Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Polske jødar i Iran

NYTT TEMA
Langveg
LangvegInnlegg: 13847
13.01.19 17:13

Noko som vert lite akta på, er at Midausten og serskilt Iran har teki imot flyktningar frå Europa. På våren og sumaren 1942 kom det heile 115 000 europeiske flytkntingar, stort sett polske jødar, til Iran. Dei møtte inga stengd grense,  levelege tilhøve vart organiserte for dei i flyktningelæger først og fremst i Teheran og Estaban. Den gamle jødiske minoriteten i landet la seg serskilt i selen for å hjelpa dei europeiske jødane, men styremaktene gjorde også sitt. Og ingen skriek opp om at landet vart underminnert av framande religionar og folk med annan etnisk bakgrunn.. 

Ulike kjelder har tal som varierer mellom 100 000 0g 120 000, men i alle fall dreier det seg om tjue gonger fleire enn det Polen i dag nektar å motta av flyktningar frå Midausten. Har polakkane stutt hugs, eller tykkjer dei det er lite politisk opportunt  i samband med den usaunderdaninge og antiiranske politkken landet  i dag fører, i det heile å nemna denne saka?

(Innlegget ble redigert 13.01.19 17:17)

RazorBoy
RazorBoyInnlegg: 2678
13.01.19 17:49

Stutt hugs ser du også ut til å lide av. Nok en gang starter du en tråd der du blander fakta og tullball. Her har vi litt info om denne glemte historien I og for seg positivt at Iran (som ikke hadde noe valg) tok imot de polske flyktingene, der de fleste ellers hadde omkommet av sult og dårlig behandling i sovjetiske fangeleire. Det var press fra alliert side som gjorde at disse ble flyttet til Iran. 5000-6000 av flyktningene var jøder, altså langt unna flertallet som du skriver. De fleste ble heller ikke værende mange år i Iran.

Langveg
LangvegInnlegg: 13847
13.01.19 18:14
RazorBoy: Stutt hugs ser du også ut til å lide av. Nok en gang starter du en tråd der du blander fakta og tullball. Her har vi litt info om denne glemte historien I og for seg positivt at Iran (som ikke hadde noe valg) tok imot de polske flyktingene, der de fleste ellers hadde omkommet av sult og dårlig behandling i sovjetiske fangeleire. Det var press fra alliert side som gjorde at disse ble flyttet til Iran. 5000-6000 av flyktningene var jøder, altså langt unna flertallet som du skriver. De fleste ble heller ikke værende mange år i Iran.

Du stør deg heilt på sovjetfiendslege engelskspråklege media og tek alt dei skriv for god fisk.  Bruk fleire kjelder! Talet på jdar var langt høgare enn du vil ha det til, men det er  ikkje poenget. Poenget er at polakkar (jødar og ikkje-jødar) vart vel mottekne i Iran medan Polen i dag stengjer døra for flyktningar frå Midausten. Det er  polakkar som har kort hugs eller  ikkje vil hugsa!

I dagens Polen er omskriving av soga eller forteiing av henne vorten ein viktig geskjeft.

(Innlegget ble redigert 13.01.19 18:26)

RazorBoy
RazorBoyInnlegg: 2678
13.01.19 19:24

Hvis det er en diskusjon om innvandring du prøver å få til, så bør du velge et annet forum, og en annen innfallsvinkel. Når du starter med å servere din egne sterkt omskrevne versjon av historien, helt uten noen kilder, så renner det ut i sanden som rent tull.

Kan hende du finner gehør hos KT-kompisene dine på Internasjonal Politikk, eller på UFO og alternativ historie-forumet.

Langveg
LangvegInnlegg: 13847
15.01.19 16:14
RazorBoy: Hvis det er en diskusjon om innvandring du prøver å få til, så bør du velge et annet forum,

Bakgrunnen var opplysningar på Press tv om at Polen skal vera vertskap for eit anti-Iran-møte i februar, og iranarane drog fram  at Iran aldri hadde vori antipolsk, snarare tvert om.

Eg  hadde ikkje tidlegare høyrt om at Iran tok imot flyktningar frå Europa i så store mengder. Eg visste at jødar serleg hadde komi seg lenger aust til Kina, Japan og  jamvel Australia via Sibir. Er faktisk  interessert i oplysningar om flyktninganes vidare lagnad. Så svært mange blei vel ikkje verande i Iran?

(Innlegget ble redigert 15.01.19 16:18)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester