Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Dette var skrale greier....

NYTT TEMA
tr0ndern

Innlegg: 12935
tr0ndern
20.01.21 20:25

Her har media holdt på i ukesvis - for ikke å si månedsvis - og lovt oss bråk og opptøyer og drap og til og med borgerkrig, og så er alt som skjer at gamlepresidenten går bort til et helikopter og flyr avgårde for å spille golf, mens nypresidenten innsettes og alle klapper og jubler og er glade....

Nexuscrawler

Innlegg: 864
Nexuscrawler
20.01.21 21:28

Jepp. Det ble det mest sannsynlige og best mulige utgave av hendelsen. Ingen overraskelser, kjedelig og tradisjonelt, akkurat som det skal være. Hvilke media har "lovet" bråk og opptøyer? Det jeg har lest er mer bekymring for at det kan oppstå, og etter det vi så for to ukersiden vil jeg kalle det berettiget bekymring. Det bekymrer meg faktisk mer at det ser ut noen håpet det skulle (bokstavlig talt) eksplodere, for underholdningens skyld...

oddvar_kjempebra

Innlegg: 26763
oddvar_kjempebra
20.01.21 21:37

Vi får bare beklage at du ikke fikk oppleve død og fordervelse tr0ndern.

kristofferbd

Innlegg: 1362
kristofferbd
20.01.21 22:59

Du har altså ikke fått med deg 6. januar?

Corvus

Innlegg: 27047
Corvus
21.01.21 09:19
tr0ndern: Her har media holdt på i ukesvis - for ikke å si månedsvis - og lovt oss bråk og opptøyer og drap og til og med borgerkrig, og så er alt som skjer at gamlepresidenten går bort til et helikopter og flyr avgårde for å spille golf, mens nypresidenten innsettes og alle klapper og jubler og er glade....

Klart det, media skal selge aviser, og hauser opp situasjonen til absurde høyder. Og de får jo lydige deler av folket med seg.

 

 

aIseboy

Innlegg: 9674
aIseboy
21.01.21 14:09
Corvus: Og de får jo lydige deler av folket med seg.

Er du en "ulydig" gutt du muligens? 

Cabal

Innlegg: 13837
Cabal
21.01.21 14:16
tr0ndern: Her har media holdt på i ukesvis - for ikke å si månedsvis - og lovt oss bråk og opptøyer og drap og til og med borgerkrig

Har media lovt oss det?

Heldigvis er terroristen borte fra embedet og en normal person har kommet inn som president i stedet. La oss håpe alle galningene i USA nå klarer å avfinne (innfinne?) seg med dette. Seansen i går foregikk vel heldigvis ganske så ordentlig for seg.  

fargerik

Innlegg: 71767
fargerik
21.01.21 15:07

Jeg kikket litt på sendingen, og syns vel strengt tatt at det var en seremoni som var regissert og etter samme mønster som vanlig.

Det som var ekstremt anderledes, var selvfølgelig at alt sammen var uten et føkkings publikum til stede på grunn av frykten for at Trumps høyreekstreme milits kunne gå til angrep og utføre en terroraksjon. Donald Trump lyktes med å ruinere og ødelegge folkefesten som det vanligvis er.

Men nå er visst de høyreekstreme militsgruppene fly forbanna og vender The O Trump ryggen. Da blir jeg litt forvirret. Hvem skal de nå være på parti med?

(Innlegget ble redigert 21.01.21 15:08)

FabrizioMiccoli

Innlegg: 11409
FabrizioMiccoli
21.01.21 15:47

Var dette synd? Det er jo sånn det skal være.

Cabal

Innlegg: 13837
Cabal
21.01.21 16:33
fargerik: Det som var ekstremt anderledes, var selvfølgelig at alt sammen var uten et føkkings publikum til stede på grunn av frykten for at Trumps høyreekstreme milits kunne gå til angrep og utføre en terroraksjon. Donald Trump lyktes med å ruinere og ødelegge folkefesten som det vanligvis er.

Var det ikke også veldig mye pga corona??

Corvus

Innlegg: 27047
Corvus
21.01.21 22:27
aIseboy: Er du en "ulydig" gutt du muligens?

Hvis det er ulydig å ikke ta alt norske aviser skriver som total sannhet, så ja. Det går an å ha en kritisk sans.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
21.01.21 23:09
tr0ndern: Her har media holdt på i ukesvis - for ikke å si månedsvis - og lovt oss bråk og opptøyer og drap og til og med borgerkrig, og så er alt som skjer at gamlepresidenten går bort til et helikopter og flyr avgårde for å spille golf, mens nypresidenten innsettes og alle klapper og jubler og er glade....

Du minner meg om den amerikanske borgerkrigs første dag da borgere av Washington brukte den søndagen til picnik med utsikt til slagstedet .

Men den underholdningen de ventet på, at sørstatssoldater skulle bli jaget over alle hauger, den slo ikke til. Det ble et blodbad av en annen verden og folk ble vitne til de mest grusomme scener de aldri kunne ha forestilt seg.

Nexuscrawler

Innlegg: 864
Nexuscrawler
21.01.21 23:11

Jeg så en bruker i en annen tråd som mente dette var fryktelig pompøst og amerikansk. Jeg mener, nå er det messet side opp og side ned om MAGA og America First!, og med en gang man har en seremoni som virkelig gjør dette, da er det og feil..... Bestem dere!

Sapient-X

Innlegg: 12273
Sapient-X
23.01.21 09:33

Det var jo opptøyer i Portland, (og var det Seattle?) som vanlig, men det var ikke Trump tilhengere, det var antifa.

Ellers var jo Washington stengt ned med 25 000 soldater, som er normalt i et demokrati når en president føler de har folkets støtte som Biden med sine rekord antall stemmer.

Sapient-X

Innlegg: 12273
Sapient-X
23.01.21 09:38
Corvus: Hvis det er ulydig å ikke ta alt norske aviser skriver som total sannhet, så ja. Det går an å ha en kritisk sans.

Pressen generelt har håndtert Trump administrasjonen og valgkampen veldig skjevt. Så skjevt at det er umulig å se at de ikke har valgt side. De har fungert som en del av Demokratenes free and fair "extensive and inclusive voter fraud organisastion in the history of American politics."

InnocentBystander

Innlegg: 10505
InnocentBystander
23.01.21 15:39
Sapient-X: Ellers var jo Washington stengt ned med 25 000 soldater, som er normalt i et demokrati når en president føler de har folkets støtte som Biden med sine rekord antall stemmer.

Det er jo ein merkelig måte å omtala tilstanden ei uke etter Trumptilhengarane sitt terrorangrep mot nasjonalforsamlinga...

Sapient-X

Innlegg: 12273
Sapient-X
23.01.21 18:53
InnocentBystander: Det er jo ein merkelig måte å omtala tilstanden ei uke etter Trumptilhengarane sitt terrorangrep mot nasjonalforsamlinga...

En gjeng tullinger som tar selfies og later som de er tøffe er ingen trussel mot demokratiet.

Er det ikke litt rart at etter alle opptøyene fra venstresiden, inkludert okkupasjon av rettsbygninger, så er all pressens oppmerksomhet rettet mot en liten gruppe tullinger ledet av en new age freaker?

25000 soldater er mer enn de som kjemper mot Taliban. Det sier litt om hvor Biden sin prioritet er, undertrykke og kontrollere sin egen befolkning.

(Innlegget ble redigert 23.01.21 18:54)

Mrsa2

Innlegg: 9632
Mrsa2
23.01.21 19:00
Sapient-X: Det sier litt om hvor Biden sin prioritet er, undertrykke og kontrollere sin egen befolkning.

No var desse soldatane beordra til DC før Biden hadde myndigheit til å gjere det. Så den beordringa ligg på Trump. 

Sapient-X

Innlegg: 12273
Sapient-X
23.01.21 19:04
Mrsa2: No var desse soldatane beordra til DC før Biden hadde myndigheit til å gjere det. Så den beordringa ligg på Trump.

Sant nok. Det var nok for å sende et signal. Ingen borgere skal kritisere valgresultatet. Det er kun demokratene som har lov å stille spørsmål om valgfusk.

Uga_Bugga

Innlegg: 587
Uga_Bugga
23.01.21 19:06
Cabal: La oss håpe alle galningene i USA nå klarer å avfinne (innfinne?) seg med dette.

De fleste galningene i USA gikk berserk i fjor sommer med plyndring, opptøyer, drap, vold, osv.

Om de roer seg nå? Tja, det vil tiden vise. 

aIseboy

Innlegg: 9674
aIseboy
24.01.21 11:42
Corvus: Hvis det er ulydig å ikke ta alt norske aviser skriver som total sannhet, så ja. Det går an å ha en kritisk sans.

Det er veldig viktig å være kritisk til alt man leser.

Problemet, slik jeg ser det, er at de som mest høylytt gir uttrykk for sin "utsøkte kritiske sans" og manglende tiltro til norske aviser - som oftest svelger alt som kommer fra alternativer nettsider som Resett og Document med hud og hår. Nettsteder hvor f.eks bruk av anonyme skribenter samt med oppdiktete navn, er dagligdags. 

Så åpenbart handler det først og fremst å være "kritisk" til ting som ikke passer det man har bestemt er sannheten. 

aIseboy

Innlegg: 9674
aIseboy
24.01.21 11:47
Sapient-X: En gjeng tullinger som tar selfies og later som de er tøffe er ingen trussel mot demokratiet

En "gjeng tullinger"...altså.

Vi andre vet at 5 mennesker ble drept, og at bare en snarrådig politibetjent forhindret at terroristene fikk tilgang til der politikerne var evakuert.

Men igjen ser vi ytre høyre sitt behov for historierevisjon. Akkurat som etter 2. verdenskrig, hvor nazistene plutselig ble "venstresiden" når deres drap og heringer ble avdekket. 

Kanskje dere i det minste burde koordinere forsvarstalene en smule angående stormingen av Capitol Hill? Var det "en gjeng tullinger som tok selfies" eller var det hardbarkede Antifa-terrorister forkledd som Trump-supportere som gikk amok? 

Sapient-X

Innlegg: 12273
Sapient-X
24.01.21 17:00
aIseboy: En "gjeng tullinger"...altså. Vi andre vet at 5 mennesker ble drept, og at bare en snarrådig politibetjent forhindret at terroristene fikk tilgang til der politikerne var evakuert. Men igjen ser vi ytre høyre sitt behov for historierevisjon. Akkurat som etter 2. verdenskrig, hvor nazistene plutselig ble "venstresiden" når deres drap og heringer ble avdekket.  Kanskje dere i det minste burde koordinere forsvarstalene en smule angående stormingen av Capitol Hill? Var det "en gjeng tullinger som tok selfies" eller var det hardbarkede Antifa-terrorister forkledd som Trump-supportere som gikk amok?

4 personer døde av det de kaller "medisinske årsaker", og en ubevæpnet kvinne ble skutt av politiet.

Hva mener du med historierevisjon? Historien skrives om hele tiden, etter hvert som det dukker opp nye arkeologiske funn, biografier, eller dokumenter blir nedgradert.

Selvfølgelig er nasjonalsosialisme sosialisme. De sto for en tyrannisk allmektig stat som skulle kontrollere alle borgerne, fordele ressursene (til de på toppen), og luke ut dem de ikke likte. Det er det sosialisme er, et topp-ned styre der borgerne har lite frihet og må finne seg i å blir styrt av de med makt.

(Innlegget ble redigert 24.01.21 17:00)

Mrsa2

Innlegg: 9632
Mrsa2
24.01.21 18:51
Sapient-X: 4 personer døde av det de kaller "medisinske årsaker", og en ubevæpnet kvinne ble skutt av politiet. Hva mener du med historierevisjon? Historien skrives om hele tiden, etter hvert som det dukker opp nye arkeologiske funn, biografier, eller dokumenter blir nedgradert. Selvfølgelig er nasjonalsosialisme sosialisme. De sto for en tyrannisk allmektig stat som skulle kontrollere alle borgerne, fordele ressursene (til de på toppen), og luke ut dem de ikke likte. Det er det sosialisme er, et topp-ned styre der borgerne har lite frihet og må finne seg i å blir styrt av de med makt.

Å slå ein politimann i hjel med brannslokkingsapparat vil eg ikkje kalle medisinske årsaker. Eller ikkje ein som er så dum at han brukar sjokk pistol på seg sjølv, heller ikkje å bli trampa i hjel. Han som vart så stressa at han fekk hjerteinfarkt. 
Den kvinnelege terroristen var kanskje uvæpna, men var i ferd med å trenge seg inn der det satt kongressmedlemer. Ho ville blitt skutt i Norge og i ein slik situasjon. 

NEI, nazismen har aldri vore sosialisme. Det er fan så merkeleg at folk ikkje har fått meir utdanning slik at dei i det minste har fått med seg grunnleggande historie. 

maxus4

Innlegg: 6567
maxus4
08.02.21 11:24
Sapient-X: Hva mener du med historierevisjon? Historien skrives om hele tiden, etter hvert som det dukker opp nye arkeologiske funn, biografier, eller dokumenter blir nedgradert.

Man trenger ikke lete lenge i Norge for å finne eksempler.   De første pakistanerne i Norge kom på slutten av 60tallet.  Leter man i gamle aviser og utklipp så finner man den samme historien. De kom på turistvisum og virret rundt i gatene og myndighetene ante ikke hva man skulle gjøre med de.   Takket være godhjertighet og noe naivitet fra lokalbefolkningen fikk flere jobb og husrom . Selv om det stort sett var manuelle og enkle og ofte ubetydelige jobber.   Og så gikk årene og de ble etterhvert flere og importerte slekt og kone hit. 

Går vi 20 år frem så er historien endret.  I skolebøkene jeg vokste opp med stod det at norge manglet arbeidskraft og bedrifter rekrutterte pakistanere til å ta arbeid Norge trengte for  å vokse. Uten disse arbeiderne hadde ikke Norges velferd verdt så stor. .  Og denne løgnen gjentas og gjentas.  

Ser man på Netflix og nyere tvserier ser man tilsvarende. Tvserier og filmer som skal skildre England på 16 og 1700 tallet flommer over at mørkhudede mennesker.  At det var noen av den sorten i riket på den tiden nekter ingen for, men at det skal være knapt en scene uten minst 1-2-7 stk er noe annet.   

Selv om man ikke endrer den vitenskapelige dokumenterte historien så kan man endre folks oppfatning av den.  At Norsk velferd var avhendig av pakistanere eller at england var flerkulturelt for 300 år siden påvirker hvordan folk tenker og mener.  

 

maxus4

Innlegg: 6567
maxus4
08.02.21 11:28
tr0ndern: Her har media holdt på i ukesvis - for ikke å si månedsvis - og lovt oss bråk og opptøyer og drap og til og med borgerkrig, og så er alt som skjer at gamlepresidenten går bort til et helikopter og flyr avgårde for å spille golf, mens nypresidenten innsettes og alle klapper og jubler og er glade.

Men noe må man skrive om.   Mediene som var på vei mot undergangen før 2016 har brukt 4 år på å hyle ut konspirasjonsteoriter om Trump, hatt journalister som bare sitter og venter på neste tweet, har spredt tusenvis av udokumenterte påstander fra "en ikke navngitt kilde" og stort sett fylt hele sendeflaten med vås  .

Nå har redningsmannen Biden kommet, en forvirra halvsenil gammel gubbe som knapt vet hvor man er. Mediene kan ikke kritisere han og etter å ha hatt en innsettelse som såg ut som en blanding av nordkorea og hungergames så var det plutselig tomt for nyheter.   Det er begrenset hvor mange kosesaker om Bidens hunder man kan lage.   Mediene er nå desperate etter noe å skrive om uten Trump. 

Og legg godt merke til hvor lite USA det er i Norske medier.  Plutselig forsvant alt .  Det betyr ikke at det ikke skjer ting ,men Trump er borte .   De norske mediene lider nok ikke så stort over dette men de store amerikanske som før Trumps tid hadde en snittseer på over 60 år og har langt fra imponerenede oppslutning på nettsendingene  vil slite.     Og de har malt seg inn i et hjørne.  Mediene kjørte valgkampen til Biden , har ignorert hans feil og mangler og har hyllet han som en messias når han tok over.   Samme hva politikken hans fører til vil han være fritatt for kritikk.  Hva skal de nå skrive om^?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg