Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Forsvarets fallskjermer

NYTT TEMA
Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 22113
16.10.16 17:42

Hei har sett på serien Jenter for Norge (tror det var det den het) om jenter som skulle inn i spesialtroppen for jenter. Og jeg ser at de bruker runde fallskjermer, hvorfor bruker forsvaret dette, er ikke firkanta (vinge fallskjermer) bedre og bruke? De skal da ihvertfall være veldig mye mer manøvrerbare enn de runde fallskjermene.

hjbjerke
hjbjerkeInnlegg: 1056
17.10.16 15:54

Tror det er forskjellig skjerm  til forskjellig oppdrag: høyde ved utsprang  - regner med at rundkalott bremser raskere vertikalt. Og om det er kurs/opplæring (man bruker vel rundkalott sivilt også?). Samt mengde utstyr man har med osv. (vekt av det som skal ned) - regner med at de ikke får lagt seg ordentlig i "frittfallstilling" med det utstyres som vises i denne artikkelen..

Noen hooper jo med vov-vov også......

 

(Innlegget ble redigert 17.10.16 15:56)

Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 22113
18.10.16 12:25
hjbjerke: Tror det er forskjellig skjerm til forskjellig oppdrag: høyde ved utsprang - regner med at rundkalott bremser raskere vertikalt. Og om det er kurs/opplæring (man bruker vel rundkalott sivilt også?). Samt mengde utstyr man har med osv. (vekt av det som skal ned) - regner med at de ikke får lagt seg ordentlig i "frittfallstilling" med det utstyres som vises i denne artikkelen..
Noen hooper jo med vov-vov også......

Tusen takk.

hjbjerke
hjbjerkeInnlegg: 1056
18.10.16 15:36
Kjetil_e: Tusen takk.

Vel, har aldri hoppet ut av et fullt brukbart fly selv, så det er mer gjetning/forsøk på logisk slutning enn noe annet...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg