Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Jesu oppstandelse

NYTT TEMA
XY583
XY583Innlegg: 111
01.09.19 21:48

Det finnes knapt noen hendelse fra rundt 2000 år siden som er bedre bevitnet enn Jesu oppstandelse. Det finnes mangetalls flere kilder om Jesu oppstandelse, både fra jødiske ledere, kristne evangelister, handelsmenn, romerske høvedsmenn, enn det finnes kilder om keiser Titus. 

Likevel: Ingen tviler på at Titus levde, men Jesu oppstandelse settes i tvil. 

Amerikanske historikere kan i dag bare forklare Jesu oppstandelse på to måter: 

1: Masse-halusinasjoner - høres rart ut, men dette er en seriøs forklaring som flere professorer ved amerikanske universiteter bruker til å forklare hvorfor Jesu oppstandelse er så sterkt bevitnet i litteraturen

2: Jesus stor faktisk opp fra de døde

Jesus lever!

franzsigel
franzsigelInnlegg: 15178
02.09.19 08:22

3: "Fake News" er ikke nødvendigvis noe som er funnet opp av Trump.

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 49903
09.09.19 12:13
XY583: Det finnes knapt noen hendelse fra rundt 2000 år siden som er bedre bevitnet enn Jesu oppstandelse. Det finnes mangetalls flere kilder om Jesu oppstandelse, både fra jødiske ledere, kristne evangelister, handelsmenn, romerske høvedsmenn, enn det finnes kilder om keiser Titus.  Likevel: Ingen tviler på at Titus levde, men Jesu oppstandelse settes i tvil.  Amerikanske historikere kan i dag bare forklare Jesu oppstandelse på to måter:  1: Masse-halusinasjoner - høres rart ut, men dette er en seriøs forklaring som flere professorer ved amerikanske universiteter bruker til å forklare hvorfor Jesu oppstandelse er så sterkt bevitnet i litteraturen 2: Jesus stor faktisk opp fra de døde Jesus lever!

Men innlegget ditt skapte visst ikke særlig oppstandelse.

Mvh

BE

DrDrax
DrDraxInnlegg: 1075
09.09.19 17:12
XY583: Jesus lever!

Nei. Dette er et forum for Historie.
Her finner du forum for UFO og Alternative Teorier.

Gorback
GorbackInnlegg: 4532
09.09.19 17:24
XY583: Jesus stor faktisk opp fra de døde Jesus lever!

Mange "skinndøde" som har stått opp igjen fra kiste eller grav og skremt folk, men de dør igjen på et senere tidspunkt! Om Jesus var en av disse skinndøde er han garantert dau nå etter 2000 år...

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13802
26.10.19 09:14
XY583: Likevel: Ingen tviler på at Titus levde, men Jesu oppstandelse settes i tvil.  Amerikanske historikere kan i dag bare forklare Jesu oppstandelse på to måter:  1: Masse-halusinasjoner - høres rart ut, men dette er en seriøs forklaring som flere professorer ved amerikanske universiteter bruker til å forklare hvorfor Jesu oppstandelse er så sterkt bevitnet i litteraturen 2: Jesus stor faktisk opp fra de døde Jesus lever!

Det er knapt en historie i gammel tid som er bedre bevitnet en Jesus sitt liv,død og oppstandelse. At dette har skjedd finnes det ikke tvil om idag hos seriøse historikere. Selve oppstandelsen handler om å tro, men alt det andre er vel dokumentert historie. Men husk en ting, satan jobber på høygir for å bestride dette, det har han alltid gjort på en eller annen måte. Gjennom noen med å fornekte historiske beviser, ved andre å spre falsk lære, ved andre å spre lunken lære, ved andre den rette lære men med litt gift i. Oppstandelsen og frelsen sin betydning handler om å tro! Det kan ikke noe historiebøker sørge for. Det kan bare Guds ord Bibelen og de som forkynner den rent og klar.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13802
26.10.19 09:16
Gorback: Mange "skinndøde" som har stått opp igjen fra kiste eller grav og skremt folk, men de dør igjen på et senere tidspunkt! Om Jesus var en av disse skinndøde er han garantert dau nå etter 2000 år...

Joda med din ringe forståelse av din tilværelse etter død og grav er det kanskje slik. For deg er Kristus en duft av død, for en troende er det en duft av frelse og liv. Du må være litt forsiktig med de garantiene dine, du får et problem når du skal frem for Jesus og den store hvite trone, og de som står oppskrevet i livets bok skal telles opp. 

Viracocha
ViracochaInnlegg: 12745
26.10.19 09:48
F.R.O.G: Det er knapt en historie i gammel tid som er bedre bevitnet en Jesus sitt liv,død og oppstandelse.

Dette er mildt sagt noe godt sludder da ingen i samtiden har hørt om fyren. Han er fullstendig ukjent i kretser han burde være velkjent, og dukker ikke opp før en mannsalder senere, hos noen som bedrev ren propaganda.

Speciale
SpecialeInnlegg: 6391
26.10.19 14:22
F.R.O.G: du får et problem når du skal frem for Jesus og den store hvite trone, og de som står oppskrevet i livets bok skal telles opp.

Om det skulle skje at man skal fremfor noen som helst, og ikke bare blir til jord, så skal du se at helvete er overbefolket, og til himmelen er det ingen som kommer.

Gorback
GorbackInnlegg: 4532
26.10.19 21:12
F.R.O.G: du får et problem når du skal frem for Jesus og den store hvite trone, og de som står oppskrevet i livets bok skal telles opp.

Oh yeah??? Du later til å ha inside info om hva som skjer i det hinsidige her? Informer oss gjerne om hva som skjer med de som ikke "står oppskrevet i livets bok"! Og om du kommer drassende med et bibelvers som bibelrytterer har som vane kan du jo i samme slengen opplyse om hvordan noen kan vite at dette er sant - uten å henvise til bibelen selvsagt...

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13802
31.10.19 21:26
Gorback: Oh yeah??? Du later til å ha inside info om hva som skjer i det hinsidige her? Informer oss gjerne om hva som skjer med de som ikke "står oppskrevet i livets bok"!

Det er ikke jeg som sier dette, det er Guds ord Bibelen. Det sier også helt tindrende klart hva som skjer med de som ikke står oppført i livets bok. Det er rimelig alvorlige saker. Men det finner du ut om du gidder å lese skriften. Den dagen du går inn i det hinsidige vil du angre på at du ikke giddet å sitte av tid til det, og ta stilling til det. Men det er ikke for sent før du har tatt ditt siste åndedrag.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13802
31.10.19 21:47
Speciale: Om det skulle skje at man skal fremfor noen som helst, og ikke bare blir til jord, så skal du se at helvete er overbefolket, og til himmelen er det ingen som kommer.

Det sier jo Bibelen ganske klart, det har jo du rett i. Men du tar feil i antallet som kommer til himmelen. Det er en enorm skare som ingen kan telle av mennesker som har levd i hele menneskeheten sin historie. Men den stien er smal i forhold til de som ikke gjør det, fordi de selv har forkastet det tilbudet. Bibelen sier det jo!

Speciale
SpecialeInnlegg: 6391
31.10.19 22:28
F.R.O.G: Det er en enorm skare som ingen kan telle av mennesker som har levd i hele menneskeheten sin historie.

Jaha, mange mennesker som har levd i 2 millioner år? Det du går på skulle jeg likt å ha prøvd... 

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13802
31.10.19 22:36
Speciale: aha, mange mennesker som har levd i 2 millioner år? Det du går på skulle jeg likt å ha prøvd...

Hva er det du vrøvler om? Ifølge Population Reference Bureau i Washington D.C. var det i 2002 blitt født 106,4 milliarder personer fra mennesket oppsto på Jorden.  Det er enda flere idag. Lykke til med å telle de. 

Speciale
SpecialeInnlegg: 6391
31.10.19 23:35
F.R.O.G: Hva er det du vrøvler om?

Du skriver jo at det er mange mennesker som har levd i hele menneskehetens historie, og da lurer jeg jo på hva du går på. 

Gorback
GorbackInnlegg: 4532
31.10.19 23:48
F.R.O.G: Guds ord Bibelen

Hvordan vet du at bibelen er Guds ord da? La meg gjette - at det står i bibelen?! Og slik går no dagan...:-)

granateple
granatepleInnlegg: 3313
19.11.19 09:13
F.R.O.G: Det sier jo Bibelen ganske klart, det har jo du rett i. Men du tar feil i antallet som kommer til himmelen. Det er en enorm skare som ingen kan telle av mennesker som har levd i hele menneskeheten sin historie. Men den stien er smal i forhold til de som ikke gjør det, fordi de selv har forkastet det tilbudet. Bibelen sier det jo!

Hva da med alle de som levde før Jesus, før bibelen, eller alle de som levde utenfor midtøsten, og senere utenfor Europa?


Hva med alle menneskene på de amerikanske kontinentene som levde før spanierne kom å kristnet dem, hva med asiater og afrikanere?


Er den kristne guden en rasist, siden han valgte å utelukkende å informere noen hundre tusen semitter i en liten snipp av det indre middelhavet om sin eksistens?


Hvorfor lot han milliarder av mennesker bli født, om disse uansett var bestemt for fortapelsen, ikke fordi dette var onde mennesker men fordi han valgte å aldri informere disse om sin eksistens?


Eller var han også Mayaenes gud, i såfall hvorfor lot han spanjolene drepe millioner i hans navn?


Hva var vitsen?


 

granateple
granatepleInnlegg: 3313
21.11.19 10:21
F.R.O.G: Det sier jo Bibelen ganske klart, det har jo du rett i. Men du tar feil i antallet som kommer til himmelen. Det er en enorm skare som ingen kan telle av mennesker som har levd i hele menneskeheten sin historie. Men den stien er smal i forhold til de som ikke gjør det, fordi de selv har forkastet det tilbudet. Bibelen sier det jo!

Hva skjer?


Ble spørsmålet mitt for vanskelig for deg?


Eller mente du kanskje ingenting med innlegget ditt?


 


 

RatPack
RatPackInnlegg: 9399
27.12.19 19:06

«Det finnes mangetalls flere kilder om Jesu oppstandelse, både fra jødiske ledere, kristne evangelister, handelsmenn, romerske høvedsmenn, enn det finnes kilder om keiser Titus.»


Eh, nei, det gjør det ikke. 

Gorback
GorbackInnlegg: 4532
27.12.19 19:44
granateple: Ble spørsmålet mitt for vanskelig for deg?

Det ble nok for vanskelig for "frosken" ja! Rart det der med religiøse dogmer; om man sår gammel overtro i hodene på unger, så sitter det som oftest livet ut! OG det nytter ikke å komme med fornuftige innvendinger - det når bare inn bak det religiøse panseret som har hardnet i åresvis...;-)

(Innlegget ble redigert 27.12.19 19:45)

Lezah
LezahInnlegg: 63641
30.12.19 16:14

"Guds veier er uransakelige", så de kan påstå hva som helst og trekke på skuldrene når de får spørsmål som de selvsagt ikke kan svare på.

Klikk for å gå tilbake til toppen