Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Mennesket - en utdøende rase

NYTT TEMA
Thallie

Innlegg: 3006
Thallie
17.04.06 17:14
Er menneskenes tid på jorda over? Har vi fått vår sjanse, og missbrukt den?

Jordskjelv, klimaforandringer, nye sykdommer. Er det jordas forsøk på å bli kvitt oss?
Hvorfor har ikke vi mennesker gjort som de andre dyreartene, slått oss til ro med det vi har?

Tror du menneskenes tid på jorda er over?

----------------------------
Heller død enn fanget
~Thallie
fiskene

Innlegg: 11543
fiskene
17.04.06 18:12
er enig i det med at jordas prøver å kvitte seg med overflødige ting, i dette tilfellet mennesker. men jeg tror ikke menneskene kommer til å dø ut på veldig lang tid. med mindre det skjer noe drastisk selvsagt. jordas befolkning øker stadig.
Moggadish

Innlegg: 5433
Moggadish
17.04.06 18:13
Så lenge vi puler som kaniner, skal det mye til å knekke oss!
megselv

Innlegg: 5373
megselv
17.04.06 18:57
Moggadish skrev:
Så lenge vi puler som kaniner, skal det mye til å knekke oss!
***
Så lenge vi puler som kaniner, øker sannsynligheten at vi tar rotta på oss selv.
Moggadish

Innlegg: 5433
Moggadish
17.04.06 18:58
Hehe, kanskje det. Jeg bare spøkte litt.
LEBli

Innlegg: 152
LEBli
17.04.06 19:08
Hallo, hehe, vi er over 7 milliarder. Skal mer til enn jordskjelv for å utrydde menneskeheten :o)
Thallie

Innlegg: 3006
Thallie
17.04.06 19:28
LEBli skrev:
Hallo, hehe, vi er over 7 milliarder. Skal mer til enn jordskjelv for å utrydde menneskeheten :o)

----------------------------------------------
Jordskjelv var bare et eksempel. Oversvømmelser, store forandringer i naturen, vulkanutbrudd, orkaner/sykloner, sult og nye kriger kan faktisk utrydde menneskeheten. Og vi, menneskene selv, gjør ikke veldig mye for å forhindre det.
Logisk sett er muligheten der.

----------------------------
Heller død enn fanget
~Thallie
Noctifer

Innlegg: 15
Noctifer
17.04.06 23:05
Vi oppfører oss ihvertfall på en måte som gjør utryddelses-scenarioet stadig mer plausibelt. Om vi ikke klarer å utrydde oss selv, så kommer vi til å få se enorme forandringer i klimaet vårt i løpet av vår levetid. Jeg frykter at den eneste som kan få oss til å legge om kursen, er en katastrofe som nesten utrydder oss. Vi må skremmes så kraftig at vår grådighet overstyres av vår egen frykt, og da trengs det kraftig lut.

Klimaforskere advarte oss så tidlig som 70-tallet om hva konsekvensene ville bli hvis vi ikke gjorde en kursendring. Hittil har spådommene vist seg å være riktige, og det er et ganske dystert bilde som males for fremtiden vår. Klimaet vårt er et stort og komplisert system, og med en veldig treghet, klimaforandringene vi ser idag er konsekvensene av utslippene frem til 1990, og først etter 2020 vil vi se resultatet av det vi har sluppet ut frem til nå. Et resultat av denne tregheten er at det tar lang tid før du ser forandringer, men når de først begynner å skje vil utslagene bli stadig større, det vi ser nå er bare toppen av isfjellet.

Vi er antageligvis for sent ute til å hindre en nedsmelting av polene, det ser for eksempel veldig stygt ut for nederland, men det er ikke for sent å redde stumpene enda. Det er forandringer vi kan tilpasse oss, vi kan for eksempel bygge byer under vann. Flytende byer går også, men da vi kommer til å se langt fler og kraftigere stormer enn før er det ikke sikkert at det er noen god plan. Lurer du på hvordan det blir hvis vi ignorerer problemet og fortsetter som før, kan du se på venus. Litt vel varmt for min smak :)pumapus

Innlegg: 136
pumapus
21.04.06 18:17
mennesker er som rotter, vi må vel bombes til helvete tenker jeg. vi klarer vel å fokke opp hele kloden, så alt blir histore.
Debitass

Innlegg: 869
Debitass
22.04.06 00:51
Dette er naturens måte å korrigere bestanden på...Tror ikke vi dør ut før solen slokner, men vi vil nok kanskje utvikle oss en del, kanskje ser vi ikke ut slik vi gjør i dag..
perchri

Innlegg: 11638
perchri
24.04.06 01:50
Tror du menneskenes tid på jorda er over?
----

At mennesket er en gren på et livets tre,er nok stadfestet.Altså,mennesket vil dø ut rimlig fort,(1000år)for å gi andre arter tjangse til en bedre evolusjon.Vi er dømt til selvutryddelse,om med krig eller å bruke opp livsgrunnlaget.Mennesket er ikke evulert til å kunne leve unisont og fredlig.Noe som hadde vært viktig i og med vi har intligens til å forbruke livsgrunnlaget.
milfern

Innlegg: 72875
milfern
26.04.06 10:18
Om vi skal lage et diagram over populasjonen på planeten vår så skapte ikke Tsunamien i fjor vinter et lite hakk engang.
megselv

Innlegg: 5373
megselv
26.04.06 19:59
Thallie skrev:
LEBli skrev:
Hallo, hehe, vi er over 7 milliarder. Skal mer til enn jordskjelv for å utrydde menneskeheten :o)

----------------------------------------------
Jordskjelv var bare et eksempel. Oversvømmelser, store forandringer i naturen, vulkanutbrudd, orkaner/sykloner, sult og nye kriger kan faktisk utrydde menneskeheten. Og vi, menneskene selv, gjør ikke veldig mye for å forhindre det.
Logisk sett er muligheten der.
***
Det er vel heller sykdom som kan ta rotta på oss, eller i alle fall gi oss en skikkelig knekk.

En sykdom med lang dvaletid, men som er smittsom i denne tiden, kan smitte nesten hele verdens befolkning før den første personen opplever noen symptomer. En sykdom vil i dagens samfunn spres til hele verden i løpet av en ukes tid. Bare tenk deg hvordan det hadde vært med SARS hvis ikke de Kinesiske myndighetene hadde slått ned på sykdommen med en jernhånd som ikke er mulig i de vestlige landene.

Vulkanutbrudd kan kan redusere jordtempraturen med flere grader i året etter utbruddet. Dette igjen skaper en hungersnød som tom. den vestlige verden ikke vil komme uskadet fra. Vi har nok atomvåpen til å sprenge jorden flere ganger over. Det er også kjemiske og biologiske våpen som kan utrydde oss.

Det er vel mer sannsynlig at vi utrydder oss selv eller at naturen fjerner oss ved hjelp av sykdom, men det skal likevell godt gjøres at vi blir helt utryddet. Mennesket er vel den rasen som dør ut like før kakelakkene.
leviarius

Innlegg: 610
leviarius
27.04.06 02:49
Kanskje vi kan se på menneskehetens utvikling som utviklinga av et individuelt menneske.
Jeg tror menneskeheten idag befinner seg på stadiet til en 2-åring. Vi har begynt å ta våre første skritt, og såvidt begynt å registrere det omliggende rundt oss. Isåfall har vi en flott tid i vente. Tenk når "vi" begynner å nærme oss voksen alder, alle de flotte tingene mennesket er i stand til, har opplevd og oppdager.

Jeg tror ikke det finnes noen grenser som er ubrytelige for menneskeheten. Vi kommer til å erobre selve universet.
leviarius

Innlegg: 610
leviarius
27.04.06 02:56
Tror, i henhold til den historiske materialismen, at menneskets historie ikke engang har startet enda. Dette er bare forhistorie, en oppbygningsfase. Først en gang i fremtiden vil mennesket være i stand til å aktivt styre sin egen utvikling og historie, istedenfor å være passive tilskuere slik som vi har vært og enda er.
Thallie

Innlegg: 3006
Thallie
27.04.06 20:17
leviarius, så du tror menneskene vil bli i stand til å styre sin egen historie og utvikling?
Hvordan det skal skje er hinsides min fatteevne.
Number

Innlegg: 49
Number
28.04.06 14:12
Mennesket er gitt egenskaper som konkurerer med naturens evolusjon, av evolusjonen selv. I denne konkuransen kan det bare stå igjen en vinner. Mennesket, eller naturen. Siden vi mennesker holder på å vinne ufrivilig, skal det vel mye til at naturen knekker oss. Tror heller det er vi som knekker naturen, og tar over hele showet. Bare vi lærer oss å manipulere livets mekanismer, så er det ikke noe naturen kan gjøre, som ikke vi kan gjøre bedre. VI er tross alt natur, og representerer neste generasjons naturlig skaperkraft.
Supply

Innlegg: 9815
Supply
28.04.06 21:53
Jorda har ikke noen hjerne, den prøver ikke bevisst å utslette oss.
Siden jorda ble skapt har kontinenter blitt revet fra hverandre, smelt i hverandre, før de igjen ble delt og formet. Hvorfor skulle det ha sluttet nå?

Alle generasjoner tror de står på gullstjerna, at de er utvalgte, men vi sliter med akkurat de samme probemene som tidligere. At det er en økning i ekstremt vær kan ha en milion årsaker, økt solaktivitet, nevnte jordskjelv... blablabla.

Det ligger uansett ikke en bevisst plan bak dette for å utslette oss, for om det var det, hadde vi vært long gone for lengesiden.
______________________________________________________________
creepin' creepin' footsteps. Around the world!!
BeatPoet

Innlegg: 25878
BeatPoet
28.04.06 21:59
Tar man liv som et system, så er det egentlig bare naturlig at liv søker seg mot tomhet
eller entropi. Det er bare sånn det går etterhvert, det eneste vi som mennesker og menneskehet kan gjøre er å forsinke prosessen eller gjøre prosessen raskere..

Pr Idag så er vi nok på vei til det siste, at vi setter fart på denne prosessen med våre handlinger mot oss selv og mot naturen.


http://www.blogging.no/blog.php/satyrkid
Planeswalk

Innlegg: 7919
Planeswalk
28.04.06 23:52
leviarius skrev:
"Først en gang i fremtiden vil mennesket være i stand til å aktivt styre sin egen utvikling og historie, istedenfor å være passive tilskuere slik som vi har vært og enda er."

*Beklager å måtte skuffe noen, men vi kommer alltid til å være bundet til hvordan eksistensen fungerer. Vi vil kanskje få større makt sammenliknet med andre arter, men i det store og hele vil vi forbli små deler. For å virkelig kunne styre vår skjebne, måtte vi hatt makt over absolutt hele eksistensen. Det er selvsagt umulig. En annen ting er: For å være upåvirkelig av faktorer rundt oss, måtte vi ha vært i en posisjon der vi heller ikke kunne påvirke noe. Så vi er "styrt" av skjebnen uansett.
Goggen22

Innlegg: 97
Goggen22
06.05.06 00:40
Noctifer skrev:
Vi oppfører oss ihvertfall på en måte som gjør utryddelses-scenarioet stadig mer plausibelt. Om vi ikke klarer å utrydde oss selv, så kommer vi til å få se enorme forandringer i klimaet vårt i løpet av vår levetid. Jeg frykter at den eneste som kan få oss til å legge om kursen, er en katastrofe som nesten utrydder oss. Vi må skremmes så kraftig at vår grådighet overstyres av vår egen frykt, og da trengs det kraftig lut.

Klimaforskere advarte oss så tidlig som 70-tallet om hva konsekvensene ville bli hvis vi ikke gjorde en kursendring. Hittil har spådommene vist seg å være riktige, og det er et ganske dystert bilde som males for fremtiden vår. Klimaet vårt er et stort og komplisert system, og med en veldig treghet, klimaforandringene vi ser idag er konsekvensene av utslippene frem til 1990, og først etter 2020 vil vi se resultatet av det vi har sluppet ut frem til nå. Et resultat av denne tregheten er at det tar lang tid før du ser forandringer, men når de først begynner å skje vil utslagene bli stadig større, det vi ser nå er bare toppen av isfjellet.

Vi er antageligvis for sent ute til å hindre en nedsmelting av polene, det ser for eksempel veldig stygt ut for nederland, men det er ikke for sent å redde stumpene enda. Det er forandringer vi kan tilpasse oss, vi kan for eksempel bygge byer under vann. Flytende byer går også, men da vi kommer til å se langt fler og kraftigere stormer enn før er det ikke sikkert at det er noen god plan. Lurer du på hvordan det blir hvis vi ignorerer problemet og fortsetter som før, kan du se på venus. Litt vel varmt for min smak :)
_____________________________________________________________

Godt skrevet, Noctifer! Og svært så korrekt også. Flytende byer? Da overser du vel det ekstremværet vi har i vente (eller iallfall vår etterslekt). Hvor skal kloakken pumpes? Er det ikke nok kloakk både i våre hav, atmosfære, jordsmonn,VG-NETTetc, om vi ikke skal gjøre våre medskapninger enda mer skade?

Takk for at du gir håp om at noen mennesker tross alt hat en IQ som overgår våre FRP'ere og Bondevik the Lunatic-tilhengere.
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg