Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tysk journalist dømt

NYTT TEMA
baldviking
baldvikingInnlegg: 22304
20.08.17 04:06

Tysk journalist dømt til et halvt års fengsel for å koble islam og nazisme 

Hvem er det Amin al-Husseini håndhilser på? Hans Lammers? 

Er det noen som vet mer om denne dommen?

Tyskland har vært kjent i mange tiår for å ha et heller schizofrent forhold til den biten av egen historie som heter Det tredje riket. De har sensurlover som de har blitt kritisert for. Jeg antar at en slik dom har mer med disse lovene å gjøre enn med forholdet til muslimer.

Det overveldende flertallet av muslimer i Andre Verdenskrig tjenestegjorde uansett på alliert side, i Den røde hær, i den britisk-indiske hær og i de franske kolonitroppene

Langveg
LangvegInnlegg: 12704
20.08.17 09:27

Mot ein fiende søkjer ein støtte der ein kan få det. For palestinarane var britane først og fremst fienden. Det same galdt sjølvstenderørsla i India.

Mahatma Gandhi 'was one of Nazis' greatest friends' German historian ...

 

(Innlegget ble redigert 20.08.17 09:33)

Homo_Erectus
Homo_ErectusInnlegg: 16413
20.08.17 10:52
baldviking: Tysk journalist dømt til et halvt års fengsel for å koble islam og nazisme  Hvem er det Amin al-Husseini håndhilser på? Hans Lammers?  Er det noen som vet mer om denne dommen? Tyskland har vært kjent i mange tiår for å ha et heller schizofrent forhold til den biten av egen historie som heter Det tredje riket. De har sensurlover som de har blitt kritisert for. Jeg antar at en slik dom har mer med disse lovene å gjøre enn med forholdet til muslimer. Det overveldende flertallet av muslimer i Andre Verdenskrig tjenestegjorde uansett på alliert side, i Den røde hær, i den britisk-indiske hær og i de franske kolonitroppene

Det er nok ikke selve bildet som sådann som er årsak til dommen, men konteksten det er satt inn i.

Et bilde av muftien som håndhilser på en nazist, er fullt lovlig å publisere. Men hvis det blir satt inn i en kontekst som har til hensikt å vise at islam og muslimer en masse støttet og sluttet opp om nazismen, er det hatpropaganda.

En annen sak er at denne dommen er et angrep på ytringsfiheten. Alle må fritt få si hva de vil om islam som om alt annet.

I omtalen av denne dommen, som siteres i Document.no, står:

Even though this was already clear to former British Prime Minister Winston Churchill (“The Koran is the Mein Kampf of the Prophet Mohammed”)

Dette er ikke Winston Churchills ord, men Geert Wilders som forvrenger Churchills ord.

Det Churchill sa, var:

All was there—the programme of German resurrection, the technique of party propaganda; the plan for combating Marxism; the concept of a National-Socialist State; the rightful position of Germany at the summit ofthe world. Here was the new Koran of faith and war: turgid, verbose, shapeless, but pregnant with its message.

NB: However, it is important to distinguish the context: Churchill was referring to Mein Kampf as an article of faith, like the Koran, but he could as easily have said the Bible. He was not saying the Koran is an earlier version of Mein Kampf.

 

franzsigel
franzsigelInnlegg: 15033
20.08.17 18:51

Journalist og journalist? Ser ut som mannen er en islam-fiendtlig mann med en facebook-side som er ekstrem nok til å få en egen artikkel om seg på hjemmesiden til Overvåkingspolitiet i Bayern

(Innlegget ble redigert 20.08.17 18:54)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg