Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Endelig settes barna først

NYTT TEMA
Gloriana

Innlegg: 9991
Gloriana
04.12.20 15:17

Barnelovutvalget har kommet med ny utredning og endringene kan bli som følger: 

* Et flertall i barnelovutvalget foreslår nå at forelderen som bor fast med barnet ikke skal kunne flytte med barnet til et annet sted i landet uten den andre forelderens samtykke (dersom de begge har delt foreldreansvar)

* Flertallet foreslår også at domstolen skal ha større mulighet til å bestemme at barnet skal bo fast hos begge foreldrene. I den gamle loven står det at retten må ha «særlige grunner» for å bestemme såkalt delt, fast bosted.

* Alle medlemmene i utvalget er enige om at loven skal styrke barnets rett til å også være sammen med den forelderen det ikke bor sammen med

"Utvalget foreslår derfor at foreldrene må være enige om flytting. Forutsetningen er at begge foreldrene har delt foreldreansvar. Da har de også rett på samvær med barnet."

Jeg synes dette er positivt, det er alt for mange barn som fratas retten til samvær med en av sine foreldre, da spesielt far (og da tenker jeg ikke på de fedrene som ikke ønsker kontakt med sitt eller sine barn), dette vil kun være gjeldende i de situasjoner hvor begge foreldre har samværsrett. 

(Innlegget ble redigert 04.12.20 15:18)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg