Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Livet igjen og igjen

NYTT TEMA
Frknyskjerrig
FrknyskjerrigInnlegg: 1
27.09.16 02:37

Jeg har i det siste hatt en teori om at vi bare lever det samme livet om igjen og om igjen. Dette er fordi jeg har hatt mange "øyeblikk" i det siste der jeg vet akkurat hva som skal skje.

Et eksempel er at jeg istad så en video på facebook, personlig video lagt ut av den personen som filmet den. Jeg har sett denne før, og jeg visste akkurat alt hva han skulle si. Videoen ble foresten postet for et par dager siden, og jeg har ikke sett denne videoen ila de to siste dagene før nå. Det er også sånn når jeg møter mennesker for tiden, jeg vet akkurat hva som blir sagt fra demmers side. Og sånn generelt ellers i hverdagen også, jeg kan telle ned helt plutselig og vite at når jeg når 0 så er det noen som går inn døra, eller noe annet som skjer, og jeg vet akkurat hva som skjer i det jeg begynner å telle ned. - og det skjer HVER ENESTE GANG! 

 

Så grunnen til at jeg skriver dette er vel fordi jeg lurer på om noen har den samme teorien? Eller om der bare er noen som faktisk kan forstå meg? 

Jeg er 20 år om dette har noe å si, og jeg beklager den noe kronglete skrivemåten, men fant ikke noen bedre måte å skrive dette på. 

0gg0
0gg0Innlegg: 26818
04.10.16 17:38
Frknyskjerrig: og jeg visste akkurat alt hva han skulle si.

Ekstrem déjà vu? Vært borti noe lignende da jeg gikk filmskole. Mens en av av lærerne sto å pratet, fikk jeg en voldsom følelse av at jeg har opplevd dette før, og visste at hun kom til å velte en vase som sto på gulvet. Det gikk noen sekunder før den lå der i flere deler.

Opprettet ingen teorier om det den gang, men har tenkt på det i ettertid. Sitter imidlertid ikke igjen med noen konkrete tanker ala det du gjør.

 

ataak
ataakInnlegg: 128
14.10.16 05:08

Jeg har ofte "moret" meg med tanker om déjà vu i forhold til multivers teorien...

VikingF
VikingFInnlegg: 4356
17.11.16 18:46
ataak: Jeg har ofte "moret" meg med tanker om déjà vu i forhold til multivers teorien...

Man trenger vel strengt talt ikke å gå lengre enn til Relativitetsteorien der alle hendelser finnes i romtiden. Hva som er nå for meg er i går eller i morgen for noen andre som beveger seg relativt i forhold til meg.

Google "Relativity of simultaneity". :-)

(Innlegget ble redigert 17.11.16 18:48)

perchri
perchriInnlegg: 7815
25.04.17 14:50
0gg0: Ekstrem déjà vu? Vært borti noe lignende da jeg gikk filmskole. Mens en av av lærerne sto å pratet, fikk jeg en voldsom følelse av at jeg har opplevd dette før, og visste at hun kom til å velte en vase som sto på gulvet. Det gikk noen sekunder før den lå der i flere deler. Opprettet ingen teorier om det den gang, men har tenkt på det i ettertid. Sitter imidlertid ikke igjen med noen konkrete tanker ala det du gjør.

Jeg, er levd en stund. Alltid har jeg hatt forkjærlighet for mørke ting, så som tømmerhytter og deres inventar. Peis ,ovn og tømmer, atter tømmer. Dette preger livet også som tiden går, allt mørkt treverk, og for all del allt skal være av tre, stoler ,bord etc etc. Å komme inn i en moderne grå/hvitmalt leilighet/hus gir meg avasjon...det blir for meg sykehus eller legens venteværelse. Så... en gang var jeg på kjøretur  midt i sydlige tyskland. Stoppet for kvelden i en stor dal på et gasthause liggende oppe i dalsiden. Neste morgen så jeg uttover dalen og fikk underlige følelser at her hadde jeg vært før. Jeg kjørte rundt om og visste nesten hvorledes det så ut i den dalen, Gårdene kjente jeg igjen, det samme, lukten fra skogene omkring. Ved bekken som slynget seg gjennom dalen husket jeg en steinbro lenger nede.....den var nå mer moderne men lå der jeg så den inne i hodet.  Hva kan man kalle dette?  Jeg er født og oppvokst i Oslo?  Men min far sa hans familie kom fra Tyskland på 1650 tallet...Mor fra Skreia...Nå vet jeg hvor all den "mørke tømmer og tre affiniteten" kommer fra...........................tror jeg?

 

(Innlegget ble redigert 25.04.17 14:51)

Busus
BususInnlegg: 637
26.05.17 05:24

Men dette betyr jo at alle gangene du har levd, så talte du ned før den aktuelle hendelsen. Hvordan kunne du vite om hendelsen den første gangen?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg