Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

rare kjedelige spørsmål

NYTT TEMA
king_dong
king_dongInnlegg: 1
26.08.10 01:42

hvordan funker et solpanel? fungerer den kun ved sollys på dagen, eller vil den fortsatt generere lys om natten, bare ved mindre skala? vil den fungere dårligere ved overskyet? må man koble f.eks tvn til solpanelet via en boks eller lignende?

 

 

PanGu
PanGuInnlegg: 712
27.08.10 22:08

wiki wiki wiki wikipedia

lite greie på sånt..

(Innlegget ble redigert 27.08.10 22:09)

Arcticblue
ArcticblueInnlegg: 15669
29.08.10 04:03
king_dong: hvordan funker et solpanel? fungerer den kun ved sollys på dagen, eller vil den fortsatt generere lys om natten, bare ved mindre skala? vil den fungere dårligere ved overskyet? må man koble f.eks tvn til solpanelet via en boks eller lignende?

Skal ikke si at jeg vet nøyaktig hvordan ting er... men...

Solcellepaneler trenger lys for å generere strøm så om natten når det er mørkt lader panelene ikke men dem lader i dagslys (trenger ikke være sol men jo mer lys jo bedre lader dem).

For å koble TV'en til så trenger du en omformer og noen paneler til ... dvs slik det er på hytta hos oss iallefall er det solcellepanel koblet til en batteribank igjennom en lader eller omformer kanskje ? med måler for å se om den lader eller ikke blant annet, denne batteribanken er koblet til ett nettverk av stikkontakter igjen ... muligens det går igjennom den samme omformeren jeg nevnte tidligere.

petterG
petterGInnlegg: 9508
29.08.10 04:49

Lurer mest på hvorfor denne tråden havnet på Astronomi...?

Klikk for å gå tilbake til toppen