Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

USA skal selge mer gjeld.

NYTT TEMA
Noreger

Innlegg: 1490
Noreger
22.02.21 22:01

Mange "spennende" planer for USA's finansminister i dag.

 

   Det ble nevnt tanker om å utstede 100-års gjeldsobligasjoner. (HAHAHA). Dette er selvsagt mye basert på at renten er så lav som den er nå, men hvor mye av dette skyldes alle pengene de sprøyter inn til sentralbanken. Da må nok dette kombineres med...

    "Yield curve control" hvor flere tiltak skal settes inn for å hindre at rentene på lånene stiger. Det skal bli interessant å se hvordan dette skal fungere.

     Kanskje mest interessant var det å høre at det er tanker om en digital dollar, eller en "Krypto-dollar". Ja, det må være fristende for bit coin folkene å gå ifra noe som er helt beskyttet av anonymitet og eksisterer fritt (selv om det har null indre verdi) til å gå til noe med ekstrem statskontroll. USA er vel ikke akkurat kjent for å la sine undersåtter ha pengene fritt. 

 

       Før Yellen fikk jobben som finansminister var hun mest opptatt av å holde taler til 250K stykket for research grupper. Det var sikkert KUN grunnet en genuin interesse for hennes kunnskaper som lå bak disse honorarene. 

     Yellen sa også at hva en betaler i renter på lånene er en bedre måte å se økonomien på enn gjeld-BNP. Det har sikkert ingenting å gjøre med hvordan gjeld-BNP kurven nå ser ut.....

 

     Det blir spennende å se hva som kommer først, noen av tiltakene eller en rente på tiårsgjelda over 2%. 

         Norge kan sikkert bruke noen milliarder av arvesølvet til å kjøpe 100-års gjeld..... Da blir nok for Erna den neste gjelsministeren i FN..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg