Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

nazigull og sør-amerika

NYTT TEMA
ak1
ak1Innlegg: 369
07.07.02 23:50
Noen dykkere mener de kan ha funnet vraket av en ubåt lastet med gullbarer som forliste på vei fra europa til sør-amerika.

Hvorfor var ubåten på vei dit?
Tyekanik
TyekanikInnlegg: 2024
08.07.02 00:14
Kan være fordi de fleste nazisjefene rømte ditt. først og fremst Argentina.
Spike11
Spike11Innlegg: 12441
08.07.02 12:15
Historier om nazigull i Sør-Amerika er i ferd med å blli en del av vestlig mytologi. En slags hellig gral.

Spike
saa
saaInnlegg: 309
11.07.02 09:53
De leter vel etter noen tyske ubåter, eller har de funnet noe?
eventuelt gull eller noe????
Tyekanik
TyekanikInnlegg: 2024
11.07.02 10:30
Hvorfor ta med gullet til SA, når du kan dra til Sveits?
Blasfemi
BlasfemiInnlegg: 473
11.07.02 11:36
Det store forbilde for alle dagens leger Dr. Josef Mengele rømte som kjent til brasil der han døde en gang på 70-tallet.


"Michael Wittman, verdens fremste panzerfører noensinne. Helt og forbilde"
Tunfisk
TunfiskInnlegg: 1728
11.07.02 12:40
Joda, jeg kjenner til mange leger som anser torturisten Josef Mengele som sitt store forbilde!

Går med bøkene nå da disputas?
jeg skulle gjerne lest en bok av deg..har du noen å anbefale?
varulv2468
varulv2468Innlegg: 7611
11.07.02 13:30
Svaret om hvorfor tyske nazister vil flykter til Argentina i slutten av 2. verdenskrigen er lett- få er klart over at tyske settlerer var og fremdeles er en vitale del av det argentinske samfunnet siden sent 1800-tallet, det var Paraguay, Uruguay og sørlige Brazil som også var befolket av mindre grupper av tyske settlerer som fort fikk viktig innflytelse i de søramerikanske samfunner gjennom deres finaniselle, tekniske og organisatoriske ferdigheter. Det finnes mindre grupper som vel i Chile og Brazil. Så det var allerede ett miljø av tyske innflyttere med sterke innflytelse i de stående samfunnene som nazistene kunne kommer til og som sett under episoden med "Graf Spee" etter Sjøslaget på La Plata i 1939 var det sterke sympati fra de tyske settlerer som tok seg av mannskapet med størst glede og aktuelt er det få som vet at i de søramerikanske landene var det politiske agitasjon, spionsnettverk, nærme samarbeid med moderlandet f.eks under både 1. og 2. verdenskrig som bidra meget til krigsinnsatset. Under 1. verdenskrig sørger tyske kullhandlere i Chile i hemmelighet å gir ny kull til admiral Spee`s kryssereskadre i 1914 før Slaget ved Coronel i 1914 fra skip.

Og ikke bare med det- det var allerede nær-nazistiske bevegelser i de nevnede landene under og etter 2. verdenskrig med peronistene som best eksempel så nazistene kunne deretter ha ett ideologisk fristed der vekk fra resten av verden, beskyttet av rike settlerer, sympatiske myndigheter med liten ideologiske forskjell og politikerne med egne agenda som Peron i Argentina. Dessuten var USAs kommunistsfrykt til stor hjelp for nazistene på flukt dersom det fikk amerikanerne til å unngår å irriterer myndigheter eller innflytelsesrike og rike tyske "samfunnsstøttende topper" i håp om å ha ett samlet front mot kommunismen i Sør-Amerika og deretter ser man USA gjør ikke noe som helst overfor det kjennskap at krigsforbryterer holder til seg eller at regimene som Peron`s i Argentina var nær-nazistiske i ideologiske forstand. Bare Israel og selvstendige dødsskvadroner av hevngjerrige jøder gjør noe sammen med en som regelrett jakter på krigsforbryterer med lovelige metoder ( kan diskuteres ).

Nazistene hadde meget store verdier av gull og andre verdisaker som er regelrett forsvunnet og derfor er det ikke vanskelige å unngår inntrykket disse verdier skulle være der ute ett eller annet sted, f.eks i en ubåt man mener å ha funnet utenfor Sør-Amerika. Det siste gang man fant en slik "gullubåt" fant man bare verdiløse last. Kanskje det samme?
saa
saaInnlegg: 309
11.07.02 14:35
Etter manges mening er vel ingen last som blir funnet på noen ubåt fra krigen verdiløs. Og annet som blir funnet inni disse båtene har stor samleverdi.
varulv2468
varulv2468Innlegg: 7611
11.07.02 14:41
Hvis man bruker en formue på å finner en ubåt. Spesielt dersom man hadde høye forventelser under jakten og da er det ett spørsmål om økonomiske sak i negative retning dersom jakten ender med for liten fortjeneste, berømmelighet og ingen annet enn ett vrak og lite verdifulle last man kunne selger med liten fortjeneste generelt sett. Det er mange ubåtsvraker fra før.
saa
saaInnlegg: 309
11.07.02 14:50
Det er mange tyske ubåter rundt om ja, men fremdeles en 20-30 som ikke er funnet.
Devilboy
DevilboyInnlegg: 1983
11.07.02 14:58
"varulv2468 skrev:
Det finnes mindre grupper som vel i Chile og Brazil."

Den tyske kulturen er ganske utbredt i Chile, og det er mange familier med tysk avstamning som bor der. Hvis man ser på Sør-Chile så finnes det "tyske byer" der hvor flesteparten av de som bor der er eller kommer fra tyskland.

De har dessuten mange egne foreninger og har stor innflytelse ellers.

-*Devilboy*- aka Vampire (RIP) aka Darius
"Life is a Theatre of Tragedy"
Blasfemi
BlasfemiInnlegg: 473
11.07.02 18:16
"Tunfisk skrev:
Joda, jeg kjenner til mange leger som anser torturisten Josef Mengele som sitt store forbilde!

Går med bøkene nå da disputas?
jeg skulle gjerne lest en bok av deg..har du noen å anbefale?

-------------------------
nok en gang blander du in Disputas......ikke skjønner jeg hvorfor.
Men vil du ha en bok bør du lese "ZOG- The Jewish Conspiracy"


"Michael Wittman, verdens fremste panzerfører noensinne. Helt og forbilde"
Tyekanik
TyekanikInnlegg: 2024
13.07.02 05:15
"varulv2468 skrev:
Hvis man bruker en formue på å finner en ubåt. Spesielt dersom man hadde høye forventelser under jakten og da er det ett spørsmål om økonomiske sak i negative retning dersom jakten ender med for liten fortjeneste, berømmelighet og ingen annet enn ett vrak og lite verdifulle last man kunne selger med liten fortjeneste generelt sett. Det er mange ubåtsvraker fra før."

Og hvis det er jødegull, var moralsk er det å ta dette selv da?

Også kan man spørre spørsmålet om Incaene.

Men mange av de folka virker som ekte sjørøvere, slik som de som tar opp ting fra Titanic og selger det..
Klikk for å gå tilbake til toppen