Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Nazismen alltid venstreekstremisme

NYTT TEMA
fazz

Innlegg: 28937
fazz
02.07.18 13:24
Ka9nen: Hvis nazismen hadde vært en religion så hadde venstresiden programfestet at vi må støtte den og ikke diskriminere nazister.

>>> Sosialister og kommunister har alltid vært imot organisert religion. Høyresiden derimot...

Løgner

Innlegg: 799
Løgner
02.07.18 14:59
Ka9nen: Hvis nazismen hadde vært en religion så hadde venstresiden programfestet at vi må støtte den og ikke diskriminere nazister.

Hva i alle dager snakker du om? har du lest noen av innleggene i tråden? Som du ser står det ikke spesielt godt til med den argumentative evnen til de som forsøker å knytte nazismen til sosialismen.

Bokvarv

Innlegg: 2472
Bokvarv
14.09.18 12:06
Farvai: Mange nazister er pro-palestinske, fordi de hater jøder, og støtter derfor palestinernes kamp mot jødene og Israel.

Samme som SV med andre ord.

Høyre? Venstre?

Bokvarv

Innlegg: 2472
Bokvarv
14.09.18 12:14

Sosialisme er en betegnelse på et knippe politiske teorier og ideologiersom går ut på at økonomisk ulikhet bør bekjempes, og at målet for samfunnsutviklingen bør være etableringen av et klasseløsteller egalitært fellesskap.

 

Som man ser her er det en MEGET enkel forklaring på hva sosialisme er.

SOSIALE KLASSER har ingenting med Sosilaisme å gjøre.

Ser vi videre på historien til Tyskland i mellomkrigstiden ser vi at det var nettopp disse ( se over) idealene som blant annet Nasistene ville oppnå.......FOR TYSKLAND.

( ps om NOEN er skyld i svineriet under 2 verdenskrig er dette kun GRÅDIGE briter og franksmenn,  men det er en annen sak)

Sette seg LITT inn i historie,  se forholdene i tyskland 1918-1933

så ser vi at "sosialistene" var anti tyske,  de var mot egen nasjon og drev terror og annen faenskap

Så kom latterlig Bart foreningen til makt,  eller nazi partiet, naturlig nok.

De i likhet med alle andre,  var "sosilaster",  men skilte seg fra den politiske identiten da nazistene var mer nasjonalistiske enn then internsajonel empiriske kommunismen under sovjet

IndocteCollectio

Innlegg: 19438
IndocteCollectio
14.09.18 12:17
Bokvarv: Ser vi videre på historien til Tyskland i mellomkrigstiden ser vi at det var nettopp disse ( se over) idealene som blant annet Nasistene ville oppnå.......FOR TYSKLAND.

Da må du nesten forklare hvorfor NSDAP valgte å privatisere de største bankene, verftene, jernbanen og en del annen industri. Tilhører slik privatisering inn under sosialisme mener du?

Bokvarv

Innlegg: 2472
Bokvarv
14.09.18 12:28
IndocteCollectio: Da må du nesten forklare hvorfor NSDAP valgte å privatisere de største bankene, verftene, jernbanen og en del annen industri. Tilhører slik privatisering inn under sosialisme mener du?

ikke all sosialisme er anti privatisering.

KOMMUNISME er.

Om du ikke kan se forskjellen på Sosialisme og Kommunisme bør du heller ikke omtale andre politiske rettninger.

Najonal SOSILAISME = Nasime

IndocteCollectio

Innlegg: 19438
IndocteCollectio
14.09.18 14:08

Hahahaha, og Deutsche Demokrariche Republic var demokratisk. Er du en holocaustfornekter også? Dine vrangforestillinger henger ofte sammen med slike også.

Bokvarv

Innlegg: 2472
Bokvarv
14.09.18 14:29

Holocauset fornekter?

Nei, holocaust realist.

Å huske 6 milioner gir meg brekninger

tallet var i allefall 25 millioner, men det er jo BARE jøder som har rett på holocust lidelser

IndocteCollectio

Innlegg: 19438
IndocteCollectio
17.09.18 10:39
Bokvarv: Holocauset fornekter? Nei, holocaust realist. Å huske 6 milioner gir meg brekninger tallet var i allefall 25 millioner, men det er jo BARE jøder som har rett på holocust lidelser

Å, så du skjønner egentlig ikke hva Holocaust var, det forklarer mye.

Bokvarv

Innlegg: 2472
Bokvarv
19.09.18 14:14
IndocteCollectio: Å, så du skjønner egentlig ikke hva Holocaust var, det forklarer mye.

Forklar meg du hva som er rett med a bare huske jødenes lidelser?

Hvor er det galt å huske resten?

Ahhhhhh rasisme,  Bare jøders lidelse er verdt å være mot, og bare jøders lidelse skal huskes?

RASIST!

 

IndocteCollectio

Innlegg: 19438
IndocteCollectio
19.09.18 14:28

Bokvarv: Ha ha ha , kanskje ukens stråmann, gratulerer.

Bokvarv

Innlegg: 2472
Bokvarv
19.09.18 14:35

Antall SIVILE DØDE under Naziregimet,  også kalt Hollocaust

er av Yad Vahem. gitt til i overkant av 18 millioner, her er 6 millioner jøder. (Her under grupper med Ukjent antall)

Men av disse 18+ millionene er det BARE LOV å minnes de 6 millionene dom død politisk korrekt?

Tallet 6 millioner er KVALMENDE, og umenneskelig

IndocteCollectio

Innlegg: 19438
IndocteCollectio
19.09.18 16:11

Du mener Yad Vashem, og da kan du gjerne linke meg hvor de  skriver at antallet sivile døde er definisjonen på Holocaust. Jeg har besøkt minnesstedet flere ganger og aldri sett den definisjonen der.

Bokvarv

Innlegg: 2472
Bokvarv
19.09.18 18:38
IndocteCollectio: Du mener Yad Vashem, og da kan du gjerne linke meg hvor de  skriver at antallet sivile døde er definisjonen på Holocaust. Jeg har besøkt minnesstedet flere ganger og aldri sett den definisjonen der.

Litt av mitt poeng.

vi skal politisk korrekt BARE huske de 2.9-6.4 millioner Jøder som ble myrdet, det vil jo være høyrekestremt å annerkjenne at andre også, til og med FLER ikke jøder ble myrdet sammen med dem av svinpakket naziene var.

men 6 millioner er hellig, og historie forfalskling

IndocteCollectio

Innlegg: 19438
IndocteCollectio
20.09.18 08:01
Bokvarv: Litt av mitt poeng. vi skal politisk korrekt BARE huske de 2.9-6.4 millioner Jøder som ble myrdet, det vil jo være høyrekestremt å annerkjenne at andre også, til og med FLER ikke jøder ble myrdet sammen med dem av svinpakket naziene var. men 6 millioner er hellig, og historie forfalskling

Takk, der bekreftet du bare det jeg ønsket. 

 

HuiBuorre

Innlegg: 18664
HuiBuorre
20.09.18 08:23

Holocaust betegner vanligvis nazistenes planlagte utryddding av seks millioner jøder under andre verdenskrig. Dette utgjorde 2/3 av den samlede jødiske befolkningen i Europa.

Nazistene gjorde også sitt «beste» for å utrydde andre spesifikke grupper mennesker. Det gjaldt romfolket, uhelbredelige syke, etniske polakker og andre slaviske folk, sovjetborgere, sovjetiske krigsfanger, homofile menn, Jehovas vitner, samt kommunister og sosialdemokrater, deres fremste politiske motstandere.

Til sammen regner historikerne med at omlag 17 millioner mennesker fra disse gruppene ble bevisst utryddet av nazistene.

(Innlegget ble redigert 20.09.18 08:24)

Bokvarv

Innlegg: 2472
Bokvarv
20.09.18 17:30
HuiBuorre: Til sammen regner historikerne med at omlag 17 millioner mennesker fra disse gruppene ble bevisst utryddet av nazistene.

Du kan jo ikke si dette, det er jo rasistisk og høreekstremt å faktisk si at det ble drept ANDRE også, ser man antall er det FLER ikke jøder som ble drept.

Å BARE HUSKE og NEVEN 6 Milloner JØDER,  og ignorere resten, er igjen historie forfalskning.

17+ millioner er IKKE det samme som 6 Millioner, derfor bør 17 og ikke 6 være tallet.

 

HuiBuorre

Innlegg: 18664
HuiBuorre
20.09.18 18:19

Jeg skjønner ikke hvordan du kan trekke slike konklusjoner. Faktaopplysningene mine i forrige innlegg er velkjent for alle opplyste mennesker. 

Løgner

Innlegg: 799
Løgner
24.09.18 13:24
Bokvarv: Sosialisme er en betegnelse på et knippe politiske teorier og ideologiersom går ut på at økonomisk ulikhet bør bekjempes, og at målet for samfunnsutviklingen bør være etableringen av et klasseløsteller egalitært fellesskap. Som man ser her er det en MEGET enkel forklaring på hva sosialisme er. SOSIALE KLASSER har ingenting med Sosilaisme å gjøre.

Er litt vanskelig å tro du ikke tuller. Først skriver du at sosialisme søker å arbeide mot klasser, deretter har sosiale klasse ingenting med sosialisme å gjøre.

Høyst merkverdig. Hva slags historiebøker er det du har lest egentlig?

Jeg har nettopp lest et standard verk fra Aschoughs forlag om mellomkrigstiden skrevet av historiker Edvard Bull. Jeg finner ingenting som harmonerer med det du skriver. I den boka kommer det tydelig fram at det var de borgerlige som sympatiserte med fascismen og så den som et bolverk mot kommunismen.

Bokvarv

Innlegg: 2472
Bokvarv
25.09.18 16:18

Begrepet «nasjonalsosialisme» bunner i et forsøk på å lage en nasjonalistisk orientert sosialisme, som et alternativ til den internasjonalt rettede sosialismen og til den liberalistiske kapitalismen.

Nazistene ønsket å skape et «folkefellesskap» (Volksgemeinschaft) med det mål å forene alle etniske tyskere som «nasjonale kamerater», og stenge ut de som var regnet som «fremmede folkegrupper» og «skadelige elementer for det germanske folk».

 Nazistene avviste det marxistiske prinsippet om klassekamp, avviste sosialismens teorier om egalitarisme og internasjonal solidaritet, og ønsket å beskytte privat eiendom og private virksomheter da disse var viktige for dem i byggingen av landet og senere i opprustningen.

 

Som man ser her er Nasjonal Sosialisme en RETNING INNEN SOSIALISMEN,  på samme måte som både katolisimen og prostestanismen er begge rettninger inne knristendommen.

Sosiale Klasser har sin plass innen rettningene av sosialismen, ikke sosialimen i seg selv

Bokvarv

Innlegg: 2472
Bokvarv
18.12.18 03:06
KongBob: Så kan du jo spørre deg hvorfor NSDAP slo seg sammen med de konservative og ikke sosialdemokratene eller kommunistene hvis de hadde samme ideologi....

Det samme kan vel spørre hvor AP alltid er enig ed og i regjering med rødt?

Hadde du kanskje brukt mer tid på å lære og mindre på å leke aktivist ungdom i oppveksten ville du neppe stilt et så dumt spørsmål

Løgner

Innlegg: 799
Løgner
08.04.19 21:29
Saltosprekkens_Draum: Har nazismen egentlig vært noe annet enn ren venstreekstremisme?

Jeeez, og så linke tik Omar Ån da! Sorry, men dette er helt latterlig.

Løgner

Innlegg: 799
Løgner
08.04.19 21:33
Bokvarv: Som man ser her er Nasjonal Sosialisme en RETNING INNEN SOSIALISMEN, på samme måte som både katolisimen og prostestanismen er begge rettninger inne knristendommen. Sosiale Klasser har sin plass innen rettningene av sosialismen, ikke sosialimen i seg selv

Dette er bare fjas. I sosialismen skal klassene oppheves, i fascismen skal klassene innordnes "samfunnskroppen" i et hierarki. En helt fjern tanke fra sosialismen.

Faktum er at NSDAP sprang ut av Thule-bevegelsen, som var en okkult bevegelse for den tyske overklassen for studier av norrønn kultur. Igjen så er dette så fjernt fra venstresidas materialisme som man kan komme.

Hvorfor tror du fascistene inngikk tett samarbeid med kapitalsiter i både Tyskland, USA og England dersom de var så sosialistiske? Og hvorfor førte de fascistiske landene den mest økonmisk liberalistiske politikken i Europa? Med omfattende privatiseringer, knusing av fagforeninger, forlening av arbeidsdag, osv.

Det du skriver er det absolutte sludder og du burde sporenstreks tilbake til ungdomsskolen for å avlære deg disse tåpelighetene.

Løgner

Innlegg: 799
Løgner
08.04.19 21:36
Bokvarv: Det samme kan vel spørre hvor AP alltid er enig ed og i regjering med rødt?

Det er da svært lenge siden AP var sosialistisk! AP er i alle store saker enig med Høre. Det er ingenting som er sosialistisk eller venstreside over AP lenger. Det blir ikke noe riktigere at du i mangel på kunnskap innbiller deg det.

Du kan jo søke i programmet da, og se når du finner ordet sosialisme. Værsego`!

Løgner

Innlegg: 799
Løgner
08.04.19 21:39
Bokvarv: Samme som SV med andre ord. Høyre? Venstre?

At du ikke skammer deg over å ha så dårlige historiske og politiske kunnskaper.

Nazistenes hat mot jødene har sammenheng med bolsjevikrevolusjonen i 1917. De anså marxismen som en jødisk sammensvergelse og brukte begrepet jøde-bolsjevismen.

Så får du dokumentere de absurde påstandene om at SV hater jøder. Du får grave opp noen sitater. Og før du begynner, nei kritikk av Israels ulovlige okkupasjon er ikke jødehat.

Tulling!

Fico

Innlegg: 27543
Fico
06.09.19 17:06
Saltosprekkens_Draum: Har nazismen egentlig vært noe annet enn ren venstreekstremisme?

Begreper følger ikke  lengre tradisjonelle skillelinjer.


Tidligere var norske jo nazister på ytre høyre, de godtok jo den nazistiske ideologien som innebærer diktaturet, ned med demokratiet, angrep på demokratiske organer, og folkemordet på jødene, alt i alt ideer som lever fortsatt, hvor de finner grobunn. 


Videre har jo en av dagens store østlige ideologier  sammenfallende interesser med nazismen på de områdene som er nevnt foran, eller antisemittismen som vi kan si.


Norske venstreradikale er vel av de som støtter østlig innvandring sterkest, og som gjennom østlig innvandring , og som gjennom denne forståelsen, innser antisemittismen.

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
06.12.19 18:29
fazz: Sosialister og kommunister har alltid vært imot organisert religion. Høyresiden derimot...

Nja, Mussolini var i utgangspunktet ganske anti-kirkelig.

kristofferbd

Innlegg: 1362
kristofferbd
22.02.21 16:32

Tull. Nasjonalsosialismen er godt inne i KOKO-høyre land.

aicat

Innlegg: 24147
aicat
26.02.21 14:09
kristofferbd: Nasjonalsosialismen er godt inne i KOKO-høyre land.

Det er alltid noen fra ytre høyre som fortvilet prøver å kople nazismen til venstre-ekstremisme. Grunnen er nok at de føler et visst ubehag å være i samme ideologiske båt som nazister og fascister.
Det argumenteres med at Hitlers nazi-parti kalte seg både sosialistisk og skulle være et arbeiderparti: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP, tysk for «Det nasjonalsosialistiske tyske arbeiderparti»).

Det blir like håpløst å kalle nazipartiet sosialistisk - som å kalle det gamle DDR og dagens Nord-Korea for demokratiske stater - selv om begge disse to statene har brukt demokratisk om seg selv.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 14:10)

A_Øivind

Innlegg: 13116
A_Øivind
27.02.21 18:16
aicat: Det er alltid noen fra ytre høyre som fortvilet prøver å kople nazismen til venstre-ekstremisme. Grunnen er nok at de føler et visst ubehag å være i samme ideologiske båt som nazister og fascister.
Det argumenteres med at Hitlers nazi-parti kalte seg både sosialistisk og skulle være et arbeiderparti: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP, tysk for «Det nasjonalsosialistiske tyske arbeiderparti»).

NSDAP var sosialistisk i den forstand at partiet ønsket at staten skulle kontrollere produksjonsmidlene i landet. Hitler mente at kapitalisme var en jødisk oppfinnelse og derfor ikke passet inn i det samfunnet han ønsket å skape.

Grunnidéen til Hitler var å skape en sosialistisk, selvforsynt nasjonalstat for etniske tyskere. For å få til dette måtte han sikre seg tilgang til de naturressursene han manglet og fjerne de menneskene som ikke var ønskelige.  

(Innlegget ble redigert 27.02.21 18:22)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg