Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hemmeligheter avgradert og så gradert

NYTT TEMA
inspector
inspectorInnlegg: 8366
07.01.17 21:10

Både NRK og SVT sender programmer som avslører gamle militære hemmeligheter. Interessant å grafse i for den nysgjerrige, den historisk interesserte, den som er kritisk til militær pengebruk og ikke minst for gamle og nye potensielle fiender.

Så langt kan dette forsvares, men når hemmeligheter som ble avgradert på 90-tallet/etter sovjets fall, nå må hemmeligstemples på nytt, må man spørre hvor utrolig naive man var etter den kalde krigens tilsynelatende slutt. De siste årene har jo Russland på mange måter overtatt der Sovjetunionen slapp. Den hodeløse avgraderingen kan umulig være utført av sikkerhetspolitisk og forsvarsmessig kompetent personell med et minimum av historisk ballast.

Hvilke konsekvenser bør dette få for de som minimaliserte verdien av langsiktige militære milliardinvesteringer over natten ?

(Innlegget ble redigert 07.01.17 21:11)

hjbjerke
hjbjerkeInnlegg: 1056
09.01.17 12:22
inspector: Hvilke konsekvenser bør dette få for de som minimaliserte verdien av langsiktige militære milliardinvesteringer over natten ?

Tja, de tar vel ansvar ved å bli sittende i sine posisjoner (som vanlig) - er det noe annet å vente?

inspector
inspectorInnlegg: 8366
09.01.17 23:59

"Jensemannløsningen" har blitt standarden for norsk politisk elite. Det gjelder å ha ryggdekning, selv om man er avslørt som ansvarsfraskrivende og kompetanseløs.

Prestisjenederlag er noe man må unngå, selv om man over natten har sløst bort milliardbeløp eller lagt grunnlaget for fremtidige problemer. Den virkelige kostnaden for fadesene ser man først når det blir alvor.....

Monzoon
MonzoonInnlegg: 1457
31.01.17 18:36

Dette skyldes at i hht forskrift om informasjonssikkerhet §2-5 gjelder en sikkerhetsklarering i utgangspunktet i 30år hvis ikke annet er bestemt. Dermed vil dokumenter fra den kalde krigen i disse dager bli løpende avgradert, og da må man gjennomgå de på nytt for å eventuelt gradere de på nytt hvis de fremdeles anses som sensitiv for rikets sikkerhet. 

inspector
inspectorInnlegg: 8366
02.02.17 10:02

Monzoon:

Den som sitter med eierskapet til den paragrafen, bør i så fall sørge for at den endres.

Vi har ingen garanti for at historien gjentar seg. Avgradering kan derfor ikke skje automatisk uavhengig av situasjonen.

perchri
perchriInnlegg: 7934
25.04.17 08:47
hjbjerke: Tja, de tar vel ansvar ved å bli sittende i sine posisjoner (som vanlig) - er det noe annet å vente?

...og stiger og stiger i gradene, til enda mer inkompentanse. Krig.....det kan vi ikke overhodet,men vi nordmenn vet jo best......som alltid.

vif_support
vif_supportInnlegg: 4603
25.04.17 16:39

Man må være ganske kørka om man tror at noen "hemmelige" bunkere, ubåt baser osv. vil stoppe noe som helst. 

Det som skjer er at lyset går, en sverm av fly kommer, og en stor panserarme ruller over grensa. 

perchri
perchriInnlegg: 7934
04.06.17 19:42
inspector: Både NRK og SVT sender programmer som avslører gamle militære hemmeligheter. Interessant å grafse i for den nysgjerrige, den historisk interesserte, den som er kritisk til militær pengebruk og ikke minst for gamle og nye potensielle fiender. Så langt kan dette forsvares, men når hemmeligheter som ble avgradert på 90-tallet/etter sovjets fall, nå må hemmeligstemples på nytt, må man spørre hvor utrolig naive man var etter den kalde krigens tilsynelatende slutt. De siste årene har jo Russland på mange måter overtatt der Sovjetunionen slapp. Den hodeløse avgraderingen kan umulig være utført av sikkerhetspolitisk og forsvarsmessig kompetent personell med et minimum av historisk ballast. Hvilke konsekvenser bør dette få for de som minimaliserte verdien av langsiktige militære milliardinvesteringer over natten ?

Det beviser inkompentanse og naivitet som burde vært straffbart.

Men konsekvenser av politisk idioti har vi vel ikke enda sett her tilands. Når jeg var liten på 45 tallet ble det ofte sagt "Ola potitt" og det har vart i 65 år.....utvikling?......det må være på "naller" og Facebook, det.

 

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg