Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Separert og kastes ut med datter

NYTT TEMA
wenhegg

Innlegg: 8
wenhegg
06.04.14 16:32

Hei

Jeg trenger virkelig et godt råd her nå. Jeg og mannen min er separert. Han har hatt særeie de 17 årene vi har vært gift. Har ei datter på 10 år. Alt av lån og hus står i hans navn. Jeg er uføretrygdet , han tjener 1300000.-  Huset skal selges, jeg og datter må flytte. Jeg kan ikke søke om bidrag fordi jeg ikke har en annen adresse en han . Han vil ikke flytte. Jeg kan ikke få leilighet fordi jeg ikke har penger til depositum. Jeg kan ikke få lån i bank , min uføretrygd er ikke ferdig beregnet før om 4 mnd. Jeg har 14000.- pr mnd til meg og datter. Jeg får ikke hjelp av sosialen fordi de mener han har forsørgeransvar. Men han sier han ikke kan hjelpe. Sosialen mener jeg har krav på et eller annet skjevdeling ved salg av hus og vil ikke hjelpe meg fordi jeg har krav. MEN::::  Om jeg skal få noe ut av salg av bolig eller hans økonomi må jeg gå rettens vei. DET kan ta lang tid sier advokat. Hva gjør jeg da? Sove på gaten? Ingenting "galt" med meg , fornuftig oppegående kvinne , aldrig gjort noe galt . Betalt min skatt. Nå trenger jeg hjelp av det samfunnet jeg lever i , er en tøff periode for datter og meg. MEN DET ER INGEN DER . Hva gjør jeg? 20år med samme mann , ingen nær familie , ingen jeg kan spør om et lån av....... Hva gjør jeg nå ? Noen som har opplevd dette selv? Eller er jeg den eneste i verden som er så uheldig å bli separert uten å ha spart opp penger til å ha råd til det ?

(Innlegget ble redigert 06.04.14 16:35)

wenhegg

Innlegg: 8
wenhegg
06.04.14 16:56

.

wenhegg

Innlegg: 8
wenhegg
06.04.14 17:20

Noen som kan forklare hvordan en sletter eget innlegg?

Smaukjærring

Innlegg: 15490
Smaukjærring
06.04.14 17:23

Send en epost til moderator så ordner de det for deg.

Link til epost nederst på siden.

 

For øvrig ønsker jeg deg lykke til med situasjonen du står midt oppi:)

PerfectSense

Innlegg: 4183
PerfectSense
06.04.14 17:26
wenhegg: Noen som kan forklare hvordan en sletter eget innlegg?

Tror ikke det går, faktisk :-)

Jeg kan ikke svare deg på spørsmålene dine, men hvorfor må datteren din flytte? Er han ikke faren hennes?

Poenget er at det er mye dyrere å forsørge to enn bare seg selv, så dersom han er faren hennes så bør hun bli boende der til du har etablert deg en annen plass. Det høres nok ikke så kjekt ut, men det er nå en gang sånn det er.

wenhegg

Innlegg: 8
wenhegg
06.04.14 17:40

Vår datter har ikke noe greit forhold til sin far. Hun vil ikke bo hos han , og han er heller ikke villig til å justere sin reisejobb for å kunne ta vare på henne. Det er leit , men slik er det. Jeg hadde nok heller aldri reist fra henne. Hennes far er fullstendig likeglad , og drikker en del

PerfectSense

Innlegg: 4183
PerfectSense
06.04.14 17:52

Dessverre en skikkelig lei situasjon du har havnet i. Jeg vet faktisk ikke hva som er mulig eller ikke, men det regner jeg med du har fått advokaten til å sjekke opp i.

Må si det er bekymringsverdig at dere har bodd i samme hus som en som drikker for mye, så kanskje dette er det beste som kunne skje. Selvsagt ikke akkurat nå som ting ser mørkest ut, men i det lange løpet vil det nok kanskje være det. 

Du får uansett ha lykke til! Håper det ordner seg c",)

wenhegg

Innlegg: 8
wenhegg
06.04.14 18:03

Jeg spurte en advokat , men da hun sa det tar tid så tenker jeg ikke mere på det. Jeg vil bare starte på nytt med min detter og meg. Det er det som er problemet. Jeg orker ikke tanken på å krangle i retten pga økonomi. Lykke er ikke gods og gull. Det eneste jeg trenger hjelp til er faktisk et beløp til depositum slik at min datter og jeg kan starte på nytt. Han kan beholde sin millioninntekt , jeg får et nytt liv med det kjæreste jeg eier : min datter. Men jeg må bare igjen si at jeg forstår ingenting av at en ikke kan få hjelp av sosialen til depositum som et lån eller tilskudd eller hva de kaller det  :)

nattogdag2

Innlegg: 4833
nattogdag2
06.04.14 18:21
wenhegg: eg spurte en advokat , men da hun sa det tar tid så tenker jeg ikke mere på det. Jeg vil bare starte på nytt med min detter og meg. Det er det som er problemet. Jeg orker ikke tanken på å krangle i retten pga økonomi. Lykke er ikke gods og gull. Det eneste jeg trenger hjelp til er faktisk et beløp til depositum slik at min datter og jeg kan starte på nytt. Han kan beholde sin millioninntekt , jeg får et nytt liv med det kjæreste jeg eier : min datter. Men jeg må bare igjen si at jeg forstår ingenting av at en ikke kan få hjelp av sosialen til depositum som et lån eller tilskudd eller hva de kaller det  :)

Ta kontakt med Juridisk rådgivning for kvinner.

Far skal selvfølgelig betale barnebidrag i henhold til hva han tjener. 

Og han kan ikke kaste sitt mindreårige barn på gata, det er ikke lov. 

Datteren din er 10 år? Da må dere på megling, det er obligatorisk.

Med mindre han er voldelig, så hadde jeg ikke flyttet ut. Skjønner godt at det er vanskelig for deg, og at du ikke har lyst til å krangle. 

Har dere søkt separasjonsbevilgning fra fylkesmannen? For å få hjelp fra Nav, er det nok der du må starte. 

Bra at du har fokus på barnet. Lei for hva du går igjennom, lykke til!

wenhegg

Innlegg: 8
wenhegg
06.04.14 18:41

vi har vært hos megling , jeg fikk separasjonsbevilgning selv om vi har felles adresse , men får ikke hjelp av NAV fordi han eier huset vi bor i. OG at han har samme adresse . Han er villig til å betale 5000.- i bidrag med privat avtale. Vår datter skal være 100% hos meg. SÅ NAV er ikke snille :)

nattogdag2

Innlegg: 4833
nattogdag2
06.04.14 19:39
wenhegg: vi har vært hos megling , jeg fikk separasjonsbevilgning selv om vi har felles adresse , men får ikke hjelp av NAV fordi han eier huset vi bor i. OG at han har samme adresse . Han er villig til å betale 5000.- i bidrag med privat avtale. Vår datter skal være 100% hos meg. SÅ NAV er ikke snille :)

5000 i bidrag er bra. I tillegg har du krav på dobbelt barnetrygd. Også kommer de 14000 i tillegg, ikke sant? Da har du litt over 20 000 i mnd. Har du gått i banken og spurt om et lån til depositium? Og be jurk om hjelp til å klage på vedtaket om avslag fra Nav. Men skal han virkelig ikke ha noe samvær?

 

 

Gubbenilia

Innlegg: 2754
Gubbenilia
07.04.14 14:05

Kr 5000 i bidrag er lavt. Hvis barnet skal være 100% hos deg, og du har en uføretrygd på ca. 120 000 mens barnefaren har en inntekt på 1,3 mill., skal du i hvert fall ha kr. 6 000 /mnd. Prøv NAV-kalkulatoren på NAV.no 

nattogdag2

Innlegg: 4833
nattogdag2
07.04.14 14:54
Gubbenilia: Kr 5000 i bidrag er lavt. Hvis barnet skal være 100% hos deg, og du har en uføretrygd på ca. 120 000 mens barnefaren har en inntekt på 1,3 mill., skal du i hvert fall ha kr. 6 000 /mnd. Prøv NAV-kalkulatoren på NAV.no

Jeg la inn hennes inntekt, som hun skrev var 220000, og hans på 1,3mill, kalkulatoren ga 4850 kr. Samværsalternativet var fra 0 til 1,9 dager i mnd. 

pooo

Innlegg: 2111
pooo
17.04.14 05:13
wenhegg: Ingenting "galt" med meg , fornuftig oppegående kvinne , aldrig gjort noe galt . Betalt min skatt.

Fornuftig og oppegående? Er du det når du gifter deg, flytter inn til en mann som eier alt -  ikke har gjort avtale om å kjøpe deg inn i denne boligen eller kommer deg inn på boligmarkedet selv (og f.eks. leier ut den boligen) og lager barn?

Det betyr vel at han har ervervet seg dette (boligen) før han møtte deg? Du skriver at "alt av lån og hus står i hans navn". Hvis det er han som eier det, skal det selvsagt stå i hans navn. Hvis det er tilfellet - og han også løpende har betalt lån og vedlikehold etc. og du ikke har hevet levestandarden hans i vesentlig grad med det du har bidratt med - vil jo du som fornuftig, oppegående kvinne vite at du ikke har sikret deg ved en evt. skilsmisse?

Det er trist for alle som havner i den situasjonen, men det er ikke få ganger vi leser om dette og ser store oppslag om at kvinner må tenke på disse tingene - for å sikre seg. Det er like mye kvinners ansvar å sikre seg - som menns ansvar å sikre seg. 

Aldri gjort noe galt? Du må i så fall være det eneste mennesket på jorden som ikke har gjort det. Det å få barn med en som drikker for mye - eller bli boende med barnet hos en mann/ far som drikker for mye etter han evt. begynte med det - vil de fleste fornuftige, oppegående mennesker si er galt.

Det er trist for alle som kommer i din situasjon - men det er på høy tid at voksne mennesker som flytter under samme tak - også kvinner - tar sitt ansvar og ikke legger alt på sin partner. Dette ansvaret bør kjennes ekstra stort når en velger å sette barn til verden, da disse valg også vil få konsekvenser for disse.

Et økonomisk tips: Hvis du vet at han fikk igjen på skatten (og du ikke har, har fått skattesmell eller evt. fått igjen lite) så vent til senest mulig i året - før dere fysisk flytter fra hverandre - om mulig. Loven sier at dere skal "dele" oppgjøret det året dere flytter fra hverandre. Det er ikke separasjonsdato som gjelder - men den datoen dere faktisk flyttet fra hverandre. Det betyr at hvis han f.eks. fikk igjen 300.000,- på skatten har du krav på 150.000 delt på 12 x antall måneder i året dere bodde sammen før dere flyttet fra hverandre. Dvs. hvis du flytter ut (eller han flytter ut) 30. juni har du krav på 125.000,- av disse. Bor dere under samme tak til nyttårsaften, har du krav på 150.000,- av disse. 

Husk at han kan kreve deg for det samme om han har fått en stor skattesmell - og han kan kreve halvparten av det du evt. har fått igjen - for de månedene dere faktisk har bodd fysisk sammen det året dere flytter fra hverandre. Har du fått skattesmell kan du kreve at han skal betale deg halvparten for de månedene dere faktisk har bodd fysisk sammen.

Mange er ikke klar over denne paragrafen i eksteskapsloven. Slik sett burde ektefeller kanskje ha rett til å være med å bestemme skattetrekket til ens ektefelle?

Da ikke alle er kjent med denne loven, anbefaler jeg at du gjør deg kjent med skatteoppgjøret til din eks - før du foretar deg noe eller tar dette opp - slik at du ikke risikerer å gi ris til egen bak. Du har rett til å få denne informasjonen fra likningskontoret, da dere er/har vært gift.

Lykke til!

 

 

 

pooo

Innlegg: 2111
pooo
17.04.14 05:24
wenhegg: Han kan beholde sin millioninntekt , jeg får et nytt liv med det kjæreste jeg eier : min datter.

Husk at din datter er kanskje det kjæreste du har - men du eier henne ikke ;) 

duogjegogvito

Innlegg: 300
duogjegogvito
20.04.14 01:43

Beklager... Men jeg værer en annen historie fra far (om han hadde fått uttale seg). Og måten du fremstiller barnet som "ditt" gjør meg en smule bekymret... Håper ikke du er en av disse vanskelige kvinnene som gjør det vanskelig for far å ha rikelig samvær med DERES barn.

duogjegogvito

Innlegg: 300
duogjegogvito
20.04.14 01:45

Har du ikke venner som hjelper deg i krise? Bo en måned eller to hos noen? Ellers har du krav på hjelp fra nav. De må stille garanti for depositum eller låne deg pengene til depositum. Og hva med kredittlån eller forbrukslån. I slike tilfeller kan selv høyrentelån forsvares, mener nå jeg.

alva1

Innlegg: 13726
alva1
13.06.14 05:24
duogjegogvito: Håper ikke du er en av disse vanskelige kvinnene som gjør det vanskelig for far å ha rikelig samvær med DERES barn.

Tenk å si noe så grusomt når dama uttrykkelig presiserer at faren ikke er villig til å ta ansvaret for deres felles barn og priorieterer jobben foran. Drikker en hel del og at han og barnet i utgangspunktet ikke har et greit forhold! Hun skrev også: VÅRT BARN.

Skammelig.

(Innlegget ble redigert 13.06.14 05:36)

alva1

Innlegg: 13726
alva1
13.06.14 05:33
wenhegg: Jeg hadde nok heller aldri reist fra henne. Hennes far er fullstendig likeglad , og drikker en del

Selvfølgelig skal du ikke reise fra henne og la henne være hos en far som er likeglad og drikker og i tillegg ikke vil prioritere sitt eget barn foran jobb. Bra at du tenker på barnet her, men ellers så hadde det vært en ide å gjøre det slik du fikk forklart over.

Uheldigvis er det slik at mange kvinner ikke sikrer sin fremtid økonomisk og gjør slik du nå har gjort og det er fryktelig synd! Jeg tviler ikke på at du har gjort en durabelig innsats i deres felles hjem som han nå høster frukter av og at du har tatt deg av deres felles barn. Bare synd det ikke gir avkastning økonomisk.

Ønsker deg lykke til og følg rådene du har fått her.

De er gode. :)

Bill_Babba

Innlegg: 6435
Bill_Babba
13.06.14 23:49

Hei.

Lei situasjon.

Men:

Når det gjelder særeie, så kan du faktisk få ut noe, men du må bevise event at du har vært med økonomisk på å heve husets verdi (noe som er tvilsomt da du er trygdet)

Men det du muligens kan klare, er en kompensasjon for husarbeid over tid, da jeg antar att du har utført dette i huset den tiden dere har bodd  sammen. Men kan ham vise til hushjelp og vaskehjelp til tider så står du svakere der.

Leser også barnebidrag tilbudet, den er bra. det er en privat avtale hvor dere begge "vinner" du får litt mer, og han betaler litt mer, men i praksis mindre da en privat avtale ikke har visse gebyrer som kommer om det styres via det offentlige.

Din totale inntekt etter du har flytta, blir helt ok, men sikkert en god omvelting for dere, da dere helt sikkert har noen vaner grunn han sin inntekt.

Når det gjelder å leie, så fins det depositum forsikring, og en kan bruke Nav som garanti for depositum også, og du skal kunne få dette.

Men de fleste utleiere vil trolig svelge en vanlig forsikring framfor NAV forsikring.

Du kan også bruke event Utleiemegleren, dem liker jeg egentlig ikke, men dem har depositumforsikring som en vanlig opplegg. eks. om husleien er 7 000,- så betaler du en gang ett beløp på eks 1 500,- for depositum forsikring. Det er ett engangsbeløp.

Jeg har selv vært igjennom enslig far med 3 barn i barnehage alder og 18 000,- i netto intekt og 0,- i barnetrygd. Leide leilighet for 8 000,- pr måned. Og det går helt fint.

Jeg grovregnet din intekt til ca 20 000,- pr måned netto. Og det er jaggu bra å leve for når dere er to, og jentungen er 10år.

Da slipper du barnehage eller sfo regninger. Dette greier du fint.

evelynchristinekoritsch

Innlegg: 2

Eg har opplevt samme situasjonen før 3år. Eg valgte å gå i krisensenteret og søkte om kommunalt bolig.

 

Eg har fått mykje hjelp råd og veiledning fra krisensenteret og NAV.

 

For kommunalt bolig trenger du ingen depositum.

 

Nav hjelper med det mindste (vaskemaskin, senger, TV, sofa, sofabord, klesskap, støvsuger og liten kjøkkenutstyr - etter søknad om...).

 

Ber om timeavtale med NAV. Og ber om råd og veiledning. Kommunalbolig er ikkje alltid dårlig. Eg har fått 2sov, stue med åpen kjøkken og alkove. Hyggelige, sosiale naboer.

 

Du trenger nettverk. Det kan du få med frivillig sentralen og kirkens bymisjon. Nettverk og venner eg svært viktig.

Også familievern hjelper mykje.

 

Du kan klarer det.

Men kun DU.

Stå på og vær modig. Ta sjansen for ny oppstart i ny liv. Livet er fint.

Dattera din trenger sterk mamma OG trygghet og framtid med forutsebarhet.

 

Du klarer det. Kanskje du kan søkjer en litan jobb. Også viss du er ufør. Situasjonen er ikkje så håpløst som du føler det for øyeblikk.

 

Skaper deg egen konto. Gå til familievern og NAV (da MÅ du har profil hos NAV -trenger 30 min).

Skiv søknad om kommunalbolig med separering og store problemer med mannen din som begrunnelse). Da få du snarast my bosted. Kommunalbolig koster ikkje mykje.

Så søker du hos husbanken.no om bostøtte.

Hos NAV søker du om utvidet barnetrygd (for alenemor) og om barnebidrag. Det kan du gjøre med saksbehandlar.

Og så søker du økonomisk støtte / nødhjelp. Du har lov på det.

Det er liten økonomi men deg er ein OPPSTART.

Men meir enn du har no med 14000kr/mnd blir det ikkje. 

 

Eg har hatt mykje mindre og klarte meg med 3 barn.

 

Etter norsk lov er separert ektemann IKKJE økonomisk ansvarlig for deg. Dessverre.

 

Men han er ansvarlig for barna sine med bidrag. Den krever NAV for deg. I verste fall får han utpanding.

 

Han er ansvarlig med 50% av: penger for skulereiser, klær, mobil, seng, møbler, kjeveortopedisk behandling, lommepenger, gebyrer for training /idrett, kulturskule osv. 

 

Helge Dolsvåg eg kjempeflink advokat. Han har jobbet for meg. Du har lov på frirettshjelp.

 

Du trenger ikkje økonomi av ektemann.

Du skaper din egen.

 

Stå på og ordne opp step by step. Og du få se, du har mykje meir selvtillit. Og det er bra for dattera din.

Ta med ALLE papirene som du har om separering og foreldreansvar viss du har den allerede.

Haldel av huset er din samt innbo og bil, så lenge dere har INGEN ekteskapsavtale /kontrakt.

Viss han selger huset MÅ du få halvdel av summ på kontoen din. Og da har du god nok økonomi at du trenger ingen økonomisk støtte eller bostøtte.

Utvidet barnetrygd og bidrag få du så lenge du er alenemor og barn er under 18. Det er ~4000kr.

 

 

Ønsker deg masse lykke til og varmt klem med utfordringer dine....

(Innlegget ble redigert 10.10.19 14:33)

evelynchristinekoritsch

Innlegg: 2

Dessverre få ho ingen depositumsforsikring fordi ho har ingen jobb. Og det er krav på alle depositumsforsikringer ( husleie.no / trygd.no / d.soderbergpartners.no eller bank brev).


Men NAV gjører også slik brev som bank for depositum.


 


 

deleted3041664

Innlegg: 49494
deleted3041664
10.10.19 14:52
evelynchristinekoritsch: Du kan klarer det.
Men kun DU.

Hun klarte det sikkert for over 5 år siden. 


Det kan være lurt å se på datoen for siste innlegg.


Velkommen til VGD. 

pooo

Innlegg: 2111
pooo
19.10.20 10:57

 

 

 

(Innlegget ble redigert 19.10.20 10:59)

pooo

Innlegg: 2111
pooo
20.10.20 17:22
evelynchristinekoritsch: Skiv søknad om kommunalbolig med separering og store problemer med mannen din som begrunnelse). Da få du snarast my bosted. Kommunalbolig koster ikkje mykje.

Hva mener du med at noen skal bruke at man er separert som begrunnelse for å få bosted/kommunal bolig? Du skriver at hun skal skrive at hun har «store problemer med mannen» som begrunnelse. Hva mener du med det? I Norge har både menn og kvinner lov til å både bli separert og skilt - det gir ingen rett til bolig/å få dekket bolig.

Loven er ikke slik at bare fordi din mann ikke vil være gift med deg lenger - så har du rett til bolig/kommunal bolig (!) 

Hvis det var kvinnen som hadde villet skille seg - hadde du skrevet det samme til mannen hennes? 

Det er sjokkerende at du oppmuntrer en dame i en slik situasjon - til å si at hun skal si til det offentlige at hun har «store problemer "med mannen sin - og få henne til å tro at hun har rett til å få dekket bopel bare fordi mannen hennes ikke vil være gift med henne lenger (når hun allerede har inntekt/ytelser). Hva i all verden er dette?

Hvis du tror at kommunale boliger ikke koster mye, er du nok ikke helt orientert. De koster det samme - enten en privatperson, et firma, eller en kommune kjøper dem. 

 

 

 

pooo

Innlegg: 2111
pooo
20.10.20 17:24
evelynchristinekoritsch: Etter norsk lov er separert ektemann IKKJE økonomisk ansvarlig for deg. Dessverre.

I Norge er heldigvis ikke menn økonomisk ansvarlig for sine koner etter et samlivsbrudd. Heldigvis er ikke kvinner heller økonomisk ansvarlige for sine ektemenn etter et samlivsbrudd. 

pooo

Innlegg: 2111
pooo
20.10.20 17:26
evelynchristinekoritsch: Du har lov på frirettshjelp.

Med mindre du har 100% innsyn i denne personens økonomi, kan du ikke si at vedkommende har rett på fri rettshjelp. At hun mottar en form for ytelse gir henne ikke automatisk rett til det. 

pooo

Innlegg: 2111
pooo
20.10.20 17:34
evelynchristinekoritsch: Han er ansvarlig med 50% av: penger for skulereiser, klær, mobil, seng, møbler, kjeveortopedisk behandling, lommepenger, gebyrer for training /idrett, kulturskule osv.

Når mannen har separert seg (søkt og fått innvilget separasjon) er det ikke hennes eller det offentliges business - hvem som skal betale for hans eventuelle møbler i hans hjem.

...like lite som det er hans ansvar å blande seg i hva møbler hun har i sitt hjem.

Det er den som har barnet på sin adresse i folkeregisteret - som er ansvarlig for å betale for de fleste disse tingene. Den personen skal betale dette med bidrag som den mottar fra den andre forelder (hvis bidragsyter tjener mer og/eller barnet er like mye eller mindre hos den).

Når folk snakker om «50/50» ordning, er det en avtale som i så fall inngås privat mellom foreldrene.  Da er det ikke det offentlige som styrer det. En slik ordning krever i midlertid en relativt god relasjon, et godt samarbeid og god kommunikasjon. 

pooo

Innlegg: 2111
pooo
20.10.20 17:46
evelynchristinekoritsch: Haldel av huset er din samt innbo og bil, så lenge dere har INGEN ekteskapsavtale /kontrakt.

Ikke korrekt. Hun skrev at han har særeie. Det betyr at han har eid bolig og evt. andre eiendeler før de inngikk ekteskapet. Slik jeg leste det, er det også han som står oppført på lån. Så lenge det er slik og det er han som har betjent lånet - og hun ikke kan bevise at hun har bidratt med betydelige summer på oppgradering av boligen som gir den økt verdi av større betydning, tenker jeg hun kan glemme å få noe som  helst. 

Selv om han ikke hadde hatt særeie, så er det slik at i hovedsak skal man ta med seg ut av ekteskapet det man tok inn ...og gaver som er mottatt fra sin fam/ side skal han beholde - gaver som er motatt fra hennes fam/side skal hun beholde. 

Mannen har vært smart og sikret seg - nettopp for at ikke en partner skal kunne stikke av med det han hadde ervervet seg før han møtte henne ved et samlivsbrudd. 

Dette kan synes som nok et typisk eksempel hvor kvinner dessverre ikke er bevisst på hvordan de bruker sine egne midler - og således ikke sikrer verken seg selv eller eventuelle barn for fremtiden ved et samlivsbrudd. Håper denne kvinnen da lærer sin egen datter - slik at ikke hun setter seg i samme situasjon når hun blir ung/voksen.

pooo

Innlegg: 2111
pooo
20.10.20 17:48
deleted3041664: Det kan være lurt å se på datoen for siste innlegg.

Det er mange som leser - som kan være i samme situasjon og/eller diskuterer på generelt grunnlag.  De fleste som debatterer her er nok orientert om dette med datoene. 

...Det er heldigvis lov å skrive for det :))

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg