Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Mobbetråden - årsak - løsning

NYTT TEMA
brutus62
brutus62Innlegg: 1609
06.03.18 19:37

VG 2002: Sammen med foreldre, skoler, kommuner og Barneombudet markerer statsminister Kjell Magne Bondevik og utdanningsminister Kristin Clemet i dag (2002) at de om to år skal ha en nullforekomst av mobbing og plaging i norsk skole.

- Det er en ambisiøs målsetting å ha en skole uten mobbing i løpet av to år. 40 000 barn kan regnes som mobbeofre i norsk skole. Det er mange. Vi må bestemme oss for at dette vil vi nå ha slutt på.

Bondevik lovte slutt på mobbing i 2002.

Mobbingen øker, over 50 000 plages.

Familien må flytte.

Så de store, omfattende 1000-kronersspørsmålene i denne tråden er:

1. Hvorfor har det blitt sånn?

2. Hva er løsningen på problemet?

(Innlegget ble redigert 06.03.18 19:40)

bemott
bemottInnlegg: 3
07.03.18 01:03

Jeg må bare si at den nye mobbe loven har dessverre ingen direkte virkning på de som mobber fordi de får ingen straff jeg synes at det bør innføres et prikk belastninga system på vitnemålet med lav toleranse for p gi prikker .men allikevell skal de ha muligheten til å bli kvitt prikkene igjen men den prosessen skal være lengre og ikke avgjøres av læreren men av mobbe ombudet om de skal omgjøres. fordi så slipper vi påvirkning fra foreldre slik at læreren blir påvirket til å slette disse dette er viktig fordi de drar disse uvanene med seg inn i arbeidslivet .og at foreldrer lærer å ta ansvar for sine barns handlinger når deres barn mobber andre

Bill_Babba
Bill_BabbaInnlegg: 5726
28.10.18 17:17

Ja. vanskelig å si.

Men en ting som har skjedd:

I dag om en skal ha ett lag eller noe hvor barna skal ha med sine venner fra skolen, så har det blitt bestemt att alle skal bli bedt. Også den som mobber dine barn. Faktisk heter det: SPESIELT DEN SOM MOBBER.

Teorien er at: Barn som mobber skal føle seg mer intrigert hos de som blir mobbet, og dermed slutter med dette.

i virkeligheten skjer: Mobber ser at det er helt ok å mobbe, en blir likevel bedt hjem til alle og får kake. Og det å mobbe gir støtte fra lærere og foreldreutvalget, siden det er den som blir mobbet som må bed mobben på fest. Og den som blir mobbet må bytte skole.

 

Dermed økes mobbe problemet, siden mobben i praksis blir premiert for sine handlinger. Alle de møtene foreldrene har med skolen, merker ikke barnet stort til uansett.

perchri
perchriInnlegg: 10199
29.08.19 21:14
brutus62: Bondevik lovte slutt på mobbing i 2002.

...fortelller hvor fjern han var på det feltet. Han mente å få slutt på et 5000 års problem? Hva var det neste, å få slutt på all horevirksomhet? Noen drømmer noe forferdelig..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg