Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Politiet i Hordaland har pågrepet mor og far

NYTT TEMA
Forumvinner
ForumvinnerInnlegg: 76
26.06.09 15:59

Politiet i Hordaland har pågrepet to foreldre som er siktet for overtredelse av kjønnslemlestelsesloven.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3142609.ece

En ting er hva far kan gjøre mot sin datter, av mangel på vett og erfaring.  Noe annet er hva en mor kan samtykke i.  Hun vet hvilket helvete dette er, og velger allikevel å støtte sin ektefelle.  Syke folk!

Goblin_9
Goblin_9Innlegg: 22128
26.06.09 16:33

Enig. Fra topp til bånn.
Og kommer det noen og sier at "jamen dette er deres kultur", da skriker jeg!

(Innlegget ble redigert 26.06.09 16:34)

Sigyn
SigynInnlegg: 2085
26.06.09 17:05
Forumvinner: Politiet i Hordaland har pågrepet to foreldre som er siktet for overtredelse av kjønnslemlestelsesloven. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3142609.ece En ting er hva far kan gjøre mot sin datter, av mangel på vett og erfaring.  Noe annet er hva en mor kan samtykke i.  Hun vet hvilket helvete dette er, og velger allikevel å støtte sin ektefelle.  Syke folk!

Ser man på praksis i de afrikanske landene som utfører kjønnslemlestelse så er det i stor grad kvinnene som fører tradisjonen videre. Det er i stor grad kvinnene som utfører overgrepene, og mødre som forteller døtre om hvor stort det er å endelig få bli ren, og kvinne. Selvfølgelig med syftet å få en mann i fremtiden. (Uncut ones aren't worth anything, give birth to demented children and are in general dirty.) Så selv om det kanskje er menn som har størst "ansvar" for familien (gammelt patriarkalsk skystem), også her, så betyr ikke det at en mor "går med på". Det kan være hun også er pådriver, selv om hun er fullstendig klar over hva kjønnlemlestelse gjør. Å få datteren gift i fremtiden kan være et svært tungtveiende argument fra henne blant annet. Hjernevasket kanskje, men likefullt pådriver. Det sagt så finnes det ikke en unnskyldning i verden som er bra nok for å kjønnslemleste sin datter.

Om det ligger en frykt og en stille protest i noe av dette vet jeg ikke. Jeg vet bare at det arbeides hardt med å få med seg kvinnene på arbeidet om å slutte med disse groteske overgrepene. Arbeidet går ikke fort nok, og med land som Somalia, som har total mangel på infrastruktur og sentral styring så er det veldig vanskelig å nå ut.

Der religion er viktig må man få med seg de religiøse lederne, og det har jo vist seg å ikke fungere så bra (viser til Kadras opptak.)

Det er vel bare en som har blitt dømt for dette i Norge så langt? Flere må trekkes for retten og dømmes. Alle som har fått barn under sin tid i Norge skal dømmes selv om det er 15 år siden de flyttet hit, og siste lemlestede datter ble lemlestet for 14 år siden. Foreldelse bør ikke eksistere, og straffeutmålinger bør ligge i det høyere skiktet for ødelagt liv. Kanskje det kan skremme vettet av folk.

Det som også er ekstremt skremmende er at noe av dette også utføres i Norge. De som utfører slikt må bare kastes ut av landet, uansett hvor de kommer fra. Plassert i transittmottak til de får kommet seg "trygt" hjem. Kjønnslemlestelse er rett og slett noe vi ikke kan stå for her, og vi må bli tydeligere.

Sigyn
SigynInnlegg: 2085
26.06.09 17:24

Ja, jeg ser juridiske problemer med "ingen foreldelse" da lover ikke skal ha tilbakevirkende kraft. Men jeg er sikker på at vi hadde funnet en lov om legemsbeskadigelse som kan følges uansett.

Forumvinner
ForumvinnerInnlegg: 76
26.06.09 17:24

Dette er ikke basert på religion, men på kultur.  Det er også en kultur som i mange afrikanske land har blitt forbudt.  De kommer hit til Vesten for å søke politisk eller human asyl; og det er helt flott.  Men så er det noe som går galt.  Veldig galt.  De tar med seg noe av det verste fra sitt land, og begår kriminelle handlinger, og vi (spesielt sosialister og feminister, faktisk) beskytter deres rett til å ta vare på sin kultur.

Jeg har i mange år hatt gleden av å kjenne en somalisk dame, som kom til Norge etter at hennes mann sørget for at deres felles datter ble omskåret.  De kom hit, fikk et rimelig godt liv, og moren tok utdannelse.  Hun etablerte (eller bidro til) en organisasjon her i Oslo for somaliske kvinner.  Hun fortalte meg at kvinnene er de verste i forhold til denne ukulturen.  De skammer seg (ofte, ikke alltid) dersom deres døtre ikke blir omskåret.  TIL TROSS FOR at dette ofte er årsaken til at de er kommet til Norge.

Så ja, du har helt rett.  Vi må bli tydelige, og utvise storsinn ovenfor disse barna.  Det kan gjøres ved å straffe foreldre som ikke respekterer sine døtres kropp og liv, samt norsk lov.

Sigyn
SigynInnlegg: 2085
26.06.09 17:37

Helt klart basert på kultur, selv om mange feilaktig tror det har med Islam å gjøre. Det har kanskje sammenheng med at vår største innvandrergruppe fra disse områdene er fra Somalia, og somaliere er i hovedsak muslimer. Men det er et langt belte fra øst til vest der jentebarn blir mutilerte, og de vestafrikanske landene er i hovedsak kristne eller menneskene tror på naturreligioner (stammesamfunn). Det eksisterer også varierende grader av denne lemlestingen, der fjerning av indre kjønnslepper og forhud på klitoris er en versjon, mens somaliere ofte praktiserer den verste - fjerning av klitoris, ytre og indre kjønnslepper og gjensying etterpå.. Det er rett og slett HELT VANVITTIG groteskt. En vanlig overtro er at dersom barnet berører klitoris og/eller kjønnslepper under fødsel så blir barnet funksjonshemmet eller besatt av demoner f.eks.

Og ja, det er kvinnene som er pådriverne, kvinnene som hjernevasker døtrene fra de er små om at dette er eneste måten å være på, kjønnslemlestingen feires med stor fest, tilstedeværelse av familie langveis fra osv. Det er rett og slett en stor begivenhet.

Grunnen til at jeg bringer religion inn i dette er at mange gjør dette, feilaktig vel å merke, i Guds navn. Ekte muslimsk kvinne/ekte kristen kvinne. Uansett hvor feil det er, og de støre Bøkene aldri har skrevet noe som helst om kjønnslemlestelse så er det de aller færreste i disse områdene som a) kan lese b) har tilgang til egen Koran eller Bibel de kan studere. Dermed blir de eldre, vises ord lov. Slik det en gang var i Europa før reformasjonen.

(Innlegget ble redigert 26.06.09 17:39)

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 60665
26.06.09 20:52

Takk for god info, Sigyn.

Mulig myndighetene gjør noe feil når de går imot obligatorisk underlivsjekk på småjenter.

Men det kan godt være at det er juridisk umulig å sette i verk. Jeg aner ikke. Det virker bare rart.

Og myndighetene burde hatt mer fokus på de fremmedkulturelle kvinnene. Ikke som gjøres nå, å behandle disse som kun en del av familien.

Kvinnene burde i langt større grad blitt forsøkt intergrert som selvstendige mennesker.

Kengumamma
KengumammaInnlegg: 2738
26.06.09 21:55
GARDSDATTRA: Mulig myndighetene gjør noe feil når de går imot obligatorisk underlivsjekk på småjenter. Men det kan godt være at det er juridisk umulig å sette i verk. Jeg aner ikke. Det virker bare rart.

Jeg vet ikke helt hvorfor noen mener det er galt gjort mot jentene å sjekke om de er omskjært. Man må da kle av seg å bli sjekket både her og der hos legen innimellom. Men det er klart, hvis disse jentene føler så stor skam over kroppen sin at de helst vil skjule den så går det jo mer på hva de er opplært til å føle.

Sigyn
SigynInnlegg: 2085
27.06.09 14:18
Kengumamma: Jeg vet ikke helt hvorfor noen mener det er galt gjort mot jentene å sjekke om de er omskjært. Man må da kle av seg å bli sjekket både her og der hos legen innimellom. Men det er klart, hvis disse jentene føler så stor skam over kroppen sin at de helst vil skjule den så går det jo mer på hva de er opplært til å føle.

HELT riktig. Det skal ikke mer til en en ganske rask liten titt for å kunne konstatere at slike overgrep finner sted. Ikke behov for noen full gynekologisk undersøkelse - som kan føles alt for invasiv.

Kan ikke forstå at en rask titt på jenters kjønnsorgan er noe værre enn å kjenne om guttenes testikler har kommet seg dit de skal.

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 60665
28.06.09 00:04
Sigyn: Kan ikke forstå at en rask titt på jenters kjønnsorgan er noe værre enn å kjenne om guttenes testikler har kommet seg dit de skal.

Ikke jeg heller.

Earthquakejente
EarthquakejenteInnlegg: 40508
28.06.09 20:30

Fint barnevernet grep inn og plasserte barna andre steder, vi kan ikke akseptere at denne skikken føres videre til ytterligere generasjoner

ebern
ebernInnlegg: 6758
30.06.09 20:52
Forumvinner: En ting er hva far kan gjøre mot sin datter, av mangel på vett og erfaring.  Noe annet er hva en mor kan samtykke i.  Hun vet hvilket helvete dette er, og velger allikevel å støtte sin ektefelle.  Syke folk!

Nå har det i ettertid vist seg at dette ikke er tilfelle likevel, men vil kommentere det at hustru tilsynelatende støtter sin ektefelle.. Er ikke helt sikker på det.

I disse kulturer blir man ikke akseptert hvis man ikke gjennomgår denne prosessen. Man blir heller ikke gift, og det er vel litt av en skamplett for familien, etc. I disse kulturene har vel ikke kvinnene så mye de skal ha sagt, heller?

Nå har heldigvis en muslimsk imam gått ut og sagt at denne prosessen er sterkt i strid med islamsk lære, så muligens kan det være begynnelsen på slutten på dette barbariet!

Forumvinner
ForumvinnerInnlegg: 76
30.06.09 21:08

Det som er skammelig er at nordmenn tror (eller later som de tror) at dette er MUSLIMSK, og derfor ikke kan motsies.  At det faktisk er UKULTUR i IKKE OPPPLYSTE land, ser ikke ut til å uroe noen..... sosialister eller ignorante personer.

Synd, men typisk..... norske sauabonder.

Navnebruker
NavnebrukerInnlegg: 11786
30.06.09 21:16
Sigyn: Kan ikke forstå at en rask titt på jenters kjønnsorgan er noe værre enn å kjenne om guttenes testikler har kommet seg dit de skal.

Det handler ikke om selve undersøkelsen, men om motivasjonen for den. Vi undersøker ikke små gutter for å se om foreldrene kan ha mishandlet dem.

Vi har et par grunnleggende prinsipper for rettssikkerhet her i landet. Det betyr at vi ikke tvinger små jenter til å gå til gynekolog uten at det foreligger en konkret mistanke om noe galt.

Å tvinge jenter fra bestemte nasjonaliteter og kulturer å gjennomgå dette, er helt sjukt. Problemet må løses på helt andre, og siviliserte måter.

Navnebruker
NavnebrukerInnlegg: 11786
30.06.09 21:17
Forumvinner: En ting er hva far kan gjøre mot sin datter, av mangel på vett og erfaring.  Noe annet er hva en mor kan samtykke i.  Hun vet hvilket helvete dette er, og velger allikevel å støtte sin ektefelle.  Syke folk!

Nå viste det seg at disse foreldrene slett ikke hadde omskåret barna sine, og kvinnen hadde ALL grunn til å støtte sin ektefelle.

Det er veldig dumt å uttale seg om ting man ikke har greie på.

Sigyn
SigynInnlegg: 2085
30.06.09 22:35
Navnebruker: Nå viste det seg at disse foreldrene slett ikke hadde omskåret barna sine, og kvinnen hadde ALL grunn til å støtte sin ektefelle. Det er veldig dumt å uttale seg om ting man ikke har greie på.

Det var denne saken spesifikt, flott det. Men problemstillingen er fortsatt helt reell.  Ikke begynn å ro bort problematikken på flisespikkeri vær så snill. Selve situasjonen som er beskrevet er en meget god eksempelsituasjon på dette problemet uansett.

I tillegg - det er ikke snakk om en gynekologisk undersøkelse. Gynekologiske undersøkelser blir ikke gitt til små jenter annet enn i narkose. Joda, jeg ser problemet med at "årsaken" er "gal". Men.. det er liv og livskvalitet det er snakk om her. Slik vi gjør det idag så redder vi ingen. Dersom det blir vanlig med at skolehelsesøster tar en titt på en naken jentekropp med jevne mellomrom så blir det kanskje ikke så grusomt FORFERDELIG å gå igjennom en slik uskyldig undersøkelse heller. Så lenge vi har grupperinger som er ute av stand til å respektere norsk lov så er det nødvendig å gjøre noe for å redde barna deres.

 

Forumvinner
ForumvinnerInnlegg: 76
01.07.09 07:04
Navnebruker: Det er veldig dumt å uttale seg om ting man ikke har greie på.

Men du har greie på alt, da?

jeg tror det må kraftig opprensing til i dette miljøet, og det har jeg fra en av kvinnene selv; en somlisk dame som opprettet en interesseorganisasjon nettopp fordi kvinner OFTEST er pådrivere for omskjæring.

 

Navnebruker
NavnebrukerInnlegg: 11786
01.07.09 09:30
Forumvinner: Men du har greie på alt, da?

Litt mer enn deg, tydeligvis.

Earthquakejente
EarthquakejenteInnlegg: 40508
01.07.09 12:53
ebern: Nå har heldigvis en muslimsk imam gått ut og sagt at denne prosessen er sterkt i strid med islamsk lære, så muligens kan det være begynnelsen på slutten på dette barbariet!

Imamer har gått ut med slikt før, men somaliere hører vel oftest på somaliske imamer, og da er det ikke helt enkelt nei. Somaliske imamer støtter i stor grad omskjæring. Men som andre sier, dette handler om kultur, ikke religion. Også kristne omskjærer sine barn i de landene der

Forumvinner
ForumvinnerInnlegg: 76
01.07.09 19:19
Navnebruker: Litt mer enn deg, tydeligvis.

Ja, det hører jeg noen Imamer si også..... Det skjer IKKE NOE GALT HER.... Så norske sosialister bør tro det, og la dem holde på.  Det er jo bare noen ynkelige pikebarn som mister viktige kroppsdelser, for å tekkes syke holdninger.  Den er grei.

ebern
ebernInnlegg: 6758
01.07.09 21:33
Forumvinner: Det er jo bare noen ynkelige pikebarn som mister viktige kroppsdelser, for å tekkes syke holdninger.  Den er grei.

Og pikebarn/kvinner er jo ikke ikke noe verdt likevel.. bare til å tråkkes på...

ebern
ebernInnlegg: 6758
01.07.09 21:38
Navnebruker: Å tvinge jenter fra bestemte nasjonaliteter og kulturer å gjennomgå dette, er helt sjukt. Problemet må løses på helt andre, og siviliserte måter.

Hvorfor bare undersøke en bestemt gruppe - kan man ikke undersøke alle?

KjetilHansen_2
KjetilHansen_2Innlegg: 2692
01.07.09 22:13
ebern: Hvorfor bare undersøke en bestemt gruppe - kan man ikke undersøke alle?

Ikke sant? Like naturlig som at alle gutter får vrengt forhuden tilbake hos legen for å oppdage evt infeksjoner osv, så burde det vel være helt kurant å ta en titt på alle jenter også? Rart i grunnen at det skal være en diskusjon om hvorvidt man kan gjøre det eller ikke. Det er vel bare å gjøre det. Legen er sjefen, ikke sant?

Klikk for å gå tilbake til toppen