Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Utskrevet befal - heimevernet og luftforsvaret

NYTT TEMA
Phil11
Phil11Innlegg: 1
06.10.16 15:13

Hva er egentlig forskjellen på disse befalskursene i praksis? Hva anbefales å søke seg til? Og hva er de eventuelle forskjellene etter endt utdanning? Usikker på hva jeg skal søke.

Takk for all hjelp!

hjbjerke
hjbjerkeInnlegg: 1056
12.10.16 16:20

Tror ikke det er så mye som skiller kursene rent praktisk, men du vil fordeles til "egen" forsvarsgren de siste 6 månedene av tjenesten (sjø, luft eller Heimevern). Og så er det stedet da: HV sin skole er i Porsanger (Lakselv), Marinens på Madla (Stavanger) og Luftforsvarets på Kjevik (Kristiansand).

Engasjement kan du søke i alle forsvarsgrenene etter 12 måneder såvidt jeg vet (om du ønsker å fortsette i Forsvaret), så du er ikke "låst" i den grenen du utdannet deg til for alltid.

Du kan jo også undersøke med Forsvarets personell- og vernepliktssenter (tel 03003), hvis du fortsatt lurer på detaljer.

Lykke til!

(Innlegget ble redigert 12.10.16 16:21)

HyggeLie
HyggeLieInnlegg: 93
17.11.16 09:20

Til info, etter langtidsplanene kom ut er Luftforsvarets befalsskole planlagt å flytte til Værnes. Som hjbjerke så er det plikttjenesten og retningen i etterkant som avgjør hvor du bør søke. Er du interessert i en grønn tjeneste med mye våpenhåndtering, sambandskommunikasjon og eventuelt pansrede kjøretøy, så er hæren det du er ute etter. Liknende tjeneste men mer infanterist i urbane miljøer, så er det Garden du vil ha. Sjøforsvaret har nok mest aktiv tjeneste ifm seiling og oppdrag internasjonalt, og har en del spennende systemer, samt et knallbra (egenopplevd) opplegg rundt befalskole.

Luftforsvaret har en del spennende avdelinger og er en av de grenene med størst satsningsområde grunnet omfordeling og det at de skal ta inn F-35. Mange muligheter for utdanning i nærkontakt med avionikk generelt, være seg støtte, logistikk eller vakthold rundt disse. Veldig spennende framtid her.

Håper dette hjalp litt, og lykke til!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg