Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Capitol: NYT trekker falsk politidrap-historie

NYTT TEMA
silas

Innlegg: 20787
silas
16.02.21 23:58

New York Times trekker historien om politimannen som angivelig ble drept i forbindelse med opptøyene i Capitol. Historien er fake news og avisen trekker historien i all stillhet etter å ha brukt anonyme kilder.

Historien om Sicknick har gått verden rundt og har blitt servert som harde fakta til alle nyhetsorganisasjoner over hele kloden. I Norge har det vært god dekning og nå er det over. Det er uendelig trist at en død politimann utnyttes på denne måten. Tidlig i denne saken uttalte familien seg at hans død ikke skulle brukes politisk, men til ingen nytte.


Aftenposten: Hyllest av drept politimann på Capitol Hill
Hyllest av drept politimann på Capitol Hill (aftenposten.no)

Politibetjent Brian Sicknick død etter opptøyer
Politibetjent Brian Sicknick død etter opptøyer – VG

 

Over 50 politifolk ble skadd under opptøyene i Kongressen, og flere av dem ble innlagt på sykehus med alvorlige skader. Politimannen Brian Sicknick døde torsdag kveld etter skadene han ble påført.

Opptøyer i Kongressen Politimann døde av skadene han pådro seg (dagbladet.no)

NRK

42 år gamle Sicknick døde halv fire i natt, etter skadene han fikk da han forsøkte å stanse folk i å komme seg inn i Kongressen.

Politimann død etter angrepene mot Kongressen – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

Ifølge the New York Times, ble Sicknick slått med et brannslukkingsapparat av en av opprørerne.

Nettavisen:

FBI-alarm: Politimannen Brian (42) ble drept i skandaleopprøret

Donald Trump, USA | FBI-alarm: Politimannen Brian (42) ble drept i skandaleopprøret (nettavisen.no)


Her er innslag om NYT:
https://www.youtube.com/watch?v=YeAo0FKlqMQ

(Innlegget ble redigert 17.02.21 00:00)

RazorBoy

Innlegg: 3516
RazorBoy
17.02.21 07:40

Du kunne kanskje forsøkt å være litt klarere her. Eller er det akkurat det som er poenget ditt, i god konspiratorisk ånd å være uklar?

Lever politimannen Brian Sicknick, eller er hele personen oppdiktet? Eller er simpelthen hele angrepet på kongressen og bildene vi har sett fake news?

silas

Innlegg: 20787
silas
17.02.21 09:15
RazorBoy: Du kunne kanskje forsøkt å være litt klarere her. Eller er det akkurat det som er poenget ditt, i god konspiratorisk ånd å være uklar? Lever politimannen Brian Sicknick, eller er hele personen oppdiktet? Eller er simpelthen hele angrepet på kongressen og bildene vi har sett fake news?

Det var ikke meningen å være uklar og det var ikke "i god konspiratorisk ånd" fra min side.

At han har gått bort kommer vel ganske klar frem av denne setningen: "Tidlig i denne saken uttalte familien seg at hans død ikke skulle brukes politisk"

HLund

Innlegg: 22166
HLund
17.02.21 09:18
silas: "Tidlig i denne saken uttalte familien seg at hans død ikke skulle brukes politisk".

Noe som vel er nettopp det du gjør med denne tråden. Oh the irony. 

Nexuscrawler

Innlegg: 864
Nexuscrawler
17.02.21 09:29

Når nye opplysninger dukker opp som gjør tidligere opplysninger ugyldige, korrigerer selvfølgelig seriøse medier dette. Dette er ikke første gang, ei heller vil det bli siste gang en avis trykker noe som beviser seg usant i etterkant. Nettopp at de informerer og korrigerer seg er jo det som kjennetegner seriøse medier.

Nok en ikkesak som blir blåst opp her altså....

(Innlegget ble redigert 17.02.21 09:30)

NiGoZeroIchi

Innlegg: 15077
NiGoZeroIchi
17.02.21 10:11
silas: New York Times trekker historien om politimannen som angivelig ble drept i forbindelse med opptøyene i Capitol. Historien er fake news og avisen trekker historien i all stillhet etter å ha brukt anonyme kilder.

Her var det i grunnen en del uklarheter.  Du viser til et klipp fra Fox (selveste den objektive journalistikkens høyborg), men det blir ikke så mye klarere.  

Dreier det seg om mindre korreksjoner?  Eller noe som forandrer det vesentlige i historien?  Er NYT den eneste kilden for politimannens bortgang?  Ingen rapporter, ingen journalføring, ingen andre nyhetskilder? 

(Innlegget ble redigert 17.02.21 10:11)

silas

Innlegg: 20787
silas
17.02.21 10:12
Nexuscrawler: Nok en ikkesak som blir blåst opp her altså....

Fake news vandrer jorden rundt og har blitt brukt politisk til tross for at familien har bedt om at det ikke skulle gjøres. Så nei, dette er ikke en "ikkesak". Løgnen har faktisk sneket seg inn i riksrettssaken også: 

"breached and vandalized the Capitol, injured and killed law enforcement personnel, menaced Members of Congress, the Vice President, and Congressional personnel..."

READ: House article of impeachment against Donald Trump - CNNPolitics

At NYT sniker seg ut bakdøra med løgnen sier mye om mangel på moral og etikk.

(Innlegget ble redigert 17.02.21 10:16)

Rhabagatz

Innlegg: 32326
Rhabagatz
17.02.21 11:03
silas: Fake news vandrer jorden rundt og har blitt brukt politisk til tross for at familien har bedt om at det ikke skulle gjøres. Så nei, dette er ikke en "ikkesak". Løgnen har faktisk sneket seg inn i riksrettssaken også:  "breached and vandalized the Capitol, injured and killed law enforcement personnel, menaced Members of Congress, the Vice President, and Congressional personnel..." READ: House article of impeachment against Donald Trump - CNNPolitics At NYT sniker seg ut bakdøra med løgnen sier mye om mangel på moral og etikk.

Vel. 

Det vi ser her er et dårlig forsøk på å snu skyldspørsmålet. Det er selvfølgelig de seriøse mediene som skal henges ut....Eller?

På linje med anklagene om at det var antifa som sto bak - mange som ønsker at det var slik. 

(Innlegget ble redigert 17.02.21 11:04)

aIseboy

Innlegg: 9674
aIseboy
17.02.21 11:20
silas: Historien om Sicknick har gått verden rundt og har blitt servert som harde fakta til alle nyhetsorganisasjoner over hele kloden. I Norge har det vært god dekning og nå er det over. Det er uendelig trist at en død politimann utnyttes på denne måten. Tidlig i denne saken uttalte familien seg at hans død ikke skulle brukes politisk, men til ingen nytte.

Men det var jo venstreekstremister, Antifa og BLM-aktivister utkledd som Trump-supportere som gikk amok i Capitol. Det har Trump-supportere fortalt oss i 7 uker nå.

Hvorfor dette voldsomme behovet for å lete frem formildende informasjon, silas? 

Mister_Bister

Innlegg: 2517
Mister_Bister
17.02.21 12:14
Rhabagatz: Det vi ser her er et dårlig forsøk på å snu skyldspørsmålet. Det er selvfølgelig de seriøse mediene som skal henges ut....Eller?
NiGoZeroIchi

Innlegg: 15077
NiGoZeroIchi
17.02.21 12:35
silas: Løgnen har faktisk sneket seg inn i riksrettssaken også:

Så i riksrettssaken lente man seg kun på NYT?  Ingen politirapporter som beskrev dødsfallet, ingen dypere undersøkelse i hva som skjedde?  De som utarbeidet riksrettsaken hadde ikke gjort noe undersøkelser om hva som skjedde i angrepet på deres egen arbeidsplass, så de bare fant fram noen aviser som beskrev det og bygget hele saken på det?

Jadda...

HLund

Innlegg: 22166
HLund
17.02.21 12:37

Noen har visst fått i seg en overdose av radikaliseringsserum i det siste virker det som.

kristofferbd

Innlegg: 1362
kristofferbd
17.02.21 13:01
silas: New York Times trekker historien om politimannen som angivelig ble drept i forbindelse med opptøyene i Capitol. Historien er fake news og avisen trekker historien i all stillhet etter å ha brukt anonyme kilder. Historien om Sicknick har gått verden rundt og har blitt servert som harde fakta til alle nyhetsorganisasjoner over hele kloden. I Norge har det vært god dekning og nå er det over. Det er uendelig trist at en død politimann utnyttes på denne måten. Tidlig i denne saken uttalte familien seg at hans død ikke skulle brukes politisk, men til ingen nytte.

OK, hva er feil - og hva har NYT beklaget?

Du er meget uklar.

(Innlegget ble redigert 17.02.21 13:01)

silas

Innlegg: 20787
silas
17.02.21 22:53
kristofferbd: OK, hva er feil - og hva har NYT beklaget?

Politimannen ble ikke drept av et brannslukningsapparat og den medisinske rapporten sier at det er ingen tegn på traume pga. slag ol. NYT har brukt en upålitelig kilde som de først hevdet jobbet i politet, men som de nå sier ikke jobber i politiet. Hele verden har blitt servert en skrekkelig historie om et drap med et brannslukningsapparat som rett og slett er falsk. At denne historien har endt opp i riksrettsaken gjør saken bare enda værre. 

Hvem er det som har hevdet at NYT har beklaget? 

Utdrag fra anklagen: "breached and vandalized the Capitol, injured and killed law enforcement personnel, menaced Members of Congress, the Vice President, and Congressional personnel..."

 

(Innlegget ble redigert 17.02.21 22:55)

Nexuscrawler

Innlegg: 864
Nexuscrawler
17.02.21 23:05

Så hva sier den medisinske rapporten om dødsårsak da? For vi er enige om at det er en politimann som er omkommet? 

silas

Innlegg: 20787
silas
17.02.21 23:10
Nexuscrawler: Så hva sier den medisinske rapporten om dødsårsak da? For vi er enige om at det er en politimann som er omkommet?

Det er ingen konklusjoner, men det spekuleres i om han har hatt en reaksjon knyttet til f.eks. pepperspray ol.

Viracocha

Innlegg: 13980
Viracocha
17.02.21 23:23
silas: Det er ingen konklusjoner, men det spekuleres

Saken er fortsatt under etterforskning og det er søppelsiter fra alt. right som sprer spekulasjoner du resirkulerer junk fra.

Nexuscrawler

Innlegg: 864
Nexuscrawler
17.02.21 23:28
silas: Politimannen ble ikke drept av et brannslukningsapparat og den medisinske rapporten sier at det er ingen tegn på traume pga. slag ol. NYT har brukt en upålitelig kilde som de først hevdet jobbet i politet, men som de nå sier ikke jobber i politiet. Hele verden har blitt servert en skrekkelig historie om et drap med et brannslukningsapparat som rett og slett er falsk. At denne historien har endt opp i riksrettsaken gjør saken bare enda værre.  Hvem er det som har hevdet at NYT har beklaget?  Utdrag fra anklagen: "breached and vandalized the Capitol, injured and killed law enforcement personnel, menaced Members of Congress, the Vice President, and Congressional personnel..."

Det ser da vitterlig ut som det var under stormingen av kongressen denne politimannen fikk sine dødelige skader, uansett hvordan de oppstod, og da er jo dette sitatet du mener er helt hårreisende feil faktisk helt korrekt? Det står jo ingenting i anklagen om hvordan vedkommende ble tatt livet av.

broren_til_noen

Innlegg: 34640
broren_til_noen
17.02.21 23:42
silas: Hele verden har blitt servert en skrekkelig historie om et drap med et brannslukningsapparat som rett og slett er falsk.

Da tror jeg nok at Brian Sicknick, og ikke minst hans familie, er svært letta over at han ikke ble skrekkelig drept. 

Han ble altså drept på en mindre skrekkelig måte? 

Men du er enig i at han ble drept? 

Så hva faen er det du holder på med og vil fram til? 

Nexuscrawler

Innlegg: 864
Nexuscrawler
17.02.21 23:53
broren_til_noen: Så hva faen er det du holder på med og vil fram til?

Tror det hele koker ned til "bevis" for at "FAKE NEWS" eksisterer og på en merkelig måte prøves det å koble det til at de samarbeider med Demokratene, eller noe. De virker ikke helt sikre selv, annet enn at det at nyhetsmedier korrigerer sine saker viser at de lyger og prøver å forandre virkelighetsoppfatningen til alle leserne.
(med forbehold om at jeg har tolket helt feil selvsagt).

Cabal

Innlegg: 13837
Cabal
18.02.21 10:39
broren_til_noen: Så hva faen er det du holder på med og vil fram til?

Sannsynligvis at terrorangrepet ikke var så veldig fælt...

Noreger

Innlegg: 1490
Noreger
18.02.21 11:29
Nexuscrawler: Det ser da vitterlig ut som det var under stormingen av kongressen denne politimannen fikk sine dødelige skader, uansett hvordan de oppstod,

Det er ikke noe synd på snuten. Han har betalt for litt risiko og hadde det vært en anarkist eller BLM, så ville det hele blitt dyssa ned. 

 

    Ellers er det vel ingen som snakker om kvinnen som ble skutt uten at hun utgjorde noen trussel imot noen. 

     Hele denne stormingen er overdrevet for å score politisk mynt, men det hadde selvsagt vært flott om de hadde brent ned hele Capitol. Verden hadde hatt mer ro over en stund og DET hadde jo vært verdt det. 

Noreger

Innlegg: 1490
Noreger
18.02.21 11:29
Nexuscrawler: Det ser da vitterlig ut som det var under stormingen av kongressen denne politimannen fikk sine dødelige skader, uansett hvordan de oppstod,

Det er ikke noe synd på snuten. Han har betalt for litt risiko og hadde det vært en anarkist eller BLM, så ville det hele blitt dyssa ned. 

 

    Ellers er det vel ingen som snakker om kvinnen som ble skutt uten at hun utgjorde noen trussel imot noen. 

     Hele denne stormingen er overdrevet for å score politisk mynt, men det hadde selvsagt vært flott om de hadde brent ned hele Capitol. Verden hadde hatt mer ro over en stund og DET hadde jo vært verdt det. 

Noreger

Innlegg: 1490
Noreger
18.02.21 11:29
Nexuscrawler: Det ser da vitterlig ut som det var under stormingen av kongressen denne politimannen fikk sine dødelige skader, uansett hvordan de oppstod,

Det er ikke noe synd på snuten. Han har betalt for litt risiko og hadde det vært en anarkist eller BLM, så ville det hele blitt dyssa ned. 

 

    Ellers er det vel ingen som snakker om kvinnen som ble skutt uten at hun utgjorde noen trussel imot noen. 

     Hele denne stormingen er overdrevet for å score politisk mynt, men det hadde selvsagt vært flott om de hadde brent ned hele Capitol. Verden hadde hatt mer ro over en stund og DET hadde jo vært verdt det. 

CinemaMaestro

Innlegg: 8096
CinemaMaestro
18.02.21 11:39
Rhabagatz: På linje med anklagene om at det var antifa som sto bak - mange som ønsker at det var slik.

For ordens skyld er det ingen Trump-hatere som ønsket at Sicknick ble myrdet av Trump-tilhengere. De trakk alle ett lettelsens sukk. De er veldig, veldig glade for at de nå ikke kan beskylde Trump-tilhengere for å ha myrdet en politimann. De jubler over at ingen av dødsfallene knyttet til Capitol, inkludert 2 selvmord demokratene regelrett løy om at skjedde ifm Capitol, ikke kan beskrives som overlagte drap.

aIseboy

Innlegg: 9674
aIseboy
18.02.21 11:44
Noreger: Det er ikke noe synd på snuten. Han har betalt for litt risiko og hadde det vært en anarkist eller BLM, så ville det hele blitt dyssa ned.        Ellers er det vel ingen som snakker om kvinnen som ble skutt uten at hun utgjorde noen trussel imot noen.       Hele denne stormingen er overdrevet for å score politisk mynt, men det hadde selvsagt vært flott om de hadde brent ned hele Capitol. Verden hadde hatt mer ro over en stund og DET hadde jo vært verdt det.

Du er rimelig far out, er du klar over det?


Hvor plasserer du deg selv politisk? Hvordan ser ditt drømmesamfunn ut? Anarki? Kommunisme? Fascisme? Nasjonalsosialistisk? 

 

Noreger

Innlegg: 1490
Noreger
18.02.21 13:08

"Far out", hva betyr dette? Mer Hollywoodisk lingo?

 

      Men til spørsmålet ditt da. Jeg vil ha et samfunn hvor vi bryr oss om hverandre og ikke har banker og pamper som styrer alt og bruker alskens håndtlangere som snut, fut og militær til å tvinge oss andre til lydighet. 

        Sosialisme er kunsten å lage et samfunn som fungerer for alle. Et samfunn hvor det er mer status å være gatefeier i enn prins i andre land. Et samfunn hvor alle blir tatt vare på og hvor globalister og andre som vil slavebinde vårt arbeidsfolk ikke har noen plass. Et samfunn hvor våre barn kan være trygge og hvor alle kan spasere rundt overalt uten å frykte noen. Et samfunn hvor det ikke finnes kriminelle hverken som utbyttere, overgripere eller snyltere. 

   Alle kriger er laget av bankene. Alle "kriser" er skapt for kontroll og alle "godhetsapostler" som selger ut eget folk er ondskapens ryttere.  

      Vi kan jo ta det fra her da...

Noreger

Innlegg: 1490
Noreger
18.02.21 13:08

"Far out", hva betyr dette? Mer Hollywoodisk lingo?

 

      Men til spørsmålet ditt da. Jeg vil ha et samfunn hvor vi bryr oss om hverandre og ikke har banker og pamper som styrer alt og bruker alskens håndtlangere som snut, fut og militær til å tvinge oss andre til lydighet. 

        Sosialisme er kunsten å lage et samfunn som fungerer for alle. Et samfunn hvor det er mer status å være gatefeier i enn prins i andre land. Et samfunn hvor alle blir tatt vare på og hvor globalister og andre som vil slavebinde vårt arbeidsfolk ikke har noen plass. Et samfunn hvor våre barn kan være trygge og hvor alle kan spasere rundt overalt uten å frykte noen. Et samfunn hvor det ikke finnes kriminelle hverken som utbyttere, overgripere eller snyltere. 

   Alle kriger er laget av bankene. Alle "kriser" er skapt for kontroll og alle "godhetsapostler" som selger ut eget folk er ondskapens ryttere.  

      Vi kan jo ta det fra her da...

Noreger

Innlegg: 1490
Noreger
18.02.21 13:08

"Far out", hva betyr dette? Mer Hollywoodisk lingo?

 

      Men til spørsmålet ditt da. Jeg vil ha et samfunn hvor vi bryr oss om hverandre og ikke har banker og pamper som styrer alt og bruker alskens håndtlangere som snut, fut og militær til å tvinge oss andre til lydighet. 

        Sosialisme er kunsten å lage et samfunn som fungerer for alle. Et samfunn hvor det er mer status å være gatefeier i enn prins i andre land. Et samfunn hvor alle blir tatt vare på og hvor globalister og andre som vil slavebinde vårt arbeidsfolk ikke har noen plass. Et samfunn hvor våre barn kan være trygge og hvor alle kan spasere rundt overalt uten å frykte noen. Et samfunn hvor det ikke finnes kriminelle hverken som utbyttere, overgripere eller snyltere. 

   Alle kriger er laget av bankene. Alle "kriser" er skapt for kontroll og alle "godhetsapostler" som selger ut eget folk er ondskapens ryttere.  

      Vi kan jo ta det fra her da...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg