Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Konsensus i norge

NYTT TEMA
Tordenskjold3
Tordenskjold3Innlegg: 16002
02.03.13 22:54

Hvorfor er det så stor konsensus i hvordan man mener norge bør styres? man er jo nærmest enig i alt. er det fordi vi har det så bra? 

TheDante
TheDanteInnlegg: 7856
03.03.13 10:46
Tordenskjold3: Hvorfor er det så stor konsensus i hvordan man mener norge bør styres? man er jo nærmest enig i alt. er det fordi vi har det så bra?

I bunn og grunn, ja. Sosialdemokratiet og velferdsstaten står veldig sterkt så lenge alle stort sett har det bra. Det er først når det oppstår krisetider at man ser politiske og ideologiske jordskjelv i land som har "gått så det griner". Politiske ytterfløyer tjener som oftest stort på nød og lidelse.

Merkelig nok skjedde ikke dette når bankkrisen herjet i landet på 80-tallet. Grunnene til at det ikke skjedde stort er nok mange, men hadde vi ikke hatt det sosiale sikkerhetsnettverket som sørges for en ganske anstendig levestandard for de som ble rammet, ville vi nok sett en ganske stor oppblomstring av kommunister, noe som også ville ført til at de som hater disse ville gått fra blått til mørkeblått.

(Innlegget ble redigert 03.03.13 10:47)

Klikk for å gå tilbake til toppen