Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

"Lar USA rykke inn for å fylle hullene...."

NYTT TEMA
Mentholatum
MentholatumInnlegg: 357
10.06.18 18:25

"Lar USA rykke inn for å fylle hullene i det norske forsvaret"

https://www.dagbladet.no/kultur/lar-usa-rykke-inn-for-a-fylle-hullene-i-det-norske-forsvaret/69883754

Ytring fra pensjonert flaggkommandør.

Og dette er vel dessverre en grei oppsummering av stoda for det norske forsvaret og i den norske regjeringen?

Bekkelokk
BekkelokkInnlegg: 1162
11.06.18 08:19

Ja. Tragisk rett og slett.

Bekkelokk
BekkelokkInnlegg: 1162
12.06.18 12:46

"12. juni kl. Ønsker flere amerikanske soldater

 

Norge ønsker større tilstedeværelse av amerikanske marinesoldater på norsk territorium, melder Reuters. Regjeringen vil doble antallet soldater fra rundt 350 til 700. Regjeringen åpner også for å kunne ta imot fire amerikanske kampfly på Rygge." -NRK

 

 

I forsvarssammenheng er vi en patetisk nasjon. 

viggowonka
viggowonkaInnlegg: 423
12.06.18 18:39

Amerikanske jagerfly på Rygge. 

Det er tydelig at usa ønsker å senke responstiden til NATO.

(Innlegget ble redigert 12.06.18 18:44)

TrondVaatsveen
TrondVaatsveenInnlegg: 1060
12.06.18 21:53
Bekkelokk: Regjeringen åpner også for å kunne ta imot fire amerikanske kampfly på Rygge." -NRK

Tror det er snakk om 4-5 F-15E Eagle kampfly på Rygge. 26 av de norske F-35 flyene blir under kommando av NATO.

Mvh. Trond Vaatsveen

 

viggowonka
viggowonkaInnlegg: 423
18.06.18 09:32

Da blir det endelig noe spennende å se i luften rundt her igjen da...

peter_hammer
peter_hammerInnlegg: 2
21.06.18 01:37

Dessverre har vi kommet i den situasjon at vårt forsvar har blitt bygget ned, våre anlegg blitt solgt, nå når verdensbilde forandrer seg, er våre politikere mer opptatt av å sende skyldspørsmålet til sittende regjering enn å innrømme hva vi startet!. vi er avhengig av hjelp uten ifra , sånn er vår doktrine (i motsetning til Finland som har lært at du kun kan stole på deg selv og må bygge ditt forsvar deretter). Vi trenger hjelp, vi har et forsvar som ligger nede, ingen politiker vil innrømme dette, det koster penger, (forsvaret har aldri vært populært når det gjelder valgkamp). Vi har penger, vi har viljen, vi har fantastiske unge menn og kvinner som er klar for å gjøre Norge til en selvstendig Nasjon, alt vi trenger er at våre folk på Stortinget tar ansvar og bevilger det det koster å forsvare meg, deg, vi som bor i Norges land.  La ikke slagordet til politikerne være: ALDRI IGJEN, BARE DET IKKE KOSTER FOR MYE, DA DROPPER VI DET.

peter_hammer
peter_hammerInnlegg: 2
21.06.18 01:49

Ja dessverre vi har viljen vi har mannskaper men vi har ikke politikere på stortinget som er villige til å ute det som trengs for å gjøre Norge til den selvstendige nasjon vi ønsker å se oss selv.  

TrondVaatsveen
TrondVaatsveenInnlegg: 1060
28.06.18 14:55

Norge har blitt en tafatt nasjon, uten styring og uten evne til å bygge opp landet.

Forfaller rammer Norge som nasjon og stat, noe vi som bor her i landet vil merke, ikke bare når det gjelder nasjonal sikkerhet og forsvar, men også andre ting som helsevesen og matforsyning i fremtiden. "Aldri mer" skjer her og nå, likegladheten er et faktum.

Mvh. Trond Vaatsveen

 

Mentholatum
MentholatumInnlegg: 357
30.09.18 18:45

Og nå kan overskriften endres til "Lar USA og UK rykke inn for å fylle hullene i det norske forsvaret" tydeligvis?

Gavin Williamson (den britiske forsvarsministeren) told The Sunday Telegraph that the Government was drawing up a “defence Arctic strategy” with 800 commandos being deployed to Norway next year and the instalment of a base in the north of the country.

Ok, ikke lett å lese seg til hvor langt dette har kommet, men det er uansett påtakelig hvor lite norsk forsvarspolitikk diskuteres i Norge. Synd. 

https://www.telegraph.co.uk/politics/2018/09/29/uk-sending-800-troops-arctic-warning-shot-russia/

Varulv2478
Varulv2478Innlegg: 12776
01.10.18 19:46
Mentholatum: instalment of a base in the north of the country.

- "a base in the north-"? Den norske basepolitikken er åpenbart blitt en løgn i all sin åpenbarhet. Det er tradisjonelt forbudt mot å ha permanente militærbaser under kontroll av fremmedmakter på norsk grunn, noe som manifestere seg i basepolitikken fra den kalde krigen hvor man tillatt kun mobiliseringsanlegg og norskkontrollerte militærbaser fritatt fra NATO i fredstid.

Dette har forverret forholdet mellom Norge og Russland, noe som en spionasjesak i det siste og arrestasjonen av en norsk statsborger i Russland tyder på. Russland anså nedleggelsen av den norske basepolitikken som en alvorlig trussel og har varslet mottiltak som svar. Det vil bli mye verre om det skulle komme langtrekkende våpen til Norge, for da vil Norge automatisk stemples som et fiendeland øremerket for førstehåndangrep ved krigsutbrudd.

To faktiske baser har blitt åpnet i Værnes og Setermoen, og man leser nå at en tredje base vil bli etablert.

Baseerklæringen fra 1949 har blitt ødelagt av Høyre/Frp tross sterk motstand fra SV og SP mens AP har blitt for lunkestemt til å velge side.

https://www.nrk.no/troms/flere-hundre-amerikanske-soldater-pa-norsk-jord-provoserer-russerne-1.14229871

Det er ikke dette Norge trenger, i visse kretser ser det ut at høyreorienterte politikerne tror man bare trengt å erstatte det norske forsvaret med amerikanske styrker uten å realisere at man vil bli underlagt politiske diktater fra en fremmedmakt. Hvilken er noe den politiske Norge helt siden Karl Johans tid hadde motarbeidet helt fram til 2017 i to hundre år. USA vil ha mer makt enn tidlig ved å kunne garantere den norske sikkerheten.

Noe er galt med store deler av etablissementet i Norge, det virker som at flørtingen med USA glir over i et ekteskapstilbud. I en slik grad at det forstyrrer gangsynet. Istedenfor å forsterke forsvaret og ta opp en politikk for å bevare norsk suverenitet hadde man gått dypere inn i armene på USA.

richardoslagulf
richardoslagulfInnlegg: 11
17.10.18 20:39

Nato er dritt

KHWS
KHWSInnlegg: 16788
01.11.18 20:05
richardoslagulf: Nato er dritt

Å? Nei hva Russland holder på med ikke bare dritt, det er verre en det.

(Innlegget ble redigert 01.11.18 20:08)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg