Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Forsvars doktrine

NYTT TEMA
Mjuu
MjuuInnlegg: 167
12.07.18 21:53

Førstegangstjeneste er basis. 15-18 000 fra hvert kull.

6 mnd standard førstegangstjeneste, 9-12 mnd for spesialiserte roller, befal.

Utenom piloter/spesial-soldater/administrasjon skal så si alt være basert på førstegangstjeneste.

Etter førstegangstjeneste er man 5 år i reserve styrken med to treninger og beredskap i året på 4-5 uker. Dermed med å holde oppe totalen. En liten del som er viktigere roller kan ha to ganger 8-9 uker med trening/beredskap. Etter fem år, kan en liten del (10-20%) fortsette i fem år til i befal/spesialroller med to ganger 8-9 uker. Der av ut av systemet og alle utgifter til lønn og pensjon.

 

Lønn opptil 600-700 000 blir dekt under trening/beredskap, og minimum 450 000 årlig. Men siden man kun trenger å lønne personell 9 - 18 uker i året så koster ikke 75 000 - 90 000 så altfor mye.

 

Forsvaret må bygges rundt rask mobilisering. Her må mobilisering skje på lokalt nivå, og alle i reserve styrken har personlig klær og utstyr hjemme allerede.

 

Våpen/utstyr er i depoter som voktes av forsvaret, dette er også på lokalt nivå; inkluderer da egenprodusert hovedvåpen (assault rifle), egen produserte extras som granater, mortar, anti-tank/luft, spesialvåpen, transport kapasitet, drivstoff og slikt. Dette lagres i bunkere i fjell/under bakken, og over mange plasser i Norge for å muliggjøre en mobilisering av store deler  av hæren på få timer.

 

En del av hæren er i mer spesialkserte roller som i mekaniserte kjøretøy, stridsvogner og spesial soldater, disse har da 9-12 mnd førstegangstjeneste.

 

Luftforsvarer baserer seg på mobilt anti-luft og anti-missil system av kort og langdistanse varienter. Også kanskje noen plassert i bunkere. Disse får man Kongsberg til å lage. Her har man flere hundre systemer som dekker hele landets luftrom i flere lag. Dette består også av reserve/førstegangstjeneste.

 

Jagerfly så er prøve å kutte ned til 32 stk F-35, plassert på to baser, en i nord og en i sør med 16 hver i beskyttende bunkere. Supplere med 32-48 Gripen, som opererer desentralisert fra trailere og mindre flyplassbunkere, og som brukes ved avskjæringer i fredstid. I tillegg kommer overvåking med fly og droner, og en grei mengde helikopter i to typer, 10 ish anti-ubåt og en større mengde på 50-100 transport/redningshelikopter.

 

Marinen er basert på 8 moderne u-båter og 5 fregattear, og 100 egenproduserte missilbåter. Sammen med landling anti-båt-missil avdelinginger.

 

Mest mulig av utstyrer til hæren bør bli prøvd produsert i Norge. Sammen med anti-missil/anti-flysystemer. Og det skal være nok utstyr til å mobilisere hele hæren (utenom sånn som tanks/mekaniserte kjøretøy osv).

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg