele tiden vært ekstremt liten sjanse for at 17 republikanere i Senatet skulle stemme med demokratene. 

Folk er mer opptatt av egne posisjoner enn å bevare demokratiet. 

Men det som er så bra med at man får en riksrettssak likevel er at man får høre hvor ille det har vært og hvor mye udemokratisk møl han holdt på med for å stjele valget og så får man oppleve 40-50 stykker som faktisk velger Trump foran demokratiet. Det kommer til å bite dem bak en dag.

 

kval

Innlegg: 16257
kval
27.01.21 08:47
Varulv2478: fremtidige presidenter kan dermed lansere statskupp gjennom bruk av mobb. Det som gjorde at stormingen mislykket, var at Trump feiget ut akkurat når han kunne gjøre bruk av det - istedenfor sitter ham foran TV i sin bunker uten å løfte en finger.

Det er som regel flere forsøk på revolusjon før det endelig lykkes. Dette var bare det første. 

Noen hevder at en fellende dom vil øke splittelsen i landet. Det samme kan man si om en frifinnelse. Etter mitt syn er det heller et spørsmål om å gjøre det rette for å opprettholde og styrke det demokratiske styresettet.

De formaljuridiske utspillene som fastlegger en slags foreldelsesfrist for ekspresidentens forbrytelser er politiske utflukter pakket med vikarierende argumenter for å unngå ansvar.

SykkelStjerne

Innlegg: 204
SykkelStjerne
27.01.21 09:06

Er det ikke interessant at den ene siden er hjernevasket til å tro at Trump er Hitler, mens den andre siden ser på han som Jesus.

Merkelig situasjon egentlig..

Maradona_123

Innlegg: 24558
Maradona_123
27.01.21 09:17

Feil.

Den ene siden ser ikke på han som Hitler, men definitivt en som ønsket å bli diktator likevel, det er dog rett at høyresiden der borte ser på han som Jesus.

Rhabagatz

Innlegg: 32171
Rhabagatz
27.01.21 09:20
kval: Det er som regel flere forsøk på revolusjon før det endelig lykkes. Dette var bare det første.  Noen hevder at en fellende dom vil øke splittelsen i landet. Det samme kan man si om en frifinnelse. Etter mitt syn er det heller et spørsmål om å gjøre det rette for å opprettholde og styrke det demokratiske styresettet. De formaljuridiske utspillene som fastlegger en slags foreldelsesfrist for ekspresidentens forbrytelser er politiske utflukter pakket med vikarierende argumenter for å unngå ansvar.

Men det som er sjokkerende er den manglende viljen til å ta avstand fra Trumps kuppforsøk.

Han prøvde ikke bare på en måte, men på mange, over lengre tid.

 

Nexuscrawler

Innlegg: 831
Nexuscrawler
27.01.21 09:37

Tror ikke det er så mange som direkte sammenligner Donald J. Trump med Adolf Hitler som personer. For min del er det mer sammenlignbart med metodene de nevnte herrer brukte når de fikk/tok makten og de metoder som ble brukt til å sette opp motsetninger i samfunnet. På personlig plan er de meget ulike.

Zen0n

Innlegg: 48744
Zen0n
27.01.21 11:36
Nexuscrawler: For min del er det mer sammenlignbart med metodene de nevnte herrer brukte når de fikk/tok makten og de metoder som ble brukt til å sette opp motsetninger i samfunnet.

Helt åpenbart:

- Bruk av løgner og konspirasjonsteorier for å danne et falskt verdensbilde.

- Gi en forestilling om at alt var bedre før.

- Peke ut visse grupper som "fienden".

- Peke ut visse andre grupper som medløper+e til "fienden".

- Angripe kritikere og fri presse ved å kalle dem fiender av folket.

- Skap et "oss mot dem"-fiendebilde der man blir bedt om å velge side - uten nyanser imellom.

- Fremstille seg selv som den sterke mann som skal "røske opp" i systemet.

- Undergraving av frie, demokratiske valg.

Dette er soleklare likheter mellom trumpismen og fascismen. Jeg tror dog ikke Trump ville utført massemord eller folkemord a la Hitler, eller politiske mord for den del.

Men de illiberale trekkene er sammenlignbare.

JRza

Innlegg: 15921
JRza
27.01.21 13:08

Ser at LadyG truer Dems med at dersom de kaller inn vitner, vil GOP gjøre det samme, og dermed vil rettsaken vare i flere måneder. FLOTT! Denne rettsaken bør gjøres så grundig som mulig. Flest mulig vitner der man kan få søkelyset rettet mot udemokratiske institusjoner, etater og individer. Dersom demokratene feiger ut nå, vil kuppmakerne og quislingene komme styrket ut av dette. Historien vil gjenta seg!

 

Og Lindsey kan dra til helvete. Alle forstår at han er livredd for at visse personer fra Georgia skal bli kalt inn og forklare seg om visse politikere som prøvde å presse dem til valgfusk! 

Nexuscrawler

Innlegg: 831
Nexuscrawler
27.01.21 13:21

Enig. Denne riksretten bør bli gjennomført med så mange vitner og så stor bevisføring som mulig. Måtte alt av eventuell snusk, valgfusk og ulovligheter gjort både av Republikanere og Demokrater komme ut i lyset en gang for alle!

Nexuscrawler

Innlegg: 831
Nexuscrawler
27.01.21 13:23

Dette er jo lykketreffet til Trump, for her får han en arena hvor han kan fremlegge alt av valgfuskbevis han hevder de sitter på men som domstolene ikke ville høre om. Hvis ikke disse blir fremlagt som en del av forsvaret, kan da den ballen legges død? 

fargerik

Innlegg: 71241
fargerik
27.01.21 14:24
Nexuscrawler: Denne riksretten bør bli gjennomført med så mange vitner og så stor bevisføring som mulig. Måtte alt av eventuell snusk, valgfusk og ulovligheter gjort både av Republikanere og Demokrater komme ut i lyset en gang for alle!

Jeg tror Trump vil overleve dette, han har nok muskler til å kjøpe de folka han trenger. GOP skjelver i buksene, og kommer ikke til å våge å sette seg opp mot Trump. USA har all grunn til å engste seg for fremtiden.

Tror jeg, da. Tiden vil vise hvor mye makt han er i stand til å kjøpe. Får han makt, vil han ta hevn. Gudene vite hva som raser rundt i narsissistens hjerne akkurat nå?

Jeg antar at HEVN opptar mye av hjernecellas kapasitet.

 

(Innlegget ble redigert 27.01.21 14:26)

Solvgutt1

Innlegg: 21807
Solvgutt1
27.01.21 14:28

Uansett, det blir gøy når Rudy Guiliani under ed må fortelle om sine tanker rundt valgfusk. Jeg tror dette blir veldig god underholdning jeg. Hvis Trump blir innkalt risikerer vel også han fengselsstraff hvis han lyver? Eller?

Nexuscrawler

Innlegg: 831
Nexuscrawler
27.01.21 14:29

Jeg mener tiden er inne for full gransking av alle senatorer. Hvem donerer til dem, hvor mye går i privat lomme, interesser, omgangskrets etc. Finnes det noe kritisk eller i overkant uetisk, vekk med dem UANSETT PARTI! Ja, mange vil kalle det i overkant unødvendig, og ikke minst eksepsjonelt kostbart, men det ville kvalitetsikret at senatorene som sitter igjen etter en slik massiv redigering faktisk er der for jobben sin skyld og ikke sin egen lommebok.

Nexuscrawler

Innlegg: 831
Nexuscrawler
27.01.21 14:31

Blir ikke fengselsstraff av en riksrett nei, uansett om det blir begått mened. Dog var det akkurat mened som Rep brukte som grunnlag til riksrettanklahen mot Bill Clinton.

Everenga

Innlegg: 7367
Everenga
27.01.21 14:32
Solvgutt1: Hvis Trump blir innkalt risikerer vel også han fengselsstraff hvis han lyver? Eller?

I Norge har du vel rett til å lyve i retten hvis du er tiltalt men ikke som vitne, mener det er det samme i Storbritannia men vet ikke med USA. 

Det er derfor dommer ofte spesifiserer at de ikke fester noen lit til tiltaltes forklaring men at det ikke får noen følger utover det. 

Varulv2478

Innlegg: 15336
Varulv2478
27.01.21 14:38
kval: Det er som regel flere forsøk på revolusjon før det endelig lykkes. Dette var bare det første.
Noen hevder at en fellende dom vil øke splittelsen i landet. Det samme kan man si om en frifinnelse. Etter mitt syn er det heller et spørsmål om å gjøre det rette for å opprettholde og styrke det demokratiske styresettet.
De formaljuridiske utspillene som fastlegger en slags foreldelsesfrist for ekspresidentens forbrytelser er politiske utflukter pakket med vikarierende argumenter for å unngå ansvar

Dessverre riktig, republikanerne vil aldri med deres tunnelsyn på den konservative kontrarevolusjonen hvor de aktet å reversere USA mange tiår tilbake, innse at de i realiteten fremme antidemokratiske atferd og krefter som åpne opp for ødeleggelsen av det amerikanske demokratiet. Mon tro hvor mange av disse senatorene vil flykte om deres demokratiske kolleger enten massakreres eller arresteres om Trump eller en andre republikansk president skulle ta kongressen med storm - vil de protestere - eller hylle det? Mye tyder på det siste.

Det vil aldri bli mulig å reparere forholdet; for mange demokrater har blitt dypt rystet av stormingen og faktumet om at mange blant republikanerne var villig til å støtte mobben, slik at mange i dag er blitt redd og hatsk mot dem som med rette anklages som dødelige fiender. Så lenge republikanerne nektet å erkjenne sitt ansvar og ikke ville innse at de bare tilrettelegge svekkelse av det demokratiske styresettet, og deretter umuliggjør et tverpartisk samarbeid - vil det bare forverre seg. Mistro og redsel på den ene siden, mot arroganse og selvopptatthet på den andre siden hvor det er for mange som har helt mistet evnen til å fungere i et demokrati. Det finnes senatorer som ment USA ikke er et demokrati, men en republikk!

Biden er for gammel til å forstå det, han er innforstått med det - men fatte ikke at det politiske systemet umuliggjør forsoning og normalisering under slike omstendigheter. Han opplever nå motstand mot sine presidentordrer og voksende motstand fra republikanerne i flere delstater og selve kongressen, han kom ikke  noe vei med McDonnell i det hele tatt. Tror han ikke klarte å ta over seg hvor langt ned GOP har falt, dette kommer til å straffe seg.

sandstrand

Innlegg: 272
sandstrand
28.01.21 20:22
broren_til_noen: Ja, jeg har lagt merke til det. Du benytter enhver mulighet til å drite deg ut og "forfatte" påstander absolutt alle veit er blanke løgner, eller i beste fall rablende tøv uten den minste kontakt med virkeligheten.  Noen ganger har du ikke engang noen slike muligheter, men driter deg ut likevel.  Godt gjort.

Hehe. Jeg nevner iallefall Trump i mine innlegg, mens du kan egentlig svare på hva som helst som du ikke liker her i verden. Intetsigende og trygt.

Maradona_123

Innlegg: 24558
Maradona_123
28.01.21 21:46

Til ingens overraskelse, så stemte GOP i favør av Trump under riksrett. 

De forblir Trumps parti i overskuelig fremtid.

kristofferbd

Innlegg: 1263
kristofferbd
28.01.21 22:04

Republikanernes leder i Huset møtte mannen bak terroren i Kongressen... 

Tenk deg et bilde av GWB og Osama bin Laden i 2001, liksom...

IIHJ

Innlegg: 4942
IIHJ
29.01.21 14:27

Bør denne mannen få vitne i riksrettsaken? 

BornOnThe4thOfJuly

Innlegg: 48702
BornOnThe4thOfJuly
29.01.21 15:10
IIHJ: Bør denne mannen få vitne i riksrettsaken?

Det kan vel være aktuelt at han eller andre av de som stormet kongressbygningen skal vitne.

Men det blir jo en vurderingssak om man ønsker disse folkene invitert til kongressbygningen etter hva de gjorde eller om hva de har å si må komme igjennom noe som alle republikanere mener er det sikreste av det sikreste av bevis. Nemlig affidavits.

Jeg heller til det siste. Alternativt med videolink fra fengselscellen med mulighet for muting dersom han sporer av fra å svare på spørsmålene.

Xavi7

Innlegg: 11963
Xavi7
29.01.21 21:08

Donald Trump ble pleiet og bearbeidet som et russisk aktivum (asset) i 40 år, og var såpass mottagelig for anti-vestlig propaganda at det ble feiret i Moskva, hevder en tidligere KGB-agent i et intervju med The Guardian.

Er ikke mer å snakke om. Death row neste.

(Innlegget ble redigert 29.01.21 21:08)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg