Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Ideologi omsatt i modell

NYTT TEMA
Script
ScriptInnlegg: 3904
25.10.14 00:05

Den politiske verden er visstnok uten ideologi, men den har modeller, nært i slekt med ideologi, - og  kart: I naturvitenskapen betegner modell det sett av begreper og relasjoner som kan gis en koherent, konkret fortolkning av ulike avdelinger i den narurlige verden. Tilsvarende har den blåblå regjeringen og de rødgrønne divergerende sett av begreper, relasjoner, verdier,som  gis et ulikt konkret, fortolkende uttrykk i ulike felter av samfunnet. Sammenhengene, verdiene  er tematisk koplet som i et gyldig, litterært verk.

(Innlegget ble redigert 25.10.14 00:09)

Script
ScriptInnlegg: 3904
25.10.14 00:32

Når  Solstad, Knausgård, Espedal gir ut verk uten fiksjon, hhv slektstrær, nakker, seg selv, -  tror de at dette er avantgarde?  Men så fremføres ikke lenger de litterære verkene som modeller som må interpreteres. Det må eksistensielt være mye tøffere å fremføre en fiksjon enn en dynge med fakta . Det blir en tendens til selvutleverende, fetisjerende, amorfe tekstmasser.  Det er en kjensgjerning at den store, betydelig litteratur opp gjennom tidene nettopp har tjent som modell for uilike interpretasjoner gjennom tidene.

GR1992enga
GR1992engaInnlegg: 1704
25.10.14 12:57

Vi har ikke noen "litteratur" lenger.  Litteraturen er død.  Vi har bare krim, Knausgård og fantasy. Det komiske er at folk innbiller seg at disse barnehagebøkene har noen substans. 

Det er apenes litteratur. De handler ikke om noe viktig og de inneholder ikke noen kvalitet. 

Skal vi snakke om litteratur må vi til verkene av mange av de dyktigste (kjente og ukjente) fysikktenkerne, antropologene og psykologiforskerne gjennom historien og i dag.  

Ingen annen litteratur er litteratur. 

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg