Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tsjetsjenias historie og islamske ledere

NYTT TEMA
danishdani

Innlegg: 785
danishdani
05.07.08 21:57
"1991-1994 - Sovjetunionen ble oppløst, og høsten 1991 ble også Den tsjetsjensk-ingusjetiske republikken oppløst. Tsjetsjenske ledere ledet av Dzjokhar Dudajev erklærte uavhengighet. Deler av det gamle maktapparatet og islamske ledere gikk imot, og det brøt ut borgerkrig. I 1994 støttet de russiske myndighetene et mislykket kuppforsøk mot Dudajev. "

http://no.wikipedia.org/wiki/Tsjetsjenia

Hva var det islamske ledere gikk imot.
Andrysha

Innlegg: 11107
Andrysha
06.07.08 09:28
Jeg vil anta at på dette tidspunktet bestod de tsjetsjenske geistlige hovedsaklig av folk som hadde blitt håndplukket for sin politiske pålitelighet av sovjetmyndighetene. Det var derfor kanskje naturlig for dem å prøve å bevare status quo i stedet for å støtte opp om nasjonalistiske radikalere som Dudajev. Senere ble imidlertid Islam en veldig viktig bestanddel i kampen for selvstendighet fra sentralmakten i Moskva, men her var det en ny generasjon imamer og folk påvirket av moderne, samtidige strømninger i politisk Islam som førte an, og ikke de tradisjonelle geistlige.

Mvh
Andrysha

"Den som ikke har noe hjemland har ingen gud"
*********************************************************
Abkhasisk ordtak
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg