Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Russebuss

NYTT TEMA
BorisA
BorisAInnlegg: 2680
02.09.16 09:34

 

Vi har en sønn som blir russ til våren. Han er ganske ambisiøs og har gode karakterer.

Tidligere har han gitt uttrykk for at han ikke er interessert i å være med på russebuss, og glad var vi foreldre for det. Men i går sprakk «bomben», han hadde likevel tenkt å bli med på et sånt «idiotisk» prosjekt som vi mener vil påvirke hans karakterer på en negativ måte.

Og det ble en temmelig opphetet og høyrøstet diskusjon der vi prøvde å overbevise ham om ikke å bli med på dette tullet, men foreløpig uten hell. Er takknemlig for gode råd om hvordan overtale ham til å ikke bli med på dette prosjektet. 

 

joplina
joplinaInnlegg: 60938
02.09.16 11:07
BorisA: Tidligere har han gitt uttrykk for at han ikke er interessert i å være med på russebuss, og glad var vi foreldre for det. Men i går sprakk «bomben», han hadde likevel tenkt å bli med på et sånt «idiotisk» prosjekt som vi mener vil påvirke hans karakterer på en negativ måte. Og det ble en temmelig opphetet og høyrøstet diskusjon der vi prøvde å overbevise ham om ikke å bli med på dette tullet, men foreløpig uten hell. Er takknemlig for gode råd om hvordan overtale ham til å ikke bli med på dette prosjektet.

Å være med på russebuss, skriver du.

Mener du da at han utover å være russ (med tøy og tilbehør og fester etc) vil melde seg på et russebussprosjekt der det skal spyttes inn penger til opp-pussing  og de skal dra rundt i egen buss med sjåfør?

 

BorisA
BorisAInnlegg: 2680
02.09.16 11:34

Ja

joplina
joplinaInnlegg: 60938
02.09.16 15:29
BorisA: Ja

Ok...da kan jeg skjønne frustrasjonen. For hvis russebussen ikke i utgangspunktet er tipp-topp, så betyr det mange dugnadstimer i tillegg til penger.  Og dugnadstimer i forkant kombinert med festing i russetiden vil mest sannsynlig gå ut over skolearbeidet - Ja.

 

- Har sønnen egne midler å legge i dette russebuss-eventyret...?

Han kan tross alt ikke tvinge foreldrene til å betale for dette buss-eventyret.

Kan bli upopulært å lukke lommeboka...men takler dere å være upopulære en stund, så syns jeg at dere skal holde lommeboka lukket.

Noen ville sikkert kjøpe seg litt sjelefred samtidig som de prøvde å begrense skadene de tror vil følge et russebuss-eventyr. F.eks sette av en sum som "belønning" hvis de klarer eksamen greit.

Ungdommer som har fått foreldre å spytte i russebusser og ungdommer som har tømt egne kontoer for denne kortvarige russefeiring  , vil sannsynligvis være rimelig blakke etter endt russetid og skoleslutt.

Kanskje står også flytting for videre studier for tur når sommeren er over.

BorisA
BorisAInnlegg: 2680
02.09.16 17:21

Det er ikke noe snakk om sponsing frå vår side, den saken er klinkende klar,  Men han har vært flink å jobbe ved siden av skolen, så han spart opp en god del midler som han er ivrig etter å få brukt opp.

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57252
02.09.16 20:39
BorisA: Det er ikke noe snakk om sponsing frå vår side, den saken er klinkende klar, Men han har vært flink å jobbe ved siden av skolen, så han spart opp en god del midler som han er ivrig etter å få brukt opp.

Han har altså egne penger og er/blir snart myndig? Da er i grunnen løpet kjørt, dere foreldre har ingenting dere skal ha sagt.

Maser dere mer om dette, kan det til syvende og sist ende med at sønnen deres flytter hjemmefra - i sinne.

Gjør heller alt dere kan for å holde på alt som er av tillit og fortrolighet, sønnen deres trenger dere mest av alt på det viset i en ung og sårbar alder.

kansas00
kansas00Innlegg: 20059
02.09.16 20:42

Er han russ er han vel over 18 år... Da bør vel prinsippet tre inn at man er ansvarlig for sine egne handlinger ? Altså man får ta valg her i livet etter eget syn, men samtidig også leve med konsekvensene av det.

joplina
joplinaInnlegg: 60938
04.09.16 19:37
kansas00: Er han russ er han vel over 18 år... Da bør vel prinsippet tre inn at man er ansvarlig for sine egne handlinger ? Altså man får ta valg her i livet etter eget syn, men samtidig også leve med konsekvensene av det.

Er jo det som er så trist, da 18-åringer sjelden skjønner følgene av det.

Å forlate leksebøkene for dugnader på en russebruss i forkant av russetiden  og deretter feste og ture i russetiden- går fort ut over eksamenskarater.

Og mens 18-åringer ikke syns det gjør noe "her&nå"....så vil de kanskje erfare annet når de søker på skoler og ikkekommer inn fordi de nett har noen poeng for lite...

- Men da har toget gått.

Og det er trist...fordi det er vanskelig å gjøre noe med.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg